REZERWACJE MIEJSC DO KARNETÓW

Bilety, karnety, akredytacje.

Czy jesteś za tym aby posiadacze karnetów dokonywali rezerwacji miejsc

tak
36
39%
nie
57
61%

Liczba głosów : 93

Magda.W

Na forum od:
27 lip 05, 17:51

Post 22 lis 05, 22:10

kg napisał(a):Witaj na forum zanek. To ciekawe z tymi sankcjami. Należy wierzyć w uczciwość ale z drugiej strony jeżeli ktoś zarezerwuje i nie przyjdzie to być może uniemożliwić komuś innemu podjęcie decyzji. No pewno trzeba by jakieś uciążliwości wprowadzić np system blokowałby mozliwość zobaczenia jakiegoś innego zarezerwowanego seansu. Każdemu może się przydażyć wypadek losowy ale to ryzyko trzeba wziąć pod uwagę tak jak w normalnym życiu :)
Z numeracją dajmy sobie spokój - to przy tej ilości seansów i miejsc zadanie dla komputerów z Pentagonu z łączami internetowymi z Tsukuby

ogólnie z tonu paru wypowiedzi Pana KG wnioskuje ze decyzja zostala juz podjęta...
To naprawdę zły pomysł , odbierze festiwalowi dużo uroku :(

corner

Na forum od:
16 lut 05, 20:16

Post 22 lis 05, 22:12

Magda.W napisał(a):ogólnie z tonu paru wypowiedzi Pana KG wnioskuje ze decyzja zostala juz podjęta...

Musisz się odprężyć i przyzwyczaić. Tak to już jest w życiu.
Ostatnio edytowano 22 lis 05, 22:27 przez corner, łącznie edytowano 1 raz

saygon

Na forum od:
1 mar 05, 20:44

Post 22 lis 05, 22:13

kazimierz byl tragiczny - strasznie drogi (15 za bilet na film ktory itak bedzie w kinach w wiekszosci to troche duzo) zle zorganizowany gorsze warunki z gorszym klimatem ogolnie słaby był. a jeśli chodzi o wysokie temperatury hmm...czy może być gorzej?

kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 22 lis 05, 22:29

Magda.W napisał(a):
kg napisał(a):Witaj na forum zanek. To ciekawe z tymi sankcjami. Należy wierzyć w uczciwość ale z drugiej strony jeżeli ktoś zarezerwuje i nie przyjdzie to być może uniemożliwić komuś innemu podjęcie decyzji. No pewno trzeba by jakieś uciążliwości wprowadzić np system blokowałby mozliwość zobaczenia jakiegoś innego zarezerwowanego seansu. Każdemu może się przydażyć wypadek losowy ale to ryzyko trzeba wziąć pod uwagę tak jak w normalnym życiu :)
Z numeracją dajmy sobie spokój - to przy tej ilości seansów i miejsc zadanie dla komputerów z Pentagonu z łączami internetowymi z Tsukuby

ogólnie z tonu paru wypowiedzi Pana KG wnioskuje ze decyzja zostala juz podjęta...
To naprawdę zły pomysł , odbierze festiwalowi dużo uroku :(

Nie została podjęta. Nie podejmujemy decyzji przed konsultacjami. To jak mieszanie cherbaty po wypiciu no i nie ma uroku :)
7. Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY
Wrocław, 19-29 lipca 2007

PiT

Na forum od:
26 paź 05, 13:32

Post 22 lis 05, 22:38

jestem za podzialem miejsc na trzy pule: karnety rezerwacja-35%, karnety bez rezerwacji-35%, bilety 30% (przykladowy podzial procentowy) rezerwacja w necie i przez SMSy - bardzo dobry pomysl, drukowanie wejsciowek byloby masakryczne! a rezerwacja przepada z planowana godzina rozpoczecia seansu. takie rozwiazanie wydaje mi sie najbardziej sprawiedliwe.

saygon

Na forum od:

Post 22 lis 05, 22:41

z godzina to nie bo ludzie ktorzy czekaja na to ze moze sie jakies miejsce zwolni nie wejda juz wtedy nigdzie a trzeba dac im szanse ze moze dobiegna do innego kina wydaje mi sie ze 10 minut przed zeansem to juz kazdy może się stawić.

