decyzje jurorów MIĘDZYNARODOWEGO KONKURSU FILMÓW O SZTUCE

Wasze wrażenia pofestiwalowe. Podsumowania, poszukiwania.
d4b0

Na forum od:
30 lip 06, 23:12

Post 3 sie 09, 16:48

Niestety nie uczestniczylem we wczorajszej gali i ogloszeniu wyników konkursów ENH 2009. Czy jest ktos z Was przytoczyć uzasadnienie decyzji jurorów MIĘDZYNARODOWEGO KONKURSU FILMÓW O SZTUCE?

Nie mogę tego znaleźć na stronie ENH, a jestem bardzo ciekaw czym się kierowali jurorzy nagradzając tak bardzo przeciętny dokument na tak bardzo ciekawy temat.

Swoją drogą mam nadzieje, ze postać Gysina i wpływ jego pomysłów na kulturę 20 wieku doczeka się bardziej wnikliwego, uważnego i ciekawego formalnie opracowania.

michuk

Na forum od:
30 lip 06, 0:25

Post 3 sie 09, 17:02

d4b0 napisał(a):Niestety nie uczestniczylem we wczorajszej gali i ogloszeniu wyników konkursów ENH 2009. Czy jest ktos z Was przytoczyć uzasadnienie decyzji jurorów MIĘDZYNARODOWEGO KONKURSU FILMÓW O SZTUCE?

Nie mogę tego znaleźć na stronie ENH, a jestem bardzo ciekaw czym się kierowali jurorzy nagradzając tak bardzo przeciętny dokument na tak bardzo ciekawy temat.

Swoją drogą mam nadzieje, ze postać Gysina i wpływ jego pomysłów na kulturę 20 wieku doczeka się bardziej wnikliwego, uważnego i ciekawego formalnie opracowania.

To jest ogólny problem z dokumentami. Ocenia się nie tylko realizację, ale też sam temat. Przykładowo: "Oszust" zrealizowany był bardzo typowo, niczym się nie wyróżniał, ale że temat był ciekawy, film oglądało się bardzo przyjemnie.
Odwrotnie "Pan Gubernator" - pięknie zrealizowany dokument na zupełnie nudziarski temat.

Zwycięzca festiwalu powinien chyba jednak łączyć te dwie cechy.

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 3 sie 09, 19:17

d4b0 napisał(a):Niestety nie uczestniczylem we wczorajszej gali i ogloszeniu wyników konkursów ENH 2009. Czy jest ktos z Was przytoczyć uzasadnienie decyzji jurorów MIĘDZYNARODOWEGO KONKURSU FILMÓW O SZTUCE?

Mi akurat Flicker bardzo sie podbal, nie tylko ze wzgledu na temat.
jesli chodzi o uzasadnienie, trzeba sie spytac pani Kozyry, chociaz jest ryzyko, ze odpowie po angielsku ;-)
MK

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 3 sie 09, 19:19

michuk napisał(a):Odwrotnie "Pan Gubernator" - pięknie zrealizowany dokument na zupełnie nudziarski temat.

Ale Pan Gubernator nie był w konkursie, tylko w przeglądzie kina szwedzkiego...

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 3 sie 09, 21:52

Jestem zdruzgotany, że Agnes nie dostała nawet najmniejszego wyróżnienia... Coś strasznego.
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

michuk

Na forum od:
30 lip 06, 0:25

Post 3 sie 09, 22:00

tangerine napisał(a):
michuk napisał(a):Odwrotnie "Pan Gubernator" - pięknie zrealizowany dokument na zupełnie nudziarski temat.

Ale Pan Gubernator nie był w konkursie, tylko w przeglądzie kina szwedzkiego...

Nigdzie nie pisałem, że był w konkursie :)

Powrót do 9. - Po festiwalu