Skandaliczna cena biletów pojedyńczych!!

Bilety, karnety, akredytacje.
Air

Post 12 lip 07, 23:59

Szanowni Organizatorzy!

15 zł za pojedyńczy bilet to wg mnie absurdalna cena!! Skąd ona się wzięła? Dopiero teraz zobaczyłem jakie są ceny i jestem w szoku. Przecież w kinach często można kupić bilety nawet za 11 zł, a to jest FESTIWAL, czyli chodzi się na kilka filmów dziennie.
Nie rozumiem takiej polityki. Ponieważ nie mam pieniędzy na cały festiwal, chciałem przyjechać na 3-4 dni, ale jak teraz się okazuje, że na bilety wydam tyle kasy, nie wiem czy ma to sens...

tangerine

Post 13 lip 07, 0:09

Ceny to niestety najsmutniejsza niespodzianka 7 edycji festiwalu. Jutro znowu włączę telewizor i eksperci od biznesu wygłoszą swoja mantrę (niezmienną od 10 lat) : inflacji nie ma. Ech ta propaganda...

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 13 lip 07, 8:07

Air: możesz kupić karnet (to bardzo preferencyjna cena, sprzedaliśmy b.dużo karnetów), możesz kupić bilet 10+ (jeden seans kosztuje Cię wtedy 14 zł + znizki na koncerty i publikacje)) lub bielt 20+ (seans 13 zł, + znizki na koncert i publikacje)). Jesli ktoś chce zobaczyć tylko kilka filMów musi zapłacić 15 zł. To chyba logiczne.
WŁAŚNIE DLATEGO, ŻE TO JEST FESTIWAL TO KOSZTY SĄ DUŻO WIĘKSZE. Nie możesz porownywać cen w kinach do cen festiwalowych. Organizacja pojedynczego seansu w ramach festiwalu kosztuje wielokrotnie więcej niż pojedynczy seans w kinie. Musisz pamiętać, że musimy zapłacić za wypożyczenie kopii, jej transport i ubezpieczenie, tłumaczenie listy dialogowe, wyświetlanie napisów. Nie mówię o kosztach pośrednich (praca osób, promocja, wynajęcie obiektów...).

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

boy_in_the_hood

Na forum od:
18 sty 06, 21:08

Post 13 lip 07, 13:08

tangerine napisał(a):Ceny to niestety najsmutniejsza niespodzianka 7 edycji festiwalu.

Niespodzianka? Jaka niespodzianka? Przecież zarówno cena biletów jak i karnetów chyba się nie zmieniła? Doprawdy nie umiem się tu dopatrzeć czegoś niespodziewanego. Jak drogo to polecam karnet- wtedy cena biletu (o ile dacie rady obejrzeć 50 filmów) spada do mniej niż 5 zł (nie zapominajcie o zniżkach na wydarzenia specjalne, koncerty, publikacje etc.)
cry baby cry
put your finger in your eye

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 13 lip 07, 13:21

bilety na festiwalach zazwyczaj sa duzo drozsze w weencji np zaczynaja sie od 10 euro czy cos w tym stylu), 15 zl to nromalna cena biletu w kinie. wez tez pod uwage, ze w wiekszosci sa to filmy sprowadzane jednorazowo na festiwal, a wydatki sa spore
MK

nith

Post 13 lip 07, 13:33

ha ha, na festiwalch, co za uogólnienie ?! są tańsze festiwale... i są droższe... wenecja, ha ha, jakie tam drogie autobusy i noclegi, a jedzenie... dziwne że tam jeszcze ktoś jeździ...

boy_in_the_hood

Na forum od:

Post 13 lip 07, 13:39

nith, Drogi Gościu, jaki jest cel Twojej wypowiedzi? Uświadomienie, że są droższe i tańsze Festiwale? To akurat chyba wszyscy wiedzą. W moim "wielkim" miasteczku Cieszynie bilet na normalny film pokroju "Piratów z Karaibów" (tak, tak, polecam :P) oscyluje w granicy 12-14zł. 15zł za seans pojedynczy to moim zdaniem cena jak najbardziej odpowiednia.
cry baby cry

nith

Post 13 lip 07, 15:52

wow, myślałem że sie domyslicie jaki byl cel mojej wypowiedzi... chciałem powiedzieć, że porywnywanie cen w Polsce do cen w krajach wysokorozwiniętych mija sie z celem... obawiam się, że bezrobotny we Włoszech dostaje większy zasiłek niż wiekszość Polaków zarabia pracując...

