Program 15.TNH dostępny!

Filmy 15. MFF TNH - wypowiedz się!
Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 1 lip 15, 11:01

Opublikowaliśmy pełny program 15.MFF TNH wraz z kalendarzem wszystkich projekcji. Dostępne są opisy filmów, galerie zdjęć i materiały dodatkowe (zwiastuny, strony oficjalne, etc.). Tradycyjnie, za pomocą systemu metek (funkcjonującego już od 2007r.) można rozpocząć przygotowywanie własnego planu filmowego.

:arrow: PROGRAM 15.TNH >

Obrazek
Objawiciel (Le révélateur), reż. Philippe Garrel

Obrazek
Trzy dni (Trys dienos), reż. Šarūnas Bartas

Obrazek
Znikający punkt (Jud ruam sai ta), reż. Jakrawal Nilthamrong (Konkurs NH)

Obrazek
Ręczna robota (Il gesto delle mani), reż. Francesco Clerici (Konkurs Filmy o Sztuce)

#‎nowehoryzonty‬
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

ang

Na forum od:
19 sie 14, 16:30

Post 1 lip 15, 11:13

Bez Apichatponga? Serio? :?

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 1 lip 15, 11:24

To samo chciałem napisać. Brak Apichatponga to równie gigantyczne zaskoczenie co rozczarowanie. Drugim rozczarowaniem (choć bardziej spodziewnaym) jest dla mnie brak innego nagradzanego filmu z Cannes - La tierra y la sombra Cesara Acevedo. Z filmów bez znanych polskich dystrybutorów tych dwóch oraz Gomesa (który na szczęście jest, i to (całkiem niespodziewanie) w konkursie) oczekiwałem najbardziej. Ciekawe gdzie w takim razie Apichatpong trafi. Pewnie na WFF, gdzie nikt nawet nie zauważy, że był pokazywany - w końcu "gwiazd" brak i jakiś taki dziwny kraj produkcji.

ang

Na forum od:

Post 1 lip 15, 11:40

O ile Apichatponga prędzej czy później gdzieś będzie można obejrzeć to chyba najbardziej boli mnie brak najnowszego filmu Philippe'a Grandrieux, jednego z wydawało mi się, sztandarowych reżyserów nowohoryzontowych. O dvd poprzedniego White Epilepsy do dziś ani widu ani słychu, trochę słabo jeśli w przypadku Meurtriere sytuacja będzie wyglądać podobnie.

No i też trochę podejrzewałem, że z tym Barney'em podczas Nowych Horyzontów sytuacja skończy się podobnie jak z pamiętnym boxem filmów Tarr'a.

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 1 lip 15, 11:55

O Barneyu czytaj TUTAJ :)

nicker

Na forum od:
5 sie 11, 1:24

Post 1 lip 15, 11:58

gomes nie przytłoczy reszty konkursu?

ang

Na forum od:

Post 1 lip 15, 12:00

Pokaz podczas ESK był mi już wiadomy, ale podróż z Warszawy do Wrocławia żeby przejść się na jeden film trochę średnio mi się widzi :)

Jarosz

Na forum od:

Post 1 lip 15, 12:13

W sumie racja, ale nie znamy dokładnego terminu pokazów. Może będzie to podczas przyszłorocznego festiwalu? :)

worren

Na forum od:
15 sty 11, 11:47

Post 1 lip 15, 15:43

Grzes napisał(a):Brak Apichatponga to równie gigantyczne zaskoczenie co rozczarowanie. Drugim rozczarowaniem (choć bardziej spodziewnaym) jest dla mnie brak innego nagradzanego filmu z Cannes - La tierra y la sombra Cesara Acevedo. Z filmów bez znanych polskich dystrybutorów tych dwóch oraz Gomesa (który na szczęście jest, i to (całkiem niespodziewanie) w konkursie) oczekiwałem najbardziej. Ciekawe gdzie w takim razie Apichatpong trafi. Pewnie na WFF, gdzie nikt nawet nie zauważy, że był pokazywany - w końcu "gwiazd" brak i jakiś taki dziwny kraj produkcji.

