nowohoryzontowa monografia ;)

Propozycje, zapowiedzi i przecieki filmowe. Sugestie organizacyjne.
e.

Na forum od:
6 lut 05, 22:46

Post 20 cze 18, 19:05

Monografia to jednocześnie za dużo i za mało powiedziane, ale bez wątpienia nowohoryzontowa…

Część stałych bywalców forum już coś słyszała o naszych planach, ale po latach (dosłownie) książka powoli nabiera realnych kształtów.
To pozycja w dużej mierze sentymentalna, swoisty kolaż – są w niej fragmenty z forum, Hyde Parku, gazety festiwalowej, w takiej czy innej formie wspomniany został każdy cykl, który pojawił się podczas pierwszych piętnastu edycji Nowych Horyzontów.
Całość została luźno zainspirowana "Życiem instrukcją obsługi" Georgesa Pereca – oglądamy więc zamrożone na chwilę kino i znajdujące się w nim postacie, słuchamy różnych historii, jednocześnie w rozsypanych urywkach poznając historię Festiwalu.

Obecnie w bólach rodzi się pierwszy egzemplarz, który stanie na naszej półce obok kolekcji katalogów, jesteśmy jednak ciekawi czy taka pozycja zainteresuje również innych…

Joanna i Rafał
Załączniki
Katalogi.png

Querelle

Na forum od:
24 gru 04, 4:26

Post 21 cze 18, 18:14

Pięknie, wspaniale, czekamy! :)

e.

Na forum od:

Post 29 cze 18, 19:05

Teraz również my czekamy, na nasz pierwszy, próbny egzemplarz – zlecenie poszło do drukarni i już w czwartek powinien być z nami :)

Oczywiście nie mogło obejść się bez problemów. Żadna z cyfrowych drukarni w okolicy nie okłada równie grubych książek, a przynajmniej nie w sposób, który by nas interesował. Bardzo zależało nam, żeby "Kino instrukcja obsługi" miało wygląd zbliżony do dwóch ostatnich katalogów (stąd choćby wybór formatu). Tyle, że po przekroczeniu 400 stron nie możemy wybrać podobnej okładki. Wygląda więc na to, że ten pierwszy, wymarzony egzemplarz będziemy własnoręcznie zszywać prostym szyciem japońskim. Zapewne się pochwalimy jak wyszło :wink:

e.

PS Nie wspomniałam, że w książce znajdzie się też kilka ciekawostek z badań, które prowadziłam na piątej i dziesiątej edycji Festiwalu. Drobiazgi, ale sądzę, że ciekawe…
Załączniki
Ankieta.png

e.

Na forum od:

Post 4 lip 18, 19:21

Próbny egzemplarz książki jest już z nami :D
Ładny, mimo że bez okładki…
Załączniki
Kino_vs_katalogi.jpg
Kartony.jpg

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 6 lip 18, 14:35

Pani Joanno, Panie Rafale,

czuję, że Wasza monografia jest bezcenna. Czy mogę ją szybko zobaczyć?

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

e.

Na forum od:

Post 6 lip 18, 15:34

Oczywiście, że tak :)

Właśnie wysłałam w tej sprawie mejla, mam nadzieję, że na aktualny adres…

Serdecznie pozdrawiam

Joanna

modrzef

Na forum od:
5 sie 15, 21:33

Post 22 lip 18, 9:34

Wspaniła rzecz! Publikować! W papierze! Kupię! (+ jeszcze kilka wykrzykników ;>)
--
Jakub Dziewit

e.

Na forum od:

Post 25 lip 18, 13:00

Póki co to bardzo unikatowe wydawnictwo, ale jak widać zainteresowanie też nie jest duże :wink:

Oto cały nakład:
Załączniki
Stos.jpg

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 4 sie 18, 21:14

Zainteresowanie absolutnie, jest, tylko z wielkim żalem stwierdziłam, że monografii nie można kupić, a kupiłabym

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 4 sie 18, 21:14

Poza tym słyszałam zachwyty :)

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 6 sie 18, 20:38

Słyszałam, że powinnam być pierwszą czytelniczką tej monografii :)

e.

Na forum od:

Post 10 sie 18, 13:53

A przed festiwalem wydawałoby się, że nakład w pełni zaspokoi zainteresowanie ;)

Powrót do 18.NH - Gra wstępna