Odwyk

Filmy 5. AFF - wypowiedz się!
aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 22 paź 14, 21:09

Dla mnie film na piątkę – pełen majaczenia, wściekłości, abnegacji i trudności w komunikowaniu się na podstawowym poziomie, pełen dziwnych postaci, niezrozumiałych wątków, pełen ludzi, ludzkich nieświeżych oddechów, włosów, trykotów i butelek, „Stópki” dla dorosłych.

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 22 paź 14, 21:34

Bardzo mi się podobała realizacja tego filmu - jest efektowny, ale nie efekciarski (a to spory wyczyn jak na debiutanta). Godne podziwu jest, że bez silenia się na komedię (choć są momenty na swój sposób zabawne), właściwie bez akcji, wypełniając film bohaterami na różne sposoby ułomnymi, ale w sumie dosyć przeciętnymi, udało mu się stworzyć coś równie wciągającego. Inna sprawa, że żadnej wielkiej głębi tu nie ma, i film raczej mocno w pamięci nie utkwi (nie tylko mi). Ja ze swojej strony mógłbym mu dać mocne 3.5 (co chyba odpowiada tej piątce Agnieszki ;)).

eki

Post 25 paź 14, 1:19

zgadzam się z aszeffel, ale "Komedia", do której nawiązuje opis filmu, była bardziej przejmująca, mocniej działała, a może po prostu trafiła na lepszy moment; ten film został przeze mnie odebrany z większym dystansem

Powrót do Moje własne Idaho