4. FF Era Nowe Horyzonty

Archiwalne posty ze starego forum FF Nowe Horyzonty. Forum zamknięte.
katiusza

Post 27 maja 04, 21:05

Rewelacja! Tego mi w zeszłym roku brakowało.

zbiggg

Post 27 maja 04, 21:50

wielkie dzięki za wszystkie info. ja tez popieram pozmysł urowerowienia festiwalu. pozdrawiam i do zobaczenia na miejscu (wlasnie dostalem potwierdzenie karnetu:))))))))))))

daVinci

Post 27 maja 04, 22:56

Do Pana Romana Gutka:
Mam pytanie o "Nocne Szaleństwo" a dokładnie o filmy Takashi Miike. Jakie filmy bede mógł zobaczyc (przypuszczam że "Audition" bedzie obowiązkowo ;) ) a co poza tym? "Ichi The Killer"? "Gozu"? a może najnowszy "Zebraman" ??

barbarella

Post 28 maja 04, 11:30

Super pomysł z rowerami!! Jeździałam autem tylko po to by zdażyć na seanse. A tak przynajmniej nie zanikną mi mięśnie z braku ruchu :). Nie wiem jak Wy, ale ja się czułam po festiwalu zmęczona fizycznie brakie ruchu! ;). A na balowanie wieczorami po wszystkich seansach nie miałam już siły poprostu zasypiałam :).
Zastanawiam się jak zorganizować wypożyczanie. Mogą być kolejki przy oddawaniu i pożyczaniu :( . Może to, że usługa będzie tylko dla karnetowców jest jakimś rozwiązaniem. :). Zdaję sobie sprawę z trudów rozwożenia rowerów. Trzymam kciuki za to przedsięwzięcie!
Czy są jeszcze karnety?
Pozdrawiam Was wszystkich!

sloneczny

Post 28 maja 04, 12:09

Z Cieszyna zrobi nam się rowerowy Amsterdam, to niech jeszcze "coffeshop'y" otworzą. A tak poważnie to rowery są doskonałym rozwiązaniem, tylko trzeba pomyśleć o miejscach parkingowych

sloneczny

Post 28 maja 04, 12:12

bo co będzie jak mi przyjdzie ochota na piwko po drodze albo gdzie indziej będę musiał wpaść

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 28 maja 04, 13:12

Rok temu byly autobusy festiwalowe, ale nawet nie wiem gdzie sie zatrzymywaly, o wiele lepsze byly biegi sprinterskie z Czeskiego Cieszyna do kina Akademickiego (w 25 minut, chyba calkiem niezly wynik)
Widzialam na stronie festiwalowej, ze beda najnowsze filmy Greenawaya. Na razie chyba miala premiere pierwsza czesc Tulse Luper suitcase -Moab story (mi sie bardzo podobala, ale jak ktos nie lubi Greenawaya, to po tym filmie sie raczej do niego nie przekona). Czy sa juz gotowe kolejne czesci?

MK

Na forum od:

Post 28 maja 04, 13:12

Rok temu byly autobusy festiwalowe, ale nawet nie wiem gdzie sie zatrzymywaly, o wiele lepsze byly biegi sprinterskie z Czeskiego Cieszyna do kina Akademickiego (w 25 minut, chyba calkiem niezly wynik)
Widzialam na stronie festiwalowej, ze beda najnowsze filmy Greenawaya. Na razie chyba miala premiere pierwsza czesc Tulse Luper suitcase -Moab story (mi sie bardzo podobala, ale jak ktos nie lubi Greenawaya, to po tym filmie sie raczej do niego nie przekona). Czy sa juz gotowe kolejne czesci?

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 28 maja 04, 13:15

daVinci: cyklu NOCNE SZALEŃSTWO będą dwa filmy Takashi Miike: AUDITION oraz ICHI THE KILLER. Może jeszcze GOZU, ale ma tak dużo miejsca. Chcemy, aby cykł był różnorodny. Poważnie myślę, żeby w przyszłym roku zrobić retrospektywę T. Miike. Pozdrawiam

MK

Na forum od:

