4 lip 18, 23:54
O The Wife mówili. Za to nie było nic o Lean on Pete i to na pewno jest ciekawy tytul który miał premierę w Wenecji 2017.
Ciekawe co z pozostałymi filmami Gutka. Nic o Leto i Caphernum. Nic o Don Kichote choć ten wychodzi już 5 sierpnia w kinach (ale i tak w moim mieście na bank go nikt nie pokaże). Rozumiem że na Under Silver Lake nie ma szans skoro jest najpewniej w editing roomie A24 po fatalnym przyjeciu na Cannes. Ale jeśli nie pokażą Leto i filmu Labaki to będzie rozczarowanie.
Z tych dotychczas ogłoszonych tytułów, około 30 znalazło sie na mojej liście must-see. Jak już pisałem celuje głównie w nowości Cannes, Berlinale, Sundance ale też Toronto 2017, Cannes 2017 i Wenecja 2017 jeśli jest coś godnego uwagi i ma dobre recenzje (np Lean on Pete czy The Rider).
Więc jeszcze zostało 20 spotów. Liczę że po ogłoszeniu programu uda mi się je zapełnić a jak nie to cóż, trzeba będzie sięgnąć po filmy z Locarno i Rotterdamu. Wierzę że to sa dobre filmy ale po prostu średnio interesuje się tymi festiwalami i mogą być zbyt "high brow" na moj gust