4 paź 04, 21:15
Drodzy! Kilkanaście dni temu obiecałem, że postaram się odpowiedzieć na tym forum na Wasze pytania, wątpliwości i uwagi dotyczące tegorocznego festiwalu oraz jego przyszłości. Obiecałem też opowiedzieć o, moim zdaniem, najciekawszych filmach, które zobaczyłem na tegorocznym festiwalu w Wenecji. Jestem gotów to zrobić, ale doszedłem do wniosku, że porozumiewanie się z Wami poprzez zamieszczanie postów na tym forum nie jest jednak najlepszym pomysłem. Oczywiście nie mam na myśli krótkich odpowiedzi na bieżące pytania, czy uwagi, które piszecie tutaj. Trudno jedak w kilku zdaniach pisać o cieszyńskim festiwalu i planach z nim związanych. Relacja z Wenecji też nie może być krótka. PROBLEM JEST W TYM, ŻE NAPISANE PRZEZE MNIE DŁUŻSZE TEKSTY BĘDA OGLĄDANE TYLKO PRZEZ GARSTKĘ INTERNAUTÓW, KTÓRZY WEJDĄ NA TO FORUM W MOMENCIE KIEDY TE TEKSTY BĘDĄ "WISIAŁY" NA TEJ STRONIE. Będą "żyły" dopóki nie "wyprą" ich ze strony nowe posty. Może być też tak, że moje posty też będą wypierały się nawzajem. Dobrze wiecie, że rzadko wracacie do wcześniejszych postów i stron na tym forum. ŻAL MI TROCHE MOJEJ PRACY I PRZEDE WSZYSTKIM TEGO, ŻE MAŁA LICZBA ZAINTERESOWANYCH BĘDZIE MOGŁA ZAPOZNAĆ SIĘ Z TYMI TEKSTAMI (mam nadzieję, że choć trochę będą ciekawe). CHCĘ BARDZO Z WAMI ROZMAWIAĆ. CHCĘ TEŻ SłUCHAĆ WAS. Spotykam się jutro z Panem Adamem Bortnikiem, szefem portalu "Stopklatka", z którym przedyskutuję możliwości "rozmawiania" z Wami poprzez stronę internetową NOWYCH HORYZONTÓW i zamieszczania na niej moich tekstów. Zależy mi na tym, aby te teksty "wisiały" dłużej i aby były pogrupowane i dostępne według tematów ( np. 1)uwagi dotyczące programu przyszłorocznego festiwalu, 2)uwagi na temat organizacji tegorocznego festiwalu, 3)moje relacje z festiwali filmowych, 4)co ciekawego wchodzi w tym tygodniu do kin 5)plakat festiwalu i problem oka)...itp, itd. Wchodziłoby się na poszczególne tematy. Chciałbym także, abyście mieli możliwośc zamieszczania wypowiedzi, ale "pod" poszczególnymi tematami, a nie tak jak obecnie w kolejności wypowiedzi. Mam nadzieję, że Pan Adam szybko umożliwi nam taką wymianę myśli. Mam Wam bardzo dużo do powiedzenia. Za chwilę znowu będę gdzieś w świecie oglądał nowe filmy. Zaglądajcie na stronę festiwalu. Sądzę, że podzielacie moje watpliwości...Pozdrawiam Was serdecznie.