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 13 lip 07, 16:14

boy_in_the_hood napisał(a):
tangerine napisał(a):Ceny to niestety najsmutniejsza niespodzianka 7 edycji festiwalu.

Niespodzianka? Jaka niespodzianka? Przecież zarówno cena biletów jak i karnetów chyba się nie zmieniła? Doprawdy nie umiem się tu dopatrzeć czegoś niespodziewanego. Jak drogo to polecam karnet- wtedy cena biletu (o ile dacie rady obejrzeć 50 filmów) spada do mniej niż 5 zł (nie zapominajcie o zniżkach na wydarzenia specjalne, koncerty, publikacje etc.)
!00% racji!
Popieram!
Pozdrawiam na 6 dni PRZED!!!!!!!!

chinaski

Na forum od:

Post 13 lip 07, 16:19

nith napisał(a):wow, myślałem że sie domyslicie jaki byl cel mojej wypowiedzi... chciałem powiedzieć, że porywnywanie cen w Polsce do cen w krajach wysokorozwiniętych mija sie z celem... obawiam się, że bezrobotny we Włoszech dostaje większy zasiłek niż wiekszość Polaków zarabia pracując...
Ale też ma wyższe koszty utrzymania;nieroby w ogóle w unii mają najlepiej;)

jersey

Post 13 lip 07, 17:51

Ależ tak, chcę kupić karnet... Tylko nikt mi nie sprzeda... A wcześniej nie miałem pieniędzy, ani nie miałem pewności, ze będę miał wolny czas...

chinaski

Na forum od:

Post 13 lip 07, 17:54

Fakt.Swoją drogą nie rozumiem dlaczego sprzedaż karnetów kończy się na 24 dni przed enh.Może warto to zmienić.
Mnie to ryba,bo zamawiam i kupuję w marcu ale dla niektórych,jak dowodzi powyższy post,to problem.
Pzdr.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 13 lip 07, 18:05

Drodzy Państwo: podzieliłem całkowite koszty organizacji festiwalu przez liczbę wszystkich widzów z ubieglego roku i wyszło mi, że POJEDYNCZY BILET POWINIEN KOSZTOWAĆ 52 ZŁOTE.
Zakładając, że sprzedajemy 100% biletów to wpływy z ich sprzdaży pokryją 33% kosztów organizacji festiwalu.
Tegoroczne wpływy wystarczą na opłacenie około 15% kosztów tegorocznej edycji.

Pozdrawiam seredcznie,

Roman Gutek

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 13 lip 07, 18:12

chinaski: nie można tego zmienić. Karnetow jest bardzo dużo. Jest też duż drobnych problemów, które musimy wyjaśnić z poszczególnymi osobami. Potrzbujemy na to chwilę. Nie wszyscy zaglądają codziennie do komputerow (są wakacje). Z wpłatami też różnie bywa. Musimy też przygotować kody, mieć czas na druk. Pamietaj też, że nas jest mało i nie mogę zatrudnić kilku osób, które będą zajmowały się tylko karnetami. Karnety muszą być gotowe dwa dni przed jego rozpoczęciem, więc sprzedaż kończy się 22 dni przed festiwalem.

Pozdrawiam seredcznie,

Roman Gutek

elfavorro

Na forum od:
8 maja 06, 15:22

Post 13 lip 07, 22:09

Cena biletu w śmierdzącym popkornem, wyprutym z duszy warszawskim kinie na wyświetlany w weekendowy wieczór durny, mainstreamowy film = 22 - 24 zł.

