Sprzedaż biletów na seanse

Bilety, karnety, akredytacje.
kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 26 cze 06, 1:00

rozpoczęliśmy sprzedaż biletów na seanse filmowe ENH we Wrocławiu. Na stronie www.eranowehoryzonty.pl można dokonac zakupu dowolnych biletów na seanse filmowe tegorocznego Festiwalu.

bilety w okresie od 10 lipca można też kupić w kasie Centrum Festiwalowgo w Mediatece we Wrocławiu /przy Placu Teatralnym/. Od 21 lipca również w kasach wszystkich kin festiwalowych kina i obiekty festiwalowe.
Kasy Centrum Festiwalowego będą czynne:
10-12 lipca i 14-18 lipca - 12:00 - 20:00
13 lipca - 10:00 - 16:00
19 - 30 lipca - 9:00 - 20:00

Cena biletu na pojedynczy seans jest taka jak w roku ubiegłym czyli 14 zł, przy zakupie wiecej niż 10 biletów - 13 zł, a więcej niż 20 biletów - 12 zł. Dodatkowo kupujący więcej niz 10 biletów otrzymują tzw bilet wielokrotny 10+ albo 20+, który uprawnia do tych samych przywilejów co karnet czyli wstępu do klubu festiwalowego na wiekszość koncertów, zniżki na wydarzenia specjalne 50%, zakup katalogu - 20%, inne znizki w sklepach festiwalowych i partnerów Festiwalu.
Ostatnio edytowano 10 lip 06, 21:23 przez kg, łącznie edytowano 5 razy
7. Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY
Wrocław, 19-29 lipca 2007

marcia

Post 1 lip 06, 10:59

a czy jesli zdecyduje sie na pakiet wiecej niz 20, to moga z niego korzystac dwie osoby? np. czy na jeden seans w tym pakiecie moge kupic 2 bilety??

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 1 lip 06, 14:29

niestety, te billety tak jak karnety przysługują tylko osobie posiadającej specjalny identyfikator albo 10+ albo 20+ który jest imienny /dostaje się go przy zakupie ponad 10 lub ponad 20 biletów/. Uprawnia on do wielu zniżek i przywilejów. taki zniżkowy bilet za 13 lun 12 zł jest ważny tylko z identyfikatorem. Nie ma jednak przeszkód aby osoby posiadające 10+ lub 20+ wymieniały się między sobą takimi biletami /oczywiście w obrębie właściwej ceny/
ERA NOWE HORYZONTY

Piter

Post 1 lip 06, 16:56

Czy z tymi pakietami to chodzi o to że jak sie kupuje 10 biletów na każdy inny film to sie płaci 13zł?? Jak bym kupił 12 biletów-po trzy bilety na 4 filmy to też by był ten pakiet?

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 2 lip 06, 11:37

nie da się. Można kupić jeden bilet na jeden seans. Jak kupisz np min 10 biletów na różne seanse to przysługuje Ci zniżka i pakiet 10+
polecam lekturę:
FAQ
ERA NOWE HORYZONTY

marthha

Post 3 lip 06, 8:43

ja się chciałam dowiedzieć czy są jakieś ograniczenia iloścowe przy zakupie biletów? bo wybieramy sie ze znajomymi w kilkadziśiąt osób na wybrany film, i bilety kupowalibyśmy dla wszystkich razem

michaś

Post 4 lip 06, 13:10

pytanie takie: czy jak zerezerwuje bilety przez internet to mogę za nie zapłacić na miejscu już podczas festiwalu czy tylko przelewem? pozdrawiam

imp

Post 5 lip 06, 12:41

tez mnie to interesuje, wiec ponawiam prosbe o informacje, czy bedzie, jak w poprzednich latach, mozliwosc rezerwacji biletow i placenia za nie na miejscu?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 5 lip 06, 14:06

TAK. Od 10 lipca będzie można również rezerwować bilety i płacić we Wrocławiu (jedna osoba może zarezerwować tylko jeden bilet na dany seans). Nie ma natomiast żadnych ograniczeń liczbowych przy ZAKUPIE normalnych biletów. Pozdrawiam serdecznie. Roman Gutek

mills

Na forum od:
5 lip 06, 18:51

Post 5 lip 06, 19:08

Witam.

