Trójkąt bermudzki

Bary, restauracje, pomysły na chwilę wolną. Księga pytań, pochwał i zażaleń.
augiasz

Na forum od:
13 lut 05, 20:27

Post 27 paź 05, 22:48

Wątek wydzielony z "Konkurs na pozytywne hasło". Administrator.

Tylko nie zapuszczajcie sie na Gaj ani trojkat bermudzki...bo tam atmosfera nie zalezy juz od WAS...
7. Piastowski Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY Z TENDENCJĄ DO ROZWOJU
19-29 lipca 2007, Stary Piastowski Breslau

gichot

Na forum od:
13 cze 05, 21:32

Post 28 paź 05, 1:18

augiasz napisał(a):Tylko nie zapuszczajcie sie na Gaj ani trojkat bermudzki...bo tam atmosfera nie zalezy juz od WAS...

Jestem już 5. rok we Wrocławiu i nadal nie wiem gdzie jest trójkąt... obecnie mieszkam na śródmieściu i pomimo opini jest to bardzo spokojna dzielnica...
A co do hasła to "Horyzontalny Wrocław" - płaskie nie zawsze znaczy nudne ;)

augiasz

Na forum od:

Post 28 paź 05, 7:25

gichot napisał(a): nie wiem gdzie jest trójkąt...

Mozemy sie tam wybrac, ale tylko gdy bedzie jeszcze jasno i to szybkim krokiem... wiem co mowie, bo juz raz odczulem co to jest trojkat...

gichot

Na forum od:

Post 28 paź 05, 12:38

augiasz napisał(a): Mozemy sie tam wybrac...

A możesz mi napisać gdzie to mniej więcej jest? Tak się zastanawiam czy przypadkiem kiedyś tam nie przechodziłem...

Hasło: Spotkajmy się w mieście spotkań!

Medb

Na forum od:
13 cze 05, 13:48

Post 28 paź 05, 13:24

Mieszkam obok tzw. trójkąta - nazwa już trochę przebrzmiała, naprawdę. Faktycznie nie jest tam najpiękniej i najbezpieczniej, ale fatalnie nie jest...

gichot: to są okolice Traugutta, w kierunku Krakowskiej, Komuny Paryskiej
Medb:)

gichot

Na forum od:

Post 28 paź 05, 13:32

Dzięki Medb.

Okazało się, że bywałem tam za dnia i nocy i jakoś nic szczególnego nie rzuciło mi się w oczy (oprócz być może kamienic, które mogły by być bardzo śliczne). Może jak człowiek jest nieświadomy to ma lepiej :) albo złe złego nie ruszy...

ave_Adore

Na forum od:
21 lut 05, 14:29

Post 28 paź 05, 19:12

gichot napisał(a):albo złe złego nie ruszy...

Zdecydowanie nie ruszy.

Wrocław to sliczne miasto,
chetnie poznam je.
Z kazdej strony :]

QRDL

Na forum od:
25 paź 05, 0:05

Post 29 paź 05, 21:27

Moi znajomi wynajmowali tam przez pewien czas klitkę. O tym, że jest to ten osławiony, straszny Trójkąt Bermudzki dowiedzieli się po paru latach. Byli dość mocno zdziwieni.

augiasz

Na forum od:

Post 29 paź 05, 22:42

A to Ci! A ja tam za pierwszym razem pozbylem sie portfela...pewnie mialem cholerne szczescie...

QRDL

Na forum od:

Post 30 paź 05, 15:29

augiasz napisał(a):A to Ci! A ja tam za pierwszym razem pozbylem sie portfela...pewnie mialem cholerne szczescie...

Haha, to ci pech. Może trzeba na czas spaceru uzbroić się w odpowiednią minę i watę w rękawach..

