Program 16.NH dostępny!

Sprawy organizacyjne. Wasze propozycje. Czułe słówka, szepty i krzyki.
Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 6 lip 16, 13:22

Opublikowaliśmy pełny program 16. MFF T-Mobile Nowe Horyzonty wraz z kalendarzem wszystkich projekcji. Dostępne są opisy filmów, galerie zdjęć i materiały dodatkowe (zwiastuny, strony oficjalne, etc.). Za pomocą systemu metek (funkcjonującego już od 2007r.) można rozpocząć przygotowywanie własnego planu filmowego.

:arrow: PROGRAM 16.TNH >

Obrazek
Awaria (Havarie), reż. Philip Scheffner (Międzynarodowy Konkurs Nowe Horyzonty)

Obrazek
Bardzo romantycznie (Muito romântico), reż. Melissa Dullius, Gustavo Jahn (Międzynarodowy Konkurs Filmy o Sztuce)

Obrazek
Syn Józefa (Le Fils de Joseph), reż. Eugène Green (Panorama)

Obrazek
Oleg i dziwne sztuki (Oleg y las raras artes), reż. Andrés Duque (Panorama)

Obrazek
Cień Chamissa (Chamissos Schatten), reż. Ulrike Ottinger (Mistrzowie Kina Europejskiego)

Sprzedaż biletów na poszczególne seanse rozpocznie się 13 lipca o godz. 12:00.
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

Karol

Post 6 lip 16, 17:42

Szkoda że zabrakło że zabrakło Dolana oraz Jarmuscha., ale i tak jest co oglądać

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 6 lip 16, 18:06

Roman Gutek napisał(a):Obydwa filmy Jarmuscha bedą miały polskie premiery na AFF (25 - 30 października).
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

Karol

Post 6 lip 16, 18:15

Ale ogólnie festiwal zapowiada się naprawde dobrze, mnóstwo ciekawych tytułów. Czekam z niecierpliwością a teraz Biorę się za ustawianie planu na festiwal ;)

m4ro

Na forum od:
27 lip 10, 0:33

Post 6 lip 16, 18:19

Coś jest nie tak z metkami. Przy żadnej nie zaznaczyłem "opublikuj notatkę", a mimo to wszystkie się publikują.
Wszystko, co się wydarzyło, zostało sfilmowane. A jeśli zostało sfilmowane, znaczy, że to prawda.

muchomorek

Na forum od:
29 gru 11, 15:17

Post 6 lip 16, 22:43

Trochę mi smutno, że muszę wybrać między Wakacjami z Moniką i Anielskimi rozmowami. Jedyne seanse i w tym samym czasie :(

paNMieczyslaw

Na forum od:
10 cze 05, 8:48

Post 7 lip 16, 12:03

Program daje radę.

Marc

Post 7 lip 16, 12:05

Dziękuję za program. Bardzo bogaty, jak zwykle jest w czym wybierać.
Zarazem krótki lament i pytanie:
Jako regularny użytkownik karnetów 20+ wyrażam rozczarowanie faktem, że bilety na seanse z puli Panorama Gala nie liczą się do tej puli. Rozumiem, że skoro niektóre bilety potaniały, inne musiały zdrożeć, ale dlaczego odbija się to również na karnetach, skoro te tańsze można do nich wliczyć, a droższe już nie?
Zarazem pytanie - jeśli na pulę karnetów 10+ lub 20+ będą składały się filmy z retrospektyw(te za 10zł), to rozumiem, ze wówczas ich cena, mimo wszystko, podrożeje do 16 lub 17 zł?

madzik85

Post 7 lip 16, 12:24

Marc napisał(a):Dziękuję za program. Bardzo bogaty, jak zwykle jest w czym wybierać.
Jako regularny użytkownik karnetów 20+ wyrażam rozczarowanie faktem, że bilety na seanse z puli Panorama Gala nie liczą się do tej puli. Rozumiem, że skoro niektóre bilety potaniały, inne musiały zdrożeć, ale dlaczego odbija się to również na karnetach, skoro te tańsze można do nich wliczyć, a droższe już nie?
Zarazem pytanie - jeśli na pulę karnetów 10+ lub 20+ będą składały się filmy z retrospektyw(te za 10zł), to rozumiem, ze wówczas ich cena, mimo wszystko, podrożeje do 16 lub 17 zł?