Mam pytanko odnośnie tych biletów 20+. Przeczytałem FAQ i poszperałem na forum, ale dalej do końca czegoś nie rozumiem, więc jeśli ten temat był już poruszany to prosze nie bić ;-).

Chodzi mi o to na jakiej zasadzie jest on wydawany - znaczy jeśli przejdę się powiedzmy 10 lipca do Mediateki i powiem, że chciałbym tzw. karnet 20+ to muszę od razu zadeklarować, na które filmy chcę iść i zapłacić za bilety z góry, czy jak? Poza tym o ile dobrze rozumiem uprawnia on też do zniżki na wydarzenia specjalne, czyli np. seanse z muzyką na żywo, a jeśli chciałbym zamówić bilety na powiedzmy Murnaua już teraz to nie mogę, bo nie ma opcji zakupienia tańszych biletów dla kogoś kto ma bilet wielokrotny 20+. A po 10 lipca juz pewnie na wydarzenia specjalne biletów pewnie nie będzie.

Pozdrawiam i prosiłbym o rozjaśnienie sytuacji z tymi biletami 20+ :).

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 6 lip 06, 10:53

mills: odpowiadam w imieniu Moniki Treichel: tak, musisz z góry zadeklarować na kóre filmy chcesz iść i z góry zapłacić. Niestety, nie możesz kupić teraz tańszego biletu na wydarzenia specjalne. Będziesz to mógl zrobić już 10 lipca. Opera Wrocławska jest duża i z pewnością po 10 lipca bilety na wydarzenia specjalne jeszcze będą. Jeżeli z różnych względów nie możesz ich kupić 10 lipca to zarezerwój je. Do zobaczenia we Wrocławiu. Pozdrawiam serdecznie. Roman Gutek

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 6 lip 06, 11:16

serdecznie witamy na forum mills!
ERA NOWE HORYZONTY

jamro

Post 6 lip 06, 12:06

Witam!
Ja mam jeszcze kilka pytań, bo coś słabo mi generalnie ostatnio przez te upały idzie myślenie. Jestem posiadaczem karnetu. Jeżeli teraz zamówie bilet na wydarzenie specjalne (filmy nieme) to czy będę mógł zapłacić 10-ego w Mediatece i tam bilet odebrać?

Aha i jeszcze jedno: jak to jest z biletami na otwarcie i zakończenie dla posiadaczy karnetów?

Dziękuje z góry i pozdrawiam

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 6 lip 06, 12:55

jamro: teraz musisz zapłacić za zniżkowy bilet na wydarzenia specjalne. Bilety będzie można rezerwoawać od 10 lipca. Posiadacze karnetów MUSZĄ ODBIERAĆ BEZPŁATNE WEJŚCIÓWKI na WSZYSTKIE cztery pokazy filmu VOLVER, który będzie otwierał festiwal. Bilety będzie można odbierać 19 i 20 lipca w godzinach 9.00 - 20.00 we Wroclawiu w MEDIATECE, Plac Teatralny 5. BILETY NA ALMODOVARA będzie można odebrać w tym samym miejscu, gdzie będziecie odbierać karnety. BEZPŁATNE WEJŚCIÓWKI na dwa pokazy "WIATRU BUSZUJĄCEGO W JĘCZMIENIU", filmu zamykającego festiwal, będzie można odebrać 28 i 29 lipca w Mediatece w godzinach 9:00 - 20.00. Do zobaczenia we Wrocławiu. Pozdrawiam serdecznie. Roman Gutek.
Ostatnio edytowano 8 lip 06, 8:43 przez Roman Gutek, łącznie edytowano 1 raz

