2. FF Era Nowe Horyzonty

Archiwalne posty ze starego forum FF Nowe Horyzonty. Forum zamknięte.
stazzio

Na forum od:
30 sty 05, 1:13

Post 13 sie 02, 1:49

Bez przesady, jeśli się nie lubi "niesmacznych" filmów, można po prostu podarować sobie ich oglądanie. Poza tym kategoria "niesmaczności" jest dosyć dziwna. No bo co to za kryterium? "Hundstage" był z pewnością "niesmaczny", "Sombre" tym bardziej, w niektórych scenach "niesmaczni" byli również Visconti, Pasolini i Olmi. Co nie znaczy, że te filmy były do niczego i należałoby ich nie pokazywać. Kino nie jest chyba po to, żeby widzowi było dobrze, żeby się oblizywał ze smakiem? Kino jest po to (między innymi), żeby zmuszać do myślenia... A to różne "niesmaczne" filmy na pewno potrafią. Się kłaniam i pozdrawiam.

borka

Post 13 sie 02, 12:08

zgadzam się całkowicie, te filmy przynajmniej sie długo pamieta

Alicja B.

Post 13 sie 02, 12:10

Pozdraqwiam cię Wawrzynku!!!!! Alicja

aa

Post 15 sie 02, 12:02

Alicja ? Alicja z Wrocławia, pani magister filologii polskiej, posiadająca mężczyznę Piotra ? kotek, jesli to ty odezwij sie do mnie. plis !!
zalowalam ze nie zdolalam sie z wami pozegnac po Pokoju syna.
Joanna (wysoka z szopą na glowie entuzjastka Sokurowa i mocnej czarnej w mordowni).

Gość

Post 27 sie 02, 0:11

powodzenia

lafemka

Post 1 wrz 02, 0:41

a ja sie zakochalam w klimatach wschodnich.... Tsai Ming-liang... Hou Hsiao-hsien...Shunji Iwai...Edward Yang
...
pozdrawiam. bede na nastepnych "Nowych ... " nawet jesli to nie bedzie Cieszyn.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 9 wrz 02, 23:56

Jestem z powrotem w firmie (po wakacjach i festiwalu w Wenecji).Dziękuję wszystkim za uwagi zamieszczone na tym forum. Są one dla mnie bardzo ważne...Za kilka dni napiszę mój komentarz do Waszych opinii.

Gość

Post 10 wrz 02, 8:45

Panie Romanie, miło Pana spotkać na forum, wszyscy jesteśmy ciekawi festiwalowych wrażeń organizatora, więc cierpliwie czekamy...
Przy okazji mam pytanko: czy nie myślał Pan, aby wyświetlać w Polsce BOGINI ROCZNIK 1967? Osobiście, jestem tym filmem zachwycony. I nie tylko ja, m.in. również Łukasz Figurski ze Stopklatki (vide: dziennik festiwalowy).
Szkoda, że w tym roku "STOP MAKING SENSE" nie znalazło się w ramówce...
Pozdrawiam i do zoabaczenia za rok!

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 10 wrz 02, 13:07

Ja również jestem bardzo ciekawy innych jeszcze opinii. Interesujące będą sugestie dotyczące ulepszenia organizacji festiwalu i przede wszystkim stworzenia jak najlepszych warunków dla Was...Piszcie więc proszę!
Odpowiem wkrótce.

kris

Post 11 wrz 02, 8:06

Zapomniałem się podpisać...

grsek

Post 18 wrz 02, 14:56

Serdecznie zapraszamy do zapisania sie do mailingowej Filmowej
Grupy Dyskusyjnej Jest to lista dyskusyjna w jezyku polskim
dotyczaca kina, filmu i poboczy. Dyskutujemy na niej o filmach
polskich, zagranicznych, nowosciach kinowych i klasykach z
historii sztuki filmowej. Chociaz lista filmowa istnieje
zaledwie od 4
miesiecy cieszy sie dosc duza popularnoscia. Obecnie
zapisanych na grupe jest ponad 80 użytkowników.