Post 28 maja 04, 13:23

Podejrzewam, ze bedzie to retrospektywa raczej wybiórcza, bo Miike robi chyba z 5 filmów rocznie, ale to w sumie ciekawy pomysl, zwlaszcza, ze w Polsce japonskie kino grozy jest malo znane

zooza

Post 28 maja 04, 13:24

jestem gorąca za rowerami. to rzeczywiście totalnie genialny pomysł

MK

Na forum od:

Post 28 maja 04, 13:27

Wlasnie zobaczylam, ze beda pierwsze filmy Peter Jacksona. Widzialam niedawno "Bad taste" -troche jak filmy Johna Watersa, ale w wersji gore
John Waters tez sobie zasluzyl na przeglad, moze na któryms z przyszlych festiwali...

ania

Post 28 maja 04, 14:56

Panie Romku!czy będzie coś Jang Sun Woo? Najlepiej "kłamstwa"!pozdrawiam

Gość

Post 28 maja 04, 15:42

Do Pana Romana Gutka: DZIEKI, DZIĘKI, DZIĘKI !! :) Bardzo mnie Pan tą wiadomościa ucieszył.. "Audition", "Ichi The Killer" to juz klasyka ;) A propos "Ichi The Killer" to planuje Pan wyswietlic wersje miedzynarodową czy [pora bedzie pozna] wersje UNCUT?? A przeglad Miike to strzał w dziesiatke :)

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 28 maja 04, 18:25

Pani Aniu: "Kłamstwa" (1999 rok) były pokazane w czasie pierwszej edycji festiwalu w Sanoku. Trochę zszokowały publiczność. Lista tytułów jest już prawie zamknięta i nie ma na niej "Kłamstw".W Cieszynie będą pokazane filmy zrealizowane w latach 90-tych. Jang Sun Woo zrealizował w ostatnim czasie tylko "Resurrection of the Little Match Girl". Widziałem ten film i wydaje mi się, że inne tytuły są bardziej interesujące. Do MK: retrospektywa T. Miike musi być wybiórcza. Zrealizował już ponad 50 filmów. W Cieszynie będzie też 2-część " Tulse Luper Suitcase" Greenaway   a. Nazywa się "Vaux to the Sea". Mistrz zostal zaproszony do Cieszyna i nie powiedział nie. Wprowadziłem do polskich kin większośc jego filmów. Był w Polsce kilka razy, wie, że ma u nas wiernych widzów i lubi tu przjeżdżać. Do daVinci: nie wiem która wersja filmu "ICHI..." będzie w Cieszynie. Sprawdzę szybko i Cię poinformuję. Pozdrawiam

kubak

Na forum od:
8 gru 04, 10:49

Post 28 maja 04, 20:58

Rety, Greenaway w Cieszynie? Tego już za wiele! Wystarczy tych przyjemnośi!

stazzio

Na forum od:
30 sty 05, 1:13

Post 29 maja 04, 2:49

"Metallica: Some Kind Of Monster"... Rany, rety, aż sobie nabiłem guza o sufit, podskakując z radości. Dzięki :)

adas

Post 29 maja 04, 11:31

mam jeszcze jedno pytanie odnosnie noclegow do ludzi z festiwalowym doswiadczeniem-czy noclegi trzeba rezerwowac jakos wczesniej(chodzi mi glownie o akademiki)i czy biorac np.pokoj 2-osobowy moga w nim nocowac tylko 2 osoby:)z greenawaya tez sie bardzo ciesze!!!:)pozdrawiam i dzieki za info

ciekawy

Post 29 maja 04, 11:36

a w jakim jezyku sa wyswietlane napisy jesli film jest wyswietlany w czechach??

kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 29 maja 04, 11:47

Napisy na razie planujemy tylko w języku polskim. Jeżeli chodzi o akademiki /adas/ to juz niestety nie ingerujemy tak głęboko. Te sprawy trzeba samemu uzgadniać z wybranym miejscem noclegowym

kubak

Na forum od:

Post 29 maja 04, 13:22

adas: ja na przykład już zarezerwowałem sobie pokój, ale wiem, że w zeszłym roku ludzie, którzy dopiero na samym festiwalu szukali noclegu jeszcze go dość łatwo znaleźli, choć mieli mniejszy wybór. Oczywiście pokoje dwuosobowe oficjalnie są dla dwóch osób ;-).