mat

Post 7 lip 06, 18:55

witam
mam pytanie : czy po zarezerwowaniu na mnie biletu ( według inf. wyżej - jedna osoba może zarezerwować tylko jeden bilet na dany seans) i dokonaniu płatności przelewem może go odebrać inna osoba (koleżanka która bedzie wcześniej) , razem ze swoim? czy trzeba osobiście?
a w innym wariancie : czy za bilet zarezerwowany na mnie, może go odebrać ( koleżanka) i zapłacić na miejscu ?
i z jakim wyprzedzeniem przed seansem trzeba odebrać bilety?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 8 lip 06, 8:45

mat: bilet może odebrać inna osoba pod warunkiem, że będzie miała przy sobie dokument tożsamości osoby zamawiającej i jej upoważnienie. Inna osoba może tez zapłacić. Zasady odbioru bietów są podane w regulaminie ich zakupu lub rezerwacji. Do zobaczenia we Wrocławiu. Pozdrawiam serdecznie. Roman Gutek

mat

Post 8 lip 06, 9:14

dziękuje bardzo za udzieloną odpowiedź, te informacje na pewno mi pomogą
pozdrawiam

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 8 lip 06, 14:26

Zakupione lub zarezerwowane przez internet bilety będzie można odbierać w MEDIATECE - centrum festiwalowym (Plac Teatralny 5) w godzinach 9.00 - 20.00. Zakupine lub zarezerwowane bilety należy odebrać NAJPÓŹNIEJ PÓŁ GODZINY przed rozpoczęciem seansu lub koncertu. Do zobaczenia we Wrocławiu. Pozdrawiam serdecznie. Roman Gutek

Freak_of_nature

Post 8 lip 06, 17:47

A ja mam jeszcze jedną wątpliwość...
Jeśli zarezerwuję sobie przez internet dajmy na to 25 biletów, to bilet 20+ dostanę dopiero przy opłaceniu conajmniej 20 z nich tak?
I mogę to uczynić dopiero na miejscu we Wrocławiu?

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 8 lip 06, 17:50

tak ponieważ rezerwacje odbiera się i opłaca na miejscu
ERA NOWE HORYZONTY

Margo

Post 8 lip 06, 23:06

Zarezerwowałam właśnie bilet na jedeną z projekcji kina niemego z muzyką na żywo. Opcja płatności: gotówka. Otrzymałam informację, że w ciągu 24 godzin muszę dokonac opłaty, w innym przypadku moja rezerwacja zostanie anulowana. Niestety banki lub poczta umozliwiaja dokonywanie transakcji dopiero w poniedziałek rano. Co w takim przypadku z moja rezerwacją? Przepadnie?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 9 lip 06, 8:36

Margo: zapłać za bilet. Otrzymasz potwierdzenie jego zakupu. Jeżeli będziesz miała jakiś problem skontaktuj się, proszę, z Moniką Treichel: monikat@snh.org.pl. Do zobaczenia we Wrocławiu. Pozdrawiam serdecznie. Roman Gutek.

Gość

Post 9 lip 06, 11:54

czy jest jakis okreslony termin (limit czasowy) odbioru biletów tj np tylko 19 lub 20 lipca w konkretnych godzinach???czy jesli np moj pierwszy seans zaczyna sie 22 lipca moge dopiero w tym dniu przyjechac i przed seansem odebrac gdzies wszystkie zakupione on-line bilety?

z gory dziekuje za odpowiedz

pozdrowienia

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 9 lip 06, 12:03

Tak Gościu wszystkie bilety odbierasz w dniu pierwszego seansu albo wczesniej najpóźniej na pół godziny przed pierwszym seansem w kasach Centrum Festiwalowego w Mediatece
ERA NOWE HORYZONTY

michaś

Post 10 lip 06, 10:49

czyli jak rozumiem za bilety zamówione przez internet na "normalne" filmy można zapłacić kilka dni póżniej na miejscu we Wrocławiu, a za bilety na nieme filmy z muzyką na żywo trzeba zapłacić np. przez INet w ciągu 24h? Tak?

pozdrawiam,
M.B.

