3. FF Era Nowe Horyzonty

Archiwalne posty ze starego forum FF Nowe Horyzonty. Forum zamknięte.
aga

Post 1 lip 03, 12:33

kiedy program?mam wrazenie ze pare osob po jego obejrzeniu stwierdzi ze nie warto jechac do cieszyna.czy tego sie boicie?ja jade ale nie chce tego zrobic w ciemno!trace cierpliwosc.porfa.

mm

Post 1 lip 03, 13:24

Do pracowników GF:
jestem pracownikiem firmy, która obsługiwała festiwal NH w zeszłym roku.
Do dziś nie otrzymaliśmy zapłaty za robotę. Czy zamierzają Państwo coś z tym zrobić ?

henty

Post 1 lip 03, 13:36

KIEDY BEDZIE LISTA WSZYSTKICH FILMÓW!!:(/potwierdzenie akredytacji ktorego jeszcze nie dostalem sie nieboje bo wiem ze jestescie solydna firma

Querelle

Na forum od:
24 gru 04, 4:26

Post 1 lip 03, 14:19

Aga, przesadziłaś troszeczkę... Lista 18 filmów konkursowych jest BARDZO ciekawa (www.stopklatka.pl), ponadto będzie pełna retrospektywa Dereka Jarmana (cacko!) oraz retrospektywa Yasuiro Ozu i Shinji Tsukamoto. A więc palce lizać, Ago, a nie marudzić...

kajpirinia

Post 1 lip 03, 14:24

mam pytanie: czy można robić rezerwacje przez ineternet lub inną drogą?

tricky

Post 1 lip 03, 16:00

Jest pełna lista na www.stopklatka.pl. z wypowiedzami J. Duszynskiego.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 1 lip 03, 18:40

Do Kajpirynia: od 7 lipca będzie można rezerwować bilety na wszystkie filmy przez internet: www.eranowehoryzonty.pl. Przedsprzedaż biletów w Cieszynie rozpocznie się 15 lipca. Pozdrawiam.

lacki

Post 1 lip 03, 22:11

liste filmow znam,wiem co chce zobaczyc, jak wiedziec film-kino-dzien-seans

Wojtek

Post 1 lip 03, 22:45

Czy powinienem sie martwić jeśli nie dostałem dzisiaj potwierdzenia otrzymania akredytacji mailem, choć podałem go w formularzu?

pan pasztet

Post 2 lip 03, 0:57

no ja prawie z krosna-- brzozow.

pp

Post 2 lip 03, 1:02

a z jakiego miasta?? jesli okol. rzeszowa to ja chetnie.... ;-)

Anioł

Post 2 lip 03, 8:58

jade z katowic ale tylko na kilka dni jak zobacze co graja i kiedy jak myslicie znajde spanie bez problemu na miejscu czy bedzie dym???

Olka

Post 2 lip 03, 10:46

Właśnie kiedy dostanę to potwierdzenie akredytacji, skoro już 2 lipca a ja nic nie wiem??

kubak

Na forum od:
8 gru 04, 10:49

Post 2 lip 03, 16:41

Do wszystkich, którzy się boją, że będą mieli problemy z akredytacją: ja zadzwoniłem ze 2 tygodnie temu do G.F. i poprostu zapytałem czy wszystko jest ok. I bylo. Polecam wszystkim niecierpliwym!

Querelle

Na forum od:

Post 3 lip 03, 10:33

Panie Romanie- dziękuję za "rokład jazdy". Zapowiada się, że codziennie będę witał czeski Cieszyn :-) (będzie zatem ciekawie), by móc obejrzeć perełki spod ręki Jarmana. Myślałem, że "Blue" jest jego ostatnim filmowym dzieckiem, a nie "Glitterburg".

