Był sobie dzieciak

Filmy 13. TNH - wypowiedz się!
Melomanka

Na forum od:
26 lip 10, 15:35

Post 24 lip 13, 0:28

Reżyser przed i po filmie sypał rozbujałymi przemyśleniami - o tożsamości, godności, doświadczeniu jednostki i ludzkości, podręcznikach Junga... Tylko kurczę, nie widziałam żadnego związku pomiędzy tymi komentarzami do filmu a samym filmem. Może to zbyt głębokie dla mnie. Jedna scena mnie zażenowała i miałam ochotę sobie pójść, ale cóż, nie znam się na psychologii relacji damsko-męskich, może to zupełnie normalne, że w czasie powstania osiemnastoletni Polak zaraz po upodleniu go przez niemieckich żołnierzy i byciu świadkiem, jak gwałcą oni trzydziestoletnią Niemkę, stwierdza, że to doskonała okazja na zbliżenie erotyczne z ową kobietą...

Basik90

Na forum od:
23 kwi 08, 5:32

Post 24 lip 13, 7:53

Haha, nie Ty jedna Melomanka, jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś mówił tak od czapy po seansie ^^' Mimo.że studiuje psychologię to muszę Ci powiedzieć, ze w żaden sposób mi to nie pomogło w zrozumieniu co reżyser miał na myśli, mi się wydaje, że On sam po prostu nie wiedział dokładnie o co mu chodziło...

I że niby dystrybucją tego filmu chce się zająć firma dystrybuująca "Miłość" Haneke? :shock: Jak ktoś mi może wytłumaczyć co w tym filmie było takiego zachwycającego, że cały Szanghaj nie mógł wyjść z podziwu to będę wdzięczna ;)
Don't BUT me! I hate people who BUT me!

http://www.whereisbasia.blogspot.com - Zapraszam, jeśli masz ochotę poczytać o tym jak mi się żyje na drugim końcu świata.

mambala

Post 24 lip 13, 11:54

Film tragedia Oto dlaczego

-II wojna światowa bród smród śmierć a tymczasem bohaterowie mają wykrochmalone ciuszki i poruszają się w wymuskanej do granic przestrzeni
-Mam wrażenie że mimo usilnych starań Akcja jak gdyby dzieje się w jednym miejscu
-Gra jak by ktoś wsadzał aktorom kij w cztery litery
- dialogi sztuczne drętwe i nudne
-irytujący bełkot z offu przez niemal cały film
- Nawet ciekawe zestawienie punkowo podobnej muzyki z "filmikami" wojennymi w nadmiarze wywołuje torsje
-Generalnie wszystko nadęte

Nie wiem ale może warto poświęcić życie na odradzanie innym tego filmu? Przynajmniej takie miałem wrażenie po seansie.

mambala

Post 24 lip 13, 11:57

Ps. Ktoś tu pisał że studiuje psychologie. Sam kończyłem ten wspaniały kierunek. Powodzenia w szukaniu pracy. :D

Melomanka

Na forum od:
26 lip 10, 15:35

Post 24 lip 13, 14:00

mambala napisał(a):- Nawet ciekawe zestawienie punkowo podobnej muzyki z "filmikami" wojennymi w nadmiarze wywołuje torsje

To mi się podobało... Za pierwszym, może jeszcze drugim razem.

Basik90

Na forum od:
23 kwi 08, 5:32

Post 24 lip 13, 23:55

mambala napisał(a):Nie wiem ale może warto poświęcić życie na odradzanie innym tego filmu? Przynajmniej takie miałem wrażenie po seansie.

haha, miejmy nadzieję, że ten wątek wystarczy, szkoda życia!

mambala napisał(a):Ps. Ktoś tu pisał że studiuje psychologie. Sam kończyłem ten wspaniały kierunek. Powodzenia w szukaniu pracy. :D

dzięki Mambala, najwyżej nakręcę drugą część "Był sobie dzieciak" :P
Don't BUT me! I hate people who BUT me!

http://www.whereisbasia.blogspot.com - Zapraszam, jeśli masz ochotę poczytać o tym jak mi się żyje na drugim końcu świata.

Powrót do Każdy ma swoje kino