opsashcom

Na forum od:
9 lip 06, 19:47

Post 10 lip 06, 19:19

Witam!
Mam pytanie dot różnicy między opcją 'rezerwuj'/'kupuj' przy tytułach filmów. Bez zwględu na to które słowo klikam, wyskakują te same informacje (mianowicie dot. rezerwacji - którą rozumiem jako opcję jedynie ZAREZERWOWANIA biletu, bez płatności, z możliwością odebrania i zapłacenia za niego najpozniej 30min przed seansem) Chcialam zapytac czy dobrze rozumiem? Czy nie ma przy tej opcji ryzyka że bilety wybedą wczesniej wszystkie? I w takim razie: kiedy jest obowiązek dokonania przelewu za bilet w ciagu 24h od zamówienia? Z góry dziękuję za szybką odpowiedź:)
Pozdrawiam!

pangracek

Post 10 lip 06, 19:44

Witam.

W jaki sposob moge kupic bilety na Tarnation i Buszujacego w jeczmieniu Loacha? Tytyly nie sa polinkowane ze stronami filmow, gdzie sa opcje Kup/Rezerwuj.

Pzdr.-
pangracek

Freak

Post 10 lip 06, 19:58

A ja mam jeszcze jedną wątpliwość...
Bilet 20+ liczy się od 21 czy od 20 biletów?
Pozdrawiam

boguslawak1

Post 10 lip 06, 20:15

heh, na stronie enh kliknełam zakup biletu i kaze mi zakończyc rezerwacje? gdzieeee???? pomózcvie, jak mam to zrobić????

boguslawak1

Post 10 lip 06, 20:29

W koszyku masz zamówienie na rezerwację biletów. Musisz najpierw dokończyć rezerwacje.

Kurczę, o co chodzi? gdzie mam to zakończyć? pomóżcieee!!!

marcia

Post 10 lip 06, 22:02

a jesli kupilam biletow 18 - zalapuje sie na apkiet 10+ to dlaczego kaze mi placic normlanie, jakbym kupopwala pojedyncze filmy??

ania24

Na forum od:
9 lip 06, 11:42

Post 10 lip 06, 22:37

witam

chcialam upewnic sie jak to w koncu jest z płatnościa za zakupione on-line bilety. wlasnie zlozylam zamowienie i w jego trakcie przeczytalam w regulaminie sprzedazy biletow ze nie preferujecie "TRADYCYJNYCH PRZELEWOW". piszecie rowniez ze zaplacic nalezy w ciagu 24 godzin. nastepnie wchodze na link "platnosci" gdzie zaznaczam iz chce płacić przelewem i okazuje sie ze jednak moge, podajecie numer konta w Banku Rainffeisen itd.....i jak to w koncu jest???

aha... jesli rzeczywiscie zaplacilabym przelewem na podany numer konta to co z ograniczeniem czasowym 24 godzin ....bo przelew poszedłby jutro ale nie dają gwarancji ze do was dojdzie w ciagu 24 godzin......

pomocy!!!!!!!

pozdrawiam

ania

roman

Na forum od:
25 lut 06, 8:43

Post 11 lip 06, 6:56

Przy zamawianiu niektórych filmów występuje błąd aplikacji.

roman

Na forum od:
25 lut 06, 8:43

Post 11 lip 06, 8:19

Jeżeli złożę 2 lub więcej zamówień np.8+2+1=11 to zapłacę tak jak za 10+?Tak jak napisałem wyżej nie mogę zamówić niektórych filmów.

mt
NH-Kreator

Na forum od:
1 lut 05, 17:08

Post 11 lip 06, 9:03

Moi Drodzy,
Wszystkich, którzy mieli jakiekolwiek problemy z zakupem lub rezerwacją biletów bardzo przepraszam. Wszystkie usterki i błędy zpstały usunięte.
Jeżeli w tym momencie ktoś z Was będzie miał jakis problem lub pytania, proszę piszcie na maila zamowienia@eranowehoryzonty.pl

Co do płatności, to trzeba ją wykonać internetowo poprzez allpay. Akceptujemy: karty płatnicze, MultiTransfer, Pekao24, Deutsche Bank, Pekao BP (konto Inteligo), BPH, mTransfer, Bank Zachodni WBK, Lukas Bank, Inteligo, ING Bank Śląski, Millent, Kredyt Bank, Nordea.