Dla mnie brak Apichatponga to też spore zaskoczenie, bo jego nowy film "Cemetery of Splendor" to powrót do najwyższej formy po tylko niezłym w moim odczuciu "Mekong Hotel". "Cemetery.." podobało mi się nawet bardziej niż "Wujek Boonmee.." i było w mojej trójce najlepszych filmów z tegorocznego Cannes. W trakcie festiwalu wiele osób wyrażało zaskoczenie brakiem tego filmu w głównym konkursie. W Cannes widziałem wspominane przez ciebie "La tierra y la sombra" Cesara Acevedo i przypuszczam, że wielu osobom z forum ten film by się spodobał. To typowo południowoamerykański snuj o przemijaniu rozegrany w długich, statycznych ujęciach. Oswajanie się rodziny ze śmiercią najbliższego obserwujemy z perspektywy seniora, który wraca w rodzinne strony, aby zająć się nią w czasie, gdy jego syn jest przykuty do łóżka. W tle wyraźny kontekst społeczny (brak zapewnionej opieki lekarskiej przez pracodawcę, dopóki praca syna przynosiła zyski to był przydatny..). Acevedo ukazuje ciężki los miejscowej ludności utrzymującej się z pracy na plantacji trzciny cukrowej. Film prowadzony niespiesznie, ale atrakcyjny wizualnie. Niemniej otrzymanie Złotej kamery i paru nagród w sekcji Tydzień krytyki są moim zdaniem na wyrost, bo widziałem w Cannes co najmniej parę lepszych debiutów.

Po przejrzeniu programu tegorocznej edycji NH najbardziej mnie smuci umieszczenie nowego filmu Lava Diaza "Z tego, co było, po tym, co było" w środku tygodnia (seanse są zaplanowane na poniedziałek i środę). Oznacza to w praktyce, że nie zobaczę tego filmu na festiwalu, bo planuję zakup karnetu 10+ i wybieram się na festiwal tylko na kilkanaście seansów w pierwszy bądź w drugi weekend (prawdopodobnie piątek-niedziela 24-26 lipca) z wyjazdem w poniedziałek rano. Na szczęście w Berlinie i w Cannes widziałem sporą część programu, więc skupiać się będę na tytułach z retrospektyw, klasyki i paru nieobejrzanych z Cannes bądź z konkursu głównego (np. H.)

Grzes

Na forum od:

Post 1 lip 15, 17:10

nicker napisał(a):gomes nie przytłoczy reszty konkursu?

Pewnie przytłoczy. Nawet organizatorzy (wbrew deklarowanej polityce) chyba tak myślą, skoro SNH już nabyło prawa do wszystkich trzech części.

ayya

Na forum od:
27 lip 09, 10:52

Post 1 lip 15, 18:37

"Cemetery of Splendor" to drugi, mój ulubiony tegoroczny film jak na razie, więc żałuję, że nie ma go na NH, gdzie jest odpowiednia publiczność, by ten ciepły, dowcipny film docenić.

Co do "La tierra y la sombra" to ja nie jestem jakąś wielką fanką tego typu snujów, ale ten film Acevedo jest autentycznie ujmujący. Też szkoda, że go nie ma.

Bardzo się cieszę, że jest Gomes, którego celowo odpuściłam w Cannes, licząc na NH. Szalenie się też cieszę na nowy film Karla Markovicsa, którego "Oddech" był świetny.

Już rok temu trochę narzekałam na taką nadreprezentację filmów z różnych sekcji z Cannes, czasem nawet jakichś drugorzędnych przeciętniaków (Songs My Brothers Taught Me, Dégradé w tym roku), jakby to był jedyny festiwal na świecie, ale zdaję sobie sprawę, że mówię to z perspektywy osoby, która filmy z Cannes ogląda w Cannes i pewnie gdyby było inaczej, byłabym zachwycona takim obrotem spraw na NH:)

worren

Na forum od:

Post 1 lip 15, 22:58

Zaskakuje też na minus brak w programie nowego filmu Petera Greenawaya "Eisenstein in Guanajuato", na którego polską premierę pewnie czekało trochę osób..

