Propozycje filmowe na 18. MFF NH

Propozycje, zapowiedzi i przecieki filmowe. Sugestie organizacyjne.
Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 25 sty 18, 13:33

Co roku pojawiał się taki wątek, więc, pomimo coraz bardziej rachitycznie funkcjonującego forum, w tym roku też go tworzę, dając kilka propozycji od siebie (mam przy tym świadomość, że niektóre pojawiły się już w innych wątkach albo na FB, czasem nawet zgłoszone przeze mnie):
Mrs. Fang Wanga Binga,
Mi Hua Zhi Wei/The Taste of Rice Flower Pengfeia,
Aqerat/We, The Dead Edmunda Yeo,
Jia nian hua/Angels Wear White Vivian Qu,
Invisible Pabla Giorgellego,
Zama Lucrecii Martel
oraz (film widziałem, więc mi nie zależy, ale wydaje mi się idealnie pasować na nasz festiwal) Ayer maravilla fui Gabriela Mariño.

Przy okazji serdeczne dzięki za Kadrnkę oraz Paravel i Castaing-Taylora.

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 10 lut 18, 21:56

Uzupełnienie moich propozycji o 5 pozycji z Rotterdamu do rozważenia dla organizatorów (jeśli któryś by tu przez przypadek wszedł i przeczytał, w co tak nie do końca wierzę):
Nervous Translation Shireen Seno,
Silent Mist/Chen wu Zhanga Miaoyana,
Their Remaining Journey Johna Clanga,
Jonaki Adityi Vikrama Sengupty,
Poisonous Roses/Ward masmoum Ahmeda Fawziego Saleha.
Nota bene, twórcy dwóch pierwszych filmów pokazywali u nas już swoje wcześniejsze dokonania, i ani Big Boy, ani Czarna krew nie zrobiły na mnie wtedy zbyt dobrego wrażenia, ale te ich nowe filmy wydają się dużo ciekawsze (może tylko mi, i tylko wydają - kto wie).

Marcin Pieńkowski
NH-Kreator

Na forum od:
31 mar 11, 19:30

Post 19 lut 18, 19:15

Czytam, czytam:)
Z filmów, które wymieniłeś w obu wpisach już wiem, że pokażemy minimum 5, natomiast dwa kolejne rozważamy.
Wkrótce niektóre z nich zresztą odkryjemy.
Pozdrawiam,
Marcin

modrzef

Na forum od:
5 sie 15, 21:33

Post 25 lut 18, 21:19

Tak się zastanawiam - czy przy okazji tego, że w tym roku będzie "Caniba", jest może jakaś szansa też na powtórkę "somnilokwie" w ramach filmów z zeszłego sezonu? Cholernie chciałbym ten film sam po raz drugi zobaczyć w kinie i pokazać kilku osobom... zresztą w sieci też nigdzie go nie widać :/
Może w ogóle mini-retrospektywa duetu Paravel & Castaing-Taylor? Bardzo ciekawie się ich filmografia rozwija.
--
Jakub Dziewit

ubunoir

Na forum od:
31 lip 08, 8:47

Post 26 lut 18, 10:39

The Goodiepal Equation (reż. Sami Sänpäkkilä)
Dokument o niezwykle intrygującym muzyku z Danii.
https://www.youtube.com/watch?v=PO-Pzqw19ig

The Great Satan
Foundfootage'owa jazda od ekipy Everything Is Terrible!
https://www.youtube.com/watch?v=9OmASLAu8eI

nim24

Na forum od:
6 maja 18, 9:09

Post 6 maja 18, 9:13

Pani Fang zaproponowana w pierwszym poście będzie już na docsag ale czy instnieje szansa na pokazanie najnowszego filmu Wanga z Cannes, Dead Souls?

Powrót do 18.NH - Gra wstępna