rozpoczęcie/zakończenie?

Bilety, karnety, akredytacje.
boy_in_the_hood

Na forum od:
18 sty 06, 21:08

Post 8 cze 07, 21:43

Jako niezorientowany debiutant jak zwykle cała masa (rozwiązanych już pewnie ale nigdzie nie znalazłem...) problemów.
Jak dokładnie wygląda sprawa z rozpoczęciem i zakończeniem? Filmy są już od rana a dopiero wieczorem jest uroczyste otwarcie/zakończenie?
Żeby wejść na oficjalne otwarcie/zakończenie trzeba odebrać na nie bezpłatny dla karnetowiczów bilet tak?
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam :) a chinaski już Wam powie na ile to dni do Festiwalu :)

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 8 cze 07, 22:49

boy_in_the_hood: w czwartek, 19 lipca, festiwal otwieramy filmem rumuńskim "4 miesiące, 3 tygodnie i 2 dni" (Złota Palma na tegorocznym festiwalu w Cannes). Nie wiem jeszcze ile seansów tego filmu odbędzie się 19 lipca, gdyż tego samego dnia chcemy pokazać też film Irina Palm w którym główną role zagrała Marianne Faithfull. Zależy mi bardzo na tym, aby Marianne pojawiła się przd projekcją tego filmu. Nie jest to proste, gdyż artyska nie chce się rozpraszać. Rozmawiamy z jej agentem i na poczatku przyszłego tygodnia powinniśmy mieć odpowiedź kiedy i w jakich godzinach Marianne pojawi się przd seansem i spotka się z festiwalową publicznością (może to być także w piatek, 20 lipca). Koncert Marianne będzie w czwartek, 19 lipca o godzinie 22.00 na Wyspie Słodowej.
W dniu otwarcia, w czwartek 19 lipca seanse będą tylko po południu i (lub tylko) wczesnym wieczorem tak aby nie nakładały się na koncert.
Natomiast w dniu zakończenia, w niedzielę, pokazy będą się odbywały we wszystkich kinach od 10.00. Film zamykający festiwal bedzie pokazany w niedzielę 3 razy. Uroczyste zakończenie, ogłoszenie wyników i węeczenie nagród odbędzie się przed seansem o godzinie 19.00.
Na wszystkie seanse filmu otwierającego (seanse będą 19 lipca i będa powtarzane w piatek, 20 lipca, a moze i w sobotę 21 lipca) posiadacze karnetów i zaproszone osoby proszone będą o odbiór bezpłatnych wejściówek (odbiera się je razem z karnetami). Na seanse filmu zamykającego rownież należy odebrać bezpłatne wejściowki. Będzie to mozna uczynić pod koniec festiwalu.
Od piątku, 20 lipca do niedzieli, 29 lipca codziennie w każdym kinie będzie 5 seansów: 10.00 (w Heliosie będzie troszkę inaczej, wzależności od piętra: zaczynając od najwyższego o godzinie 9.45; pierwsze pietro o 10.00 i parter o 10.15); 13:00 (w Heliosie odpowiednio 12.45; 13.00 i 13.15); 16.00 (w Heliosie odpowiednio 15.45; 16.00 i 16.15); 19.00 (w Heliosie odpowiednio 18.45; 19.00 i 19.45) oraz 22.00 (w Heliosie odpowiednio 21.45; 22.00 i 22.15).

W tym roku będą także pokazy na wroclawskim Rynku codziennie o godzinie 21.30. Gigantyczny ekran będzie zainstalowany w tej części Rynku gdzie jest fontanna. Ustawionych będzie 1000 krzeseł. Wstęp będzie bezpłatny.

Wszystkie filmy będa wyświetlane w wersji oryginalnej z polskimi i angielskimi napisami (intensywnie pracujemy na tym, aby angielskie napisy posiadały wszystkie filmy, ale z różnych jest to bardzo trudne (np. często do starszych polskich filmów nie ma list dialogowych).

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

boy_in_the_hood

Na forum od:
18 sty 06, 21:08

Post 8 cze 07, 22:54

Dzięki serdeczne za szybkie info Panie Romanie :)
Tak przy okazji gratuluję przekroczenia 500 postów ;) czy Klub Wiewiórki dalej działa?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 8 cze 07, 23:13

Niektórzy za takie wyczyny otrzymywali nagrody. Chyba muszę wymyslić jakąś nagrodę :).

Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie,

Roman Gutek

Filip II

Na forum od:
17 cze 06, 19:59

Post 9 cze 07, 7:43

Wychodzić za sztuką filmową na rynek? Wspaniale! Jakie filmy będą puszczane na rynku ?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 9 cze 07, 14:32

Filip II: proszę o cierpliwość. Potrzebujemy jeszcze chwilę na potwierdzenie ostatnie tytułów i podamy program festiwalu. Na Rynku będa dobre filmy, przystępne dla szerszej publiczności.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

chinaski

Na forum od:
24 sie 06, 7:06

Post 9 cze 07, 18:26

Zgłasza się chinaski.
Pozdrawiam wszystkich Kinomaniaków na 40 dni przed:)

peter

Na forum od:
23 sty 05, 23:21

Post 25 cze 07, 20:31

fajny pomysł z tymi rozróżnieniem startów filmów w heliosie, zawsze jak na jedno piętro się nie dostane to zawsze nadzieja, że na innym uda się wejść, szczególnie pamietając ile to razy nie udało się dostać na seans w lpoprzednich edycjach

tozyje

Na forum od:
7 cze 06, 9:44

Post 26 cze 07, 15:27

witam. mam pytanie o otwarcie. tegoroczne Nowe Horyzonty będą moimi szóstymi ( mojej partnerki piątymi). jesteśmy wiernymi festiwalowiczami, ale nigdy nie uczestniczyliśmy w otwarciu. pięć razy mieliśmy karnet, raz tylko przyjechaliśmy "na bilety". płaciliśmy zawsze wcześnie, ale jednak za późno by - na podstawie kolejności realizacji płatności - dostać się na otwarcie (raz tylko uczestniczyliśmy w Cieszyńskim kinie Era w równoległym do uroczystego otwarcia pokazie Almodovara). w zeszłym roku mieliśmy bardzo dobry numer karnetu, ale tym razem - o kolejności przyznania wejściówki decydowała jednak - kolejność odbioru karnetu. do wrocławia przybyliśmy późno i nawet osoba, która wydawała nam karnet (oczywiście bez wejściówki na otwarcie) powiedziała, że wiele osób (najczęściej z wrocławia) odebrała swoje "pakiety" wraz z karnetami (a tym samym - z wejściówkami na otwarcie) już dzień wcześniej. i znowu się nie udało. a ja tak bardzo bym chciał uczestniczyć w tej odświętnej chwili (i Ola też...). co robić? w tym roku to już w ogóle nie mamy szans bo i bank zgubił naszą płatnośc i we wrocławiu znów będziemy o 15... nie żebym namawiał kogoś do przyjęcia korzyści majątkowej, wiem, że CBA ma na celowniku wszystkich... nie moge tez nikogo ująć swymi pieknymi oczyma, nie jestem też chory, no za rok przyjadę. moim pytaniem jest więc tylko: co decyduje w tym roku o przyznaniu wejściówki na otwarcie w dniu 19 lipca?

przemek wiśniewski, olga grączeska

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 26 cze 07, 20:01

tozyje: nie ma szczególnych zasad, wejściówki otrzymuje się razem z odbiorem karnetu.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Prolka

Na forum od:
25 kwi 07, 18:56

Post 26 cze 07, 21:51

To ja przy okazji spytam o zakończenie. Mam karnet, odbiorę go niestety dopiero koło 15 godz. 19 lipca, więc dodatkowo kupię bilety na otwarcie, żeby na pewno wejść. P. Roman Gutek napisał, że wejściówki na zakończenie będzie można odbierać pod koniec festiwalu. Ale czy będą już dostępne w dniu otwarcia? Bo może skończą się tak szybko jak na pierwszy sens?

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 26 cze 07, 22:53

Prolka:
1. bezpłatne wejściówki na zakończenie festiwalu nie są rozdawane przy odbiorze karnetu. Do tej pory zawsze było tak, że można było je odebrać w przedostatnim dniu festiwalu.
2. biletów na uroczyste otwarcie nie będzie można kupić.

