Przy okazji możemy porozmawiać o proponowanych filmach.
Pozwolę sobie zaproponować jeden film. (Mogłoby to być zasadą. Nie piszmy pobieżnie o kilku filmach. Jedynie o jednym.)
Powiem tylko, że długo myślę... Odstępuję pierwszeństwo Wam

nadrazil napisał(a):Proponuję filmy hiszpańskiej reżyserki Isabel Coixet:
2006: Paris, je t'aime
2005: Secret Life of Words, The
2004: ¡Hay motivo!
2003: Moje życie beze mnie (My Life Without Me)
1998: A los que aman
1996: Cosas que nunca te dije
nadrazil napisał(a):Proponuję filmy hiszpańskiej reżyserki Isabel Coixet:
2006: Paris, je t'aime
2005: Secret Life of Words, The
2004: ¡Hay motivo!
2003: Moje życie beze mnie (My Life Without Me)
1998: A los que aman
1996: Cosas que nunca te dije
nadrazil napisał(a): Trochę dziwne, że nikt nie proponuje filmów, które rozszerzają nasze horyzonty myślowe. Najlepiej, żeby to były premiery, albo, co w sumie znaczy to samo, nigdy wcześniej nie były pokazywane na ekranach polskich kin. Zatem dodatkowym zadaniem jest sprawdzić, czy ten film, był kiedykolwiek wyświetlany na polskich ekranach, jeśli tak, to ile razy był wyświetlany. Najlepiej żeby to była cyfra zbliżona do jeden.
Przy okazji możemy porozmawiać o proponowanych filmach.
Pozwolę sobie zaproponować jeden film. (Mogłoby to być zasadą. Nie piszmy pobieżnie o kilku filmach. Jedynie o jednym.)
kg napisał(a):Sylvix na www.eranowehoryzonty.pl znajdziesz w archiwum strony wszystkich 5 poprzednich edycji festiwalu - są tam kompletne programy wraz z opisami filmów itd
Roman Gutek napisał(a):"World Mirror Cinema" - Gustava Deutscha jest specyficznym montażem materiałow dokumentalnych. Pokazy "Oh! Uomo" przeszły bez echa.
Roman Gutek napisał(a):Z pewnością we Wrocławiu będą:
"The Piano Tuner of Earthquakes" braci Quay i "The Sun" Sokurowa.
Hal Hartley - pełną retrospektywę jego filmów planuję na 2007 rok
Roman Gutek napisał(a):Polskie prawa do "Stray Dogs" kupiła firma Monolith.
kubak napisał(a):Roman Gutek napisał(a):"World Mirror Cinema" - Gustava Deutscha jest specyficznym montażem materiałow dokumentalnych. Pokazy "Oh! Uomo" przeszły bez echa.
Bez echa? Ten cykl może nie wstrząsnął publicznością, ale słyszałem wiele ciekawych opinii, często bardzo entuzjastycznych. Zresztą na forum też jest ich odrobina: http://www.forum.nowehoryzonty.pl/viewtopic.php?t=234. Nie widziałem nigdy wcześniej tak zrealizowanego filmu dokumentalnego, a zrobił na mnie ogromne wrażenie. Dlatego niech Pan tak łatwo nie rezygnuje i proszę o więcej!
ave_Adore napisał(a):Ekhm.. prosze, powiedzcie mi, skad bierzecie te tytuły?
Fluxus napisał(a):ave_Adore napisał(a):Ekhm.. prosze, powiedzcie mi, skad bierzecie te tytuły?
Wiele osób śledzi to co dzieje się na różnych festiwalach na świecie. Wiele osób od czasu do czasu na nie jeździ. Sporo o nich pisze.
Na dobry początek zajrzyj sobie na: http://www.filmfestivals.com/index.shtml
Tam jest dość dobra wyszukiwarka mniej lub bardziej ciekawych miejsc zajmujących się pokazywaniem filmów.
moncia napisał(a):Ja aproponuję:
"Vital" Shinya Tsukamoto
"Eros" Antonioni, Soderbergh, Wong Kar-wai
"GIT"- Song Il Gon, jego "Flower Island" było fantastyczne
Powrót do 6. - Przed Festiwalem