Dzień dobry

bilety w niższych cenach (10 zł - Retrospektywy, Mistrzowie Kina, Kino baskijskie etc... oraz 15 zł - Sezon, a także 12 zł - Filmy dla dzieci) będą wliczały się w bilet wielokrotny ale ich cena nie ulegnie zmianie i nie zdrożeją. Dodanie biletów do koszyka spowoduje jedynie powiększenie stanu koszyka i wpłynie na fakt, że np przy wybraniu 9 filmów w cenie regularnej (22 zł) i po dodaniu biletu na Retrospektywę (za 10 zł) pozostałe 9 zostanie zrabatowanych do ceny biletu wielokrotnego, oczywiście pod warunkiem, że po wyświetleniu przez system komunikatu o zniżce, zostanie ona zaakceptowana przez kupującego .

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 7 lip 16, 12:25

Marc: to jest techniczne pytanie i odpowie na nie kompetentna osoba.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 7 lip 16, 12:28

Roman Gutek napisał(a):Marc: to jest techniczne pytanie i odpowie na nie kompetentna osoba.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Pani Magdo, dziękuję.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Marc

Post 7 lip 16, 13:01

Dziękuję za odpowiedź!

Davus

Na forum od:
13 sie 15, 13:44

Post 7 lip 16, 18:07

Marc napisał(a):Dziękuję za program. Bardzo bogaty, jak zwykle jest w czym wybierać.

Muszę przyznać, że też jestem lekko zszokowany tym, że filmy z sekcji 'Panorama - Gala' nie wliczają się do biletów '20+' i '10+'. Już mniejsza z tym, że nie potanieją do 16-17 zł, ale - jak rozumiem - nie spowodują też 'potanienia' pozostałych biletów?
Czyli jeśli kupię 25 biletów, ale z tego 6 będzie z sekcji 'Panorama-Gala', a 19 z pozostałych - to będę mieć tylko 10+, a nie 20+? Smutne.

piki mik

Post 7 lip 16, 18:22

Pewnie wiele osób planujących karnet biletowy 20+ po prostu odpuści sobie zobaczenie podczas festiwalu filmów z sekcji panorama-gala lub zminimalizuje ich ilość, bo w takim układzie cenowym wyjdzie niebotyczna kwota za karnet, w sumie to nawet przestaje mieć sens kupowanie takiego karnetu :(

Davus

Na forum od:

Post 7 lip 16, 19:18

Hm, trafiłem właśnie na coś takiego:
http://www.screendaily.com/dardenne-bro ... ntID=44435

Jaką wersję pokażecie na NH? Tę z Cannes, czy tę nową? ;) Bo coś mi się wydaje, że tę z Cannes, skoro dopiero ją 'przemontowano'.

piki mik

Post 7 lip 16, 19:50

Byłoby dobrze precyzyjnie określić, czy oferowane opcje zniżkowe na pojedynczy bilet (poza karnetem biletowym 10 i 20+) obowiązują także w przypadku sekcji panorama-gala; i czy w cena 10 zł za bilet (sekcja mistrzowska) jest wkalkulowana w przelicznik karnetu biletowego 10 i 20+. Selekcja finansowa, dominująca w tym roku :(

IPACOXT

Na forum od:
24 lip 07, 12:51

Post 7 lip 16, 20:54

piki mik napisał(a):Pewnie wiele osób planujących karnet biletowy 20+ po prostu odpuści sobie zobaczenie podczas festiwalu filmów z sekcji panorama-gala lub zminimalizuje ich ilość, bo w takim układzie cenowym wyjdzie niebotyczna kwota za karnet, w sumie to nawet przestaje mieć sens kupowanie takiego karnetu :(

Karnet 20+ zawsze wychodzi niebotycznie drogo. Ale jak sie zupełnie nieogarnia systemu rezerwacji (tak jak ja) to nie ma wyjścia.

piki mik

Post 7 lip 16, 21:08

Tak, zawsze wychodził drogo, co zależało od ilości kupionych biletów, ale w tym roku zapowiada się cenowy hardcore; cena 24 zł za pojedynczy bilet z sekcji panorama-gala budzi przerażenie.