PiT

Na forum od:

Post 22 lis 05, 22:48

a juz wypasem bylyby ekrany z wyswietlana iloscia wolnych miejsc w kazdej z kategorii. mysle ze rozwiazal by sie niejeden problem; czekac czy nie czekac? a tak wszystko jasne dla wszystkich! ale to na prawde spore wyzwanie dla organizatorow. 3mam kciuki!!

e.

Na forum od:
6 lut 05, 22:46

Post 23 lis 05, 0:05

Też jestem za opcją trzech pul i zapisywaniu informacji o rezerwacji w bazie elektronicznej (po co marnować papier?). Sądzę, że rezerwacja powinna być w pewien sposób ograniczona (żeby było mniejsze zamieszanie, bo jak wiadomo przy wprowadzaniu każdej nowości zmieszanie musi być). Ograniczenie może być ilościowe, czyli np. jedna osoba mogłaby zarezerwować sobie 20-30 filmów, lub czasowe, czyli np. możliwość rezerwacji jedynie przed rozpoczęciem Festiwalu albo najpóźniej dobę przed projekcją.

Możliwość zmiany rezerwacji w każdej chwili mogłaby naprawdę okazać się kłopotliwa - choć opcja taka byłaby zapewne mile widziana przez większość widzów - dlatego też warto rozważyć wprowadzenie jej jeśli najpierw dobry okazałby się system ograniczony. Jednym słowem jestem za stopniowym wprowadzaniem zmian i ulepszeń - zbyt wiele zmian na raz to zbyt wielkie szczęście ;)
Szczególnie jeśli weźmie się pod uwagę ludzkie słabości (w tym niezdecydowanie) ;)

saygon

Na forum od:

Post 23 lis 05, 0:12

pomysł rezwerwaci miejsc podczas festiwalu bedie klapa, bo wiecej czasu soedzi sie czekajc w kolejce do koma niz w salach. a juz dopchanie sie do napisania meila jest trudne a co dopiero jak bedzie rezerwacja przez siec.co do sms hmm to moze być ciekawe, ale pewnie bedzie , jak już to dla klijentów ery(nie wiedziec czemu) wiec tak srednio mi sie widzi bo w erze nie mam. rezerwacja przed festiwalem hmm srednio bo ludzie przyjezdzja na festiwal w ronych porach jedni wczesniej inni pozniej. najlepiej od ,razu przy zakupie sie decydowac co sie chce(i bedzie od razu wiadomo co cieszy sie powodzeniem a co nie).

PiT

Na forum od:

Post 23 lis 05, 0:20

ja mysle, ze rezerwacje mozna by bylo robic najpozniej dobe wczesniej na dany film.

ninja

Na forum od:
30 lip 05, 19:12

Post 23 lis 05, 8:47

A może w ogóle zmienić koncepcję? Niech karnet (tańszy) uprawnia jedynie do nabycia tańszego biletu na seans. Rozwiąże się sprawa i sankcji (kupił, nie przyszedł - jego strata) i rezerwacji (kupno biletu jest jednocześnie rezerwacją).

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 23 lis 05, 9:33

Witaj na Forum ninja
ERA NOWE HORYZONTY

zanek

Na forum od:
24 sty 05, 13:57

Post 23 lis 05, 10:08

ninja, wydaje mi się Twój pomysł zbytnim komplikowaniem. karnet z zasady kupuje się, by nie musieć kupować biletów.. zastanawia mnie, jak organizatorzy ustosunkują się do trzech pul?

