Książki festiwalowe

Miłe dodatki, imprezy towarzyszące.
Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 18 maja 12, 11:27

Już druga połowa maja - czy nie czas zdradzić, jakie książki ukażą się w związku z tegorocznym festiwalem? Wiadomo, że będzie katalog; Jan Topolski w tekście w majowym "Kinie" anonsuje książkę o mockumentach, ale co poza tym? Publikacja o kinie meksykańskim? A może książka o Makavejevie? Wydawnictwo o Studiu im. K. Irzykowskiego? Coś jeszcze innego?

Jarosz

Na forum od:

Post 21 maja 12, 15:57

Cisza. No to odpowiadam sam sobie - właśnie znalazłem informację o książce Joanny Giersz oraz Jerzego Armaty Ruchome malarstwo Witolda Giersza, która ma się ukazać z okazji retrospektywy pana Witolda.
http://www.nowehoryzonty.pl/aktualnosci.do?id=2209

Jarosz

Na forum od:

Post 1 sie 12, 21:12

No cóż, nie było jednak zapowiadanej książki o mockumentach - może się ukaże w późniejszym terminie. Lepiej późno niż wcale...
Jestem natomiast rozczarowany brakiem przynajmniej książki o nowym kinie meksykańskim. Zawsze co roku wychodziły publikacje towarzyszące przeglądom kinematografii danego kraju i były one świetnym uzupełnieniem wiedzy po seansach. Rozumiem, że poszło o kwestie finansowe, ale i tak mi szkoda.
Publikacja o Gierszu zaś stoi na bardzo wysokim poziomie. Do tego miły bonus w postaci DVD z wyborem filmów reżysera - bardzo dziękuję :)

Powrót do Sąsiedzkie dźwięki