Zmiany - wszystko, co powinniście wiedzieć o karnetach

Przestrzeń miasta - przestrzeń festiwalu. Bilety, karnety i inne sprawy.
jamro

Na forum od:
19 lip 06, 16:51

Post 25 lip 10, 0:06

Tak, te wolne miejsca jak pula karnetowa jest na zero są wadą na pewno. Można by z tym jakoś powalczyć w przyszłym roku. Druga strasznie irytująca rzecz to te kolejki last minute. Ja rozumiem, że zaczynamy teraz kilka minut po teoretycznej godzinie rozpoczęcia, ale i tak ludzie wchodzą w trakcie trwania seansu. Druga sprawa to to, że zawsze punktualność była wyznacznikiem tego festiwalu, można było sobie zaplanować program co do minuty. Teraz te opóźnienia i zaczynając film 15 po, czasem trudno zdążyć na za 15 do innej sali, a miejsca można stracić! Jedyne wady jakie do tej pory zauważam, nadal podtrzymuje swoje zdanie iż wprowadzenie tego systemu było ruchem genialnym. Brawa

gosposia

Post 27 lip 10, 12:31

Są duże luki w systemie rezerwacji, ale też mentalności osób wpuszczających ;)
Za ścianą zaraz zacznie się film, który chciałam obejrzeć. Niestety nie mam szans:
- jest po godzinie rozpoczęcia seansu
- nie mogę zarezerwować miejsca
- trwa prelekcja
- jest dużo wolnych miejsc (jak przyznały same panie wpuszczające)
Ale nie mam rezerwacji, więc nie wejdę! A zrobić też nie mogę!
Oczywiście powiecie, że mogłam przyjść/zarezerwować wcześniej. Ale niestety nie mogłam :/.
Wrrrrr...

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 27 lip 10, 22:10

Tak, wydaje mi się, że skoro są wolne miejsca na sali już chwilę po rozpoczęciu seansu, to powinna być możliwość wejścia.
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:
29 gru 04, 18:36

Post 27 lip 10, 23:39

Mrozikos667 napisał(a):Tak, wydaje mi się, że skoro są wolne miejsca na sali już chwilę po rozpoczęciu seansu, to powinna być możliwość wejścia.

Wtedy dopiero zacząłby się chaos i kolejki ludzi, którzy liczyliby na wolne miejsca na sali. Robimy tak celowo.

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 28 lip 10, 0:03

Hmm, w zasadzie słusznie. Ale jednak tęskni się za tym miejscem, kiedy bardzo chce się na coś wejść. No, ale nie można mieć wszystkiego ;)
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 28 lip 10, 0:05

Ja poproszę o bardzo podstawową informację: sprzedano 1500 karnetów, proszę więc mi powiedzieć, czy liczba miejsc łącznie w systemie rezerwacyjnym na pojedynczą godzinę sumuje się do tej liczby.
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:
29 gru 04, 18:36

Post 28 lip 10, 1:15

psubrat napisał(a):Ja poproszę o bardzo podstawową informację: sprzedano 1500 karnetów, proszę więc mi powiedzieć, czy liczba miejsc łącznie w systemie rezerwacyjnym na pojedynczą godzinę sumuje się do tej liczby.

Sprzedano nieco ponad 700 karnetów.

d4b0

Na forum od:
30 lip 06, 23:12

Post 28 lip 10, 23:27

Niestety codziennie od godziny 0:00 przez okolo 10 minut sa problemy z obsluzeniem wszystkich chetnych - wyskakuja bledy, "timeout" i problemy z zalogowaniem. System wyraznie nie wyrabia. Mialem okazje sprawdzic to z paru niezaleznych miejsc i sieci przez ostatnie dni, wiec wina lezy zdecydowanie po stronie Waszego serwera :(

julcia

Na forum od:
21 maja 10, 19:16

Post 29 lip 10, 0:09

Policzyłam, że na jedną godzinę jest 1408 miejsc dla karnetowiczów, więc nie to jest problemem.
Dlaczego np. Has jest wyślwietlany w - prawie najmniejszej - sali nr 2? przecież można się było spodziewać, że robiąc mu taką reklamę poprzez:
1. w ogóle zorganizowanie retrospektywy;
2. wystawę, a nawet dwie o nim mówiące;
3. poświęcenie całego spotkania w Gazeta Cafe,
publiczność będzie miała ochotę zobaczyć to, o czym słucha/czyta, co jej rekomendują.
Ciekawa jestem, co będzie z Tarnation - tylko raz wyślwietlanym w sali nr 6, gdzie są tylko 54 miejsca karnetowe.

Dark Angel

Na forum od:
8 sie 05, 20:42

Post 29 lip 10, 23:23

Mnie dzisiaj przez wyskakujące ciągle błędy nie udało się zarezerwować seansu, mimo iż miejsca były... Uważam, iż jest to bardzo niesprawiedliwe i jestem bardzo zła delikatnie mówiąc. Takie sytuacje, jak i brak zniżek na karnet dla stałych uczestników sprawiają, że poważnie się zastanawiam czy kupować karnet za rok... Poza tym skoro teraz widać, które filmy/retrospektywy są najpopularniejsze można by je próbować przesunąć do większych sal. Dzisiaj o 22 w Capitolu było ok. 50 osób!

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 29 lip 10, 23:36

Jest za to 10% rabatu na tosty np. z tuńczykiem czy fetą pod arkadami za zakrętem. :-D
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

Dark Angel

Na forum od:

Post 29 lip 10, 23:45

Ale na to nie trzeba mieć karnetu za 300 zł :P A tosty pyszne, "na otarcie łez"...

angela__

Post 30 lip 10, 23:10

jest 0:08, nie moge zarezerwowac ani jednego filmu na niedziele... wyglada, ze rezerwacje w ogole nie zostaly uruchomione... o co chodzi?

Dark Angel

Na forum od:

Post 30 lip 10, 23:20

Cieszę się, że nie tylko ja mam ten problem... Czy wiadomo kiedy zostanie rozwiązany? Raczej w nocy czy już nad ranem?

gortopik

Na forum od:
20 cze 10, 9:49

Post 30 lip 10, 23:21

ZERO!!

angela__

Post 30 lip 10, 23:24

Moze system sie wreszcie dopasowal do godziny zapisu forum? (godzina wstecz...)

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 30 lip 10, 23:51

juz dziala
MK

angela__

Post 31 lip 10, 0:10

mi sie kompletnie zwiesil...
szkoda gadac...
kto wymyslil rezerwacje od polnocy???

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 31 lip 10, 0:48

Przepraszamy wszystkich za dzisiejsze kłopoty z rezerwacją miejsc na seanse z 1.08. Mieliśmy problem techniczny w danych, który nas totalnie zaskoczył. Problem został rozwiązany i wszystko powinno działać już ok.
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 31 lip 10, 1:15

dziala na szczescie
MK

Poprzednia strona

Powrót do 10. - Czas, który pozostał