Zastanawia także nieobecność wśród tak pokaźnej liczby tytułów z Cannes "Chronic" Michela Franco skądinąd kupionego do dystrybucji przez Gutek Film.

enti

Post 2 lip 15, 12:57

zerkam na program i coś nie tak z wyświetlaniem, pojawia się tylko program z 24, pozostałe dni nie; tylko informacja o błędzie w kodzie, tylko ja tak mam?

joannap

Post 2 lip 15, 13:36

Czy program zostanie udostępniony w formie pliku pdf?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 2 lip 15, 23:41

Drogie Forumowiczki i drodzy Forumowicze,

Cemetery of Splendor Apichatponga - nie możemy tego filmu pokazać, gdyż jeden z jego producentów, południwokoreański festiwal, zastrzegł sobie, że po Cannes ten film nie może być pokazywany na innych festiwalch przed ich terminem. Na tym festiwalu Apichatpong bedzie prezentował nową instalację.

Eisenstein in Guanajuato Greenawaya - staralismy sie o ten film od Berlina, wyglądało, że mamy ten tytuł, ale w 10 dni temu agent sprzedazy poinformował nas, że prawa zostały sprzedane do Polski. Nie podano nam jednak nazy dystrybutora. Było juz zbuyt późno na sprawdzanie...

Meurtrière Philippe'a Grandrieux - to nie jest film, to jest performance / instalacja wykonywana na żywo. Grandrieux to jednen z moich ulubinych reżyserów i robię wszystko, aby pokazywać jego filmy na naszym festiwalu

Chronic Michela Franco - świetny film, Gutek Film ma prawa, ale trwa jeszcze postprodukcja tego filmu

Gomes - prawa do festiwalowych pokazów były tak drogie, że wiekszy sens miało kupinie praw do dystrybucji

River of Fundament Mathiew Barney - twórca tej filmowej opery wyraża zgodę tylko na 5 pokazów w danym karaju (max w dwóch miastach) i to tylko w operach, teatrach lub salach koncertowych, które zostaną przez niego zaakceptoiwane. Prawa do tych pokazów kosztują kilkadziesiąt tysięcy funtów. To majątek. To dzieło nie może być wydane na DVD.
Warto przyjechać do Wrocławia na pokaz, ja poleciałem do Amsteradmu tylko po to tylko, żeby zobaczyć to niezwykłe dzieło.

Z kolei festiwal w Toronto blokuje festiwalowe pokazy filmów Młodość i Rams (Barany). Mimo, że Gutek Film ma polskie prawa do tych filmów, nic nie mogliśmy, mimo starań, nic zrobić. Karlowe Wary cudem dostały zgodę, gdyż mają 50 edycję.

Pozdrawiam seredcznie,

Roman Gutek

Grzes

Na forum od:

Post 3 lip 15, 8:27

Panie Romanie, a czy Gutek Film albo SNH pomyślały w takim razie o zakupie filmu Apichatponga do dystrybucji? Nic nie wiem o kosztach praw - być może są bardzo wysokie i to zamyka sprawę. Zdaję też sobie sprawę z hermetyczności tego kina (choć ponoć Cemetery of Splendour jest filmem jak na swojego autora relatywnie przystępnym). Jeśli natomiast byłoby to możliwe, to byłby wprost wymarzony film do dystrybucji w ramach NH Tournee, nawet jeśli na samym festiwalu nie będzie pokazany.

vifon00

Na forum od:
23 sty 12, 13:41

Post 3 lip 15, 10:15

Roman Gutek napisał(a):Gomes - prawa do festiwalowych pokazów były tak drogie, że wiekszy sens miało kupinie praw do dystrybucji

Super, to zdecydowanie odciąży już mocno przeciążony program festiwalu;)

kubak

Na forum od:
8 gru 04, 10:49

Post 3 lip 15, 12:02

Worren, bardzo zachęcam Cię byś jednak zorganizował sobie dzień wolny na Diaza!
"Z tego, co było, po tym, co było" jest wspaniały.
10. Festiwal Filmowy Pięć Smaków / listopad 2016 / piecsmakow.pl

Querelle

Na forum od:
24 gru 04, 4:26

Post 3 lip 15, 15:52

Po rewelacyjnej "Melancholii" i równie wspaniałej "Florentinie Hubaldo, CTE" na nowego Diaza wybiorę się na pewno. Mimo rozczarowań "Century of Birthing" i "Norte, koniec historii".

