Seanse, z których najwięcej osób wyszło

Filmy 15. MFF TNH - wypowiedz się!
Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 28 lip 15, 22:23

Nie tworzę tego wątku po to, żeby się znęcać nad wychodzącymi (że niekulturalni, kiepscy kinomani, czy coś podobnego). Raczej trochę jako ciekawostkę, trochę jak przestrogę dla tych, którzy w tytułach mają mniejsze rozeznanie.

Z seansów, na których ja byłem, zdecydowanym numerem jeden jest projekcja "Philippe Garrel i Nico", czyli zestaw 3 filmów: Athanor, Wewnętrzna blizna oraz Kryształowa kołyska. Wyszło tak na oko z 2/3 sali. Na wielki plus wychodzącym zaliczam to, że przed wyjściem prawie nie hałasowali, nie świecili - słowem, zachowywali się tak, jakby byli zainteresowani. Co więcej, zdecydowana większość odczekała do końca 2. filmu i wyszła w przerwie pomiędzy nim a kolejnym. Inna sprawa, że pierwsze trzy osoby opuściły salę w trakcie drugiego ujęcia Athanora, co być może jest rekordem festiwalu.

Słyszałem, że duży exodus był na Maddinie, ale czy były jeszcze jakieś seanse, na których w trakcie wyszła większość widzów?

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 28 lip 15, 23:49

Jestem zaskoczony, że właśnie tak mało osób wychodzi z niektórych filmów, trudno jest mi - poza wspomnianym Maddinem - podać jakiś sensowny przykład. Pamiętając, co działo się na "Portugalskiej zakonnicy", spodziewałem się migracji na "Sapientii", a tu nic z tego. Czyżby widzowie faktycznie zaczęli się lepiej orientować w tym, na co chodzą? ;)
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

paNMieczyslaw

Na forum od:
10 cze 05, 8:48

Post 29 lip 15, 12:17

Tuż przed rozpoczęciem seansu "Z tego co było, po tym co było" mój sąsiad kończąc rozmowę telefoniczną powiedział "dobra muszę kończyć zaczyna się, zadzwonię za jakieś 2 godzinki"

ayya

Na forum od:
27 lip 09, 10:52

Post 29 lip 15, 12:19

Myślę, że sporo osób "wyszło" z 2. części Gomesa, nawet na niej nie będąc:) Po wrażeniach z pierwszej i wrażeniach innych osób, jeśli sami nie widzieli:)

Gendo

Na forum od:
26 lip 09, 20:57

Post 29 lip 15, 14:02

Spore migracje były na Smell of Us, chociaż w tym roku faktycznie wyjątkowo mało osób opuszcza salę kinową.

Franciszek

Na forum od:
30 lip 13, 20:01

Post 29 lip 15, 14:37

Mrozikos667 napisał(a):Pamiętając, co działo się na "Portugalskiej zakonnicy", spodziewałem się migracji na "Sapientii", a tu nic z tego.

Jak można było wyjść z Zakonnicy? :oops:
I killed my father, I ate human flesh and I quiver with joy!

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 29 lip 15, 16:28

Zakazany pokój...no wychodzili, ale inni, wychodzili bez... i wracali z...kawą :)))) chyba im trochę zazdrościłam ;) :)))))

Grzes

Na forum od:

Post 30 lip 15, 7:40

Sporo osób (choć mniej niż bym się spodziewał, bo film jest strasznie hermetyczny) wyszło z Konia Dineiro Costy.

Mrozikos667

Na forum od:

Post 30 lip 15, 7:45

Franciszek napisał(a):
Mrozikos667 napisał(a):Pamiętając, co działo się na "Portugalskiej zakonnicy", spodziewałem się migracji na "Sapientii", a tu nic z tego.

Jak można było wyjść z Zakonnicy? :oops:

Och, przecież wiesz jak ;) To jest film w sam raz do wychodzenia dla niezorientowanych.

Swoją drogą - znów potwierdza się moja teoria, że im więcej ludzi wychodzi, tym lepszy film. Z "Innej podróży na Księżyc" wyszło całkiem sporo osób, a jest to jeden z moich tegorocznych faworytów.
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

OYE

Post 30 lip 15, 11:26

Nie ma nic złego w wychodzeniu z filmów, które do danej osoby nie trafiają. Gorsze jest zostać tylko dlatego, że inni uważają, że to film dla intelektualistów, wysublimowany a wychodzą z niego tylko głąby i by nie być tak postrzeganym.

Franciszek

Na forum od:
30 lip 13, 20:01

Post 30 lip 15, 13:16

OYE napisał(a):Nie ma nic złego w wychodzeniu z filmów, które do danej osoby nie trafiają. Gorsze jest zostać tylko dlatego, że inni uważają, że to film dla intelektualistów, wysublimowany a wychodzą z niego tylko głąby i by nie być tak postrzeganym.

Ech.

Grzes napisał(a):Nie tworzę tego wątku po to, żeby się znęcać nad wychodzącymi (że niekulturalni, kiepscy kinomani, czy coś podobnego). Raczej trochę jako ciekawostkę, trochę jak przestrogę dla tych, którzy w tytułach mają mniejsze rozeznanie.
I killed my father, I ate human flesh and I quiver with joy!

paNMieczyslaw

Na forum od:
10 cze 05, 8:48

Post 30 lip 15, 14:22

Zastanawiam się, czy kiedykolwiek w historii NH przed końcem seansu wyszli wszyscy, projekcja dla pustej sali to byłoby coś.