Pozdrawiam.
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

tozyje

Na forum od:
7 cze 06, 9:44

Post 28 cze 07, 18:26

No właśnie - czyli na otwarcie można wejść na zasadzie "kto pierwszy, ten lepszy"... No chyba, że wejściówki przyznawane są losowo...

Prolka

Na forum od:

Post 29 cze 07, 19:20

Dziękuję za wyjaśnienie, poruczniku Seblon.
Pocieszyła mnie ta informacja o zakończeniu.

Prolka

Na forum od:

Post 10 lip 07, 23:45

Roman Gutek napisał(a):Na wszystkie seanse filmu otwierającego (seanse będą 19 lipca i będa powtarzane w piatek, 20 lipca, a moze i w sobotę 21 lipca) posiadacze karnetów i zaproszone osoby proszone będą o odbiór bezpłatnych wejściówek (odbiera się je razem z karnetami).

Mam pierwszy raz karnet na wszystko, więc chcę się upewnić.
Żeby wejść na jakikolwiek seans "4 miesiące, 3 tygodnie i 2 dni" muszę mieć wejściówkę (także 20 czy 21 lipca). A na "Irinę Palm" 19 lipca można wejść bez wejściówki? Oczywiście jak się przyjdzie odpowiednio wcześniej.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 11 lip 07, 9:15

Prolka: tak, musisz mieć bezpłatną wejściówkę (razem z karnetem) na każdy seans "4 miesiące, 3 tygodnie i 2 dni". Podobnie jest z trzema pokazami filmu "Control" zamykającego festiwal w dniu 29 lipca. Natomiast na wszystkie pokazy trzy pokazy filmu "Irina Palm" (19 lipca o godz. 19.30 w kinie Warszawa i 20 lipca w Capitolu) wejście na podstawie karnetu (nie trzeba odbierać bezpłatnych wejściówek). Do zobaczenia we Wrocławiu.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Prolka

Na forum od:

Post 11 lip 07, 11:11

Dziękuję za rozwianie wszelkich wątpliwości:) Teraz pozostaje mi tylko planowanie kiedy co będę oglądać, czyli zabawa metkami.

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 11 lip 07, 12:21

Acha, czyli jak ktoś przyjedzie 19 lipca po południu to raczej nie mam szans na wejściókę na Control. Wieeelka szkoda, bardzo mi na tym filmie zależało:-( A nie można zrobić tak jak z Iriną?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 11 lip 07, 12:27

cze67: wejściówki na "Control" będą wydawane 27 i 28 lipca.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

cze67

Na forum od:
14 cze 06, 10:34

Post 11 lip 07, 12:36

<Ogarnęło go uczucie ulgi> :-)

Dziękuję za odpowiedź.

cate

Na forum od:
16 lip 07, 0:15

Post 16 lip 07, 0:30

witam serdecznie!! jestem szczęśliwą posiadaczką karnetu ale mój luby niestety musi kupić bilety-wspólnie zaplanowalismy ze chcemy obejrzeć 36 filmów (nie wiem czy to duzo czy mało ale musi sie udać:)) czy zatem z racji tego ze jego wybor przekroczył liczbę 20 filmów może on liczyć na cenę pojedyńczego biletu za 13 zł? czy osoby kupujace bilety maja jakies szanse na bezplatne wejsciowki na filmy otwierajace i/lub zamykajace?

cate

Na forum od:

Post 16 lip 07, 0:48

Roman Gutek napisał: w czwartek, 19 lipca, festiwal otwieramy filmem rumuńskim "4 miesiące, 3 tygodnie i 2 dni" (Złota Palma na tegorocznym festiwalu w Cannes). Nie wiem jeszcze ile seansów tego filmu odbędzie się 19 lipca, gdyż tego samego dnia chcemy pokazać też film Irina Palm w którym główną role zagrała Marianne Faithfull. Zależy mi bardzo na tym, aby Marianne pojawiła się przd projekcją tego filmu.

czy istnieje mozliwosc zobaczenia w czw tj. 19 lipca i "4 miesiące..." i "Irinę Palm" jednocześnie? czy tez w ten dzień odbedzie się tylko po 1 pokazie kazdego z tych filmów w nakładajacych się godzinach? czy wiadomo juz kiedy Marianne Faithfull spotka się z publicznością?