15 zł za potencjalne arcydzieło to moim zdaniem uczciwa cena.
Wot's your function in loif?

chinaski

Na forum od:

Post 13 lip 07, 22:15

A propos popcornu-mam nadzieję,że w tym roku też go nie będzie?..
Wolny helios bez popcornu!!!!!

nith

Post 13 lip 07, 22:20

Ale wiadomo, że nikt z własnej kieszeni do tego nie dokłada. W ten czy inny sposób dochody przewyższają zyski. Era nikomu za darmo pieniędzy nie daję, oni kupują przestrzeń reklamową. I tak dalej. Era to wlicza w koszta firmy i płacimy to w abonamentach. Więc ten tekst o 50 złotych za film jest nieuprawniony metodologicznie. Księgowy inaczej to liczy.

nith

Post 13 lip 07, 22:27

Popcorn jest super... tylko NIE NA SALI KONOWEJ...

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 13 lip 07, 23:47

Usunąłem wiadomości użytkownika "abc". To forum to nie miejsce do zamieszczania treści szkalujących inne osoby.

Dziwi mnie zawsze, że osoby wyrażające negatywne zdania (w sposób naganny) odnośnie decyzji organizatorów nie są użytkownikami zarejestrowanymi na forum i piszą z pozycji "gościa".

Wszelkie sugestie co do mojej pracy moderatora forum ENH proszę wysyłać na priwa.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 14 lip 07, 0:16

Ja się też zdziwiłem w sprawie ceny ale dlatego, że nie chodzę do kina za wyjątkiem festiwalu ERA NOWE HORYZONTY, a to przecież rok minął. Festiwal jest bardzo dobry, chociaż szkoda że nie w moim mieście (miałym nocleg za darmo). Ale żeby nie załamać się za rok postanowiłem, że od sierpnia zbieram na za festiwal 2008 i wtedy żadne ceny mi nie straszne (noclegi, pociągi itp.).

AAnia

Post 14 lip 07, 11:02

Nie uważam moich postów (pisanych pod pseudonimem abc) za "szkalujących inne osoby" - nie wiem czy porucznik Seblon wczytał się w ich treść, ale na wstęnie zaznaczyłam wyraźnie, że szanuje pana Gutka oraz jego wkład w rozwój kultury filmowej.

Niemniej jednak podzielenie kosztów organizacji festiwalu przez ilość widzów to wspaniały przykład księgowości kreatywnej, która nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.

Po prostu - festiwal to interes, ale nie mam nic przeciwko. "It legal to make money". Ale stwarzanie pozorów, że jest się następcą Jurka Owsiaka to zręczna manipulacja.

Pisanie jako "gość" wynika z mojej wrodzonej niechęci do wypełniania formularzy.
A chętnych do dyskusji zapraszam na kawę! ;)
Z przyjemnością wyjaśnie co mam na myśli.

Ania
abra-ca-dabra@o2.pl

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 14 lip 07, 11:43

'AAnia' vel 'abc': zapewaniam, że wczytałem się w treść usuniętych postów. Nie chcę tu cytować niektórych wypowiedzi (nie usunałem ich po to, by teraz je tu na nowo zamieszczać), ale fakt poprzedzenia ich stwierdzeniem "Szanuję Pana Gutka" było sprytnym postępkiem, próbą stworzenia już na wstępie wrażenia, że wypowiedź jest jak najbardziej na miejscu.

Pani Aniu, pod takimi postami chyba należy się podpis z imienia i nazwiska, a nie nic znaczące "abc".

Dalsza ewentualna wymiana zdań między nami już TYLKO na priwie, a nie na publicznym forum (wówczas będzie musiała Pani przełamać swoją niechęć do wypełniania formularzy, bo bez rejestracji konta nie jest to, niestety, możliwe).

Pozdrawiam serdecznie,
Mariusz Wojas,
moderator forum.

Gość

Post 15 lip 07, 20:20

Roman Gutek napisał(a):Air: możesz kupić karnet (to bardzo preferencyjna cena, sprzedaliśmy b.dużo karnetów), możesz kupić bilet 10+ (jeden seans kosztuje Cię wtedy 14 zł + znizki na koncerty i publikacje)) lub bielt 20+ (seans 13 zł, + znizki na koncert i publikacje)). Jesli ktoś chce zobaczyć tylko kilka filMów musi zapłacić 15 zł. To chyba logiczne.
WŁAŚNIE DLATEGO, ŻE TO JEST FESTIWAL TO KOSZTY SĄ DUŻO WIĘKSZE. Nie możesz porownywać cen w kinach do cen festiwalowych. Organizacja pojedynczego seansu w ramach festiwalu kosztuje wielokrotnie więcej niż pojedynczy seans w kinie. Musisz pamiętać, że musimy zapłacić za wypożyczenie kopii, jej transport i ubezpieczenie, tłumaczenie listy dialogowe, wyświetlanie napisów. Nie mówię o kosztach pośrednich (praca osób,

