Transylvania

Co obejrzałeś? Co chcesz zobaczyć? Co sądzisz?
Rukola

Na forum od:
31 lip 06, 20:23

Post 31 lip 06, 22:45

cudowny obraz i cudowna cyganska muzyka!
dla mnie jeden z lepszych filmow na 6. ENH
i fantastyczna rola Birola Unela!

niech zyja cyganki na rowerach ;)

ajra

Post 1 sie 06, 13:36

zgadzam się:) kult niezależności, młodzieńczości i buntu:) i ta cudowna muzyka:) pozdr.wszystkie cygańskie dusze

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 1 sie 06, 13:49

Zgadzam się, Gatliff trzyma poziom. Jego obrazy to prawdziwa uczta, także muzyczna. Choć i filmowo, i muzycznie bardziej podobał mi się Exiles.

em

Post 1 sie 06, 17:51

Cudowny.. Gatlif jak zwykle dal rade ;) robiac wspanialy film o wolnosci, ze o muzyce nie wspomne :) co Exils jak dla mnie byl zupelnie inny, w zalozeniu bardziej (so)czysty, wiec ciezko porownac te dwa obrazy :)
we wrzesniu ma byc przeglad wszystkich filmow Gatlifa i spotkanie z rezyserem, odliczam dni :)

Hubert H

Na forum od:
1 sie 06, 16:23

Post 1 sie 06, 20:23

Film był super, chociaż oglądałem go z 1 rzędu z boku :) Podobał mi się, chociaż może było kilka innych dobrych filmów.

koszalek_opalek

Na forum od:
24 sty 05, 15:12

Post 30 paź 06, 19:18

Ostatnio zabralem sie za nadrabianie zaleglosci z Wroclawia. Transylwania bardzo mi podeszla, ale nie o tym chcialem. Chcialem o tym, ze w filmie pojawia sie piosenka (w tle), ktora na soundtracku jest zatytulowana Je T'Ai Cherché (zdaje sie ze w filmie spiewala ja Palya Bea, ktora zagrala w Transylwani mala role), ze . Otoz ta sama piesn (a przynajmniej melodia) pojawia sie w Cieniach Zapomnianych Przodkow Paradzanowa. To w sumie nic dziwnego, bo wiadomo ze muzyka wedrowala sobie po regionie. Ale mialbym prosbe, gdyby ktokolwiek z uzytkownikow szacownego forum natknal sie kiedys na jakies informacje na temat tej piesni, to bardzo prosze o wiadomosc.

sabriel

Na forum od:
14 sie 05, 14:58

Post 31 paź 06, 15:01

Urzekający, porywajacy, świetny w "odsłuchu":)
Art Anons Magazyn Kulturalny+

Powrót do 6. - Filmy - wypowiedz się!