A tak ocenialiście filmy konkursowe w:

psubrat napisał(a):Słysząc utyskiwania po pierwszych seansach rezygnuje z konkursu bez większego żalu... Ale nic na siłę, prawda?
moszhenryk napisał(a):
P.S. Dostałem upomnienie od administracji za zbyt gwałtowne reakcje na gejowskie kino, ale musicie przyznać rację, że w tym roku zdominowało to zjawisko festiwal. A i przy okazji, chyba zmienię login na "Hiszpańska inkwizycja". Nic na to nie poradzę, tak już mam.
okon napisał(a):moszhenryk napisał(a):
P.S. Dostałem upomnienie od administracji za zbyt gwałtowne reakcje na gejowskie kino, ale musicie przyznać rację, że w tym roku zdominowało to zjawisko festiwal. A i przy okazji, chyba zmienię login na "Hiszpańska inkwizycja". Nic na to nie poradzę, tak już mam.
Mniej więcej cztery tytuły zdominowały festiwal? To raczej problem tego, że bardzo gorączkowo reagujesz na to zjawisko.
moszhenryk napisał(a):W takim razie ja się wypisuję, wolę stare filmy i przeczekam tą dziwną modę na dziwność.
paNMieczyslaw napisał(a):Ciekawe kiedy nadejdzie moment, w którym orientacja seksualna bohaterów filmu będzie miała takie znaczenie, jak choćby już kolor ich włosów, albo chociaż skóry. Czyli żadne. Dziś na film, w którym występują ciemnoskórzy aktorzy nie mówimy przecież "film murzyński". Ale gejowski ciągle tak.
tangerine napisał(a):stare dobre szowinistyczne kino ?, feministki do tego nie dopuszczą :wink:
mp napisał(a):Co do kina gejowskiego : miałem uczucie nadreprezentatywności.
mp napisał(a):Konkurs z 5 edycji uznaje jak na razie za najlepszy.
mp napisał(a):Zacząłem się zastanawiać jaki jest rzeczywisty odsetek takiej tematyki w programie.
Ze względu na lenistwo, problemy metodologiczne( co uznać już a co jeszcze nie za takowy rodzaj) i oczywiście wszystkich nie obejrzałem. Ale odpowiedź mnie ciekawiła. Dzięki więc.