Spodziewałem się takiej odpowiedzi. Rozumiem to wszystko, proszę tylko, aby spojrzeć na to z perspektywy studenta, którego czasami nie stać, żeby iść na więcej niż 1 film w miesiącu do kina. Jadąc na festiwal, chciałbym móc zobaczyć parenaście filmów, czyli tyle, ile normalnie widzę w ciągu całego roku (w kinie) więc nie mogę wydać na to tylu pieniędzy. Oczywiście, że karnet to dobre rozwiązanie, jest wtedy tanio i pięknie, ale jak już wspomniałem, mogę jechać na 4-5 dni, właśnie ze względu na koszty. Będąc we Wrocławiu 3 razy dłużej, koszt całej wycieczki bardzo wzrasta i nie uratuje tego tani karnet. A bilet 10+ i oszczędność 10 zł, którą daje, nie jest zbytnio kuszący.
Przez te 4-5 dni mam zamiar oglądać 3 filmy dziennie, oglądanie 5-6 uważam za paranoję. Do kina należy podchodzić z szacunkiem (przepraszam za mimowolny dydaktyzm). Aha, zapewniam, że Nowe Horyzonty to nie jest festiwal arcydzieł. Zdarzają się takie, ale częściej można trafić na film słaby (mówię o premierach, na które jednak zazwyczaj chodzi się w ciemno, a opisy w katalogu to tylko opisy w katalogu).

Naprawdę baaardzo chciałbym być we Wrocławiu na całym festiwalu, kupić karnet. Wiem, że byłbym zadowolony. Ale nie mogę poradzić, że mam taką sytuację finansową, jaką mam.

P.S. Karnet na Berlinale jest tańszy.

Air

Post 15 lip 07, 20:24

Powyższy post jest mój

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 15 lip 07, 22:22

Air: trudno porownywać nasz festiwal z berlińskim. Berlinale ma ogromny budżet i otrzymuje wielkie dotacje od miasta i rządu. My ledwo wiążemy koniec z końcem, ale z roku na rok jest lepiej. Może za kilka lat będziemy mogli obniżyć ceny biletów. Teraz jest za wcześnie.
O gustach dość trudno dyskutować.
Do zobaczenia we Wrocławiu.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Athar

Post 16 lip 07, 10:12

Dalsza ewentualna wymiana zdań między nami już TYLKO na priwie, a nie na publicznym forum

dziwne...

forum jest chyba po to, zeby sie na nim wypowiadac, a nie zeby takie dyskusje ucinac
co to za szantaz?

bilety sa drogie - to fakt
jesli to ma byc festiwal młodych ludzi, to chyba musza zaczac krasc, zeby im starczylo i na podroz i na bilety

boy_in_the_hood

Na forum od:

Post 16 lip 07, 10:31

Zaczynam się zastanawiać nad celowością dalszego prowadzenia tego tematu...? Faktycznie bardzo dziwne, że 70% ludzi wypowiadających się tutaj ma status "Gościa", czyli z Festiwalem tak naprawdę nie mogą mieć zbyt wiele wspólnego.. No ale pewnie się mylę.
Athar napisał(a):dziwne...

Nie dziwne, normalne. Prywatna wymiana zdań/poglądów/opinii/czegokolwiek powinna toczyć się przez PW. Bo jak to ktoś celnie nazwał, niepotrzebna nam na Forum publicznym zbędna prywata. Szczególnie, jeśli są to jakieś konkretne zastrzeżenia do konkretnego użytkownika.
Athar napisał(a):jesli to ma byc festiwal młodych ludzi, to chyba musza zaczac krasc, zeby im starczylo i na podroz i na bilety