gilderoy_ofilmie

Na forum od:
24 paź 05, 8:19

Post 23 lis 05, 10:36

Cóż, tak na gorąco jestem przeciwna rezerwacji. W końcu właśnie po to decyduję się na karnet, żeby potem się już nie przejmować. Może miałam wyjątkowe szczęście, ale ostatnio dostałam się na wszystkie seanse, na które chciałam (nawet na animacje :)). Poza tym dobór ich polegał na tym, że co noc siedaliśmy z katalogiem i ustalaliśmy program na następny dzień. Po prostu przed festiwalem naprawdę nie miałam czasu na szukanie wiadomości o wszystkich filmach, a po drugie często przy wielokrotnych seansach jednego filmu polega sięna opinii osób, które trafiły na pierwsyz pokaz, czyli wszystko dzieje się na gorąco.
Nie mówię jednak, że to zły pomysł. Nie bardzo sobie wyobrażam to rezerwowanie na komputerach na miejscu. Tyle ludzi...
A jeśli już, to zdecydownaie popieram drugie rozwiązanie techniczne - niehc to będzie kodowane w karnetach. Nie po to kupuję karnet, żeby jeszcze w kolejkach po odbiór biletów stać.
Obrazek

ninja

Na forum od:
30 lip 05, 19:12

Post 23 lis 05, 16:24

zanek napisał(a):ninja, wydaje mi się Twój pomysł zbytnim komplikowaniem. karnet z zasady kupuje się, by nie musieć kupować biletów.. zastanawia mnie, jak organizatorzy ustosunkują się do trzech pul?

Ale ja występuję jako przedstawiciel grupy bez karnetów ;). W mojej wersji, jeśli przyjąć że pula dla właścicieli karnetów jest "uwalniana" powiedzmy godzinę przed seansem, to unika się loterii wpuszczą/nie wpuszczą, tylko albo się kupuje bilet na upatrzony seans, albo na jakiś inny (wy z karnetami zapewne nie widzieliście kolejek do kasy teatru)

saygon

Na forum od:

Post 23 lis 05, 16:55

no to jest ta zabawa, jak sie kupuje karnet to trzeba odjac wczesiej decyzje ze sie na festiwal jedzie i ile tam kasy trzeba wydac niezaleznie na ilu sie filmach bedzie.

mimi

Post 23 lis 05, 17:36

Ja jestem przeciwko - w tym roku dostałam się na wszystkie filmy, na które chciałam, w zeszłym nie weszłam tylko na 1, ale z własnej winy. System rezerwacji jest moim zdaniem zbyt skomplikowany, zmusza do wcześniejszego podejmowania decyzji, a nie każdy ma czas na czytanie zagranicznych stron w necie i gazetek przed festiwalem, a sankcje to też średnio udany pomysł - niezbyt fajnie karać kogoś kto np. zaspał na 10, uniemozliwiając mu pójście na inny film... Aktualny system jest ok - będąc odpowiednio wcześniej mozna wejść na każdy film.

straszny ludzik z lasu

Na forum od:
25 paź 05, 14:01

Post 23 lis 05, 19:18

ja jestem za i przeciw. Czyli w sumie za trzema pulami - możliwość rezerwacji ale opcjonalna! Obowiązkowej rezerwacji mówię stanowczo NIE.
A proces widziałbym tak:
- rezerwujesz - wchodzisz na bank (o ile udało się zarezerwować)
- nie rezerwujesz - ryzykujesz, że nie wejdziesz (jak było zawsze w Cieszynie)
- rezerwujesz ale idziesz na coś innego - ok, system automagicznie kasuje rezerwację widząc, że dany karnet jest w innym kinie, żadnych sankcji.
- trzy pule: karnety-rezerwacja, karnety-wolni strzelcy i bileciarze. Udział procentowy: na rezerwat stały, rozkład pozostałych miejsc - na wolnościowców i bileciarzy indywidualnie zoptymalizowany dla każdego seansu! Jendakowa pula dla ultraniszowego filmu i supertrendziarskiego hitu to absurd! Prawie wszyscy karneciarze korzystają z internetu i odwiedzają stronę NH przed festiwalem - przecież można to wykorzystać. Dajemy każdemu po np. trzy pary filmów z opisami z katalogu do rozstrzygnięcia, który uznają za atrakcyjniejszy (zdecydowanie A, raczej A, nie wiem itd.) Przy sporej grupie karnetowiczów mamy próbę wystarczającą do zbudowania zgrubnej mapy preferencji karneciarzy i bingo - można przewidzieć, które filmy będą szturmowane i gdzie zwiększając pulę można zaoszczędzić ludziom trochę frustracji. Nie mówiąc już o tym, że łatwiej z czymś takim sensownie ułożyć program.