stazzio

Na forum od:
30 sty 05, 1:13

Post 29 maja 04, 14:32

adas: ja też co roku rezerwuję pokój w akademikach, żeby mieć spokój i nie szukać w ostatniej chwili... To nic nie kosztuje i zawsze można zrezygnować... Na temat liczby osób na pewno można się dogadać ;)

ajajaj

Post 29 maja 04, 18:35

1. dlaczego tak dlugo czeka se na potwierdzenie mejlowe czy dostalo sie karnettt.....ja juz jakis czas wyslalam..i nawet zaplacilam..
2. wspaniale ze w klubie festiwalowym wystapi tworzywo sztuczne !!!! ciesze sie niezmiernie....

kenas

Post 29 maja 04, 19:47

nocleg w akademiku załatwiony, karnet wykupiony, teraz tylko zdać sesję i można odliczać dni!!!:) pomysł z rowerami jest naprawdę świetny i mam nadzieję, że wejdzie w życie. wierzę też, że w tym roku klub festiwalowy wypełni prawdziwa muzyka, a nie sztuczne klubowe granie.. pozdrowienia 4All!

sloneczny

Post 29 maja 04, 19:55

w zeszłym roku szukałem noclegu już na miejscu i akademiki były prawie puste. W UŚCE tylko na weekend ktoś się pojawił,a ze znajomymi mieliśmy dwie dwu-osobówki na sześć osób także luz. adas wyluzuj się i nie zawracaj sobie głowy nieistotnymi sprawami

adas

Post 30 maja 04, 13:49

sloneczny:tak jak kazales wyluzowalem sie:)dzieki wszystkim za info

ania

Post 31 maja 04, 19:01

panie Romanie,pytanie o Kim Ki-Duka. Jaki film planujecie pokazac?

ktos

Post 31 maja 04, 19:31

Czy bedzie moze wyswietlany swietny dokument pt. Korporacja?Jesli nie, to moze za rok warto byloby go pokazac.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 31 maja 04, 19:46

KOCHANI: ostateczna lista tytułów będzie gotowa ok. 20-tego czerwca. Stopklatka (www.stopklatka.pl)zaczęła omawiać poszczególne cykle i będzie na bieżąco podawać większośc tytułów. Zaglądajcie tam...W miarę możliwości będę odpowiadał na Wasze pytania, ale nie dam rady odpowiadać na każde. Mam nadzieję, ze mnie zrozumiecie. PANI ANIU: będą 2-3, filmy Kim Ki-duka. Tytuły za chwilę... KTOSIU: nie będzie "Korporacji". Pozdrawiam serdecznie.

m.

Post 31 maja 04, 21:15

Pytanie z innej beczki: Dawno temu wspomniał Pan na którymś z forum, że GutekFilm ma prawa do najnowszego filmu Theo Angelopoulosa "The Weeping Meadow"... Zobaczymy zatem, czy też może nie warto było sprowadzać? Relacje berlińskiego festiwalu, o ile pamiętam, dość chłodno wypowiadały się na temat projektu Greka...

be

Post 31 maja 04, 22:16

czy wiadomo już coś o wystawie przygotowywanej przez FGF? podobno ma być

kubak

Na forum od:

Post 1 cze 04, 9:51

Korporacja była na Doc Review. Podobno TVP ma ją kupić.

Grześ

Post 1 cze 04, 10:56

Panie Romanie, które części tryptyku Greenawaya będziemy mieli przyjemność zobaczyć na festiwalu? Wszystko wspaniale tylko szkoda, że Wima Mertens zabraknie! Więc to chyba ów sen, który nazywamy życiem. Mam nadzieję, że ten miesiąc strzeli jak z bata i znajdę się już w cieszyńskiej krainie.

Sally Seton

Post 1 cze 04, 11:07

kiedy bedzie wiadomo cos na temat festiwalowego wolontariatu?? nie wiem czy czekac na jakies informacje, czy kupowac karnet!