Bez przesady po prostu :) Mam 18 lat, naprawdę nie mam na nazwisko "Gudzowaty" czy "Rockefeller", na Horyzonty oszczędzam zawsze od kilku miesięcy wcześniej i problemu nie ma żadnego. Pewnie, że jest drogo, dla kogoś kto nie pracuje na stałe, musi opłacić karnet, nocleg, wyżywienie. Bez przesady po prostu.
Pozdrawiam i polecam skończyć temat (nieskończony, tak jak narzekania ludzkie...)
cry baby cry

nebada

Na forum od:
7 lip 07, 17:44

Post 16 lip 07, 10:58

Jeśli młody człowiek chce jechać na nowe horyzonty to wystarczy się na dziesięć dni nająć do pracy na budowie. Pracują po dziesięć godzin, studentom płącą ok 7zł za godzine, wychodzi 700zł, 250 karnet, 200 lokum, 250 jedzenie, dojechać można na stopa. Masz muskuły, opalenizne, oczyszczony po sesji umysł i odśrodkowy głód filmów. W czym więc problem? : )

boy_in_the_hood

Na forum od:

Post 16 lip 07, 11:58

nebada: otóż to! Ale to wymaga pewnego poświęcenia, pracy... lepiej wejść na Forum i narzekać, że ceny wysokie. Bardzo bym prosił wszystkich malkontentów o podanie cen, które ich zdaniem nie byłyby za wysokie. Bardzom ich ciekaw :)
cry baby cry

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 16 lip 07, 13:01

Athar: nikogo tu nie szantażuję. Nie ucinam dyskusji dot. tematu, lecz wymianę zdań między mną, a użytkowniczką Panią Anią (wcześniej podpisującą się pod "abc") toczącą sie w tym temacie. Do wymiany zdań pomiędzy 2. osobami powstała funkcja wysyłania prywatnych wiadomości, o której wspomnial powyżej boy_in_the_hood.
Pozdrawiam serdecznie.

Athar

Post 16 lip 07, 13:19

10 - 12 PLN za bilet :)
fajnie by bylo...

Malkontent..

Post 16 lip 07, 16:04

Już marudzenie. Zaczekajcie chociaż do końca festiwalu.. Ludze pracują zapinają wszytsko na ostatni guzik a tu już że za drogo że nie fajnie że inne filmy miały być. Smerf maruda nawet tak nie gada jak co poniektórzy na forum..
Ale rzeczywiście można marudzić - największe upały lata jak rok temu znowu we wrocławiu - straszne....

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 17 lip 07, 10:51

Wydzieiliłem ostatnie posty dotyczące upalnej pogody i klimatyzacji do nowego tematu zatytułowanego "Czasem słońce, czasem... upał" : )
Bezpośredni dostęp do tego wątku ---> kliknij

gerard kusz

Post 17 lip 07, 19:41

czy w związku z tym, że festiwal przynosi tak wielkie straty, ta edycja jest ostatnią? a jak nie, to czemu? (w sensie to szlachetne i wspaniałe ale te wyliczenia z 15% zwrotem kosztów są cokolwiek przerażające)

(dla porównania karnet dla studenta/-tki na berlinale kosztuje około 115zł, pojedyncze bilety 4 6 7 10 i 12 euro jeśli się nie mylę. oczywiście mam w pamięci to, co zostało napisane o różnicy między rozbuchanym Berlinem a skromnym Wrocławiem. Piszę tylko dla tych, którzy twierdzą, że zagraniczne festiwale są dużo droższe)

tangerine

Na forum od:

Post 17 lip 07, 23:49

Wiadomo, że porównywać nie ma po co. Różne światy, róźne przeznaczenie. Ja jadę i zamierzam obejrzeć filmy małopopularne, ale za to wartościowe, takie jakie lubię. Nigdzie indziej ich w takiej ilości nie obejrzę. A te wyliczenia to faktycznie nie powinny być brane pod uwagę na serio.

Ubik27

Post 18 lip 07, 9:55

Tak z psychologicznego punktu widzenia to w opcji 10+ za zakupienie dajmy na to tych 11 filmów powinien wychodzić choć 1 gratis. Zaznaczam, że mimo że nie wychodzi to i tak kupiłem, ale biorąc pod uwagę że każdy film atakujemy z żoną musielismy skrócić nasza listę z 18 :( (w zeszłym roku było ciut taniej, prawda?)
Swoją drogą myślę że nazwa festwialu zobowiązuje - skoro operator telefonii jest na pierwszym miejscu to co najmniej dziwne jest że "ledwo wiążecie koniec z końcem". Może czas zmienić sponsora? Pozdrawiam.