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 3 lip 15, 17:51

Postanowiłam sobie, że w tym roku bardzo się przyłożę do przestudiowania programu. Planowanie jednego dnia codziennie. Robienie notatek, co pomyślałam o danym filmie, bo potem gdy mam wersję papierową to nie pamiętam dlaczego dałam metce żółty czy zielony kolor / poza paroma tytułami /, Postanowiłam też, że lepiej gdy wybiorę świadomie 3 filmy w ciągu dnia niż 5, czasem na siłę.
No ale tego się mogłam spodziewać, że po wczorajszym odhaczaniu pierwszego dnia mam problem :) skądinąd mi znany, bo jak wybrać metkę najbardziej zieloną z 5 zielonych metek :) ?

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 4 lip 15, 8:22

Sarunas Bartas - nastawiam się. Bardzo mnie intryguje.
Zresztą polecam artykuł naszej Aszeffel :) w czerwcowym Kinie " Labirynty zwyczajnych przeżyć. :)

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 4 lip 15, 11:35

Grześ: Cemetery of Splendour Apichatponga to jeden z jego najlepszych filmów. Myślimy (SNH) o kupieniu praw do dystrybucji tego tytułu. Napiszę na forum, jak tylko coś będzie wiadomo.

Pozdrawiam seredcznie,

Roman Gutek

Querelle

Na forum od:
24 gru 04, 4:26

Post 5 lip 15, 6:17

Panie Romanie, wszyscy trzymamy kciuki, by się udało. Drugi film Apichatponga na ekranach byłby dla zdecydowanej większości z nas najważniejszą premierą kinową danego roku.

nicker

Na forum od:
5 sie 11, 1:24

Post 5 lip 15, 14:20

Roman Gutek napisał(a):Meurtrière Philippe'a Grandrieux - to nie jest film, to jest performance / instalacja wykonywana na żywo. Grandrieux to jednen z moich ulubinych reżyserów i robię wszystko, aby pokazywać jego filmy na naszym festiwalu
z tego co widzę filmowa wersja miała właśnie światową premierę w Marsylii. może za rok w pakiecie z nową fabułą? ;)

kovan

Na forum od:
19 wrz 10, 14:19

Post 5 lip 15, 21:41

Orientuje się ktoś, czy Zakazany pokój Maddina będzie w PL w dystrybucji?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 5 lip 15, 22:01

kovan: Zakazany pokój nie ma polskiego dystrybutora. To bardzo radykalny film - dla grupki fanów Maddina.

nicker: dziękuję za wiadomość. Musimy więc poczekać rok :) .

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

worren

Na forum od:

Post 5 lip 15, 23:29

kubak napisał(a):Worren, bardzo zachęcam Cię byś jednak zorganizował sobie dzień wolny na Diaza!
"Z tego, co było, po tym, co było" jest wspaniały.

Kubak: Myślę w takim układzie o drugim przyjeździe do Wrocławia specjalnie na ten środowy pokaz. Na szczęście Wrocław jest dosyć blisko, ale zobaczymy, czy uda mi się wyrwać z Katowic..

Roman Gutek: Dziękuję za wyjaśnienia odnośnie braku poszczególnych tytułów. Jako osoba potwierdzająca filmy na dużo mniejszy festiwal znam dobrze te sytuacje i rozumiem poniższe okoliczności. Trzymam kciuki za zakup praw do dystrybucji Apichatponga.