Barbarella

Post 3 lip 03, 11:11

Drogi Panie Romanie! Na tegorocznym festiwalu filmy będą wyświetlane również w Czeskim Cieszynie, czy jest możliwość zamieszczenia na stronie mapki całego Cieszyna a nie tylko strony polskiej? Chętnie zorientowałabym się, gdzie jest to czeskie kino. Pozdrawiam

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 3 lip 03, 11:32

Barbarella ! NIE OBAWIAJCIE SIĘ ODLEGŁOŚCI ANI FORMALNOŚCI NA GRANICY. Kino CENTRAL znajduje się bardzo blisko Rynku w Czeskim Cieszynie. Dojście z rynku w polskim Cieszynie do kina Central nie powinno Wam zabrać więcej niż 15 minut (oczywiście z przejsćiem przez granicę i formalnościami). pO PRZEKROCZENIU GRANICY MUSICIE IŚĆ PROSTO, PÓŹNIEJ W LEWO DO RYNKU I JUŻ JESTEŚCIE W KINIE. Polecam świetne lody w knajpce obok. No i jest taniej niż w Polsce. Staramy się, aby polskie autobusy mogły Was dowozoć i zabierać z kina w czeskim Cieszynie. Jest to jednak bardziej trudne niż myślałem. Te straszne granice...Zobaczymy... Pozdrawiam.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 3 lip 03, 11:47

Barbarella ! !Kochani ! Plan czeskiego Cieszyna znajdziecie na jego oficjalnej stronie internetowej, link do tej strony jest na głównej stronie festiwalu(u dołu po lewej). Tam z kolei z głównej strony ( dół, po prawej ) należy kliknąć na coś co brzmi mniej więcej "gde se nachodim" (przepraszam braci Czechów !!!). Kino znajduje kołO rynku (po czesku NAMESTI). Strona niestety tylko po czesku. Czy to jest ok ? Lecę na konferencję prasową. Pa. (Kino Czeskie-Central- ma 420 miejsc). Potwierdzenia akredytacji wysyłaliśmu wczoraj e-mailem. Do Wszystkich wysłaliśmy również pocztą. dZISIAJ WYŚLEMY MAILEM (JAKO ZAŁĄCZNIKI ) KALENDARZ POKAZÓW WSZYSTKICH KIN.Jeżeli macie jakieś pytania, zadawajcie je na forum.

Querelle

Na forum od:

Post 3 lip 03, 13:07

Natomiast ja małe pytanko, czy otrzymanie kalandarza pokazów wszystkich kin można uznać za potwierdzenie akredytacji? Bo wczoraj potwierdzenia nie dostałem. (pytam, bo mój adres e-mail nie jest tylko napisany na formularzu akredyt., lecz także tu na forum, więc mógł pójść tą drogą). Pozdrawiam.

embe

Post 3 lip 03, 15:21

błagam, kochani o kalendarz imprez
zwłąszcza filmów...
co, gdzie i kiedy!

marco

Post 3 lip 03, 16:27

Dołączam się do pytania kolegi "mm":
co zamierza firma GF zrobić w sprawie osób i firm,
którym nie wypłaciła jeszcze należności za obsługę
zeszłorocznego festiwalu ???
Czekam na publiczną odpowiedź !

tomek waśko

Post 3 lip 03, 17:02

witam!jakiś czas temu dzwoniłem do Gutek Film, gdzie poinformowano mnie,że akredytację otrzymam, ale do dziś nie otrzymałem żadnego maila z potwierdzeniem tego i zaczynam się martwić... czy jest o co, panie Romanie?byłbym wdzięczny za odpowiedź!pozdrawiam serdecznie

ola

Post 3 lip 03, 17:37

mam nadzieje, ze beda te fajne sznureczki, ktore byly rok temu :)

LcsHiZa

Post 4 lip 03, 1:10

Cześć Mam pytanie bardzo konkretne gdzie wysyłać zamowienia na bilety na wybrane filmy ? Mailem ??

www.netradioelmo.prv.pl

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 4 lip 03, 9:09

Bilety na wybrane filmy będzie można rezerwować od 7 lipca przez internet: www.eranowehoryzonty.pl lub kupować w przedsprzedaży w Cieszynie od 15 lipca.
Pozdrawiam.

tomi17

Post 4 lip 03, 17:34

NA pewno pojawię się na tym w Cieszynie. Najbardziej chcę obejrzeć co nowego upichcił Aleksander Sokurow. Z kolei ubolewam nad drętwotą francuskich perwersyjno- masochistyczno- okrutnych filmów które także mają zostać pokazane. Co to za pomysł nakręcić film o kochankach, którzy po stosunku zjadają swoich partnerów itd. Chciałbym aby Japonia przygotowałą coś ciekawego. Cóż, pożyjemy zobaczymy.