Osoby, które nie posiadją mozliwości wykonania płatności internetowych mogą zarezerwować bilety internetowo.

Wszystkie informacje o sprzedaży i rezerwacji bletów znajdziecie na naszej stronie w zakładce dolnej w FAQ.

Pozdrawiam serdecznie,
Monika Treichel
Koordynator Festiwalu
7.Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY

mt
NH-Kreator

Na forum od:

Post 11 lip 06, 9:10

Margo napisał(a):Zarezerwowałam właśnie bilet na jedeną z projekcji kina niemego z muzyką na żywo. Opcja płatności: gotówka. Otrzymałam informację, że w ciągu 24 godzin muszę dokonac opłaty, w innym przypadku moja rezerwacja zostanie anulowana. Niestety banki lub poczta umozliwiaja dokonywanie transakcji dopiero w poniedziałek rano. Co w takim przypadku z moja rezerwacją? Przepadnie?

Płatności za akupione bilety należy dokonać w ciągu 24 godzin od dokonania zamówienia, tzn. w ciagu tych 24 godzin musicie kliknąć na zakładkę PŁTNOŚĆ na www.eranowehoryzonty.pl i dokonać płatności za pośrednictwem AllPay /Koncept Belgia/. O tym, że dokonaliście wpłaty jestesmy informowani w ciagu kliku minut od dokonania przez Was transakcji. NIE AKCEPTUJEMY ŻADNYCH INNYCH PŁATNOŚCI NIŻ INTERNETOWE ZA POŚREDNICTWOEM ALLPAY.

pozdrawiam serdecznie,
Monika Treichel
Koordynator Festiwalu
ERA NOWE HORYZONTY

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 11 lip 06, 9:44

Czy dobrze zrozumiałem: jeżeli zapłaciłem za bilety na filmy nieme i koncert zwykłym przekazem pocztowym (a tak zrobiłem, była opcja - płacę przekazem i w nią właśnie klinkąłem, było to ponad tydzień temu, nie otrzymałem od Was potwierdzenia) , to taka transakcja nie jest honorowana?

ania24

Na forum od:
9 lip 06, 11:42

Post 11 lip 06, 10:16

witam ponownie:)

mam 2 pytania

1) kupilam 27 biletów po 14 zl.....dlaczego nie załapalam sie na pakiet
20+???przeciez mialo to sie samo wyklarowac w ostatniej fazie zamowienia

2) płacąc internetowo wpisuje dane posiadacza karty tzn osoby ktora płaci za mnie a na festiwal sie nie wybiera....czy na moje nazwisko bede mogla te bilety odebrac jesli zamowienie bylo na mnie natomiast dane posiadacza karty ktory za bilety placil nie sa moje:))

czekam cierpliwie i z gory dziekuje za odpowiedz

pozdr

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 11 lip 06, 10:19

Drodzy Państwo:

nie mamy czasu, aby non stop śledzić to co dzieje się na tym forum.
Jeżeli ktoś z Was będzie miał jakis problem lub pytania dotyczące biletow, proszę piszcie na maila zamowienia@eranowehoryzonty.pl. Osoby zajmujące się biletami z pewnością Wam odpowiedzą. Pozdrawiam serdecznie. Roman Gutel

pangracek

Na forum od:
11 lip 06, 15:28

Post 11 lip 06, 15:32

Witam.

Co oznacza infomacja "media pierwszeństwo" przy niektórych pozycjach. Zarezerwowałem bilet na Lot 93 - czy mam się liczyć z tym, że nie wejdę na seans?