OYE

Post 30 lip 15, 16:23

Franciszku, tak wyszło :) Dla odmiany można popastwić się nad tymi, którzy zostają, bo "co inni powiedzą"

OYE

Post 30 lip 15, 16:26

Kilka osób wyszło z "Duke of Burgundy". Ja też - w drugiej dziesiątce.

Mrozikos667

Na forum od:

Post 31 lip 15, 0:57

Niemały exodus był na dzisiejszym wieczornym Bartasie, czyli na "Siedmiu niewidzialnych ludzi". Myślę, że mogła wyjść nawet połowa oglądających (sala nie była pełna na początku).

kovan

Na forum od:
19 wrz 10, 14:19

Post 31 lip 15, 8:05

Na tym o 19:00 ("Dom") też sporo osób wyszło.

roman

Na forum od:
25 lut 06, 8:43

Post 1 sie 15, 9:55

Z" Raju" Cavaliera może nie wyszło wiele osób ale na sali było niemal pusto.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 1 sie 15, 22:13

A Roman Gutek twierdzi, że to najlepszy film festiwalu.

Grzes

Na forum od:

Post 3 sie 15, 20:02

Na kończącym festiwal seansie Innej podróży na księżyc prawie nikt nie wyszedł, a dobrze by było, gdyby jednak z 1/3 sali to zrobiła.

ratatuj89

Na forum od:
10 mar 14, 18:56

Post 3 sie 15, 20:59

A ja jestem ciekawy jaka była frekwencja na trzech częściach Tysiąc i jedna noc, które były puszczone razem w niedzielę o 19.15. I czy byli widzowie, którzy wytrwali do końca (powinno się skończyć coś koło 2 w nocy) :)

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 4 sie 15, 10:05

paNMieczyslaw napisał(a):Zastanawiam się, czy kiedykolwiek w historii NH przed końcem seansu wyszli wszyscy, projekcja dla pustej sali to byłoby coś.

Ja myślę, że taki seans nie powinien być przerywany ponieważ zawsze może jakiś widz wrócić z WC i się zdziwić. Jak to ? Wyszedłem tylko za potrzebą i film się skończył ?

kanako

Na forum od:
27 maja 15, 15:52

Post 4 sie 15, 11:31

Czasem doceniam jak ktoś wychodzi z filmu zamiast np. chrapać na sali :wink:

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 4 sie 15, 12:04

mogło tak być na Twarzach Benninga podczas AFF, ten film powinien być pokazywany w holu KNH i najlepiej zapętlony, żebyśmy go mogli oglądać w nieskończoność i zawsze.

Piotrek618

Na forum od:
3 lis 12, 4:25

Post 4 sie 15, 13:21

ratatuj89 napisał(a):A ja jestem ciekawy jaka była frekwencja na trzech częściach Tysiąc i jedna noc, które były puszczone razem w niedzielę o 19.15. I czy byli widzowie, którzy wytrwali do końca (powinno się skończyć coś koło 2 w nocy) :)

Skończyło się dokładnie o 2:05. Na ostatni seans przyszło 12 osób. Na pierwszym seansie nie wiem ile dokładnie było widzów. Środkowy sektor na sali nr 9 był w większości wypełniony. Boczne i dolny były prawie puste. Procentowo pewnie był to seans z największym pustoszeniem sali.

m4ro

Na forum od:
27 lip 10, 0:33

Post 9 sie 15, 20:10

Najwięcej wyszło chyba z "28 nocy i wiersz". Tak z połowa sali?

Dużo osób też wyszło z "The Smell of Us" na scenie ze stópką ;)
To dziwne, że na scenie seksu gejowskiego wyszło mniej :P

Ale tak w porównaniu do poprzednich festiwali, to nie ma takich masowych emigracji jak kiedyś. Może nie trafiam na takie filmy? Albo mniej jest takich filmów? Albo dlatego, że siadam na dole i nie widzę ile wychodzi :D

paNMieczyslaw napisał(a):Zastanawiam się, czy kiedykolwiek w historii NH przed końcem seansu wyszli wszyscy, projekcja dla pustej sali to byłoby coś.

Wszyscy nie, ale na Faces Benninga, który był pokazywany na AFF na ostatnim seansie w niedziele, łącznie ze mną do końca zostały dwie osoby :P.
To była masakra. Czułem się jak po jakiejś apokalipsie. Lubię oglądać filmy sam, ale nie w pustej sali. Jednak dużo lepiej jak dookoła są ludzie. Poza tym ten film był bez dźwięku i prawie nie było ruchomych obrazów... To było okropne uczucie.

aszeffel napisał(a):mogło tak być na Twarzach Benninga podczas AFF, ten film powinien być pokazywany w holu KNH i najlepiej zapętlony, żebyśmy go mogli oglądać w nieskończoność i zawsze.

:)
Wszystko, co się wydarzyło, zostało sfilmowane. A jeśli zostało sfilmowane, znaczy, że to prawda.

Powrót do Każdy ma swoje kino