Osia napisał(a):Poprosze o "The Proposition" Johna Hilllcoata jezeli to mozliwe. Dzieki
OLA~FF napisał(a):Cząstki elementarne - Oskara Röhlera - premiera własnie w Berlinie, a książka Michela Houellebecqa już klasyczna. Jednocześnie mozna by było film Poszerzenie pola walki (Extension du domaine de la lutte) również na podstawie Houellebecqa (niedawno wydaną po polsku).
Batalla en el cielo - Carlosa Reygadasa hyba bedzie ???:)
Lemming - Dominik Moll z zeszłorocznego Cannes. ??
Kosmos kak predchuvstvie - Alekseia Uchitela. ??
Querelle napisał(a):Słyszałem wiele dobrego o tym filmie. Podobno nie ma szans na szerszą dystrybucję.
eMWu napisał(a):Wydawało mi się że jakiś czas temu w programie festiwalu widziałem zapowiedź filmów Stanisława Latałły. Teraz nie mogę znaleźć tej informacji. Nie wiem czy mi się coś pomyliło czy taka wiadomość faktycznie istniała. Jeśli istaniała to chciałem spytać czy jest aktualna czy nie? Tak się składa że nie dawno obejrzałem "Iluminację" Zanussiego w której S. Latałło grał główną rolę. Jako reżyser z tego co wiem zrobił tylko 2 filmy (zmarł tragicznie w młodym wieku w górach) i to nie długometrażówe. Czy to one właśnie mają być pokazane? Ktoś widział te filmy? Są warte polecenia?
aszeffel napisał(a):Wojcieszek, mam wrażenie, od kilku lat robi ten sam film, ale w miarę tych lat upływu staje się w swoich poglądach coraz radykalniejszy.
kubak napisał(a):. Szuka też nowych środków wyrazu - jego debiut teatralny, "Made in Poland", to spektakl genialny.
Powrót do 6. - Przed Festiwalem