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 7 lip 16, 22:02

Drogo jak drogo, w poprzednich latach bodaj do 22, 23 filmów nadal się opłacał względem karnetu. Jak jest teraz, nie wiem i teraz nie policzę, bo wciąż się zastanawiam, jak Niemcy mogli to przegrać :P
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

Davus

Na forum od:

Post 7 lip 16, 22:44

Ja tam w ogóle nie rozumiem, jaka myśl kryje się za cenami biletów w sekcji Panorama-Gala.

Jeśli ktoś chce (dajmy na to) iść na 5 filmów z Panoramy i na 5 z Panoramy-Gali - to za bilety z tej drugiej sekcji zapłaci po 2 zł więcej niż z pierwszej. Ale jeśli będzie chciał iść na 10 z Panoramy i na 10 z Panoramy-Gali - to już za te drugie zapłaci po 7 zł więcej niż za pierwsze. Trochę dziwne, nie sądzicie? Teoretycznie za kupowanie większej ilości biletów widzowie chyba nie powinni być... karani, a tak to trochę wygląda.

Byłoby to bardziej zrozumiałe, gdyby organizatorzy musieli za filmy z tej sekcji zapłacić więcej, żeby je pokazać na festiwalu, ale chyba tak nie było skoro część z nich jest/będzie dystrybuowana przez Gutek Film (oczywiście nie wszystkie: Loach i Allen chyba nie są). Trudno też powiedzieć, że jest to spowodowane tym, że są tu największe hity, bo jednak Puiu czy Ade nie przyciągną pewnie takich tłumów jak (na przykład) Refn. No i wreszcie nie są to filmy takie, których nie da się wkrótce po festiwalu obejrzeć za mniejsze pieniądze, bo przecież Allen, Wasilewski, Almodovar, Vinterberg, Loach i Park mają wejść do kin wkrótce.

Tak więc... nie ogarniam. :P

Davus

Na forum od:

Post 7 lip 16, 22:57

W sumie to mam dylemat, czy iść na Loacha i Parka za TAKĄ cenę - skoro pewnie za chwilę jeden z tych filmów albo oba będą do zobaczenia w ramach CC Unlimited. :P (Jak zresztą Refn raptem dzień po starcie NH.)
Podobnie z Almodovarem, chociaż w jego wypadku nie pasują mi terminy -> może i dobrze, poczekam do września.

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 8 lip 16, 1:05

Davus napisał(a):Jeśli ktoś chce (dajmy na to) iść na 5 filmów z Panoramy i na 5 z Panoramy-Gali - to za bilety z tej drugiej sekcji zapłaci po 2 zł więcej niż z pierwszej. Ale jeśli będzie chciał iść na 10 z Panoramy i na 10 z Panoramy-Gali - to już za te drugie zapłaci po 7 zł więcej niż za pierwsze. Trochę dziwne, nie sądzicie? Teoretycznie za kupowanie większej ilości biletów widzowie chyba nie powinni być... karani, a tak to trochę wygląda.

Dziwna logika. Przecież w drugim przypadku średnia cena biletu jest niższa niż w pierwszym, więc w jaki sposób widzowie są karani?
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

Davus

Na forum od:

Post 8 lip 16, 7:15

Mrozikos667 napisał(a):
Davus napisał(a):Jeśli ktoś chce (dajmy na to) iść na 5 filmów z Panoramy i na 5 z Panoramy-Gali - to za bilety z tej drugiej sekcji zapłaci po 2 zł więcej niż z pierwszej. Ale jeśli będzie chciał iść na 10 z Panoramy i na 10 z Panoramy-Gali - to już za te drugie zapłaci po 7 zł więcej niż za pierwsze. Trochę dziwne, nie sądzicie? Teoretycznie za kupowanie większej ilości biletów widzowie chyba nie powinni być... karani, a tak to trochę wygląda.

Dziwna logika. Przecież w drugim przypadku średnia cena biletu jest niższa niż w pierwszym, więc w jaki sposób widzowie są karani?

W taki, że wybierają filmy z nieodpowiedniej sekcji. :P

luxca9

Na forum od:
14 sty 16, 12:53

Post 8 lip 16, 7:28

Zrozumiała jest taka cena biletów i wprowadzenie nowej sekcji Panorama-Gala, bo to ona w tym roku generuje największą widownię i w sumie nie ma się co dziwić, że chce się na tych filmach maksymalnie zarobić. Ludzie i tak pójdą na te filmy, ponieważ koniecznie chcą zobaczyć film jeden dzień (Refn), jeden tydzień (Wasilewski), jeden miesiąc (Almodovar) przed premierą. Warto się zastanowić na przyszłe lata czy trzeba z tego robić jeden z większych "atutów" festiwalu kosztem filmów z takiego Rotterdamu czy skromniejszego Konkursu Głównego.

edit: Chociaż może w przyszłym roku Cannes nie będzie już takie mocne, Wrocław już nie będzie ESK, a Nowe Horyzonty wrócą do bycia bardziej "nowohoryzontowymi".