Grzes

Na forum od:

Post 5 lip 15, 23:37

Jestem już po układaniu swojego planu na festiwal i muszę przyznać, że jeszcze nigdy nie miałem tylu problemów ze zmieszczeniem (prawie) wszystkiego, co interesujące, w swoim grafiku. Gratuluję organizatorom. Było to tylko możliwe dzięki przyjęciu, że dystrybutorzy, którzy mają wykupione prawa do poszczególnych tytułów, wprowadzą je do kin. Mam nadzieję, że się nie przeliczę, bo Mustanga, Miary człowieka, filmów Lanthimosa czy Gomesa nie chciałbym stracić.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 6 lip 15, 17:12

Grzes: The Lobster Lanthimosa zobacz koniecznie na festiwalu. Do kin raczej nie wejdzie. Pokazujemy ten film na festiwalu dzięki życzliwości polskiego odziału UIP. Centrala chyba nie zdecyduje się na dystrybucję w Polsce. Zbyt dziwny to film.
Pozostałe filmy z pewnością trafią do kin.

Pozdrawiam seredcznie,

Roman Gutek

m4ro

Na forum od:
27 lip 10, 0:33

Post 6 lip 15, 17:34

Czy znana jest kolejność wyświetlania tych filmów w bloku?
-Trzy dni w Auschwitz / Piano
-Łoże dziewicy / Home Movie, wokół "Łoża dziewicy"
-Zniszczcie siebie / Zanzibar
Ułatwiłoby mi to ułożenie programu.

I jeszcze parę błędów znalezionych na stronie:
-na stronie http://www.nowehoryzonty.pl/film.do?lang=pl&id=7773 jest opis po angielsku
-przy filmach "Puszka" i "Wilk i baran" jest kraj Russian Federation, dlatego nie występują w indeksie filmów gdy wybierzemy Rosja
-do filmu "Raz po raz" brakuje w menu "pełnej stopki" i "reżyser i filmografia"
-w większości filmów litewskich w Pełnej stopce jest język "Lithuanian"
Wszystko, co się wydarzyło, zostało sfilmowane. A jeśli zostało sfilmowane, znaczy, że to prawda.

Gość

Post 6 lip 15, 18:19

[quote="joannap"]Czy program zostanie udostępniony w formie pliku pdf?[/quote]

Ponawiam pytanie/prośbę.

Wśród festiwalowych bywalców są osoby starsze, nie korzystające z Internetu. W środę rozpoczyna się sprzedaż biletów, a takie osoby nie mogą się zapoznać z programem - wersji drukowanej również nie ma. Zamieszczenie na stronie pliku pdf umożliwiłoby wydrukowanie programu i przekazanie osobom, które są off-line.

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 6 lip 15, 19:32

m4ro napisał(a):Czy znana jest kolejność wyświetlania tych filmów w bloku?

To byłoby cenna informacja w przypadku wszystkich zestawów.

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 6 lip 15, 19:38

eliska napisał(a):No ale tego się mogłam spodziewać, że po wczorajszym odhaczaniu pierwszego dnia mam problem :) skądinąd mi znany, bo jak wybrać metkę najbardziej zieloną z 5 zielonych metek :) ?

Cudów nie ma. Wszystkiego wartościowego zobaczyć nie będziemy w stanie. Filmów pełnometrażowych jest 217 przy planie zobaczenia 40 filmów to daje wskaźnik ok. 20%. Mało... Zakładając taki schemat codziennie: Garrel - Bartas - Panorama - Konkursy można zaplanować 10-12 filmów z Panoramy. Przy założeniu że nie będą się seanse nakładały :(

Grzes

Na forum od:

Post 6 lip 15, 20:03

Dziękuję za sugestię. Coś tam poprzestawiałem i Lobstera jakoś wcisnąłem.

kovan

Na forum od:
19 wrz 10, 14:19

Post 7 lip 15, 9:48

Roman Gutek napisał(a):kovan: Zakazany pokój nie ma polskiego dystrybutora. To bardzo radykalny film - dla grupki fanów Maddina.

Dziękuję za informacje!

Za to Lucyfer będzie w kinach również po festiwalu, prawda? :D Przy opisie widnieje logo SNH, a mam nieusuwalną kolizję między tymi dwoma filmami (gdzie na L. mocno się nakręciłem, ale do jesieni / zimy już bym (ostatecznie) przeczekał ;)).