kubak

Na forum od:
8 gru 04, 10:49

Post 23 lis 05, 20:27

Ten pomysł z trzema pulami też mi się podoba!
10. Festiwal Filmowy Pięć Smaków / listopad 2016 / piecsmakow.pl

gichot

Na forum od:
13 cze 05, 21:32

Post 23 lis 05, 22:57

straszny ludzik z lasu napisał(a):- rezerwujesz ale idziesz na coś innego - ok, system automagicznie kasuje rezerwację widząc, że dany karnet jest w innym kinie, żadnych sankcji.

a co jak nie pójdziesz na inny seans a rezygnujesz? (system się nie dowie) i jeszcze co gdy spóźnisz się na ten inny seans? (system zwalnia spóźnione miejsce oczywiście za późno :) ) W życiu (szczególnie festiwalowym) może się dużo przytrafić (szczególnie w dużym mieście).

gichot

Na forum od:
13 cze 05, 21:32

Post 23 lis 05, 23:02

I tak w ogóle to się zdecydowałem i jestem przeciwny rezerwacji (też dostałem się na wszystko co chciałem). Co gorsze mieszanie do tego komputerów zrobi swoje (chodzi mi o stronę techniczną, tzn. programistów i innych osobników). Na poprzedniej edycji słyszałem, że udało się skasować paczkę papierosów na "bramce" i wyświetliło się czyjeś imię i nazwisko...

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 23 lis 05, 23:09

Witaj na Forum straszny ludzik z lasu. Wiedzieliśmy, że można liczyć na ciekawą dyskusję naszej niezawodnej publiki. Na razie jeżeli pozwolicie przysłuchamy a raczej będziemy się przyglądać tej wymianie myśli. Z układaniem programu nie jest taka prosta sprawa. Program jest układany do ostatniej chwili przed ogłoszeniem czyli również przed podaniem rozkładu seansów. Wiele pokazów jest uzależnionych od dostępności kopii. Niektóre unikalne kopie są bardzo oblegane w świecie festiwalowym i przylatują na festiwal na jeden lub dwa dni i trudno zorganizować kilka seansów, często lecą i wracają do bardzo odległych krajów itd. Tak więc poddanie go sondom i ankietom jest praktycznie niemożliwe. Musimy się w tym wypadku zdać na nasze doświadczenie. Trzy pule to interesujący pomysł ale celem ewentualnego wprowadzenia rezerwacji jest właśnie wyeliminowanie pul a tak zwiększamy je z dwóch do trzech :) a to oznacza jeszcze większe planowanie niewiadomych. Można natomiast przyjąć opcję ryzyka osób, które nie zarezerwują miejsca, że oczywiście zostaną bez rezerwacji wpuszczone na seans jeżeli bedą wolne miejsca. Można myśleć dodatkowo o specjalnym systemie informacji o wolnych miejscach w innych salach zwłaszcza jeżeli sale będą blisko siebie
ERA NOWE HORYZONTY

saygon

Na forum od:

Post 23 lis 05, 23:09

hmm czy ktos tu ma cos do programistow??:) a tak powaznie to z papierosami jest to mozliwe, choć watpliwe(chybaze ktoś dał ciała przy pisaniu tego) ogólnie uważam to za zly pomysł z wielu wzgledów juz przytoczonych.

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 23 lis 05, 23:13

gichot napisał(a):I tak w ogóle to się zdecydowałem i jestem przeciwny rezerwacji (też dostałem się na wszystko co chciałem). Co gorsze mieszanie do tego komputerów zrobi swoje (chodzi mi o stronę techniczną, tzn. programistów i innych osobników). Na poprzedniej edycji słyszałem, że udało się skasować paczkę papierosów na "bramce" i wyświetliło się czyjeś imię i nazwisko...

tak też to słyszałem. Nawet wiem kto to wymyslił. Podobno wyświeltlało się nazwisko Bin Laden... a marlboro są produkowane przez Ku Klux Klan :)
ERA NOWE HORYZONTY

zanek

Na forum od:

