Ruszyła sprzedaż biletów na seanse filmowe!

Przestrzeń miasta - przestrzeń festiwalu. Bilety, karnety i inne sprawy.
Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 8 lip 10, 11:22

Na stronie Festiwalu ENH ruszyła sprzedaż biletów na seanse filmowe!

Ceny w porównaniu z zeszłym rokiem nie uległy zmianie - pojedynczy bilet kosztuje 16 zł. Tradycyjnie dostępną są również bilety wielokrotne 10+ oraz 20+.

Karnet 10+ jest biletem na 10 i więcej wybranych seansów. Cena biletu pojedynczego w takim pakiecie wynosi 15 zł (zniżka 1 zł na każdym bilecie). Karnet 20+ jest biletem na 20 i więcej wybranych seansów. Cena biletu pojedynczego wynosi wtedy 14 zł (zniżka 2 zł na każdym bilecie).
Więcej >>>

:arrow: Regulamin internetowej sprzedaży biletów filmowych i muzycznych >>>

:arrow: Informacje o biletach filmowych
Ostatnio edytowano 22 sie 10, 20:02 przez Seblon, łącznie edytowano 2 razy
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

Ola Be

Post 8 lip 10, 17:18

Witam, jako osoba niekumata w kwestii tegorocznych zasad 10 edycji ENH proszę o pomoc osoby bardziej rozgarnięte. Kupiłam sobie KARNET (nie taki na 10 czy 15 seansów, tylko karnet) ale mogę go odebrać dopiero 21 z mediateki. Kiedy mam sobie rezerwować miejsca na wybrane seanse?? Czy ta opcja jest już możliwa? I czy nie obudzę się z ręką w nocniku że już nie będzie miejsc? Help Hilfe!!!

Prolka

Na forum od:
25 kwi 07, 18:56

Post 8 lip 10, 17:23

Zapewne pisze Ci (tak jak i mi) na stronie głównej (oczywiście po zalogowaniu) po prawej stronie pod nagłówkiem "Moje rezerwacje", że
"Masz karnet uczestnika, masz bezpłatny wstęp na wszystkie pokazy filmowe. Musisz tylko dokonać rezerwacji miejsca. Rezerwacji będzie można dokonywać od 22 lipca."
22 lipca od godz. 9.00 będzie można rezerwować miejsca na pokazy w dniu 23 lipca.
23 lipca od godz. 9.00 będzie można rezerwować miejsca na pokazy w dniu 24 lipca.
ITD.

SIMPSON

Post 8 lip 10, 19:28

Witam serdecznie!

Chciałbym zamówić bilety na wybrane filmy i nie daję rady; po zalogowaniu, gdy kliknę na "zamów" odesłany zostaję do strony http://www.enh.pl/koszyk.do. Bardzo zależy mi, by jak najszybciej zrealizować zamówienie, ponieważ obawiam się że nie załapię się na najbardziej oczekiwane przeze mnie filmy :)
Czy jest taka możliwość, by wysłać pieniądze za karnet 20+ przelewem; przewiduję, że będę miał problem z formą płatności on-line ( www.dotpay.pl.). Bardzo proszę o szybką odpowiedź.

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:
29 gru 04, 18:36

Post 8 lip 10, 19:42

SIMPSON najpierw dodaj bilety do koszyka!
Wybierz filmy, na które bilet chcesz zakupić i pododawaj je do koszyka charakterstyczną ikonką. Dopiero wtedy kliknij w "Zamów" :-)

Gość

Post 8 lip 10, 19:52

Dzięki - udało się :)

Ola Be

Post 8 lip 10, 20:14

Uf!! Dzięki za informacje :)
W takim razie skupię się na przejrzeniu za wczasu opisu filmów i zdecydowaniu, na które chcę zarezerowac miejsca. Jupi!!

SIMPSON

Post 8 lip 10, 22:42

Jeszcze jdno. Czy zamawiając karnet 20+ muszę już ostatecznie wybrać dwudziestkę filmów, które chcę obejrzeć?

