Kino Warszawa

Bilety, karnety, akredytacje.
kaprysny

Na forum od:
26 maja 07, 8:46

Post 26 maja 07, 14:13

Czy jest jakaś nadzieja na to, że kino Warszawa będzie przyjemniejsze dla festiwalowiczów? Klimatyzacja, nawiew, otwierany dach? ;p

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 26 maja 07, 15:40

I może jeszcze hostessy?..
I pełen serwis,co?

kaprysny

Na forum od:

Post 26 maja 07, 15:50

Nie, odrobinę świeżego powietrza tylko :) To naprawdę nie są duże wymagania. Przesiedziałem tam pół festiwalu i parokrotnie zasypiałem, niestety.. :( Po prostu uważam, że kiepskie warunki wpływają na odbiór filmów.

chinaski

Na forum od:

Post 26 maja 07, 15:55

Zapraszam w takim razie do Warszawy zimą-naturalna klimatyzacja:)
A tak na marginesie,to w Polsce wielu ludzi narzeka z byle powodu..
Tyle ciekawych Filmów,o prawdziwych ludziach i problemach..Takie święto Kina;a tu że klima nie działa..
Bez przesady.
Ja też przesiedziałem;średnio widzialem 4 Filmy dziennie,z czego dużo w Warszawie.I jakoś nie zasypiałem..
Może mnie po prostu wciągnęły..

kaprysny

Na forum od:

Post 26 maja 07, 15:58

To już chyba kwestia indywidualna, a nie tylko to, czy film wciąga czy nie (chociaż fakt, zeszłoroczny konkurs mnie nie wciągnął, a podsypiałem też na bollywoodzie, który uwielbiam).

Duchota, gorąc etc. w kinie to nie jest dla mnie byle powód. W Cieszynie to znosiłem dzielnie, bo wszystkie kina były takie, więc nawet nie było porównania. We Wrocławiu tylko W-wa odstaje, stąd liczyłem na zmiany.

chinaski

Na forum od:

Post 26 maja 07, 16:04

To nie licz.Kino Warszawa to konstrukcja typowo prl-owska,więc trzeba byłoby wyburzyć i od nowa postawić.
A poza tym Filmy konkursowe wyświetlane były(będą?)także w termosie
Ciach bajera,bo już mnie nuży debata o klimatyzacji

kaprysny

Na forum od:

Post 26 maja 07, 16:05

Nudzi, to w niej najzwyczajniej nie uczestnicz. Cytuję: "A tak na marginesie,to w Polsce wielu ludzi narzeka z byle powodu.. "

:p

chinaski

Na forum od:

Post 26 maja 07, 16:09

Fakt,od trzech godzin nie znalazł się nikt równie głupi jak ja żeby dać się w to wciągnąć;chyba czas najwyższy porozmawiać ze Starym szkockim Przemytnikiem,zamiast rozmawiać o niczym..
Pozdro dla kumatych.

em

Na forum od:
1 sie 06, 23:19

Post 26 maja 07, 20:57

to ja jako ta glupia sie wlacze - z tego co sobie przypominam w Warszawie byla awaria klimatyzacji, wiec to chyba nie jest kwestia przebudowy kina, a usprawnienia jednego urzadzenia. tez oczywiscie sie ciesze na Swieto Filmu We Wroclawiu, ale jezeli jest mozliwosc, zeby przewietrzyc Warszawe to czemu by nie? nie raz sam odglos gazet, ktorymi sie wachlujemy moze wybic z rytmu (w moim odczuciu). nie ma co sie unosic, kazdy powod jest dobry do dyskusji w milym gronie - nawet klimatyzacja :)

tayuki

Na forum od:
14 cze 05, 19:20

Post 27 maja 07, 13:24

No właśnie, ja akurat byłam wolontariuszką na konkursie, więc też średnio 2 filmy dziennie w Warszawie musiałam zaliczać.
Wiadomo, w porównaniu do upałów, jakie zaliczało się w cieszyńskich kinach i tak jest dobrze.
Ale czemu nie ma być lepiej ? ;)
I got the ebb, I got the flow.