Davus

Na forum od:

Post 8 lip 16, 8:53

Refn akurat nie jest w Panoramie-Gali tylko Panoramie.
A Wasilewski ma pokazy maksymalnie 6 dni przed premierą ogólnopolską. Serio ktoś nie może zaczekać 6 dni na ten film? ;)
W wypadku Almodovara decyzję rozumiem (Parka, czy Loacha też). Ale w wypadku Ade i Puiu już nie. Karnetowicze pójdą na to tłumnie, ale jakoś wątpię, czy przypadkowi ludzie z Wrocławia rzucą się akurat na TE filmy, więc w zasadzie jest to wyciąganie kasy na siłę wyłącznie od tych, którzy - jak niektórzy tutaj - nie zdołali kupić karnetu (zresztą nie ze swojej winy) - więc teraz kupią 10+ lub 20+.

Będę na NH po raz ósmy, ale pierwszy raz bez karnetu, więc liczenie kasy zaczęło mnie obchodzić. :P

e.

Na forum od:
6 lut 05, 22:46

Post 8 lip 16, 10:05

Zapowiada się jak zwykle świetny festiwal! :)
Nie będę narzekać na program, bo być może akurat to, że wiele filmów mnie nie interesuje okaże się zaletą – będę żałować mniejszej ilości przegapionych tytułów :D

Mam jednak błagalną prośbę: niech system rezerwacji nie wygląda tak jak kalendarium.
Sprawdzałam na różnych urządzeniach i w różnych przeglądarkach, maksymalnie widzę trzy bloki godzinowe, a i nie zawsze wszystkie sale. Te "wewnętrzne" paski do przewijania są okropne, szczególnie jak się człowiek rano stresuje i spieszy…
Moim marzeniem jest widzieć wszystkie seanse danego dnia na jednym ekranie. Takie malutkie, nie muszę widzieć tytułów, zwykle wiem co chcę zarezerwować i gdzie to znaleźć.
Bardzo ładnie proszę :)
Baaaaaaaaaaaaaardzo :)

piki mik

Post 8 lip 16, 11:48

Ten "przypadkowy" uczestnik festiwalu, który kupuje karnet biletowy 20+ i w praktyce realizuje program typowego nie-biletowego festiwalowicza, ogląda kilka filmów dziennie; do tej pory sporo płacił za taką formę uczestnictwa. Pewnie oganizatorzy mają wytłumaczenie i powód, by rezygnować z możliwości niższej płatności za bilety (w przypadku sporej puli oferty filmowej), ale ten "przypadkowy" widz po prostu tego nie akceptuje, nie znajduje uzasadnienia i siłą rzeczy będzie zmuszony zrezygnować z wielu seansów. W tym wypadku naprawdę nie jest to kwestia 2-3 biletów i zahaczenia o kino podczas weekendu.

Davus

Na forum od:

Post 8 lip 16, 12:33

piki mik napisał(a):Ten "przypadkowy" uczestnik festiwalu, który kupuje karnet biletowy 20+ i w praktyce realizuje program typowego nie-biletowego festiwalowicza, ogląda kilka filmów dziennie; do tej pory sporo płacił za taką formę uczestnictwa. Pewnie oganizatorzy mają wytłumaczenie i powód, by rezygnować z możliwości niższej płatności za bilety (w przypadku sporej puli oferty filmowej), ale ten "przypadkowy" widz po prostu tego nie akceptuje, nie znajduje uzasadnienia i siłą rzeczy będzie zmuszony zrezygnować z wielu seansów. W tym wypadku naprawdę nie jest to kwestia 2-3 biletów i zahaczenia o kino podczas weekendu.

Święte słowa. Ech, nie chce mi się czekać do końca września na Parka, ale z drugiej strony czuję w kościach, że wtedy będę mógł ten film obejrzeć praktycznie za darmo. Więc chyba muszę poczekać. No a te 16 zł mógłbym wydać (zamiast 24).
Tak czy owak: trochę tej polityki nie rozumiem.