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 8 lip 10, 23:53

Tak

Gość

Post 9 lip 10, 10:16

Przepraszam czy moze mi ktos podpowiedziec jak zamowic karnet 10+ . Probuje sie w tym odnalezc od wczoraj i nie moge znalezc sposobu. Jak chce zaplacic za seans to wychodzi cena pojedynczego filmu 16zl. Bede wdzieczna

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 9 lip 10, 12:14

Gość: kupując 10 lub więcej biletów, przy odbiorze w kasie otrzymasz karnet 10+ (kupując 20 lub więcej biletów, przy odbiorze w kasie otrzymasz karnet 20+) wraz z zakupionymi biletami w cenie ulgowej (15 zł - pojedynczy bilet w karnecie 10+, 14 zł - pojedynczy bilet w karnecie 20+).
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

adas3012

Post 10 lip 10, 7:17

Witam,
Zamowilem bilety z zrealizowalem zaplate za pomoca DotPay (Citibank Handlowy) wczoraj ok. godz. 21.00. Do tej chwili nie otrzymalem potwierdzenia z DotPay - na stronie jest komunikat:

Brak potwierdzenia ze strony banku CitiBank Handlowy. Prosimy o odczekanie paru minut i dokonania ponownego sprawdzenia płatności.

Skontaktowalem sie z DotPay za pomoca formularza na stronie internetowej, ale istnieje tam informacja, ze BOK jest czynny Pon-Pt.

Czy jest cos co mozna zrobic ze strony ENH ? Tez niestety nie moge znalezc nru infolinii - glownie obawiam sie o to, ze moja rezerwacja zostanie anulowana (dzis wieczorem mija 48 godz.). Moi znajomi juz zamowili bilety i boje sie, ze wybrane bilety nie beda juz dostepne jak sprawa platnosci sie rozwiaze. Pozdrawiam,Adam

adas3012

Post 10 lip 10, 7:20

zapomnialem dodac, ze wplata na stronie mojego Banku ma od wczoraj status "zaksiegowana"

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 10 lip 10, 8:34

adas3012 napisał(a):Witam,
Zamowilem bilety z zrealizowalem zaplate za pomoca DotPay (Citibank Handlowy) wczoraj ok. godz. 21.00. Do tej chwili nie otrzymalem potwierdzenia z DotPay - na stronie jest komunikat:

Brak potwierdzenia ze strony banku CitiBank Handlowy. Prosimy o odczekanie paru minut i dokonania ponownego sprawdzenia płatności.

Też kiedyś miałem taki problem i okazało się, że przyczyną było blokowanie niektórych skryptów przez moją przeglądarkę internetową. Upewnij się, czy nie masz tego typu problemu.

adas3012 napisał(a):Czy jest cos co mozna zrobic ze strony ENH ? Tez niestety nie moge znalezc nru infolinii - glownie obawiam sie o to, ze moja rezerwacja zostanie anulowana (dzis wieczorem mija 48 godz.). Moi znajomi juz zamowili bilety i boje sie, ze wybrane bilety nie beda juz dostepne jak sprawa platnosci sie rozwiaze. Pozdrawiam,Adam

Póki sprawa się nie wyjaśni, możesz sobie zawsze zrobić na wszelki wypadek drugą rezerwację.
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

adas3012

Post 10 lip 10, 8:41

Dzieki za odpowiedz. Przegladarka jest ok - problem chyba polega na wspolpracy dotpay z systemami roznych bankow - z tego samego konta zostal wykonany przelew z banku millenium i wszystko zagralo jak nalezy. Druga rezerwacja to niezly pomysl - nie sadze, zeby ENH podzielalo nasze zdanie, ale do czasu, az sie cos wyjasni, to chyba najlepsze wyjscie.

adas3012

Post 10 lip 10, 8:53

adas3012 napisał(a): z tego samego konta
mialem na mysii kompa:)

adas3012

Post 10 lip 10, 9:59

otrzymalem odpowiedz z dotpay i po przeslaniu potwierdzenia zamowienia, bilety zostaly oplacone. Pozdrawiam.

