All Tommorow's Parties

Filmy 10. ENH - wypowiedz się!
cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 24 lip 10, 18:26

Dla wielbicieli muzyki - jazda obowiązkowa (Sonic Youth, Belle and Sebastian, Grinderman, Portisheat, Battles and many more...). Dla zwolenników reżysera niezapomnianego Tarnation - również. Wyszedłem wzmocniony rockową energią.

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 24 lip 10, 22:58

a do tego ten reżyser !!! bardzo byłam ciekawa co można nakręcić po Tarnation ..trochę się obawiałam ,a czułam się po tym filmie jak po prysznicu w gorący dzień :)) i te teksty.. i montaż dzwięków jak obrazów ...dał efekt pulsacji --zwiększając dynamikę

bardzo !!!

juliette

Na forum od:
22 cze 09, 14:34

Post 26 lip 10, 1:49

zgadzam się z cze! :)

med

Na forum od:
29 lip 08, 21:11

Post 1 sie 10, 22:52

Ciekawy film, chociaż w porównaniu z "Tajemnice Oil City" odpada w przedbiegach.

Ojciec Dyrektor

Na forum od:
31 lip 06, 21:57

Post 2 sie 10, 23:45

Świetny film, bardzo pomysłowe przedstawienie festiwalu, zresztą ciekawego w swych założeniach. Udało się podejść do tematu oryginalnie, mimo że film bazował w głównej mierze na materiałach archiwalnych. Jednak to nie była tylko muzyka, ale też dużo scenek rodzajowych, w stylu nawalona i naćpana młodzież się bawi. Miało to swój urok :). Nigdy nie byłem na ATP, ale po tym filmie chciałbym tam pojechać.

Aha, pamiętam błyskotliwe pytanie jednego z widzów na spotkaniu z reżyserem - "chciałbym się dowiedzieć, jaki jest stosunek organizatorów festiwalu do narkotyków, to znaczy czy narkotyki na ATP się pojawiają i co ludzie biorą...". Miszcz po prostu, cały rok czekam na ENH po to, by spotykać takich ludzi hahaha..

pia gizela

Post 5 sie 10, 19:34

totalnie, totalnie, totalnie!
po trzecim dniu przestałam czytać opisy filmów, rezerwowałam tak, bo ktoś polecił, bo dobrze wygląda, bo tytuł piosenki the velvet underground.... potem siedzę i słyszę, że gdyby nie jeden z moich ulubionych zespołów, belle and sebastian, ten film nigdy by nie powstał! miła niespodzianka.

Powrót do 10. - Każdy ma swoje kino