Tak wiec, jezeli interesujesz sie filmem,
masz ochote podyskutowac na temat tej sztuki, chcesz podzielic
sie swoimi opiniami, poznac innych kinomaniakow zapisz sie do
naszej grupy.
Jak to zrobic? Nic prostszego wystarczy, iz wyslesz pustego
meila pod adres listafilmowa-subscribe@yahoogr oups.com

Archiwum listy jest dostepne pod adresem

http://groups.yahoo .com/group/listafilmowa/

Je zeli uznasz po pewnym czasie, ze udzial w naszej liscie nie
interesuje Cie wystarczy wyslac pustego meila pod adres
listafilmowa-unsubscrib e@yahoogroups.com

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 28 wrz 02, 14:43

Jeszcze raz dziękuję za Wasze opinie i uwagi, szczególnie te krytyczne. Teraz kilka uwag: 1.Festiwal organizuję z potrzeby dzielenia się z Wami filmami, które mnie i Jakubowi Duszyńskiemu są bliskie i mają małe szanse aby trafić do kin. Nie chcemy, żebyście byli o te filmy ubożsi. Nie zrezygnuję z subiektywnego wyboru filmów. Festiwal musi mieć wyrazisty charakter ( to dobrze,ze macie skrajne opinie o pokazywanych filmach ). 2.Musicie wiedzieć, że festiwal jest prywatnym przedsięwzięciem i całe ryzyko finansowe ponoszone jest przez firmę GUTEK FILM ( oczywiście jest to okazja do promocji repertuaru firmy i jej samej). Musicie wiedzieć, że wpływy ze sprzedaży akredytacj i biletów pokrywają koszty festiwalu w 30%, 25% kosztów pokrywają pieniądze od sponsorów i dotacje. W tym roku brakującą kwotę wyłożyła moja firma. To ma dla mnie ogromny sens. Będziemy współfinansować festiwal w przyszłości. 3.Dla osób z karnetami/akredytacjami ( było ich 630, plus ok. 200 dziennikarzy, gości, organizatorów...)zarezerwowali śmy odpowiednio : 400 miejsc w teatrze ( do sprzedania 150 biletów ), 300 miejsc w kinie Akademickim ( 150 biletów do sprzedania ), 150 miejsc w kinie Piast ( 90 biletów do sprzedania )oraz 75 miejsc w Domu Narodowym. Nie sprzedawaliśmy nigdy więcej biletów niż wyznaczone limity. Bardzo trudno jest przewidzieć, które pokazy zgromadzą najwięcej widzów. Przykro mi, że nie mogliście czasami zobaczyć niektórych tytułów. 4. Jestem przekonany, że nie znajdę lepszego miejsca na organizację festwalu. Mam świadomość słabych stron Cieszyna i organizacji festiwalu i chciałem przeprosić Was za różne niedociągnięcia. Władze miasta, powiatu, wlaściciele hoteli, restauracji, sklepów, gospodarze obiektów festiwalowych wierzą teraz w sens pomocy festiwalowi. Już teraz wszyscy myślimy na usprawnieniem festiwalu. Zrobimy wszystko, aby było Wam lepiej i łatwiej.Myślimy także o polepszeniu warunków w jakich oglądacie filmy.To wymaga jednak dużych pieniędzy.5.Rozważam zmniejszenie liczby tytułów i seansów dziennie ( do czterech ) oraz zasad głosowania ( wybór najlepszego filmu dopiero na koniec festiwalu ). Będzie więcej innych zdarzeń artystycznych. Musicie jednak wiedzieć, że na to potrzeba również pieniędzy i że filmy są najważniejsze. To tyle moich skromnych uwag do Waszych uwag.Dziękuję, że byliście w tym roku w Cieszynie. Zapraszan w przyszłym ( 17-27 lipca 2003 ). Piszcie jakie filmy chcecie zobaczyć ? Kogo usłyszeć ? Co zmienić? Piszcie o Waszych pomyslach ( mój e-mail: rogu@gutekfilm.com.pl). Dziękuję. Pozdrawiam Wszystkich kinomaniaków.