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 8 lip 16, 17:44

e. napisał(a):Moim marzeniem jest widzieć wszystkie seanse danego dnia na jednym ekranie. Takie malutkie, nie muszę widzieć tytułów, zwykle wiem co chcę zarezerwować i gdzie to znaleźć.
Bardzo ładnie proszę :)
Baaaaaaaaaaaaaardzo :)

Każda przeglądarka ma funkcję pomniejszania/powiększania obrazu strony.

Można również dostosować myszką (CTRL + scroll).

IPACOXT

Na forum od:

Post 8 lip 16, 17:57

Sieranevada 23 lipca jest zaplanowana na 15:30. Jednak w programie pojawia się w bloku zaczynającym się o 12:45, czy tak ma być? Czy jest to pomyłka?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 8 lip 16, 20:15

IPACOXT: sprawdziłem we wszystkich miejscach i wszędzie jest podana godzina 15.30 jako początek seansu filmu Sieranevada 23 lipca. Wklej, proszę, link do miejsca, gdzie jest błędną informacja. Dziękuję.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

IPACOXT

Na forum od:

Post 8 lip 16, 20:32

Roman Gutek napisał(a):IPACOXT: sprawdziłem we wszystkich miejscach i wszędzie jest podana godzina 15.30 jako początek seansu filmu Sieranevada 23 lipca. Wklej, proszę, link do miejsca, gdzie jest błędną informacja. Dziękuję.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Panie Romanie,
O tu:
http://www.nowehoryzonty.pl/lista.do?ed ... ja=&tytul=

Blok o 12:45 a film zaczyna się o 15:30 czyli powinien być w bloku o 15:45. Albo zaczynać się o 12:30.
pozdrawiam i dziękuję
ipacoxt

Davus

Na forum od:

Post 8 lip 16, 20:59

IPACOXT napisał(a): Panie Romanie,
O tu:
http://www.nowehoryzonty.pl/lista.do?ed ... ja=&tytul=

Blok o 12:45 a film zaczyna się o 15:30 czyli powinien być w bloku o 15:45. Albo zaczynać się o 12:30.
pozdrawiam i dziękuję
ipacoxt

Zgaduję, że to dlatego, że 15:30 jest przed 15:45. :)
Wyżej masz "Cień Chamissa 2", który startuje o 15:00, a też jest w bloku z 12:45.
Oczywiście błąd przyporządkowania, ale dość sensowy - bo ostrzega ludzi, że jak przyjdą na 15:45 to już się film zdąży zacząć. :P

IPACOXT

Na forum od:

Post 8 lip 16, 21:14

Davus napisał(a):Zgaduję, że to dlatego, że 15:30 jest przed 15:45. :)
Wyżej masz "Cień Chamissa 2", który startuje o 15:00, a też jest w bloku z 12:45.
Oczywiście błąd przyporządkowania, ale dość sensowy - bo ostrzega ludzi, że jak przyjdą na 15:45 to już się film zdąży zacząć. :P

A nie - sprawdziłam jeszcze nie w zakładce indeks filmów a w kalendarium i tam Sieranevada jest w sali nr 1 o 15:30 i w bloku 15:45, przed nim jest Neon Demon, którego w indeksie w tym bloku tj. o 12:45 nie ma. Poza tym w indeksie filmów Sieranevada wydaje sie być w sali nr 9 a jak wynika z kalendarium w 9 o tej porze jest Nieznajoma Dziewczyna. Ha. :)

Davus

Na forum od:

Post 8 lip 16, 21:30

IPACOXT napisał(a):A nie - sprawdziłam jeszcze nie w zakładce indeks filmów a w kalendarium i tam Sieranevada jest w sali nr 1 o 15:30 i w bloku 15:45, przed nim jest Neon Demon, którego w indeksie w tym bloku tj. o 12:45 nie ma. Poza tym w indeksie filmów Sieranevada wydaje sie być w sali nr 9 a jak wynika z kalendarium w 9 o tej porze jest Nieznajoma Dziewczyna. Ha. :)

Pod linkiem "Neon Demon" jest w sekcji o 12:45. Na samej górze. :)

Zresztą: to przecież bez znaczenia. Kalendarium jest ważniejsze od przeglądarki w indeksie.