Medb

Na forum od:
13 cze 05, 13:48

Post 4 lis 05, 14:47

Najlepiej to jednak omijać szerokim łukiem - ja po prostu nie mogę na te odrapane kamienice patrzeć, bo jak sobie myślę, jakie one kiedyś były piękne... Jak idę w te rejony, to tylko z musu (ostatnio?yy, nawet nie pamiętam).
Medb:)

mich

Post 4 lis 05, 22:48

wroclawskic trojkat b.juz dawno przeniosl sie w okolice jednosci.okolice traugutta , pulaskiego kosciuszki to w tej chwili oaza spokoju. no chyba ze ktos naprawde szuka guza. to go znajdzie!
a otwieranie specjanego watkuo tym na tym forum to prawdzwa przaesada

mich

Post 4 lis 05, 22:48

wroclawskic trojkat b.juz dawno przeniosl sie w okolice jednosci.okolice traugutta , pulaskiego kosciuszki to w tej chwili oaza spokoju. no chyba ze ktos naprawde szuka guza. to go znajdzie!
a otwieranie specjanego watkuo tym na tym forum to prawdzwa przaesada

QRDL

Na forum od:

Post 7 lis 05, 0:48

Ooo, to jeszcze ciekawsze, bo na Jedności i w okolicach to ostatnio bywam bardzo często. Prawie zawsze długo po zmroku, rowerkiem, na piechotę, na bani. Owszem, niektóre rejony wyglądają dość niepokojąco, ale chyba tylko wyglądają.

raq

Post 7 gru 05, 11:11

odnośnie jedności - wypraszam sobie :)). mieszkam na jedności i jest super. mieszkałem wcześniej na pomorskiej i było super. pijaczki już nie w tym wieku coby mogli zrobić coś. młodzież - wbrew temu co się mówi - normalna. śródmieście i osławiony trójkąt to moje ukochane dzielnice wrocławia.
najgorsze są blokowiska typu nowy dwór - tam to naprawdę szybko można zarobić w dziób.

wisnia

Post 19 sty 06, 13:49

trójkąt nie istnieje!!!!! tzn. zostala tylko nazwa! "trójkąt" tworzą ulice: kościuszki, komuny paryskiej i pułaskiego(tworza trojkat na mapie) teraz jest oaza spokoju. Trojkat przeniosl sie na huby!!

wisnia

Post 19 sty 06, 13:51

P.S
mieszkam na "trójkącie" od 16 lat. nigdy mi sie nie przytrafilo nic przykrego. nierozumiem dlaczego nadal jest taka opinia i uwazacie ze od razu wam przyleja czy cos w tym stylu. jak juz ktos powiedzial jesli ktos szuka guza to go dostanie!:)

husky

Na forum od:
5 lut 05, 12:34

Post 20 sty 06, 14:36

optymistycznie :> czyli jeśli ktoś będzie wtym rejonie wracał w nocy z kin i przypadkiem natrafi na wystawioną noge z bramy to wtedy zmaczy że guz sam go znalazł :p
"Finally We Are No One"

alexandra

Na forum od:
3 lip 06, 11:19

Post 3 lip 06, 11:35

Gaj jest bardzo spokojną i pozytywną dzielnicą!
Lek najlepszy - Alexandra
Kiedy Cię ogarnia chandra.

kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 3 lip 06, 16:38

witaj na forum alexandra
7. Międzynarodowy Festiwal Filmowy
ERA NOWE HORYZONTY
Wrocław, 19-29 lipca 2007

hartuu

Post 3 lip 06, 23:33

czy na kilinskiego guz moze mnie szukac??

ehh

Post 4 lip 06, 13:24

trojkat bermudzki mogl faktycznie kiedys budzic groze, teraz jednak atmosfera zmienila sie. Kwiat bermudzkiego zlodziejstwa siedzi albo przeprowadzil sie w inne miejsce, w zamian jest troche nieszkodliwych zulikow.

o boze!

Post 6 lip 06, 12:30

co za brednie wypisuje zalozyciel tematu!w pysk dostaniesz tak samo,jak mozesz dostac w kazdym innym miejscu miasta,kraju,czy swiata! to,ze kiedys straciles portfel akurat u nas w dzielnicy jst przypadkiem,a to,ze z miejsca po tym przypadku oczerniasz dzielnice swiadczy nie zle o niej,ale o tobie!konstatujac:trojkat nie jest bezpieczny-to fakt!ale to niebezpieczenstwo jest identyczne tam,jak wszedzie indziej!a poza tym, trojkat mimo,ze odrapany,jest wciaz piekny!

o boze

Post 6 lip 06, 12:32

sorry-nie "wciaz"- on jest po prostu piekny:)

tomasz jakub sysło

Na forum od:
2 sie 06, 17:09

Post 2 sie 06, 17:30

mieszkam od trzech lat na traugutta i jest spokojnie
ziomale pod biedronka sa spokojni ...
wyplukalo sie po powodzi.

Powrót do 6. - Aaaby wiedzieć więcej