jey

Post 4 lip 03, 23:02

Pamiętam, ze w ubiegłym roku były dostepne recenzje filmów festiwalowych. Czy i w tym można sie takich spodziewac? jeśli tak, to kiedy?

kim12

Post 4 lip 03, 23:22

Do Tomi17:ja natomiast nie przepadam za Sokurowem,bliskie mi są właśnie filmy, jak Ty je nazywasz - perweryjno-masochistyczno-okru   tne, filmy (francuskie także). Ty będziesz oglądał "Rosyjską arkę", ja zobaczę francuskie "Trouble Every Day". Z niecierpliwością czekam również na film "Seul contre tous / Sam przeciw wszystkim" - pełnometrażowy debiut tworcy filmu "Niedwracalne". Myślę,że największą zaletą tego festiwalu jest to, że program jest bogaty i zróżnicowany i każdy znajdzie coś dla siebie. No i fakt,że jest mnóstwo filmów, których nigdzie indziej nie zobaczysz !!! K Może się jadnak na którymś z pokazów spotkamy?

gniefka

Post 5 lip 03, 13:23

Przegapiłam termin składania akredytacji dla uczestników :-(
Czy istnieje jeszcze jakaś możliwość kupna karnetu?
Bo jeśli pozostaną mi tylko bilety to chyba się zrujnuję.

pi

Post 5 lip 03, 13:55

Na stronie festiwalu pojawil sie kalendarz projekcji oraz lista filmow od a do z i jakims dziwnym trafem czesci filmow, ktore byly wczesniej zapowiadane tam nie ma. Czy ktos to umie wyjasnic?

marco

Post 5 lip 03, 14:43

Drogi Panie Romanie ! Czekałem na Pańską odpowiedź, ale się jej nie doczekałem, wiem jednak, że Pan czyta niniejsze forum.
Widzę również, że nie jestem jedyną osobą, której firma GF nie wypłaciła jeszcze należności za pracę przy ubiegłorocznym festiwalu.
Pytam więc inaczej: czy naprawdę aż do tego stopnia nie panuje Pan nad sytuacją we własnej firmie, a dyr. N. robi co zechce, a Pan jej ufa,
czy może wszystko dzieje się za Pańskim cichym przyzwoleniem ???

admin

Post 6 lip 03, 20:45

Posty dotyczace kwestii platnosci wykraczaja poza tematyke niniejszego forum. Pan Roman Gutek podaje publicznie swoj adres pocztowy - rogu@gutekfilm.com.pl - wszelkie sprawy tego rodzaju prosze kierowac bezposrednio do niego.

misio

Post 6 lip 03, 23:03

czy będzie smok cmok cmok?

sangooma

Post 7 lip 03, 0:35

witam! wiem, że dopiero od 30 minut jest 7 lipca, ale czekam już w kolejce żeby kupić bilety;))
w związku z tym mam pytanie: jak można zarezerwować bilety przez internet (ponieważ na razie na stronie festiwalu o rezerwacji biletów, ani widu, ani słychu)?
pozdrawiam serdecznie wszystkich i do zobaczenia już nie długo;))

didi

Post 7 lip 03, 7:40

7 lipca jest juz od 7 godzin i 43 minut, a ja nadal nie wiem jak rezerwować bilety przez internet:((((( Proszę podać link. Pozdrowionka dla wszystkich!!!

supreme

Post 7 lip 03, 8:20

no wlasnie-co z tym 7, he, widze, ze trzeba ekspresowo kupowac te bilety, bo po 5 minutach juz ich nie bedzie, obawiam sie Panie Gutku, ze liczebnosc zwierza filmozernego przekroczy Pana najsmielsze oczekiwania, a sami uczestnicy podusza sie w tym scisku-moze lepiej bylo kiedy festiwal byl na wpol tajny i nie tak medialny?(to tylko pytanie;-) )

Admin

Post 7 lip 03, 9:39

Rezerwacja ruszy dzisiaj, ale nieco pozniej. Pewnie okolo poludnia lub wczesnym popoludniem. Prosze o odrobine cierpliwosci.

kubak

Na forum od:
8 gru 04, 10:49

Post 7 lip 03, 10:04

Do 'misio': Jaki smok? Jaki znowu smok?

