Arcydzieła Mistrzów na DVD

Co zobaczyłeś? Co polecasz? Co odradzasz? Dyskusje o filmach.
Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 11 lis 11, 14:09

Rewelacyjna informacja ze Stopklatki - Gutek Film uruchamia serię DVD pod hasłem Arcydzieła Mistrzów. Na początek Tam, gdzie rosną poziomki Bergmana (18 listopada) i Tokijska opowieść Ozu (2 grudnia), a w dalszej perspektywie między innymi Przygoda Antonioniego oraz - UWAGA, UWAGA, na to czekałem od lat i nareszcie będzie - Dobre chęci Augusta!!! :D :D :D

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=82549&strona=dvd

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 12 lis 11, 10:50

Szkoda tylko, że pojedyncze filmy zostaną wyciągnięte z już wydanych boxów, gdyby to były zupełnie nowe tytuły na naszym rynku byłoby super. W tym kontekście najbardziej cieszą Dobre chęci :).
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 12 lis 11, 12:58

Wiedzcie, że coś się dzieje!
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 13 lis 11, 15:23

Ja tam uważam te wyciągnięte z boksów tytuły za świetny pomysł dla tych osób, które są zainteresowane konkretnym filmem, a nie całym pakietem :D
Osobiście wolę box, ale nie każdy musi.

Tomek

Na forum od:
11 maja 10, 13:37

Post 15 gru 11, 13:11

Tak się sklada, ze Bergmana mam box biały i 3 filmy kupione luzem z boxu czarnego. Brakuje mi Siodemj pieczec i Tam gdzie rosna poziomki. Korzystajac z wydania tego drugiego filmu w ramach tej serii, chcialem ten brak uzupelnic. Sprawdzam ostatnio w sklepach internetowych by zrobic sobie prezent pod choinkę i ..... filmu nigdzie nie ma. Co sie stal oze ten film wyparował ze sklepów ? Nie wierze ze sie naklad wyczerpał bo to kino niszowe, majace niewielką sprzedaż. Czy ktos sie orientuje czy bedzie ten film jeszcze do kupienia ?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 15 gru 11, 14:45

Panie Tomku,

"Tam gdzie rosna pozomki" mozna kupić w sklepiku filmowym w Warszawie w kinie Muranów, telefon 22 635 54 16.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Tomek

Na forum od:

Post 15 gru 11, 18:00

Dziekuje za informacje.

W zwiazku z tym, że nie mieszkam w Warszawie, bardzo prosze chetnego, ktory moze podejść do Muranowa w ten weekend o kontakt na priv. Rozliczylibysmy sie bezgotowkowo, to znaczy wplacilbym przedplate na konto ktoregos z forumowiczow ktory z kolei kupilby to w Muranowie. Zalezy mi bardzo by bylo to w ten weekend, bowiem jak mnie przed chwila poinformowano w rozmowie telefonicznej, maja byc znaczne obnizki DVD przez ten weekend (moze nawet zamowilbym cos jeszcze).

Moj adres: tomek[usuń]piw(at)gmail.com

Tomek

Na forum od:

Post 20 gru 11, 10:30

W zwiazku z tym, ze nie udalo mi sie tego kupic, bardzo prosze o informacje kiedy znow film ten bedzie dostepny w sklepach w całym kraju.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 20 gru 11, 21:37

Panie Tomku,

proszę poprosić osobę ze sklepiku w Muranowie o wysłanie DVD z "Poziomkami". Rozmawiałem z osobą ze sklepiku i dowiedziałem się, że nie ma problemu z zapłatą przelewem i wysyłką. Proszę powołać się na moją rozmowę z tą osobą. Jeśli będzie jakiś kłopot proszę dać mi znać.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Tomek

Na forum od:

Post 21 gru 11, 14:11

Panie Romanie, dziekuje za pomoc ale niestety przeszkody jakieś są. Pozwoliłem sobie wysłac do Pana maila, żeby nie zasmiecać tego tematu sprawami prywatnymi.

marco

Na forum od:
19 paź 09, 22:50

Post 6 sty 12, 10:55

Bardzo bym się ucieszył z wydania na dvd arcydzieł Satyajita Raya. Trylogia o Apu i bodajże "Salon muzyczny" była w programie jednej z edycji NH. Ostatnio w TVP Kultura pokazano dwie pierwsze części trylogii. Niemniej zobaczenie późniejszych dokonań tego twórcy w Polsce graniczy z cudem. A wiadomo przecież, że to Satyajit Ray uświadomił całemu filmowemu światu, że w Indiach powstaje także kino artystyczne, a nie jedynie to spod znaku Bollywood.
marco

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 6 sty 12, 12:32

marco napisał(a): Niemniej zobaczenie późniejszych dokonań tego twórcy w Polsce graniczy z cudem. A wiadomo przecież, że to Satyajit Ray uświadomił całemu filmowemu światu, że w Indiach powstaje także kino artystyczne, a nie jedynie to spod znaku Bollywood.

Był przegląd na jednym z festiwali filmowych parę lat temu, ale sam nie byłem i poza Trylogią o Apu nie znam twóczości. Czy w Indiach powstaje kino artystyczne - to ja nie byłbym taki pewny. Tej klasy reżyserzy do Ray chyba jednak nie tworzą obecnie w Indiach - nie te czasy. Osobiście może widziałem jeden współczesny film indyjski nie będący bollywoodem. Zresztą żadnego Bollywoodu też nie widziałem - nie na moje nerwy. Parę dokumentów i Ray to jest moja wiedza o kinie indyjskim. Czekamy na objawienie...

marco

Na forum od:
19 paź 09, 22:50

Post 6 sty 12, 13:02

W ostatniej dekadzie stycznia w ILUZJONIE FN będzie prezentowany cykl:
NIE TYLKO BOLLYWOOD. KINO INDYJSKIE – SAMODZIELNIE I W KOPRODUKCJI
http://www.fn.org.pl/page/index.php?str=7&id=3213
Będzie można zobaczyć m.in kino indyjskie z lat 50 nawiązujące do włoskiego neorealizmu. Nie znam tych filmów i z ciekawością je zobaczę, sprawdzając, czy tak jak w przypadku mistrza SATYAJITA RAYA wytrzymały próbę czasu.
marco

Powrót do O filmach na dużym i małym ekranie