Program 16.NH dostępny!

Sprawy organizacyjne. Wasze propozycje. Czułe słówka, szepty i krzyki.
m4ro

Na forum od:
27 lip 10, 0:33

Post 15 lip 16, 11:15

No to program ułożony. Chociaż nie ma aż tak dużo filmów, to nie było łatwo, bo problemem są m.in. filmy z sekcji "Mistrzowie kina", gdzie jest tylko po jednym pokazie... A poza tym to pewnie niewiele osób ma takie problemy jak ja: Z czego zrezygnować, żeby zmieścić Diaza, River of Fundament i pięciogodzinną Rodzinę :P
Wszystko, co się wydarzyło, zostało sfilmowane. A jeśli zostało sfilmowane, znaczy, że to prawda.

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 17 lip 16, 15:20

Chciałbym zwrócić uwagę na kilka błędów, które znalazłem w opisach na stronie:

- Odgłosy - muzykę według strony skomponował zespół The Goblins, podczas gdy naprawdę grupa nazywa się Goblin;
- Bez skrótów - w stopce, w obsadzie, zniekształcone nazwisko Michał Zazdara - powinno być Zadara;
- Zagubiona autostrada (opera filmowa) - w bio Natalii Korczakowskiej figuruje jakaś Marta Sikorska-Miszczuk, podczas gdy naprawdę ma ona na imię Małgorzata. Ponadto nie mogła reżyserka dostać nagrody za adaptację Przedwiośnia w drugiej edycji konkursu Klasyka Żywa, bo rozstrzygnięcie drugiej edycji nastąpi najwcześniej za pół roku. Ta nagroda przypadła w pierwszej edycji konkursu.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 17 lip 16, 15:47

dzięki Jaroszu za Twoje bystre oko.

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 19 lip 16, 16:15

Agnieszko - to jeszcze jedno: w bio Marcina Lesisza tytuł Goran The Camel Man zniekształcił się w Goran The Carmel Man. I w opisie Więzi chyba nie miało być tak: "producent: nazwisko producenta, Katarzyna Zariczny".

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 19 lip 16, 20:42

Ważne pytanie praktyczne: Czy Diaz będzie pokazywany (jak w Berlinie) z przerwą? Jeśli tak, to jak długą?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 19 lip 16, 22:06

grzes: Diaz będzie pokazywany bez przerwy. Reżyser nie dzieli filmu na części. W Berlinie po prostu
brutalnie zatrzymano projektor w środku sceny. Przerwa wybiła z rytmu filmu.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

m4ro

Na forum od:

Post 19 lip 16, 22:59

Roman Gutek napisał(a):grzes: Diaz będzie pokazywany bez przerwy. Reżyser nie dzieli filmu na części. W Berlinie po prostu

To jest super wiadomość!

Mam tylko nadzieję, że inni widzowie nie wybiją z rytmu sprawdzając godzinę co godzinę...
Wszystko, co się wydarzyło, zostało sfilmowane. A jeśli zostało sfilmowane, znaczy, że to prawda.

Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 20 lip 16, 8:26

Roman Gutek napisał(a):grzes: Diaz będzie pokazywany bez przerwy. Reżyser nie dzieli filmu na części. W Berlinie po prostu

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Tak powinno się pokazywać wszystkie film. Bardzo mnie cieszy ta informacja :).
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

krysiron

Na forum od:
18 lip 15, 16:28

Post 20 lip 16, 9:41

Co do idei nieprzerywania filmów, to się zgadzam, ale to jednak przypadek skrajny, bo aż ponad 8h. Ja na pewno nie wytrzymam tyle bez toalety i będę musiał stracić kilka minut, a to dużo bardziej wybija z rytmu. Można przecież wybrać jakiś bardziej dogodny moment na przerwę 5-minutową, między scenami nie łączącymi się ze sobą.

paNMieczyslaw

Na forum od:
10 cze 05, 8:48

Post 20 lip 16, 9:58

Jeśli będzie choć jedna osoba, która nie wyjdzie w trakcie, to warto wyświetlić film bez przerw, a takich osób parę jest. Każdy, kto chce wyjść dogodny moment dla siebie znajdzie, przerwa w połowie dla wszystkich to bardzo zły pomysł. Gdyby reżyser chciał podzielić film na dwie części, to by to po prostu zrobił, takich przykładów w kinie jest mnóstwo.

krysiron

Na forum od:
18 lip 15, 16:28

Post 20 lip 16, 11:05

Nie będę się narzucał z tą przerwą.

Ale na "Florentinie Hubaldo" to mocno niefortunnie wybrałem minutę na toaletę. Po 20 minutach kopania rowu myślałem jest dobry moment, a tu się okazało się, że coś ważnego przegapiłem, jeśli dobrze pamiętam to ktoś zginął.

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 20 lip 16, 19:27

Wiadomo ile będą trwać reklamy ? Nie wiem czy zdążę na "Cień Chamissa" tak został niefortunnie ustawiony,a to jedyny pokaz.

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 20 lip 16, 20:34

Mam tylko nadzieję, że nikt z organizatorów nie wpadnie na taki genialny pomysł, jak przed rokiem (również na Diazie), żeby przed najdłuższą projekcją festiwalu wystawić jakiegoś gościa z piętnastominutową prelekcją.

paNMieczyslaw

Na forum od:
10 cze 05, 8:48

Post 20 lip 16, 21:20

15 minutowa prelekcja przed 8 godzinnym filmem to jak pół litra na dwóch, nic. Lubię prelekcje, ciągle czekam na takie, które zbliżą się do tych, jakie były przed filmami Fassbindera w Cieszynie, budowanie ołtarza przez 10 dni , a po ostatnim seansie sekcji przemarsz przed miasto do klubu festiwalowego, to było coś!

m4ro

Na forum od:

Post 20 lip 16, 23:12

tangerine napisał(a):Wiadomo ile będą trwać reklamy ? Nie wiem czy zdążę na "Cień Chamissa" tak został niefortunnie ustawiony,a to jedyny pokaz.

W zeszłym roku było to przeciętnie 10 minut. Czasami zdarzało się 7 minut.

Poprzednia strona

Powrót do Koridorius