Szanowny Panie Romanie! Bardzo proszę o interwencje! Prawdziwy pokazem kinowego buractwa w trakcie dzisiejszego (23.10) seansu "Northern Light" w Kino Nowe Horyzonty zaprezentował nam Pana współpracownik - szef sceny muzycznej FF Nowe Horyzonty KOSTAS GEAORGAKOPULOS . Jak przystało na dyrektora Avant Art Festival ( wydarzenia realizowanego pod auspicjami Europejskiej Stolicy KULTURY Wroclaw 2016), w/w „dżentelmen” uraczył widzów w sali nr 8 popisową lekcją kinowego savoir-vivre'u ! Spóźnić się na seans - nic nie szkodzi. Pogawędzić jeszcze chwile z napotkanym na sali kolegą – ależ proszę bardzo. Odbierać telefoniczne połączenia w jego trakcie? oj, nie czepiajmy się – przecież widzieliśmy , ze się spóźnił i nie zauważył na wstępie tablicy z prośba o wyłączenie komórki! (przy pierwszym połączeniu skończyło sie na nieskrępowanym "Nie mogę teraz rozmawiać, jestem w kinie" (sic!) Za drugim razem wspiął już się na wyżyny ignorancji , a swobodna telefoniczna konwersacja została zakończona dopiero po interwencji jednego z uczestników projekcji)
Mam nadzieje, ze to resztki przyzwoitości nakazały mu opuścić sale przed zakończeniem pokazu...