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 28 maja 07, 12:08

jak wskazuje nowy plakat festiwalowy, beda wiatraczki :-)

zdaje sie, ze Warszawa ogólnie ma klimatyzacje, tylko, ze sie zlosliwie zepsula na samym poczatku (pamietam , ze pierwszy seans konkursowy odbyl sie w normalnej temperaturze)
MK

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 28 maja 07, 13:34

Drodzy: MK ma rację. W kinie "Warszawa" jest klimatyzacja, tylko w ubiegłym roku nie wytrzymała tych okrutnych temperetur i padła, nie można było jej w trakcie festiwalu naprawić. Dla mnie dobre warunki ogladania filmów są bardzo istotne (to był jeden z powodow przeniesienia sie do Wroclawia). Został przeprowadzony remont klimatyzacji w kinie "Warszawa" i dyrekcja "Odra - Film" (wlaściciel kina) gwarantuje w tym roku sprawny sprzęt. Dodatkowo, sami będziemy wkrotce sprawdzali jej ta klimatyzacja rzeczywiście funkcjonuje.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

elfavorro

Na forum od:
8 maja 06, 15:22

Post 17 cze 07, 11:46

Wspaniale słyszeć, że organizatorom leżą na sercu dobre warunki oglądactwa.

Drobny komentarz odnośnie "upałów cieszyńskich" - chłodek w kinach cieszyńskich w 2004 roku był wyśmienity (szkoda, że zniknął rok później...)
Wot's your function in loif?

peter

Na forum od:
23 sty 05, 23:21

Post 25 cze 07, 20:33

podtrzymując wizję moniki ;-) proponuję aby zamiast koszulek wręczać może nie wiatraczki ale wachlarze :-) zawsze będzie można się ochłodzić podczas cieplarnianych warunków w kinie

Piter

Post 26 cze 07, 18:31

Mam takie pytanie jak już kolega wyżej wspomniał o koszulkach, mianowicie jeżeli dobrze pamiętam to rok temu chyba były koszulki z logo Festiwalu. Czy jeżeli dobrze pamiętam to czy ktoś wie ile ta koszulka kosztowała??

Jak

Na forum od:
2 lip 06, 22:58

Post 26 cze 07, 20:29

Nie wiem po ile koszulki sprzedawano w sklepiku, ale każdy posiadacz karnetu dostał przyciasną koszulkę w zestwie powitalnym "za darmo".

boy_in_the_hood

Na forum od:
18 sty 06, 21:08

Post 26 cze 07, 20:49

O, doprawdy? a można wiedzieć co jeszcze w takim zestawie się znajduje? :)
cry baby cry
put your finger in your eye

peter

Na forum od:
23 sty 05, 23:21

Post 26 cze 07, 22:11

przyciasną ?? własnie za luźną :-) postuluję większa liczbę "s"

Jak

Na forum od:

Post 27 cze 07, 0:46

Zeszłoroczny zestaw zawierał:

1. ulotkę polsko-japońskiej szkoły technik komputerowych
2. gazetkę reklamową Reportera
3. gazetkę reklamową Ery z Marysią Góralczyk
4. ulotkę PISF (chyba)
5. specjalny numer "Kina"
6. program festiwalu
7. smycz z logo 6.ENH
8. koszulka z logo 6.ENH
9. torba z logo 6.ENH stanowiącą też opakowanie zestawu

Spakowałem takich zestawów tylko niecałą setkę, więc może coś przeoczyłem.

[off topic: Co to w ogóle będzie za festiwal bez Marysi.]

boy_in_the_hood

Na forum od:
18 sty 06, 21:08

Post 27 cze 07, 9:18

Dzięki bardzo za info. To jestem zaskoczony, bo pewny byłem, że będę musiał dodatkowo wydać jakieś 50zł na te drobiazgi koszulkowo-smyczowo-torbowe :D
cry baby cry
put your finger in your eye

morningbell

Na forum od:
10 cze 07, 17:48

Post 27 cze 07, 13:15

boy_in_the_hood napisał(a):Dzięki bardzo za info. To jestem zaskoczony, bo pewny byłem, że będę musiał dodatkowo wydać jakieś 50zł na te drobiazgi koszulkowo-smyczowo-torbowe :D

no i jako karnetowicz możesz kupić katalog po niższej cenie. :)

tak chyba było, prawda? :)

Jak

Na forum od:

Post 27 cze 07, 13:53

Zgadza się. W zeszłym roku karnetowicze dostawali też rabat na książkę o kinie argentyńskim.

Czy w tym roku ukaże się podobna publikacja?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 27 cze 07, 15:03

Jak: bedą dwie książki o bohaterze jednej z retrospektyw: Hal`u Hartley`u. Jedna monograficzna, druga wywiad - rzeka z reżyserem (+ 400 zdjęć). Hal Hartley bedzie oczywiście we Wrocławiu.