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 16 lip 07, 7:46

cate napisał(a):witam serdecznie!! jestem szczęśliwą posiadaczką karnetu ale mój luby niestety musi kupić bilety-wspólnie zaplanowalismy ze chcemy obejrzeć 36 filmów (nie wiem czy to duzo czy mało ale musi sie udać:)) czy zatem z racji tego ze jego wybor przekroczył liczbę 20 filmów może on liczyć na cenę pojedyńczego biletu za 13 zł? czy osoby kupujace bilety maja jakies szanse na bezplatne wejsciowki na filmy otwierajace i/lub zamykajace?

Wybierając 36 filmów, przekroczył tym samym liczbę 20, a zatem uprawnia go to do otrzymania karnetu "20+". Cena pojedynczego biletu w takim karnecie wynosi 13 PLN (kupując 20 lub więcej biletów na filmy, w końcowej fazie zamówienia cena jednostkowego biletu zmniejszy się o 2 zł)
Karnet "20+" uprawnia go do zniżki na zakup biletów na wydarzenia specjalne, katalogu i innych wydawnictw festiwalowych. Niestety, osobom kupującym bilety nie przysługuje otrzymanie bezpłatnych wejściówek na filmy otwierajace i/lub zamykajace festiwal.

cate napisał(a):czy istnieje mozliwosc zobaczenia w czw tj. 19 lipca i "4 miesiące..." i "Irinę Palm" jednocześnie? czy tez w ten dzień odbedzie się tylko po 1 pokazie kazdego z tych filmów w nakładajacych się godzinach? czy wiadomo juz kiedy Marianne Faithfull spotka się z publicznością?

W czwartek nie istnieje taka możliowość. Seans filmu "4 miesiące, 3 tygodnie, 2 dni" rozpocznie się o godz. 19:00, natomiast filmu "Irina Palm" o 19:30.
Pierwszy z filmów ma za to dodatkowe seanse 20 i 21 lipca, drugi dwa seanse 20 lipca ---> kliknij
Koncert Marianne Faithfull odbędzie się w czwartek, 19 lipca o gdz. 22:00 na Wyspie Słodowej ---> kliknij
Pozdrawiam serdecznie.

cate

Na forum od:

Post 16 lip 07, 13:45

czyli zatem Dawid zobaczyć film "Control" moze jedynie kupujac bilety na ktorys z pokazow 29 lipca tak (obojetnie na ktory?)? a czy ja bedac we Wrocławiu wcześniej mogę odebrać dla niego ten pakiet 20+ czy Dawid musi być osobiście? pozdrawiajm & dziękuję za odpowiedzi!!

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 16 lip 07, 15:47

cate:

1. Tak, Pan Dawid, by móc zobaczyć film "Control", musi kupić bilet (z tego, co widzę, są jeszcze dostępne bilety na wszystkie pokazy tego filmu: 10:00, 16:00, 19:00 ---> kliknij)

2. Tak, może Pani odebrać karnet "20+" za Pana Dawida, jednak musi Pani posiadać jego dokument tożsamości oraz pisemne upoważnienie do odbioru.

Pozdrawiam serdecznie.

cate

Na forum od:

Post 17 lip 07, 2:14

Mam jeszcze jedno pytanie. Przepraszam, ze tak się narzucam ale jestem niezorientowaną debiutantką na Nowych Horyzontach i wciąż pojawiają się jakieś wątpliwości:) Ale do rzeczy - czy za wspomniany juz karnet 20+ dla Dawida mogę zapłacić ja, ze swojego konta? czy przez wprowadzenie wtedy moich danych jako posiadacza konta nie będzie problemów z odbiorem tych biletów (które przecież mają być zapisane na Dawida)? z góry dziękuję ślicznie za odpowiedź. pozdrawiam gorąco! do zobaczenia we Wrocławiu!!

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 17 lip 07, 9:37

cate:
Tak, może Pani zapłacić ze swojego konta, ale w tytule zamówienia proszę wpisać dane Pana Dawida.

Odbiór biletów za okazaniem dowodu tożsamości oraz numeru zamówienia od 18 lipca w kasach biletowych w Mediatece Centrum Festiwalowym (pl. Teatralny 5) w godzinach 9:00 - 21:00, przerwa: 14:45 - 15:15.

Pozdrawiam serdecznie.

Powrót do 7. - Aaaby wejść do kina