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 1 cze 04, 11:46

Panie Grzegorzu: dwie pierwsze części tryptyku Greenaway   a będzie można zobaczyć w Cieszynie. Nad trzecią twórca teraz pracuje. Wim Mertens był rok temu. Teraz będzie JOCELYN POOK. Wejdź na www.jocelynpook.com, możesz posłuchać fragmentów jej muzyki (włącz głośniki !!!). Obcowanie z tą muzyką to wręcz mistyczne doznanie... Nigdy w Polsce nie była. Cieszę się, że to włąśnie WY będziecie mieli szczęście usłyszeć ją na żywo (sobota, 24 lipca, 22:00 w Kościele Jezusowym). Pozdrawiam

MK

Na forum od:

Post 1 cze 04, 13:13

Panie Romanie - jesli Greenaway nie powiedzial "nie" na przyjazd do Cieszyna, to moze powie tak...Prosze go troche przycisnac. Drugiej czesci Tulse Luper nie widzialam, wiec sie koniecznie wybiore

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 1 cze 04, 13:42

MK: tak też czynimy, łatwo nie rezygnujemy. Czy już poradziła sobie Pani z kupiemiem karnetu ? (był, jak pamiętam, problem z płatnością w euro). Dzisiaj w stopklatce duż informacja o cyklu CREMASTER. Pozdrawiam

Tolek

Post 1 cze 04, 14:19

PANIE ROMANIE A CZY BEDZIE NA FESTIWALU "OLD BOY"?BARDZO PROSZE O ODPOWIEDZ

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 1 cze 04, 17:05

Panie Tolku : tak, będzie OLD BOY na festiwalu. Pozdrawiam

Ania

Post 1 cze 04, 22:28

Witam,
zamówiłam akredytację już jakiś czas temu i wpłąciłam dzień później. Było to chyba dwa tygodnie temu - jak długo trwa potwierdzenie?

Bo aż się stresuje, że anuż mi nei przyznacie, a tam czeka Almodovar i Metallica :)

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 2 cze 04, 10:38

Próśb o karnety mamy bardzo dużo, ale potwierdzenia Pani Monika Treichel wysyła na bieżąco. Nie mamy żadnych opóźnień. Pamiętajcie, że uruchamiamy w tym roku nowe kino, które pomięści 1200 widzów. Miejsc nie powinno więc zabraknąć, chociaż karnet lepiej wykupić trochę wcześniej. Pozdrawiam

Gość

Post 2 cze 04, 12:40

Do Pana Roman : karnet juz chyba jest, w kazym razie brat mówil, ze zalatwil, chociaz jeszcze nie dostalam potwierdzenia
pozdrawiam

Beata H.

Post 2 cze 04, 15:18

Panie Romanie!Podobno dzisiaj miał się ukazać formularz dla wolontariuszy(tak pisała Pani Monika T.) ale jakoś go nie widzę.Czy cos wieadomo na ten temat?Bardzo proszę o odpowiedź-zależy mi na czasie. Pozdrawiam!!!

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:

Post 2 cze 04, 19:46

Pani Beato H.: Trochę mi wstyd, bo nic na temat ukazania sie formularza nie wiem. W związku z tym powinienem się chyba podać do dymisji...Najważniejszym jest teraz dla nas (a przede wszystkim dla Was) sprowadzenie do Cieszyna jak najciekawszych filmów (szczególnie tych z tegorocznego festiwalu w Cannes) oraz zakończenie selekcji tytułów. Wybaczcie, proszę, małe niedociągnięcia. Pozdrawiam

lu-dka

Post 3 cze 04, 0:14

ja rówinież dołączam się do prośby o formularz dla wolontariuszy...życzę owocnych pertraktacji i selekcji :), pozdrawiam

lu-dka

Post 3 cze 04, 0:15

ps. panie romanie, proszę nie dymisjonowac :)

sloneczny

Post 3 cze 04, 4:43

TA SESJA MNIE ZABIJA DO ZOBACZENIA W KINACH CIESZYNA

K

Post 3 cze 04, 6:30

Czyżby "Fahrenheit 9/11"? Byłoby pieknie.

kubak

Na forum od:

Post 3 cze 04, 9:38

"Fahrenheit" ma wejść do kin jeszcze przed Cieszynem, więc nie ma po co zajmować nim repertuaru.

Tolek

Post 3 cze 04, 11:39

Drogi Panie Romanie wczoraj wplacilem pieniązki na festiwal ale zapomniałem wpisac w tytule wpłaty na przelewie mój nr formularzu . Czy bedą jakieś kłopoty z tego powodu ? Pozdrawiam serdecznie najlepszego dystrybutora i organizatora festiwali w Polsce.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum Forum ze Stopklatki - 2. 3. i 4. MFF Nowe Horyzonty 2002-2004