SIMPSON

Post 11 lip 10, 12:32

Mam zamówione bilety drogą internetową. Część biletów jest na 23 lipca. Czy pryjeżdżając do Wrocławia muszę koniecznie odebrać je dzień przed, czyli 22 lipca? Chciałbym też uzupełnić bilety na drugi dzień festiwalu(23) i czy mogę je kupić drugiego dnia festiwalu?Pozdrawiam.

doktor pueblo

Na forum od:

Post 14 lip 10, 8:57

Witam. Przy zamawianiu biletu pojawia się następująca informacja
Odbiór biletów za okazaniem dowodu tożsamości od 21 lipca w kasach biletowych w Mediatece Centrum Festiwalowym (pl. Teatralny 5, Wrocław) w godzinach 12:00 - 20:00, przerwa: 14:45 - 15:15, od 21 lipca w godzinach 9.00 - 21.00, przerwa: 14:45 - 15:15

Rozumiem, że ta pierwsza data to błąd, bo inaczej ta informacja jest troszkę bez sensu? W regulaminie podane jest, że odbiór od 19.07, a nie 22.07.

megalith

Post 14 lip 10, 15:12

Witam,
nie mam konta bankowego, więc chce zapłacic za zamowienie przez Kantor Polski SA, czy fakturę dostanę na miejscu, czy przy odbiorze biletów? bo na stronie nie ma w ogóle inforamcji o fakturach...

ojustka
NH-Kreator

Na forum od:
13 lip 09, 20:03

Post 14 lip 10, 16:27

doktor pueblo napisał(a):Witam. Przy zamawianiu biletu pojawia się następująca informacja
Odbiór biletów za okazaniem dowodu tożsamości od 21 lipca w kasach biletowych w Mediatece Centrum Festiwalowym (pl. Teatralny 5, Wrocław) w godzinach 12:00 - 20:00, przerwa: 14:45 - 15:15, od 21 lipca w godzinach 9.00 - 21.00, przerwa: 14:45 - 15:15

Rozumiem, że ta pierwsza data to błąd, bo inaczej ta informacja jest troszkę bez sensu? W regulaminie podane jest, że odbiór od 19.07, a nie 22.07.

Tak jak jest napisane w regulaminie odbiór biletów od 19 lipca w Mediatece (w godzinach 12:00 - 20:00, przerwa: 14:45 - 15:15, od 21 lipca w godzinach 9.00 - 21.00, przerwa: 14:45 - 15:15)

ojustka
NH-Kreator

Na forum od:

Post 14 lip 10, 16:37

Anonymous napisał(a):Przepraszam czy moze mi ktos podpowiedziec jak zamowic karnet 10+ . Probuje sie w tym odnalezc od wczoraj i nie moge znalezc sposobu. Jak chce zaplacic za seans to wychodzi cena pojedynczego filmu 16zl. Bede wdzieczna

Jesli wybierze Pani 10 i więcej biletów cena zmieni się na 15 zł
prosze pamiętać ze możena zamówić tylko jeden bilet na określony seans o określonej godzinie - nie można zamówić więcej niż jeden bilet z danego bloku godzinowego w danym dniu. Jako blok godzinowy rozumiane są seanse, odbywające się w odstępie czasowym nie większym niż 30 min, np. 9:45 ,10:00 i 10:15 to jeden blok godzinowy.

ojustka
NH-Kreator

Na forum od:

Post 14 lip 10, 16:39

Prolka napisał(a):Zapewne pisze Ci (tak jak i mi) na stronie głównej (oczywiście po zalogowaniu) po prawej stronie pod nagłówkiem "Moje rezerwacje", że
"Masz karnet uczestnika, masz bezpłatny wstęp na wszystkie pokazy filmowe. Musisz tylko dokonać rezerwacji miejsca. Rezerwacji będzie można dokonywać od 22 lipca."
22 lipca od godz. 9.00 będzie można rezerwować miejsca na pokazy w dniu 23 lipca.
23 lipca od godz. 9.00 będzie można rezerwować miejsca na pokazy w dniu 24 lipca.
ITD.