No i "Sieranevada" jest w jedynce: tak informuje stronka filmu (nie tylko kalendarium - zresztą "Sieranevada" jest w bloku z 12:45 w przeglądarce z indeksu filmem jedenastym, a Helios ma tylko 9 sal :P ):
http://www.nowehoryzonty.pl/film.do?id= ... 26page%3d0
Ostatnio edytowano 8 lip 16, 21:36 przez Davus, łącznie edytowano 1 raz

IPACOXT

Na forum od:

Post 8 lip 16, 21:34

Pewnie tak. Tylko ja tak jakoś zawsze korzystam z indeksu. Ot i stąd dezorientacja. Teraz czekam na 13 lipca.

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:
29 gru 04, 18:36

Post 9 lip 16, 0:26

Indeks po datach działa tak, że w bloku o 12:45 są wszystkie seanse które zaczynają przed 15:45,
zgodnie z zaznaczonym nagłówkiem. Musieliśmy przyjąć jakąś zasadę i uznaliśmy, że najlepsza będzie taka matematyczna.
Można rozważyć, czy nie zmienić definicji bloków godzinowych w tym indeksie, choć wydaje mi się, że takie jak teraz są najbardziej intuicyjne.

IPACOXT

Na forum od:

Post 9 lip 16, 12:34

Strator napisał(a):Indeks po datach działa tak, że w bloku o 12:45 są wszystkie seanse które zaczynają przed 15:45,
zgodnie z zaznaczonym nagłówkiem. Musieliśmy przyjąć jakąś zasadę i uznaliśmy, że najlepsza będzie taka matematyczna.
Można rozważyć, czy nie zmienić definicji bloków godzinowych w tym indeksie, choć wydaje mi się, że takie jak teraz są najbardziej intuicyjne.

Dziękuję bardzo za wyjaśnienia. Ogarnęłam. :)

Rocik

Post 10 lip 16, 11:56

Czy zniżka dla posiadaczy karty klubowej wlicza się także do ceny biletów z cyklu "Panorama-Gala"?

Gendo

Na forum od:
26 lip 09, 20:57

Post 10 lip 16, 12:12

To dobre pytanie. Tak samo czy obowiązuje zniżka dla abonentów T-Mobile ?

piki mik

Post 10 lip 16, 12:57

To pytanie padło już wcześniej i czekam na odpowiedź. Czekam.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 10 lip 16, 18:02

Drodzy: to są techniczne pytania. Poprosiłem osoby zorientowane w tych sprawach o odpowiedź.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

m4ro

Na forum od:
27 lip 10, 0:33

Post 10 lip 16, 18:29

Odgłosy - czy ktoś może powiedzieć jak długo może trwać uroczystość wręczania nagród przed filmem?

Czy wiadomo w jakim języku jest Knives Out? Jest tylko informacja, że są napisy polskie i angielskie, więc film jest w jakimś innym języku?

Czy naprawdę film Kurka Riaba jest po angielsku? To rosyjski film, IMDb podaje, że jest po rosyjsku... U nas będzie jakaś wersja z dubbingiem? Czy na stronie albo na IMDb jest błąd?

I jeszcze parę błędów znalezionych w programie:
-przy filmie "Komuna" jest podany język "Dannish"
-przy filmie "Zvir" - język Croatian
-przy filmie "Ander" jest wpisany język "Bask"
-podobnie przy filmie "Baskijska piłka. Skóra kontra kamień", gdzie jest "Basque"
-Cień "Chamissa (1. i 3. część)" - chociaż opis jest prawie taki sam, to w 1. 3. jest "przedstawicielki różnych narodów" - czy nie powinno być "przedstawicieli"?
-przy filmie "Czeski łabędź" jest Czech Republik zamiast Czechy
-przy filmie "Cremaster 3" - rozbawił mnie "język celtycki" ;-) (powinno być irlandzki, wg IMDb)
-w polu "kraje" w indeksie filmów nie ma Tajwanu, mimo że są filmy z Tajwanu, a Łotwa jest na końcu listy
Ostatnio edytowano 12 lip 16, 11:29 przez m4ro, łącznie edytowano 1 raz
Wszystko, co się wydarzyło, zostało sfilmowane. A jeśli zostało sfilmowane, znaczy, że to prawda.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 10 lip 16, 19:33

rocik, gendo, piki mik: na filmy z cyklu Panorama Gala nie ma zniżek: ani Urban Card, ani T-Mobile ani Karta przyjaciela kina nie pozwalają na otrzymanie zniżek. To jedyny cykl, który na który nie ma rabatów.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek
Ostatnio edytowano 10 lip 16, 19:45 przez Roman Gutek, łącznie edytowano 1 raz

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 10 lip 16, 19:43

m4ro: pokaz Komuny 30 lipca rozpocznie sie około 18.45 - 18.50.