Post 23 lis 05, 23:27

hmm, czyli mamy sytuację taką - program szczegółowy (z godzinami seansów itp.) zostaje ogłoszony na kilka dni przed festiwalem. z tego wnioskuję, że jeśli byłyby wyłącznie rezerwacje, w większości dokonywano by ich w trakcje festiwalu - dla mnie tragedia - za dużo z tym komplikacji moim zdaniem (poruszone już kwestie dostępności komputerów). 3 pule - poświęcenie czasu na wybranie seansów przez te kilka dni po ogłoszeniu programu, a przed festiwalem, dawałoby znaczące przywileje, czyli dostanie się na już kilkanaście wypatrzonych FilmówKtóreTrzebaZobaczyć (a nie wierzę, że każdy wie już od razu na jakie 30/40/50 filmów pójdzie). czyli termin zamawiania - od ukazania się repertuaru do rozpoczecia festiwalu. potem system tradycyjny, z 10 minutowym wymogiem wcześniejszego przychodzenia dla rezerwacji, by można modyfikować na bieżąco wpuszczanie reszty. jeśli do wyboru jest natomias tylko jeden z tych dwóch systemów, to jestem zdecydowanie za tym starym. tez mi się nie zdarzyło, by nie wejść na film, gdy byłem odpowiednio wcześniej.

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 23 lis 05, 23:34

program nie jest ogłaszany kilka dni przed festiwalem. jest nieco więcej czasu. Nie ma czasu pomiędzy zamknięciem przez organizatorów programu a jego ogłoszeniem tak więc trudno o sondę wśród widzów przed podaniem siatki seansów. Od podania tytułów do ogłoszenia planu seansów upływa zazwyczaj 2-3 dni. Pózniej jest ok 2 tygodni do rozpoczęcia festiwalu gdzie można dokonywac rezerwacji i kupować bilety. W trakcie festiwalu też można dokonywac rezerwacji
ERA NOWE HORYZONTY

zanek

Na forum od:

Post 23 lis 05, 23:43

no tak:) faktycznie to trochę więcej niż kilka dni:) mimo wszystko coraz bardziej skłaniam się do systemu starego, bo 3 pulowy może być nie do udźwignięcia i powodowac wiele zamieszania...

Freak_lodz

Na forum od:
6 lut 05, 17:58

Post 24 lis 05, 0:29

tak zostanmy przy starym systamie:p i tak czeka nas duzo zmian:>
Say what you mean
Mean what you say
Say what you feel
Feel what you say

asia

Na forum od:
1 lip 05, 7:06

Post 24 lis 05, 7:07

Krótko - jestem za, bo przedkładam komfort gwarancji wejścia na film (posmakowałam jako „bilety”) nad "spontaniczność” w wyborze filmu.

Jeśli zostaną wprowadzone karnety z rezerwacjami – wybiorę karnet, jeśli nie – pozostaje zostać przy biletach.

Pozdrawiam

beth

Post 24 lis 05, 12:13

Zgadzam się,że do tej pory karnet =swoboda. W związku z tym,że poszczególne filmy były prezentowane parokrotnie można było zdecydować się na któryś w dowolnej chwili i pod wpływem czyjejś sugestii.Teraz będzie to spore ogrniczenie no i - w sumie może dojść do takiej sytuacji,że bedzie więcej osób niezadowolonych z dokonanego dużo wcześniej wyboru i zmuszonych do pójścia - niż tych, którzy nie dostali się na projekce w latach ubiegłych(głównie -jak juz zwracano uwagę- z własnej winy czyli zbyt późnego przyjścia).No i ...już widzę kolejki do komputerów ....te sprzed kin zamienią się na te przed komputerami do rezerwacji- bo nie wierzę,że będzie ich(przynajmniej na początku)wystarczająca ilość. Generalnie więc- jestem przeciwna tym zmianom- mimo,że uczestniczę w festiwalu od początku jego istnienia zdażyło mi się chyba tylko raz nie dostać na projekcję- był to film z serii, która cieszyła sie sporą popularnością- można to w sumie przewidzieć i zorganizować większą ilość projekcji, co z powodzeniem realizowano juz w tym roku. Ale - jak się wydaje - sprawa rezerwacji jest raczej przesądzona= w związku z tym opowiadam się oczywiście mimo wszystko za komputerową opcją. Z sms-ami też ciekawy pomysł- tylko czy możliwy do realizacji?