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 8 lip 15, 10:48

m4ro napisał(a):Czy znana jest kolejność wyświetlania tych filmów w bloku?
-Trzy dni w Auschwitz / Piano
-Łoże dziewicy / Home Movie, wokół "Łoża dziewicy"
-Zniszczcie siebie / Zanzibar
Ułatwiłoby mi to ułożenie programu.

zasada jest taka, że krótki (krótszy) metraż jest pokazywany jako pierwszy, wyjątkiem są sytuacje, kiedy na festiwal przyjeżdżają twórcy któregoś z tytułów i po projekcji odbywa się Q&A.

potwierdzam, jaka jest kolejność w wymienionych przez Ciebie zestawach:
Piano / Trzy dni w Auschwitz (tak)
Łoże dziewicy / Home Movie, wokół "Łoża dziewicy" (tak)
Zanzibar / Zniszczcie siebie (jeszcze nie potwierdzone ze względu na obecność Jackie Raynal)

dzięki za uwagi.
Ostatnio edytowano 8 lip 15, 13:09 przez aszeffel, łącznie edytowano 1 raz

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 8 lip 15, 10:50

Gość napisał(a):
joannap napisał(a):Czy program zostanie udostępniony w formie pliku pdf?

Ponawiam pytanie/prośbę.

Wśród festiwalowych bywalców są osoby starsze, nie korzystające z Internetu. W środę rozpoczyna się sprzedaż biletów, a takie osoby nie mogą się zapoznać z programem - wersji drukowanej również nie ma. Zamieszczenie na stronie pliku pdf umożliwiłoby wydrukowanie programu i przekazanie osobom, które są off-line.

jutro powinniśmy mieć pdfa, program właśnie poszedł do druku, będzie dostępny w wersji papierowej w połowie lipca.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 8 lip 15, 11:18

kovan napisał(a):

Za to Lucyfer będzie w kinach również po festiwalu, prawda? :D Przy opisie widnieje logo SNH, a mam nieusuwalną kolizję między tymi dwoma filmami (gdzie na L. mocno się nakręciłem, ale do jesieni / zimy już bym (ostatecznie) przeczekał ;)).

tak

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 8 lip 15, 23:37

Jeszcze się za program nie zabrałem, chyba poczekam do weekendu, ale skoro mówicie, że tak dużo dobra, to już się cieszę :) Apichatponga oczywiście wielka szkoda (Panie Romanie, koniecznie do dystrybucji, koniecznie!), ale liczę na to, że odbiję sobie kochanym Maddinem.

worren, przyłączam się do zachęcania do przyjazdu na Diaza. Myślę, że nie pożałujesz.
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

worren

Na forum od:

Post 9 lip 15, 0:03

Mrozikos667 napisał(a):worren, przyłączam się do zachęcania do przyjazdu na Diaza. Myślę, że nie pożałujesz.

Mrozikos667: Nie trzeba mnie długo zachęcać. Bilet na środowy seans Diaza już zakupiłem wraz z pokaźną liczbą biletów na pierwszy weekend. Przy okazji fajnie się złożyło, że od razu po Diazie jest projekcja "Konia Dinheiro" Pedro Costy (mój drugi tytuł z must-see), więc obejrzę oba za jednym razem.

Mrozikos667

Na forum od:

Post 9 lip 15, 21:06

A ja właśnie się zorientowałem, że w programie jest "Tokyo Tribe" Siona Sono. To nie może być nieudany festiwal :D
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

Mrozikos667

Na forum od:

Post 12 lip 15, 17:52

Czytam (i słyszę skądinąd) głosy o tym, jak to trudno w tym roku ułożyć program, bo tyle zielonych metek. A ja chyba po raz pierwszy mam dużo żółtych, a zielonych zdecydowany niedobór :( No nic, najwyżej pójdę sobie na Morettiego :P

Za to jedno na pewno zapowiada się na tej edycji świetnie - Nocne Szaleństwo. Nowy McDonald, zbierający bardzo dobre recenzje "Montażysta" czy wspomniany przeze mnie mistrz Sono to pewniaki w mojej rozpisce.