Athar

Post 18 lip 07, 13:54

Ubik, lepszego sponsora niz telefonia komorkowka sie nie znajdzie. Dla przykladu - Play w 2007 roku przeznaczyl na reklame 250 mln zlotych.
Deklarowane przez SHN 4 miliony to przy tym maly pikus.

http://www.pisf.pl/pliki/0a/88/0a886c17 ... nianie.pdf

W zeszlym roku bilety kosztowaly chyba 14 zeta - czyli troche mniej.
w przyszlym spodziewalbym sie raczej wzrostu cen, a nie obnizki

tangerine

Na forum od:

Post 18 lip 07, 16:48

Podrożały noclegi (znacznie w hotelach, w akademikach nocleg z 18 na 24), zapewne wyżywienie i wszystko razem jak się zsumuje to trochę wychodzi.

mizery

Na forum od:
11 lip 06, 15:50

Post 18 lip 07, 20:05

Moi drodzy,
Przeczytałem sobie te wypowiedzi na temat kasy, szczególnie zwróciłem uwagę na te roszczeniowe... I jeden komentarz mi się nasuwa: żyjemy w świecie wolnego rynku (całe szczęście), a skoro jest on wolny, to nikt nikogo nie zmusza do kupowania... A sprzedawcy świetym prawem jest ustalić cenę i może to robić patrząc w gwiazdy. A nam zostaje się potargować, ewentulanie rozejrzeć się u konkurencji. A nuż tańsze będzie Berlinale! Tak jak bułki i mydło są w różnych cenach, tak i festiwale są tańsze i droższe. I kończąc już wyrażanie mojego zdumienia - jak się nie ma miedzi, to się na d... siedzi - mawiała moja matka. O kreatywności nie wspominam, bo gdyby ci wizjonerscy księgowi, co to rachunki Romana Gutka w mig podsumowują, ją mieli - inne byłoby ich rozumienie ekonomii, nie postsocjalistyczne...
Lecz żadnych nie mam, koniecznych królowi,
Cnót jak Stateczność, Litość, Sprawiedliwość,
Uczciwość, Skromność, Umiar, Prawdomówność,
Nabożność, Męstwo, Cierpliwość, Odwaga;
Śladu ich we mnie nie ma;
Malcolm

chinaski

Na forum od:

Post 18 lip 07, 20:49

Święta Prawda

Aania

Post 18 lip 07, 21:11

Zgadzam się - żyjemy w świecie wolnego rynku.

Tak jak napisałam = it is legal to make money.

Zupełnie inna historia, jak nazwiemy sprawę po imieniu i się do tego przyznamy.

Inna sprawa, jak będziemy wciskać ściemę.

Wspieram festiwal płacąc za bilety. Wiem za co płacę.

Irytuje mnie tylko hipokryzja, obłuda i udawanie, że na festiwalu się nie zarabia.

Pozdrov dla wszystkich!

Airstorm

Na forum od:
19 lip 07, 19:26

Post 19 lip 07, 22:46

"Zaczynam się zastanawiać nad celowością dalszego prowadzenia tego tematu...? Faktycznie bardzo dziwne, że 70% ludzi wypowiadających się tutaj ma status "Gościa", czyli z Festiwalem tak naprawdę nie mogą mieć zbyt wiele wspólnego.. No ale pewnie się mylę. "
Mylisz sie. I kto tu marudzi. Zarejestrowalem sie. Mam teraz wiecej wspolnego z festiwalem? Cos w poprzednich wypowiedziach zmienilo sie?

"otóż to! Ale to wymaga pewnego poświęcenia, pracy... lepiej wejść na Forum i narzekać, że ceny wysokie. Bardzo bym prosił wszystkich malkontentów o podanie cen, które ich zdaniem nie byłyby za wysokie. Bardzom ich ciekaw"
A skad wiesz ze nie pracuje?? I w ogole jaka mam sytuacje, wydatki itd? Radze nie oceniac kogos nie znajac go. Nie pisze w tym temacie z nadmiaru czasu, nudy czy checi ponarzekania, tylko z konkretnych powodow i w konkretnym celu, wiec skupcie sie na temacie, a nie glupim atakowaniu bioracych udzial w dyskusji z ktorymi sie nie zgadzacie.