Gość

Post 24 lis 05, 12:15

odnosnie rezerwacji...
1) spontanicznosc w podejmowaniu decyzji "co chce dzis zobaczyc" to jedna z wiekszych zalet posiadania karnetu (dla mnie). Ustalanie wlasnego repertuaru na caly festiwal z gory mi sie nie podoba:)

2) Sa takie filmy podczas festiwalu krore chce sie zobaczyc za wszelka (!!;) cene... :

MOJA PROPOZYCJA: Powiedzmy ze na kazdy seans mozna wejsc bez rezerwacji, ale oprocz tego kazdy karnetowicz ma mozliwosc rezerwacji wejsciowki na kilka (5? 10?) filmow.
W ten sposob wiem ze jesli przyjechalam zobaczyc Sokurowa to go zobacze, z kolei organizatorzy wiedza ktory tytul cieszy sie najwiekszym zainteresowaniem i - np - moga przygotowac dodatkowy pokaz. Poza tym nie bedzie przypadkowych rezerwacji - "ups, nie mam jeszcze nic zarezerwowane na wtorek na 13.00... no to moze to...)
Co myslicie?

konstanty

Post 24 lis 05, 12:21

moim zdaniem jak to sie w polsce mowi
taki festiwal to bedzie kicha, bedzie jeszcze wieksza walka o miejsca niz byla. ten festiwal TRACI SWOJ KLIMAT
a poza tym-CO Z MNIEJSZOSCIA NIESKOMPUTERYZOWANA?

Patsy

Post 24 lis 05, 12:28

...ponieważ może ograniczyło to kolejki przed kinem, ale za to byłyby na 100% kolejki do komputerów. poza tym, ograniczałoby to swobodę wyboru seansu,. ja sie nie dostałam w ciesyznie na jeden czy dwa filmy, ale taki urok festiwali. w san sebastian odbiera się wejściówki dzień wcześniej wśród akredytowanych i też nie dostałam się na dwa seanse, więc tak naprawdę, niewiele to rozwiązuje.

Maski

Na forum od:
2 sie 05, 13:03

Post 24 lis 05, 12:43

chyba nikomu nie jest potrzebny chaos i dodatkowa robota i zamieszanie.rezerwacje sa bezsensem

Maski

Na forum od:
2 sie 05, 13:03

Post 24 lis 05, 12:54

czytałem na forum rózne propozycje i tez mi sie taka myśl nasuneła, zeby zanim zostanie ustalony dokladny program zrobić przez tydzień sondę odnośnie zainteresowania konkretnymi pozycjami filmowymi i wtedy dopiero ustalić konkretna liczbę emisji danego filmu.to jest rozsądniejsze.poza tym organizatorzy też wiedzą raczej jaki film zrobi furorę.pokazywanie czasem 12 jezior ,15 pagórków,18 ujęć świnki morskiej reżysera nie cieszy sie taką popularnścią i zamiast pokazywać to dwa razy można raz, bo i tak miłośnicy takiego kina sie zmobiluzją i przyjdą.rezerwacje spowodują to, ze bedzie wiecejosób niezadowolonych niż szcześliwych.ja zawsze jechalem z innymi zamiarami ,a obecnosc na festiwalu weifikowała moje plany.a to ze ja zaspię,czy na pięc minut przed odechce mi się isc na seans -a ktoś nie zobaczy przez to tego filmu to chyba nie jest normalne.pozdrawiam

corner

Na forum od:
16 lut 05, 20:16

Post 24 lis 05, 13:28

Chyba tu to gdzieś przeczytałem, bo chyba sam bym tego nie wymyślił. Ale tak też może być: dwa rodzaje karnetów - jedne z obowiązkową rezerwacją i drugie do działań spontanicznych. Jeśli dla pierwszego rodzaju rezerwacje byłyby obowiązkowe, to problem pul, braku miejsc, odwoływania rezerwacji byłby zlikwidowany. Chyba.