Dziękuję za skrupulatność. Poprawimy sie i wprowadzimy zmiany.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 10 lip 16, 20:26

Szanowni! Zniżka dla abonentów, dla posiadaczy kart przyjaciela kina NH i dla kart Urbancard nalicza się tylko dla biletów "standardowych", tych za 22 zł.

worren

Na forum od:
15 sty 11, 11:47

Post 11 lip 16, 14:09

Bardzo mnie cieszy tegoroczna decyzja organizatorów odnośnie pokazów "Kołysanki do bolesnej tajemnicy" Lava Diaza w trakcie obu weekendów. Oznacza to, że w praktyce przyjadę do Wrocławia na pierwszy weekend, aby zobaczyć ten i parę innych filmów przy okazji. W ubiegłym roku na pokaz Lava Diaza w środku tygodnia musiałem brać specjalnie wolne w pracy.

Sportello

Na forum od:
11 lip 16, 15:22

Post 11 lip 16, 15:44

Dzień dobry,
Czy przy zakupie biletu wielokrotnego (np. 20+) w moim koszyku mogą znajdować się tylko bilety, które "wejdą w jego skład"? Dodatkowo chciałbym złożyć zamówienie na np. dodatkowy bilet na ten sam seans "Blue Velvet" bądź na kilka biletów na seans w ramach cyklu "Panorama - Gala" (który do bieltu 20+ się nie wlicza). Czy mogę umieścić wszystkie te bilety w koszyku jednocześnie, czy muszę rozłożyć zamówienie na raty (osobno filmy 20+, osobno powtarzające się i "Panorama-Gala") by uzyskać zniżkę?

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 11 lip 16, 16:00

Sportello napisał(a):Dzień dobry,
Czy przy zakupie biletu wielokrotnego (np. 20+) w moim koszyku mogą znajdować się tylko bilety, które "wejdą w jego skład"? Dodatkowo chciałbym złożyć zamówienie na np. dodatkowy bilet na ten sam seans "Blue Velvet" bądź na kilka biletów na seans w ramach cyklu "Panorama - Gala" (który do bieltu 20+ się nie wlicza). Czy mogę umieścić wszystkie te bilety w koszyku jednocześnie, czy muszę rozłożyć zamówienie na raty (osobno filmy 20+, osobno powtarzające się i "Panorama-Gala") by uzyskać zniżkę?

Można ten bilety kupić w jednym zamówieniu. Zniżka biletu wielokrotnego 20+ zostanie przydzielona tylko do części biletów - tzn do tych seansów, które się nie powtarzają i które nie nachodzą na siebie. Tak więc np. jesli w koszyku będą dwa bilety na Blue Velvet - jeden zostanie potraktowany jako część pakietu 20+, drugi nie.
Natomiast w jednym zamówieniu nie można kupić dwóch biletów wielokrotnych 10+ / 20+ - jeśli chcemy kupić dwa zestawy biletów po 10 szt każdy i skorzystać ze zniżki - należy złożyć dwa osobne zamówienia.

Sportello

Na forum od:
11 lip 16, 15:22

Post 11 lip 16, 19:21

Strator napisał(a):
Sportello napisał(a):Dzień dobry,

Można ten bilety kupić w jednym zamówieniu. Zniżka biletu wielokrotnego 20+ zostanie przydzielona tylko do części biletów - tzn do tych seansów, które się nie powtarzają i które nie nachodzą na siebie. Tak więc np. jesli w koszyku będą dwa bilety na Blue Velvet - jeden zostanie potraktowany jako część pakietu 20+, drugi nie.
Natomiast w jednym zamówieniu nie można kupić dwóch biletów wielokrotnych 10+ / 20+ - jeśli chcemy kupić dwa zestawy biletów po 10 szt każdy i skorzystać ze zniżki - należy złożyć dwa osobne zamówienia.

Bardzo dziękuję za odpowiedź:)

Następna strona

Powrót do Koridorius