Prolka dzieki za wyjasnienia:)

ojustka
NH-Kreator

Na forum od:

Post 14 lip 10, 16:46

SIMPSON napisał(a):Mam zamówione bilety drogą internetową. Część biletów jest na 23 lipca. Czy pryjeżdżając do Wrocławia muszę koniecznie odebrać je dzień przed, czyli 22 lipca? Chciałbym też uzupełnić bilety na drugi dzień festiwalu(23) i czy mogę je kupić drugiego dnia festiwalu?Pozdrawiam.

za zamówione bilety trzeba zapłacic w ciągu 48 godzin wtedy moze Pan odebrac bilety przed seansem. Jeśli chce Pan zapłacić za bilety przy odbiorze, należy odebrać bilety w Mediatece w ciągu 48 godzin od złożenia zamówienia ale nie później niż do godziny 21.00 (przerwa: 14:45 - 15:15) dnia poprzedzającego projekcję. Inaczej zamówienie zostanie anulowane.

ojustka
NH-Kreator

Na forum od:

Post 14 lip 10, 17:00

adas3012 napisał(a):otrzymalem odpowiedz z dotpay i po przeslaniu potwierdzenia zamowienia, bilety zostaly oplacone. Pozdrawiam.

ciesze się że juz sie wyjasniło:)

guzik

Post 19 lip 10, 21:38

Witam,
dzisiaj ruszyła huczna sprzedaż i odbiór biletów, także tych zamówionych przez Internet. Niestety nie każdemu udało się upragniony bilet odebrać. Organizacja procederu dystrybucji w pierwszy dzień nie działała, a dlaczego to już opisuje. Wchodząc do zacnej piwnicy pod adresem Plac Teatralny 5 napotykamy na trzy kartki papieru wywieszone nad drzwiami z takimi oto informacjami:
1. Zakaz fotografowania (może nie dokładnie cytuje)
2. Sprzedaż biletów kasa nr 2, 3, 4
3. Odbiór biletów zamówionych przez Internet kasa nr 1 (ta do której ustawiła się największa kolejka)
Jako, że zamówiłem swój karet muzyczny przez Internet to grzecznie ustawiłem się do kolejki (kasy) nr 1. Z tego co można był zauważyć kolejką tą można się było dostać nie tylko do kasy 1 ale i pozostały których było więcej niż 4, za co chwała organizatorom. Niestety wprowadzało to dodatkowe zamieszanie :( Wyczekałem około 20 min i w końcu przyszła kolej na mnie, no prawie ... jakiś perfidny kolo wbił się przede mnie ponieważ zasugerował się jedną z wiszących nad drzwiami kartek (on przyszedł kupić a nie zamawiał przez Neta jak ja). 2 min poźniej siadam przy kasie i mówię:
"Chciałem odebrać karnet muzyczny zamówiony przez Internet, .... taki ze zdjęciem"
Pani po drugiej stronie wybałuszyła oczy 0_0 w zaskoczeniu i pierwsze co powiedziała to było coś w stylu "... ale to chyba na górze ..." W tym momencie myślałem, że mnie krew zaleje. Ja tu czekam 22 min, kumpel czeka na zewnątrz a ta miła pani chce mnie skierować gdzieś indziej. Po chwili zastanowienia postanowiła popytać wśród kolegów o co może mi chodzić. No i kolejna miła pani podeszła do naszej kasy i oznajmiła:
" ... to ty tu jeszcze chwile po zabawiasz Pana rozmową a my zaraz to załatwimy ..." Moja frustracja sięgnęła zenitu i postanowiłem zapytać co to znaczy ta chwila skoro czekam już prawie 30 min. No i po krótkiej konwersacji odwiedzałem się, że koleś odpowiedzialny za drukowanie tych karnecików jeszcze się nie zainstalował. No sorry, ja byłem tam o 18:20 !!!??? Wydaje mi się, że od 12 miał dość czasu na instalacje. Nie myśląc długo wstałem i wyszedłem. Zdążyłem tylko odpowiedzieć na pytanie: "... czy przyjdzie Pan jutro ...?" TAK!

Mili organizatorzy ENH czemu nie potraficie dotrzymać terminu? A jeżeli się mylę to proszę wskażcie mi punkt w którym jest napisane, że odbiór karnetów muzycznych nie 19.07 !!