Tycia

Post 21 lip 07, 23:14

Może sie mylę ale wydaje mi się, że cena biletów, karnetów itp ma też inne praktyczne uzasadnienie. Mimo, że Wrocław daje bardzo duże możliwości (ilość kin, baza noclegowa itp.) tp festiwal się rozwija, jest coraz więcej chetnych. Sami napewno doświadczyliście tego niepokoju przd bardziej obleganymi filmami - wejdę? nie wejdę? Gdyby bilety były tańsze, to i więcej osób byłoby chętnych a sale kinowe zapchane do granic możliwość. Jakaś selekcja musi być. Oczywi.ście mogłoby być rak, że kto pierwszy ten lepszy - ale to też selekcja. A tak przynajmniej płacąc więcej przyczyniamy się do rozwoju festiwalu

Aania

Post 23 lip 07, 21:20

<<Gdyby bilety były tańsze, to i więcej osób byłoby chętnych a sale kinowe zapchane do granic możliwość. Jakaś selekcja musi być.>>

no dobrze, ale czy to musi być cenzus majątkowy?
EL MUNDO ES UN PUTA, PA TODO LO HAY QUE PAGAR
Dziwnym trafem - im więcej publiczności, która "płacąc przyczynia się do rozwoju festiwalu", tym mniej można spotkać ludzi interesujących i kino kochających (a nie w kinie się bujających) i duch imprezy umiera. Zaś ciału imprezy brzuch rośnie.

korez

Na forum od:
24 sty 05, 18:40

Post 24 lip 07, 8:24

Aania napisał(a):no dobrze, ale czy to musi być cenzus majątkowy?
Dziwnym trafem - im więcej publiczności, która "płacąc przyczynia się do rozwoju festiwalu", tym mniej można spotkać ludzi interesujących i kino kochających (a nie w kinie się bujających) i duch imprezy umiera. Zaś ciału imprezy brzuch rośnie.

Święte słowa, nic dodać nic ująć...
korez

Humpty Dumpty

Na forum od:
30 lip 07, 11:17

Post 30 lip 07, 21:32

Och, bo tylko garstka wybrańców jest w stanie obcować z wielką sztuką, prawda? Dziwnym trafem autorzy takich opinii zazwyczaj zaliczają do niej siebie...

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 31 lip 07, 13:35

Aania napisał(a):<<Gdyby bilety były tańsze, to i więcej osób byłoby chętnych a sale kinowe zapchane do granic możliwość. Jakaś selekcja musi być.>>

no dobrze, ale czy to musi być cenzus majątkowy?

nie sadze, zeby o cenie biletow decydowal a chec wprowadzenie cenzusu i pozbycia sie biednych z festiwalu
15 zl to normalna cena biletu do kina, a wlasciwie to nizsza, do Muranowa chyba bylo 18 czy jakos tak

btw, coz to za kuriozalne zdanie po hiszpansku?
MK

Tycia

Post 31 lip 07, 21:18

Jeśli to komentarz do mojego postu, to mam wrażenie, że komentujecie cos czego nie napisałam. W moim poscie nie ma nic o pozbywaniu sie biednych ani o żadnej garstce wybrańców. Nadinterpretacja chyba nastąpiła :). Główna myśl to to, że i chętnych jest dużo (wybrańców i niewybrańców biednych, bogatych i cała rzesza ludzi w olbrzymich okularach) i nie ma szans żeby wszyscy chętni się na festiwal załapali - juz w tym roku były problemy z wejściem na wybrane seanse (płace za karnet więc oczekuję, że zobaczę to na co sie nastawiłam) Dla tego ilośc biletów (karnetów pewnie też) trzeba jakoś ograniczyć. A ci ludzie interesujący i kochający kino pewnie i tak znajdą te 15 zł (214 może nawet na karnet).

Powrót do 7. - Aaaby wejść do kina