Aha! Jeszcze mój wrodzony pesymizm każe zastanowić się sytuacją, w której cały system pada. Co wtedy robimy? Nie będzie wiadomo kogo gdzie i jak wpuścić. I wszystkie seanse o danej godzinie padną (to znaczy na pewno się odbędą - ale co z tymi którzy na przykład mieli rezerwację, ale sie nie dostali? Złożą reklamację :)).

saygon

Na forum od:

Post 24 lis 05, 13:34

zwiekszanie rodzajów karnetów to bardzo zly pomysl organizatorom chodzi raczej o system bilety dla kazdego - przynajmniej tak to wynika z wypowiedzi. a czy to bedzie sie nazywalo karnety z rezerwacjami czy bilety - przecie to to samo.

Ogawy

Na forum od:
24 lis 05, 13:21

Post 24 lis 05, 13:41

Dobry mi się wydaje pomysł z przeprowadzeniem sondy.
Jestem raczej przeciwny rezerwacji miejsc. Dziennie, na poprzednich edycjach byłem w stanie obejżeć 3-4 filmów. Ten czwarty był z reguły znakiem zapytania, zależał od pogody, humoru, i wszystkich czynników, których się nie dało przewidzieć. Wystarczyło że któryś z filmów mnie zbytnio zmęczył i po seansie spontanicznie zmieniałem plany, co do następnych. Nie chciałbym rezerwować miejsca, z którego bym potem nie skorzystał, a podejżewam że by do tego dochodziło i nie zawsze byłby czas, by tą rezerwacje anulować. Zdecydowanie wolę czekać w kolejce pod kinem niż w kolejce do komputerów.
Na poprzedniej edycji nie udało mi się wejść tylko na jeden seans, nie narzekam. Myślę że było dobrze, a przecież we Wrocławiu jest więcej sal kinowych choć pewnie będzie też więcej ludzi.

straszny ludzik z lasu

Na forum od:
25 paź 05, 14:01

Post 24 lis 05, 14:01

gichot napisał(a):
straszny ludzik z lasu napisał(a):- rezerwujesz ale idziesz na coś innego - ok, system automagicznie kasuje rezerwację widząc, że dany karnet jest w innym kinie, żadnych sankcji.

a co jak nie pójdziesz na inny seans a rezygnujesz? (system się nie dowie) i jeszcze co gdy spóźnisz się na ten inny seans? (system zwalnia spóźnione miejsce oczywiście za późno :) ) W życiu (szczególnie festiwalowym) może się dużo przytrafić (szczególnie w dużym mieście).

można przyjąć jakiś timeout - np. po zakończeniu reklam niezrealizowana rezerwacja też się kasuje. Jak ktoś bardzo chce wejść na film to czatuje i przez 15 min. po rozpoczęciu, co wiem z własnego doświadczenia ;)

annna

Na forum od:
24 lis 05, 13:42

Post 24 lis 05, 14:04

Jestem za rezerwacją, bo kupujący bilety mieli się często lepiej od karnetowiczów (oczywiście pod względem pójscia na wybrany film, a nie uczestnictwa w całym festiwalu). Wariant z czytnikiem

Jendrju

Post 24 lis 05, 15:49

A ja uważam, że rezerwacje to świetny pomysł. Oszczędność kilkunastu godzin, które przypadku ich braku trzeba by przestać w kolejkach, jest wymierną korzyścią. Zastanówcie ile czasu dziennie na ENH trzeba było się tłoczyć w kolejkach, żeby korzystać z tej "cudownej" wolności jaką dawał karnet .

paszczakos

Na forum od:
24 lis 05, 15:59

Post 24 lis 05, 16:18

jestem jak najbardziej za... skończyłoby się w końcu przychodzenie na seanse ponad pół godziny przed, żeby czasem nie zabrakło miejsc... bo przecież na konkursowych i co bardziej znanych filmach tak było w tym roku :)
Nigdy nie czujesz się samotny, gdy masz ze sobą Smith&Wesson .45