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 13 lip 15, 10:39

Mi jest zawsze trudno ułożyć program (i teraz jest nie inaczej), ale to bardzo przyjemny trud :)
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

Jarosz

Na forum od:

Post 13 lip 15, 11:24

Mrozikos667 napisał(a):Czytam (i słyszę skądinąd) głosy o tym, jak to trudno w tym roku ułożyć program, bo tyle zielonych metek.

W tym roku? Ja to mam co roku :wink:

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 13 lip 15, 12:59

Czy dobrze rozumiem, że znaczek Against Gravity przy filmie W objęciach węża sugeruje jego późniejszą dystrybucję? Chciałbym to zobaczyć, ale jeśli będzie w dystrybucji, to pójdę raczej na Plemię, które mnie ominęło (akurat byłem na wakacjach, gdy grano je w kinach). Ktoś coś wie na ten temat?
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

Grzes

Na forum od:

Post 13 lip 15, 13:55

Po festiwalu w Cannes Against Gravity chwaliło się na FB zakupem dwóch filmów do dystrybucji: Nawet góry przeminą i W objęciach węża właśnie. Zakładam, że jeśli się tym chwalą, to raczej do dystrybucji wprowadzą, choć kto ich tam wie. W każdym razie ja się na film Guerry nie wybieram, licząc, że go nie stracę.

paNMieczyslaw

Na forum od:
10 cze 05, 8:48

Post 13 lip 15, 15:49

Człowiek pracuje, nie ma czasu na nic, a tu już 5 lipca ktoś pyta o film x, który mu koliduje w jego programie z innym w tym paśmie. Kiedy wy to robicie?

Forum istnieje wiele lat, znamy filmowe sympatie i antypatie najpopularniejszych forumowiczów, także dzięki festiwalowym podsumowaniom, pomyślałem sobie, jakże wygodnie byłoby mieć kalendarium aszeffel, Querelle, czy kubaka do wglądu, skopiować i nie musieć samemu układać tych wszystkich seansów...

Mrozik też by mógł opublikować, to by człowiek wiedział, gdzie można iść pospać :)

Grzes

Na forum od:

Post 13 lip 15, 16:07

aszeffel czy kubak widzieli już kupę filmów, których Ty nie widziałeś. Obawiam się, że na niewiele by Ci się zdały te ich plany.

A co do pytań 5 lipca, ja np. wtedy miałem czas, żeby układać swój rozkład jazdy, teraz (i przez najbliższy tydzień, a nawet trochę więcej) czasu mieć nie będę. I to też jest związane z pracą.

wks

Na forum od:
1 lut 09, 16:38

Post 17 lip 15, 12:23

Tradycyjne pytanie: Kiedy będzie dostępna papierowa wersja programu?
(w tym roku z zadaniem tego pytania czekałem do piątku przed festiwalem - w poprzednich latach papierowa wersja programu pojawiała się w KNH na tydzień przed festiwalem, a jeszcze wcześniej jako dodatek do Gazety Wyborczej w przedostatni lub ostatni piątek przed festiwalem - w tym roku w piątek przed festiwalem program w wersji drukowanej jest jeszcze niedostępny)

okon

Na forum od:
31 sty 05, 22:00

Post 17 lip 15, 13:51

Mam nadzieję, że trylogia Gomesa wejdzie do kin, wolę poczekać i oglądać inne rzeczy, ale boję się trochę, że Tysiąc i jedna noc podzieli los zakupionego przez SNH Mekong Hotel Apichatponga.

Czekam szczególnie na Przeprowadzkę, Morze, Konia Dinheiro, Maddina i Widzę, widzę. Konkurs Filmów o Sztuce w tym roku wydaje się wyjątkowo mocny - Berlin, francuskie sado-maso i Fassbinder są u mnie bardzo zielone. ;) Żałuję, że nie uda mi się zobaczyć Raju.

I szczerze polecam Sivas, Rabo de Peixe i Sapientię.

Szkoda, że producenci Pod elektrycznym niebem Germana Jr. zdecydowali się na pokaz na Off Camerze. Może będzie na Sputniku.

Następna strona

Powrót do Każdy ma swoje kino