Pzdr.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 11 lip 06, 16:05

pangracek: dokładnie jest jeden taki seans. Otrzymalismy zgodę na drugi pokaz filmu Lot 93 pod warunkiem, że pierwszeństwo będą mieli przedstawiciele mediów akredytowani przy festiwalu. Ten zapis jest tylko formalnym wypełnieniem naszego zobowiązania wobec posidacza praw do tego filmu. Pozdrawiam seredcznie. Roman Gutek

mt
NH-Kreator

Na forum od:

Post 11 lip 06, 19:04

cze67 napisał(a):Czy dobrze zrozumiałem: jeżeli zapłaciłem za bilety na filmy nieme i koncert zwykłym przekazem pocztowym (a tak zrobiłem, była opcja - płacę przekazem i w nią właśnie klinkąłem, było to ponad tydzień temu, nie otrzymałem od Was potwierdzenia) , to taka transakcja nie jest honorowana?

Do 10 lipca można było płacić tradycyjnymi przelewami. Potwierdzenia są wysyłane w momencie kiedy pieniądze trafiają na nasze konto. Proszę wyślij maila na zamówienia@eranowehoryzonty.pl z prośbą o sprawdzenie Twojego zamówienia.

pozdrawiam serdecznie,
Monika Treichel
Koordynator Festiwalu
ERA NOWE HORYZONTY

mt
NH-Kreator

Na forum od:

Post 11 lip 06, 19:27

ania24 napisał(a):witam ponownie:)

mam 2 pytania

1) kupilam 27 biletów po 14 zl.....dlaczego nie załapalam sie na pakiet
20+???przeciez mialo to sie samo wyklarowac w ostatniej fazie zamowienia

2) płacąc internetowo wpisuje dane posiadacza karty tzn osoby ktora płaci za mnie a na festiwal sie nie wybiera....czy na moje nazwisko bede mogla te bilety odebrac jesli zamowienie bylo na mnie natomiast dane posiadacza karty ktory za bilety placil nie sa moje:))

czekam cierpliwie i z gory dziekuje za odpowiedz

pozdr

Bardzo przepraszamy, do dzisiaj do godz. 12.00 walczyliśmy z problemami technicznymi :(

Jutro wszystkie osoby, które nie otrzymały znizki w ramach pakietu 10+ i 20+ będą miały zmienione zamówienia. Zostaną również wysłane maile z informacją o zmianie zamówienia. Nadwyżka kwoty zostanie zwrócona w kasie przy odbiorze biletów.

Odbiór zamówienia jest na podstawie numeru zamówienia oraz nazwiska osoby zamawiającej/kupującej bilet. Natomiast płatność jest identyfikowana po numerze zamówienia.

Pozdrawiam serdecznie,
Monika Treichel
Koordynator Festiwalu
ERA NOWE HORYZONTY

dj_ibutti

Post 12 lip 06, 14:03

Witam, mam pytanie czy jeżeli kupiłem bilety, dokonałem wpłaty, to przyjdzie do mnie jakieś potwierdzenie tego, że pieniądze doszły?

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 14 lip 06, 8:54

Niestety pani Moniko, moje dwa maile w sprawie zamówienia pozostały bez jakiejkolwiek odpowiedzi.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 14 lip 06, 9:05

cze67: jeżeli masz problem to napisz bezpośrednio do Moniki: monikat@snh.org.pl. Pozdrawiam serdecznie. Roman Gutek

Piter

Post 14 lip 06, 13:25

Mam pytanie czy kupując internetowo bilety musze zapłacic za nie przez internet czy moge jak przyjade na faestiwal podac ten kod i wtedy zapłacic??

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 14 lip 06, 13:51

Piter: musisz zapłacić przez internet. Do zobaczenia we Wrocławiu. Pozdrawiam serdecznie. Roman Gutek

Piter

Post 14 lip 06, 22:57

A jak zamówie przez internet też musze płacic przez internet?

sokout

Post 14 lip 06, 23:17

A jak w końcu będzie z karnetowiczami? (przepraszam jesli gdzieś się to pojawiło). Była swego czasu ankieta o tym czy posiadacze karnetu mają czy też nie mają odbierać darmowych wejściówek na wszystkie filmy. Chciałabym wiedzieć wcześniej żeby ewentualnie dopracować swój "grafik" (a planowanie w tym roku naprawdę nie jest łatwe- z czego można być tylko zadowolonym oczywiście).

Następna strona

Powrót do 6. - Aaaby wejść do kina