Magda

Post 7 lip 03, 10:33

Czy wysylajac dzisiaj faksem formularz i dowod wplaty mam jeszcze szanse na kupno akredytacji?

Ala

Post 7 lip 03, 10:34

Czy ktos moze mi podac nr tel pod ktory moge zadzwonic i dowiedziec sie o akredytacje?

clarise

Post 7 lip 03, 11:34

Czy ktoś orientuje sie do jakich filmów niemych beda graly poszczegolne zespoly? Jakos nie moge dotrzec do tej informacji, chociaz wydawalo mi sie,ze jest ona gdzies na stronie festiwalu umieszczona. Z zapisu tras koncertowych wydedukowalam,iz hey bedzie ilustrowal muzycznie "cyrk", bardzo prosze o potwierdzenie.

Pi

Post 7 lip 03, 13:21

Czy na pojedyncze filmy w cykly "Jezyk kina" tez bedzie mozna kupowac bilety, jesli nie wykupilo sie dodatkowego karnetu?

szop

Post 7 lip 03, 15:16

czy bedzie mozliwosc kupienia biletu w cieszynie czy raczej nie mam o czym marzyc?

WawrzyniecB

Post 7 lip 03, 15:27

Dziękuję, Romku.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 7 lip 03, 15:40

Do Pi: na cykl "Język kona" zostało jeszcze tylko 80 wolnych miejsc. Karnety (30 zł akredytowani, 50 zł pozostali) będzie można jeszcze kupić od 15 lipca w Cieszynie. Jeżeli po zamknięciu sprzedaży karmetów zostaną wolne miejsca,oczywiście będzie można kupić bilety w przedsprzedaży lub bezpośredno przed seansem w kinie Akademickim.Radzę jednak kupić karnet.Do Magdy :Niestety, nie można kupić już akredytacji (termin minął 29 czerwca). Bilety w przedsprzedaży od 15 lipca w Cieszynie lub rezerwacja przez internet od dzisiaj: strona www.eranowehoryzonty.pl (wiem, że się troszkę spóźniamy, ale proszę o cierpliwość). w tym roku włączyliśmy do festiwalu dodatkowe kino ("CENTRAL" w czeskim Cieszynie, 412 miejsc PROSZĘ WZIĄĆ PASZPORT!!!), będzie pięć seansów dziennie w każdym z festiwalowych obiektów (w sumie 2 tysiące miejsc!!!), filmy będą powtarzane. Nie powinno więc brakować miejsc.Bilet kosztuje 10 zł. Pozdrawiam

vessey

Post 7 lip 03, 15:49

Czy jednak nie mozna by podac jakiejs konkretnej godziny, o ktorej bedzie mozliwa rezerwacja? Ustalcie ja z jakims zapasem, tak zeby zdazyc na pewno :) Bo moj modem nie wytrzyma laczenia sie co 15 min ;)

007

Post 7 lip 03, 17:15

Przyłączam się do pytania jey'a. Czy w tym roku, podobnie jak w ubiegłym, będzie można przeczytać, krótkie informacje o wyświetlanych na festiwalu filmach. Myślę, że identyfikacja niektórych tytułów sprawia problemy nawet osobom zawodowo zajmującm się filmem, a co dopiero hobbystom. Mnie na pewno pomogło by to w doborze repertuaru. A swoją drogą, to pomysł na następny rok, może by się udało opracować katalog festiwalowy i rozprowadzać go w jakiejś ogólnopolskiej sieci handlowej np. EMPIK , przed rozpoczęciem festiwalu. Myślę że było by to bardzo korzystne zarówno dla widzów, jaki i przyczyniło się do popularyzacji festiwalu.

sangooma

Post 7 lip 03, 17:29

przyłączam się do propozycji vessey. podajcie chciaż przybliżoną godzinę, o której będzie można rezerwować bilety! Nie chcę się zestarzeć przed komputerem!!! :)))

supreme

Post 7 lip 03, 19:19

no to ja nie wiem...moze juz dzisiaj tego nie uruchomia...alboco

aga

Post 7 lip 03, 19:36

co z rezewacjami?

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum Forum ze Stopklatki - 2. 3. i 4. MFF Nowe Horyzonty 2002-2004