Hal Hartley Kino prawdziwej fikcji i filmy prawdopodobne
Wydawca: słowo/obraz terytoria

Rozmowy Kennetha Kalety z Halem Hartleyem, niezależnym reżyserem i producentem. Filmy Hartleya są proste pod względem formalnym, ale poruszają wielkie, choć jednocześnie zwyczajne tematy. Chociaż rzadko osiągają one sukces komercyjny, to zawsze budzą zachwyt tych, którzy poznali się na talencie ich twórcy; wszystkie są pod względem estetycznych dopracowane w najmniejszych szczegółach, główne role zaś grają w nich nie tylko aktorzy, lecz także ruch kamery, choreografia i dźwięk.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

stazzio

Na forum od:
30 sty 05, 1:13

Post 29 cze 07, 3:29

Wywiad z Hartleyem (nb. bardzo ciekawy) już się drukuje. Więc na pewno będzie we Wrocławiu.
Zdjęć jest trochę mniej niż podaje Pan Roman ;) - ale za to wszystkie kolorowe :)

Więcej informacji już wkrótce na:
http://terytoria.com.pl/ksiegarnia,tytuly,443.html

Pozdrowienia!

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 29 cze 07, 7:31

stazzio: mam w moim komputerze oryginał z 400 zdjęciami (kolorowymi). Ile ostetecznie jest zdjęć?

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

stazzio

Na forum od:
30 sty 05, 1:13

Post 29 cze 07, 10:48

Panie Romanie,
policzę w wolnej chwili i prześlę Panu informację na mejla.
(Może ma Pan wcześniejszą wersję PDF-a? Myśmy dostali od Koko wersję ostateczną w pliku składowym).
Pozdrawiam
SD

PPHP

Na forum od:
26 lut 05, 12:56

Post 2 lip 07, 15:43

A czy dziennikarze mogą liczyć tak jak w ubiegłych edycjach także na książkę festiwalową w pakiecie?

Piter

Post 3 lip 07, 18:45

Ponowie swoje pytanie: wie ktoś może ile kosztowała koszulka festiwalowa w tamtym roku?? :)

paszczakos

Na forum od:
24 lis 05, 15:59

Post 3 lip 07, 19:17

35 zł, koło tego
Nigdy nie czujesz się samotny, gdy masz ze sobą Smith&Wesson .45

keats

Post 9 lip 07, 12:12

Witam czy jest ktoś na wolontariat do Warszawy z zeszłego roku, pozdrawiam bocian.

MK

Na forum od:

Post 9 lip 07, 20:20

peter napisał(a):podtrzymując wizję moniki ;-) proponuję aby zamiast koszulek wręczać może nie wiatraczki ale wachlarze :-) zawsze będzie można się ochłodzić podczas cieplarnianych warunków w kinie

mozemy sie tez rozebrac

(nie bylby to pierwszy raz...)
MK

MK

Na forum od:

Post 9 lip 07, 20:23

swoja droga, o ile pogoda sie nie zmini, klimatyzacja nie bedzie potrzebna (a moze nawet ogrzewanie)
parasole zamiast wiatraczkow?
MK

kaprysny

Na forum od:

Post 9 lip 07, 20:36

będzie - dużo ludzi w jednym pomieszczeniu robi zaduch tak-czy-siak.

paszczakos

Na forum od:
24 lis 05, 15:59

Post 10 lip 07, 12:18

a tam, w Heliosie było chłodno, w Warszawie klimatyzację naprawili, w Capitolu i Operze też nie narzekałem jakoś na temperaturę
Czytać: Chcę koszulkę!! :D
Nigdy nie czujesz się samotny, gdy masz ze sobą Smith&Wesson .45

Yellowe

Na forum od:
18 mar 05, 17:24

Post 10 lip 07, 16:34

re. Capitol:
To bardzo specyficzne kino. Spędziłem tam mnóstwo czasu rok temu.
Rekonesans na kilku seansach pozwolił dojść do nast. wniosków:
1. Balkon jest bardzo gorący - klima nie dochodzi. W razie deszczu będzie jak znalazł. I dobrze się odsypia.
2. Najzimniejszy jest dół w tylnych rzędach - było prawie jak w Heliosie. No i całkiem wygodne fotele :)

tayuki

Na forum od:
14 cze 05, 19:20

Post 11 lip 07, 17:48

MK napisał(a):parasole zamiast wiatraczkow?

Całkiem dobry pomysł.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 11 lip 07, 20:07

re: Capitol:
W tym roku w Capitolu będą jeszcze lepsze warunki oglądania filmow:
1. Została zainstalowana profesjonalna klimatyzacja. W roku ubiegłym była prowizoryczna, zainstalowana tylko na ores festiwalu
2. Będzie jeszcze większy ekran, będzie więc lepsza widoczność z balkonu.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

mybolakata

Post 14 lip 08, 22:56

jakby coś w Warszawie "nie grało" w tym roku to po każdym z seansów proszę informować wolontariuszy o zaistniałym problemie spróbujemy to natychmiast rozwiązać ;)

Powrót do 7. - Aaaby wejść do kina