Sorry ale jestem zawiedziony :(

doktor pueblo

Na forum od:

Post 19 lip 10, 22:00

Z tego co słyszałem, to dzisiaj jakieś niezłe cyrki się działy. System się wieszał / nie działał. Kolejki gigantyczne. Ludzie się wkurzali. Sodoma i Gomora. Dobrze, że mnie tam nie było ;)

michuk

Na forum od:
30 lip 06, 0:25

Post 19 lip 10, 22:29

doktor pueblo napisał(a):Z tego co słyszałem, to dzisiaj jakieś niezłe cyrki się działy. System się wieszał / nie działał. Kolejki gigantyczne. Ludzie się wkurzali. Sodoma i Gomora. Dobrze, że mnie tam nie było ;)

Już się boję co będzie jak ten sam system zawali na festiwalu. Czy jest w ogóle jakiś plan B? Nie wiem.. kajecik, ołówek i pisz?

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 19 lip 10, 23:07

michuk napisał(a):Już się boję co będzie jak ten sam system zawali na festiwalu. Czy jest w ogóle jakiś plan B? Nie wiem.. kajecik, ołówek i pisz?

No bez przesady, nie jesteśmy ignorantami. Mamy kilka planów B, ale nie było doszło jeszcze do sytuacji by trzeba było je realizować.
Panowie administratorzy sieci walczyli dziś cały dzień z jej konfiguracją. Coś nie zadziałało tak jak miało zadziałać. Infrastruktura sieciowa pomiędzy obiektami budowana jest na czas festiwalu, to bardzo skomplikowane.
Wygląda na to, że problemy zostały rozwiązane i nie będzie już takich przestojów.

michuk

Na forum od:
30 lip 06, 0:25

Post 20 lip 10, 0:40

Strator napisał(a):
michuk napisał(a):Już się boję co będzie jak ten sam system zawali na festiwalu. Czy jest w ogóle jakiś plan B? Nie wiem.. kajecik, ołówek i pisz?

No bez przesady, nie jesteśmy ignorantami. Mamy kilka planów B, ale nie było doszło jeszcze do sytuacji by trzeba było je realizować.
Panowie administratorzy sieci walczyli dziś cały dzień z jej konfiguracją. Coś nie zadziałało tak jak miało zadziałać. Infrastruktura sieciowa pomiędzy obiektami budowana jest na czas festiwalu, to bardzo skomplikowane.
Wygląda na to, że problemy zostały rozwiązane i nie będzie już takich przestojów.

Jestem programistą (mam nadzieję, że nie ignorantem) i dlatego właśnie się boję :)
Ale trzymam kciuki.

Monika

Post 20 lip 10, 12:02

Mam pytanie do osób, które już dokonały płatności za pomocą dotpay.
Ile dokładnie kosztuje ta usługa?
Szczerze nie podoba mi się to, że organizator nie dał nam możliwości wyboru w jaki sposób możemy zapłacić za bilety ;/ Bo możliwość odbioru i zapłaty w kasie festiwalu od 19 lipca przy założeniu, że w tej samej kasie odbierają Ci co zapłacili dotpay'em rodzi podejrzenie że przyjdzie nam stać w kolejce :/

Tomassi

Na forum od:
9 sie 05, 9:07

Post 20 lip 10, 12:52

Monika napisał(a):Ile dokładnie kosztuje ta usługa?
Szczerze nie podoba mi się to, że organizator nie dał nam możliwości wyboru w jaki sposób możemy zapłacić za bilety ;/

Biletów nie kupowałem, ale na dotpay znalazłem to:

"Czy klienci mojego sklepu płacą prowizję od płatności Dotpay?
Tylko jeśli wybiorą kanał płatności, przy którym usługodawca pobiera prowizję, np. przekaz pocztowy. W przypadku pozostałych kanałów (kart i przelewów on-line) kupujący nie płacą prowizji."

