Miłość Astrei i Celadona

Co polecasz? Co odradzasz? Podziel się swoimi refleksjami na temat obejrzanych filmów.
Siena

Na forum od:
18 mar 08, 15:55

Post 19 lip 08, 0:02

decyzja o pójściu na ten film zapadła w ostatniej chwili, ale jak doświadczenie uczy, właśnie te przypadkowe wybory bywają często bywają najlepsze... to dla mnie zdecydowanie najciekawszy film dzisiejszego dnia, być może nie dla każdego, ale szczerze polecam!!!

kubak

Na forum od:
8 gru 04, 10:49

Post 21 lip 08, 2:16

Gratulacje dla mistrza Rohmera za odważną formę!

Ten język, stroje, scenografia, specyficzna, może trochę naiwna gra aktorów przeniosła mnie na 2 godziny w mitologiczny świat druidów i nimf. Toczy się w nim niebanalna historia miłosna, z genderowymi nawet klimatami (!). Piękny film.

Szkoda, że znowu część publiczności w przypadku nieco innej formy nie umie reagować inaczej niż szyderczym śmiechem. Na szczęście dała się uciszyć.
10. Festiwal Filmowy Pięć Smaków / listopad 2016 / piecsmakow.pl

kaskam

Post 21 lip 08, 10:51

Dobrze napisane - odważna forma.
Z tymi strojami, scenografią nadodrzańską i totalną amatorszczyzną popisów aktorskich trzeba mieć odwagę, żeby wplątać coś takiego w program festiwalowy. Choć uwielbiam tego typu kino, po raz pierwszy nie znalazłam kompletnie nic, co pozowoliłoby mi dotrwać do końca projekcji. Szkoda...

iwonpiotr

Post 22 lip 08, 8:14

znalazłam w tym filmie to czego się spodziewałam:) z pewnością niektórych rozczarował swoją formą i treścią, mi oglądało się fajnie,

Powrót do 8. - Filmy 8.ENH - wypowiedz się!