Gość

Post 24 lis 05, 16:41

byłam w zeszłym roku nie "biletowcem" i rzeczywiscie wspólczucie mnie zalało raz wielkie - na konkursie filmów animowanych, jak zobaczyłamtłym zrozpaczonych karnetowców...
ale jednak swoboda wyboru pod wpływem "pogody" i zdrowia itd. oraz ze wzgledu na opinie na bieżaco sprawia ze jestem na NIE
"Nie chciałbym rezerwować miejsca, z którego bym potem nie skorzystał, a podejżewam że by do tego dochodziło i nie zawsze byłby czas, by tą rezerwacje anulować. Zdecydowanie wolę czekać w kolejce pod kinem niż w kolejce do komputerów."

o to wlasnie!

goczek

Na forum od:
24 lis 05, 16:43

Post 24 lis 05, 16:46

Anonymous napisał(a):byłam w zeszłym roku nie "biletowcem" i rzeczywiscie wspólczucie mnie zalało raz wielkie - na konkursie filmów animowanych, jak zobaczyłamtłym zrozpaczonych karnetowców...
ale jednak swoboda wyboru pod wpływem "pogody" i zdrowia itd. oraz ze wzgledu na opinie na bieżaco sprawia ze jestem na NIE
"Nie chciałbym rezerwować miejsca, z którego bym potem nie skorzystał, a podejżewam że by do tego dochodziło i nie zawsze byłby czas, by tą rezerwacje anulować. Zdecydowanie wolę czekać w kolejce pod kinem niż w kolejce do komputerów."

o to wlasnie!

to mój tekst - i sprostowanie - bylam biletowcem - NIE KARNETOWCEM

eh, baba i technika...

lidia

Post 24 lis 05, 16:58

a ja protestuje !!! festiwal powinien byc w Cieszynie i dlaczego na ten temat nie bylo Forum?

karolka

Na forum od:
31 sty 05, 14:02

Post 24 lis 05, 17:16

lidia napisał(a):a ja protestuje !!! festiwal powinien byc w Cieszynie i dlaczego na ten temat nie bylo Forum?

Jak to nie było???
W tę i wewtę nawet :)

minah

Post 24 lis 05, 17:20

sama nie wiem w festiwalu podobała mi się spontaniczność, podejmowanie decyzji godzinę przed seansem, bieg z "Pod brunatnym jeleniem" do Centralu, bo w tym pierwszym zabrakło miejsc.

Gość

Post 24 lis 05, 17:28

moim zdaniem nie jest to dobre wyjscie, poniewaz nie zawsze były miejsca na dany film a mozna było jeszcze zdazyc na inny mniej oblegany a przez przypadek mozna było odkryc wisienke na torcie! to niedopuszczalne żeby zabierac wolnosc wyboru Wiem że to duze ułatwienie dla organizatorów ale odbiera pewna wolnosc wyboru; jezeli ktos juz kupuje karnet to znaczy że powinien miec wiekszą swobodę ruchu niż ktos kto kupuje bilety na konkretne filmy, bo zaplacił za całosc To po co kupowac karnet jak musze się na wszystko wczesniej zdecydowac?To ograniczenie swobody ruchu..

klema

Post 24 lis 05, 17:55

Jestem za karnetami, ale z mozliwością rezerwacji internetem albo sms-em. Ten sms to dobry pomysł, bo wiadomo, że każdy sie spieszy. A sytuacja sztywnych przepsiów, z którymi nie każdy się zaznajamia doprowadza do jakiegoś obozowego traktowania ludzi. Im mniej będzie komplikacji i prościej, tym lepiej dla organizacji.

kinior

Post 24 lis 05, 19:20

Już dwa razy byłam na festiwalu i kilkakrotnie zdarzyło mi się nie wejść na wybrany film,chociaż posiadałam karnet i chociaż przyszłam pół h wcześniej,więc oczywiście popieram pomysł wprowadzenia rezerwacji dla posiadaczy karnetów(drugi wariant).
do zob na festiwalu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do 6. - Aaaby wejść do kina