Wakacyjne Kadry - CieszynFilmFestiwal

Festiwale, przeglądy, retrospektywy. Zapowiedzi. Wasze wrażenia.
corner

Na forum od:
16 lut 05, 20:16

Post 8 cze 07, 21:03

Jeśli ktoś nie wie ;)
Miasto Cieszyn postanowiło nie zrażać się kompletną klapą poprzedniej edycji Festiwalu i organizuje jego drugą edycję. Tym razem wygląda na przygotowaną z dużo większym rozmachem i pomyślunkiem.

Oczywiście mam na myśli wszystko poza głównym konkursem :). Główny konkurs to konkurs polskich filmów fabularnych, wśród których niewiele ciekawego. Oprócz tego School Film, filmy dokumentalne i festiwal telewizji lokalnych. Wśród licznych propozycji towarzyszących Festiwal Nowa Muzyka.

Pokazy filmów niestety pozostały darmowe, co przyciąga rozwydrzoną publiczność, ale pewnie tylko na pokazach komercyjnych filmów fabularnych (wśród których dzieła: Job, czyli ostatnia szara komórka, Dlaczego nie!, Świadek koronny, Ryś i inne :)).

Czy był ktoś w zeszłym roku? Ktoś wybiera się w tym?

www.wakacyjnekadry.pl
www.festiwal.nowamuzyka.pl

90boston

Post 24 lip 07, 9:48

Byłam w zeszłym, tym razem nie wyszło, ale z opinii słyszałam, że lepiej niż rok temu. Mnie się zawsze podoba, klimat niezły, ludzie mili. =]
A Cieszyn i tak rządzi.

Przemek - Wrocław

Na forum od:
20 lip 07, 21:15

Post 24 lip 07, 18:48

Jeśli chodzi o Cieszyn to faktycznie niewypał. Burmistrz tworzy coś na siłę, a nie potrafił zatrzymać w Cieszynie takiego festiwalu jak ENH, który napędzał gospodarkę (również)...szkoda co mówić
byleby do kolejnej edycji :)

Kinomaniak

Post 27 lip 07, 11:06

Byłem w zeszłym roku i byłem w tym.
Zeszły rok był całkiem całkiem...natomiast stało się to co można było przypuścić - zgodnie z zeszłorocznymi wypowiedziami organizatorów że następny CFF będzie znacznie lepszy pod wieloma względami, tak też się stało.
Jestem pewien że w przyszłym roku będę tam i to w znacznie większym składzie ludzi wiedzących co to dobre kino i dobry film...mając nadzieję że CFF 2008 zorganizują ci sami ludzie co w tym roku - takich projekcji na rynku jeszcze nie widziałem i mimo chłodu jednej z festiwalowych nocy wysiedzieliśmy do końcowych napisów - mieli z nami kontakt i czuło się że robią to dla nas - tych co kochają dobry film.

terefere z cieszyna

Post 28 lip 07, 12:43

Kinomaniak, jesteś zatrudniony przez miasto Cieszyn, że takie bzdury wypisujesz, byś nie kłamał, bo Ci nos urośnie.

Organizacja CFF Fatalna, fatalny program (seriale), wszystko fatalne.. bez żenady.

Nie lubimy organizatorów, są zafajdanymi burakami, co to myślą, że dają rade. Bzdura.

Tak źle zorganizowanego festiwalu jak Wakacyjne Kadry FIlmowe Cieszyn dawno nie widział.

Przemek - Wrocław

Na forum od:
20 lip 07, 21:15

Post 30 lip 07, 6:21

Jeśli chodzi o Cieszyn - to faktycznie chyba przesadzasz kinomaniak...gdziue tu dobra organizacja!!!! na siłę robią cos co i tak nie wychodzi. Masakra. Trzeba było zatrzymać festiwal ENH w Cieszynie, a nie tworzyć jakąś tanią marną replikę...to nawet koło festiwalu nie stało.
byleby do kolejnej edycji :)

liverpoolski

Na forum od:
30 lip 07, 19:02

Post 31 lip 07, 1:26

Trochę bez sensu z tym festivalem, biorąc pod uwagę, że przecież w kwietniu/maju jest w Cieszynie festiwal: KINO NA GRANICY - bardzo fajna atmosfera, sporo ludzi, wiele imprez. Jeden duży festiwal starczy, a czasu się nie cofnie - ENH już raczej nie wyprowadzi się z Wrocławia...

Powrót do O innych festiwalach i przeglądach filmowych