Monika napisał(a):Bo możliwość odbioru i zapłaty w kasie festiwalu od 19 lipca przy założeniu, że w tej samej kasie odbierają Ci co zapłacili dotpay'em rodzi podejrzenie że przyjdzie nam stać w kolejce :/

Na szczęście to tylko podejrzenie;) Z tymi kolejkami do biletów w zeszłych latach raczej nie było problemów. Zresztą festiwalowi wyraźnie nie w smak jakiekolwiek kolejki:)

doktor pueblo

Na forum od:

Post 20 lip 10, 13:41

Właśnie wróciłem z Mediateki. System działał bez zarzutów. Było natomiast trochę nerwowości w kolejce, bo najpierw była jedna (dla tych co tylko odbierają rezerwacje już opłacone internetowo i dla tych którzy np. dopiero przyszli wybrać sobie bilety i zapłacić gotówką), a potem utworzyły się ni stąd ni zowąd dwie do osobnych kas, co było jednak troszkę bez sensu, bo wszystkie kasy świadczyły te same usługi. A w kolejce stałem w sumie 15 minut. Pozdrowienia dla pracowników Mediateki z życzeniami jak najmniejszej liczby problemów! :)

ojustka
NH-Kreator

Na forum od:

Post 20 lip 10, 15:47

guzik napisał(a):Witam,
dzisiaj ruszyła huczna sprzedaż i odbiór biletów, także tych zamówionych przez Internet. Niestety nie każdemu udało się upragniony bilet odebrać. Organizacja procederu dystrybucji w pierwszy dzień nie działała, a dlaczego to już opisuje. Wchodząc do zacnej piwnicy pod adresem Plac Teatralny 5 napotykamy na trzy kartki papieru wywieszone nad drzwiami z takimi oto informacjami:
1. Zakaz fotografowania (może nie dokładnie cytuje)
2. Sprzedaż biletów kasa nr 2, 3, 4
3. Odbiór biletów zamówionych przez Internet kasa nr 1 (ta do której ustawiła się największa kolejka)
Jako, że zamówiłem swój karet muzyczny przez Internet to grzecznie ustawiłem się do kolejki (kasy) nr 1. Z tego co można był zauważyć kolejką tą można się było dostać nie tylko do kasy 1 ale i pozostały których było więcej niż 4, za co chwała organizatorom. Niestety wprowadzało to dodatkowe zamieszanie :( Wyczekałem około 20 min i w końcu przyszła kolej na mnie, no prawie ... jakiś perfidny kolo wbił się przede mnie ponieważ zasugerował się jedną z wiszących nad drzwiami kartek (on przyszedł kupić a nie zamawiał przez Neta jak ja). 2 min poźniej siadam przy kasie i mówię:
"Chciałem odebrać karnet muzyczny zamówiony przez Internet, .... taki ze zdjęciem"
Pani po drugiej stronie wybałuszyła oczy 0_0 w zaskoczeniu i pierwsze co powiedziała to było coś w stylu "... ale to chyba na górze ..." W tym momencie myślałem, że mnie krew zaleje. Ja tu czekam 22 min, kumpel czeka na zewnątrz a ta miła pani chce mnie skierować gdzieś indziej. Po chwili zastanowienia postanowiła popytać wśród kolegów o co może mi chodzić. No i kolejna miła pani podeszła do naszej kasy i oznajmiła:
" ... to ty tu jeszcze chwile po zabawiasz Pana rozmową a my zaraz to załatwimy ..." Moja frustracja sięgnęła zenitu i postanowiłem zapytać co to znaczy ta chwila skoro czekam już prawie 30 min. No i po krótkiej konwersacji odwiedzałem się, że koleś odpowiedzialny za drukowanie tych karnecików jeszcze się nie zainstalował. No sorry, ja byłem tam o 18:20 !!!??? Wydaje mi się, że od 12 miał dość czasu na instalacje. Nie myśląc długo wstałem i wyszedłem. Zdążyłem tylko odpowiedzieć na pytanie: "... czy przyjdzie Pan jutro ...?" TAK!

Mili organizatorzy ENH czemu nie potraficie dotrzymać terminu? A jeżeli się mylę to proszę wskażcie mi punkt w którym jest napisane, że odbiór karnetów muzycznych nie 19.07 !!

