Omylna dziewczyna

Filmy 13. TNH - wypowiedz się!
Thane

Na forum od:
14 lip 07, 9:51

Post 20 lip 13, 7:54

Opowieść dość prosta, porusza się oczywiście problem imigrantów, trudne warunki życia i pewne zagubienie w obcym kraju. Jednak na dodatnią ocenę wpływa dość ciekawa relacja między bohaterkami i najważniejsze - aspekt wizualny całej historii. Najciekawsze zdjęcia pojawiają się w momentach, kiedy zapada cisza, a Lifei i Yaya zatapiają się w myślach o codzienności.
"When I'm alone I don't speak..." Tsai Ming-liang

trach

Post 22 lip 13, 23:19

rozbawiło mnie, jak m.walkiewicz i d.arest w popłochu uciekali (mniej więcej w połowie filmu) - to stanowczo nie film i klimaty dla tych panów ..; mam nadzieję że na filmwebie nie napiszą o tym ( choćby z podstawowego wzgledu - nie ocenia się czegoś, co zostało zobaczone fragmentarycznie)

Melomanka

Na forum od:
26 lip 10, 15:35

Post 22 lip 13, 23:34

A jakie filmy i klimaty są dla tych panów?

trach

Post 22 lip 13, 23:47

melomanko, mam bibliografię zapodawać, od czego net i wyszukiwarka, hę? poza tym i tak długo wytrzymali, liczyło się na ustawowy kwadrans, bo samo ceremonialne wyjście było oczywistością :)))

Melomanka

Na forum od:

Post 22 lip 13, 23:50

Po prostu nie lubię takiego rzucania ni stąd, ni zowąd jakimiś nazwiskami z wydźwiękiem typu "no tak, to za wysokie progi dla nich, nie to co my".

trach

Post 22 lip 13, 23:55

rzucam nazwiskami, bo to krytycy i coś z tego będzie w recenzjach i relacjach z festiwalu; a ja nie lubię wyłażenia w trakcie filmu i przeszkadzania innym

trach

Post 23 lip 13, 0:36

nie uznaję negatywnej oceny filmu po częściowym strawieniu lub próbie strawienia ( nie zobaczę, ewentualnie przysnę, ale potem eksploduję określeniami typu gniot/badziewie/grafomania)

Melomanka

Na forum od:

Post 29 lip 13, 13:21

trach napisał(a):mam nadzieję że na filmwebie nie napiszą o tym ( choćby z podstawowego wzgledu - nie ocenia się czegoś, co zostało zobaczone fragmentarycznie)

Nie napisali: http://www.filmweb.pl/film/Omylna+dziew ... 013-688437

Powrót do Każdy ma swoje kino