Bogdan S.

Post 28 wrz 02, 17:00

Taki festiwal jak NH stawia mnie filmowo na nogi. Po tej - generalnie - szmirze w kinach, tam moge spotkac prawdziwe kino i za to jestem wdzieczny. Najbardziej zaluje ze nie moge ogladac tego co najwazniejsze w danym roku, ze uklady miedzy dystrybutorami powoduja ze nie obejrzymy filmow kupionych juz do Polski przez kogos innego. Czy jest szansa to przeskoczycz, czy jest szansa sie dogadac, czy trzeba "walczyc" miedzy sobą? Widz jest najwaznieszy, ale dla nektorych to nie istotne. Jeszcze raz dzieki firm Gutek Film

kris

Post 16 paź 02, 11:38

Panie Romanie,
Dziękujemy za szczegółowe wyjaśnienia dotyczące organizacji festiwalu. Wiemy już mniej więcej jak to wszystko działa. Osobiście, gorąco popieram głosowanie na jeden film. Mam tylko jedną uwagę odnośnie zmnijszenia ilości wyświetlanych filmów. Z punktu widzenia organizacyjnego, może się to przyczynić do trudności z wejściem na pozostałe seanse. Ta sama liczba widzów rozłoży się na 4, a nie 5 seansów dziennie jak dotychczas. Widzowie i tak będą zawsze stać przed wyborem, który film obejrzeć, a z którego zrezygnować (i to jest cały urok festiwalu!). Zresztą, zawsze to lepiej mieć większy wybór niż mniejszy...
Pozdrawiam!!

Milan

Post 21 lut 03, 16:27

moja opinia jest optymistyczna, wiecej tkich imprez w Cieszynie .

KOZKA

Post 28 lip 03, 16:25

SUPER !!!!!!!!!!!!WIĘCEJ TAKICH IMPREZ.NIC DODAC ,NIC UJĄĆ!!!

e-mass

Post 9 lip 04, 8:54

Witam,
Jestem kolekcjonerem i z checia kupie zwiastuny filmow na kliszach z kina.
Niestety nie wiem gdzie pisac w tej sprawie. Moze ktos Z Was moze mi pomoc?
Posiadajacych takowe badz wiedzacych gdzie dalej szukac prosze o kontakt.
Moj nr tel 0507 171 151, lub GG: 276441, e-mail: e-mass@o2.pl

Dziekuje,
e-mass

cyprian

Post 10 lip 04, 15:28

A ja szukam fajnej osoby( dziewczyny) która zastanawia sie czy jechać i nikt ze znajomych nie jedzie. Podobnie jest u mnie. Odezwij sie Mój mail cyprian8@tlen.pl Uwaga z dolnosląskiego opolskiego lub slaskiego zeby spotkac się w cześniej

lola

Post 20 lip 04, 18:56

Cyprian, czy oferty maja byc ze zdjeciem??????? preferujesz blondynki? poza tym chyba masz pewne opoznienie ..........

pnb

Post 4 lis 04, 11:10

ALTERNATYWNE ARCHIWUM DivX

Zapraszamy na naszą stronę "Pomarancze na Babilon" z ciekawym spisem Divx na którym umieszczamy co lepsze dzieła twórców zapisane
na małym i dużym ekranie, zbiór dokumentów,filmów, etiud i teatrów oraz odkurzone archiwum punkowe.

www.pomaranczenaba   bilon.prv.pl

Poprzednia strona

Powrót do Archiwum Forum ze Stopklatki - 2. 3. i 4. MFF Nowe Horyzonty 2002-2004