Sorry ale jestem zawiedziony :(

wskazuje Panu punkt w którym jest napisane od kiedy można odbierać karnety muzyczne: mówi o tym punkt 8 regulaminu
8. Zakupione karnety będzie można odebrać w Mediatece Centrum Festiwalowym (pl. Teatralny 5, Wrocław) od 21 lipca 2010.
http://www.enh.pl/karnetMuzycznySubmit.do

Monika

Post 21 lip 10, 8:59

Dzięki Tomassi za odpowiedź :)

byłam wczoraj w Mediatece koło 19:00, kolejki nie było. Był mały problem z wydaniem reszty, ale dali radę.

rajskiptak

Na forum od:
22 lip 10, 12:28

Post 22 lip 10, 12:35

Zamówiłam i opłaciłam bilety przez internet. Na ENH wybieram się dopiero w niedziele. Chcę na niedzielne filmy dokonać rezerwacji będąc jeszcze w domu ( jestem z drugiego końca naszego kraju, więc cały jeden dzień będę jechać, nie mam za bardzo innej możliwości rezerwacji niż jeszcze w domu). Tak sprawdzająco weszłam w zakładkę "REZERWACJE" a tu mi pisze , że : "Nie masz karnetu pozwalającego na rezerwowanie seansów."

Czy to oznacza, że aby móc rezerwować miejsca muszę pierwsze odebrać swoje bilety ( ów karnet 10/20+) ????

Jeśli tak, to w jaki sposób mam dokonać rezerwacji, jeśli wyjeżdżam w niedziele rano, a wieczorem idę na seanse??

Może czegoś niedoczytałam? Z tego co wiem, rezerwacje są od 0.00 dnia poprzedzającego. Do..?

Jeszcze jedno mam pytanie. Co może być powodem , że do tej pory nie otrzymałam potwierdzenia transakcji? Opłaty dokonałam w poniedziałek, no a dziś czwartek. Trochę się tym denerwuje.
Bardzo proszę o odpowiedz.

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 22 lip 10, 12:46

rajskiptak napisał(a):
Czy to oznacza, że aby móc rezerwować miejsca muszę pierwsze odebrać swoje bilety ( ów karnet 10/20+) ????

Na bilety 10+ / 20+ nie musisz niczego rezerwować!!
Odbierasz bilety i to wszystko co musisz robić.

rajskiptak

Na forum od:

Post 22 lip 10, 13:07

Żadnych rezerwacji wcześniej przez internet? Na sto procent posiadając karnet 10/20+ mam zaklepane miejsce na sali kinowej?
Czyli jeżeli będę chciała jakis pojedyńczy bilet dokupić, wtedy rezerwuje (po zakupie)?

No a czego dotyczy ta informacja, która się wyświetliła, że nie posiadając karnetu nie mogę rezerwować, czy jakoś tak?

Kurcze, trochę mi się już pomieszało...
Ostatnio edytowano 22 lip 10, 13:09 przez rajskiptak, łącznie edytowano 1 raz

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 22 lip 10, 13:08

rajskiptak napisał(a):Żadnych rezerwacji wcześniej przez internet? Na sto procent posiadając karnet 10/20+ mam zaklepane miejsce na sali kinowej?
Czyli jeżeli będę chciała jakis pojedyńczy bilet dokupić, wtedy rezerwuje (po zakupie)?

Kupowanie biletów jest czym innym niż rezerwowanie miejsc.
Jeśli kupuje Pani bilet (nieważne czy 1 czy 10 czy 20) nie musi Pani niczego rezerwować.

rajskiptak

Na forum od:

Post 22 lip 10, 13:10

Ok, więc o co chodzi z tym rezerwowaniem miejsc?
Może robie z siebie antymultimedialną staruszkę, ale ewidentnie pisze na stronie ENH, że "By dostać się na seans, koniecznie trzeba zrobić rezerwację."
Proszę, wytłumaczcie mi o co w tym wszystkim chodzi.
Prosto, łopatą do głowy.
Zaznaczam, że bilety kupowałam przez internet, jeszcze nie mam ich fizycznie w ręku.

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 22 lip 10, 16:32

Rajskiptaku - rezerwowanie miejsc dotyczy WYŁĄCZNIE użytkowników karnetów oraz podobno dziennikarzy i gości. Te grupy mają o tyle swobodę uczestniczenia w festiwalu, że mogą sobie układać plan seansów z możliwością zmiany zdania i wyboru w ostatniej chwili jakiegoś innego filmu. Po to rezerwacje.
Osoby, które kupują bilety (a więc także karnety 10+ i 20+ - to może być mylące, bo się nazywa karnetem, a tak naprawdę jest pakietem biletów), mają zagwarantowane miejsce na sali z racji kupienia biletu. Skoro można było nabyć bilet na dany film o danej porze, to znaczy, że miejsca jeszcze były dostępne, a przez fakt kupna zmniejszyła się odpowiednio ich pula. Zatem w przypadku kupujących bilety rezerwacja to nic innego jak odbiór opłaconego biletu.

Mam nadzieję, że łopatologicznie to ująłem :-D
Jeśli nie, to przepraszam, ale się starałem ;-)

rajskiptak

Na forum od:

Post 23 lip 10, 13:44

dziękuje. Tak, łopatologicznie. Właśnie tego mi trzeba było.

julcia

Na forum od:
21 maja 10, 19:16

Post 23 lip 10, 22:50

Jarosz, jako wolontariuszka wydająca karnety gościom, potwierdzam, że oni również dokonują rezerwacji on-line. I nie ma żadnego VIPa, który wejdzie bez tego na salę :-)

Jarosz

Na forum od:

Post 24 lip 10, 16:48

Julciu, dziękuję - no to teraz wiemy już (chyba) wszystko :-D

Airstorm

Na forum od:
19 lip 07, 19:26

Post 24 lip 10, 19:30

Gubię się w tym gąszczu postów, więc zapytam:
ktoś kupił dla mnie bilet 10+ - czy mając go musze też rezerwować seanse przez internet? Jeśli tak, to jest napisane, że należy podać login który jest wydrukowany na bilecie, ale bilet leży w mediatece we wrocławiu, a ja jestem w Krakowie. Jak to rozwiązać żeby nie stracić dnia projekcji przez niemożność zarezerowanania seansów?

dziękuję

Jarosz

Na forum od:

Post 24 lip 10, 19:52

Airstorm, przeczytaj, proszę, DOKŁADNIE, co napisałem parę postów wyżej na pytanie Rajskiegoptaka - niczego nie musisz rezerwować, bo przez sam fakt kupna biletów dokonałeś rezerwacji :-)
Co za tym idzie, nie tracisz żadnego dnia projekcji, o ile oczywiście będziesz we Wrocławiu :-)
Pozdrawiam!

Airstorm

Na forum od:

Post 24 lip 10, 19:56

ok, tylko ja nie kupowalem żadnych konkretnych biletów, wiem po prostu że "karnet 10+" czeka na mnie do odbioru. Słyszalem np. że na Made in Poland jutro nie ma miejsc - czy w takim razie ten mój 'karnet' ma osobną pulę i wejdę? Czy chodzi o to, że mogę wejść tam gdzie będą wolne miejsca?
dzięki i sorry za męczenie dupy

Jarosz

Na forum od:

Post 24 lip 10, 20:02

Jeśli w ramach karnetu 10+ opłaciłeś bilet na Wojcieszka, to bez problemu wchodzisz na seans :-)
Ale skoro nie kupowałeś konkretnych biletów, to może być ciężko. Tu już ktoś z organizatorów musi Ci odpowiedzieć.

Airstorm

Na forum od:

Post 24 lip 10, 20:17

może gdy odbiore ten karnet dopiero wtedy bede musial podac na ktore filmy chce bilety...
no nic, poczekam na odpowiedz od organizatorow, dziekuje

julcia

Na forum od:
21 maja 10, 19:16

Post 25 lip 10, 10:18

te miejsca, które pojawiają się w systemie rezerwacji, to są tylko miejsca dla karnetowiczów - takich, co mają wstęp na wszystko, nie 10+ lub 20+. Nawet jeśli dla nas jest już 0 miejsc, być może nadal można kupić na ten seans pojedynczy bilet.
A status karnetu 10+ dostajesz automatycznie, jeśli złożysz zamówienie na 10 lub więcej filmów, co oznacza, że Twoje bilety i Twoje seanse są już wybrane przez kogoś, kto Ci ten karnet sprezentował ;-)

Następna strona

Powrót do 10. - Czas, który pozostał