4. FF Era Nowe Horyzonty

Archiwalne posty ze starego forum FF Nowe Horyzonty. Forum zamknięte.
kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 21 maja 04, 14:54

do Stazzio: sprawdzimy to dlaczego Panie tak informują. Ten nocleg był przez nas już dawno potwierdzany. Lada moment na stronach festiwalu pojawi się baza noclegowa w Czeskim Cieszynie.

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 21 maja 04, 14:55

Do Ania: Tak to prawda, na festiwalu będzie mozna zobaczyć ZŁE WYCHOWANIE Almodovara

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 21 maja 04, 14:57

Na stronach festiwalu pojawił się nowy serwis AKTUALNOŚCI gdzie będziemy starali się zamieszczać naświerzsze newsy z tego co nowego na Festiwalu

tomek wasko

Post 21 maja 04, 17:51

witam
mam pytanie do forumowiczow lub bezposrednio do "kg" - tydzien temu rezerwowalem akredytacje, wplacilem pieniadze i tego co pamietam powinienem chyba dostac potwierdzenie rezerwacji akredytacji.do dzisiaj jednak takiego maila nie otrzymalem. a inni akredytowani?pozdrawiam serdecznie ps.klimatyzacja we wszystkich kinach!wierzyc sie nie chce:)

natka

Post 21 maja 04, 18:19

coś mi się wydaje, że festiwal z roku na rok będzie się strasznie rozrastał :) ciekawe, czy Cieszyn to wytrzyma ;) w przyszłym tyg. kupuję karnet....arghh już nie moge się doczekać! wizja klimatyzacji cudowna. pozdrawiam cały Cieszyn, zwłaszcza meksykańską knajpkę, wszystkie puby i kemping :) (tak tak, to my do 4 rano graliśmy na gitarze:P. postulujemy zwiększenie ciśnienia wody, a tak to jest super!zwłaszcza poranki o 13:) i bijące się pary w namiocie obok). A skoro już mnie ktoś czyta to pozdrawiam całe Stowarzyszenie NH i pana Gutka. Gratuluję-to naprawde genialne przedsięwzięcie.

kubak

Na forum od:
8 gru 04, 10:49

Post 21 maja 04, 19:55

Jak komuś przypadła do gustu Claire Denis i "W piątek wieczorem" albo "Trouble every day" to we wtorek w Kino.Lab w Warszawie będzie jej "Piękna robota". Ja idę.

stazzio

Na forum od:
30 sty 05, 1:13

Post 21 maja 04, 23:51

Do kg: otóż miła pani z Domu Nauczyciela poinformowała mnie, że w tym roku noclegów festiwalowych u nich nie będzie, bo mają swoich studentów zaocznych, którzy też muszą gdzieś spać. Nb. bardzo mię to dziwi, bo kiedy ja studiowałem, to się tylko uczyłem i uczyłem, książki jakieś czytałem i w ogóle. Zupełnie nie było mi w głowie spanie... Ech! trzeba było - jak widzę - studiować zaocznie ;) A już serio: pani odsyła po nocleg do Uśki i drugiego akademika (tego tańszego). Jeśli się coś w tej sprawie wyjaśni i będzie można mimo wszystko zarezerwować nocleg w Domu Nauczyciela, to bardzo proszę o informację... Się kłaniam nisko :)

Życzliwa

Post 22 maja 04, 0:19

Drogi Wawrzyńcze(+drogi Obiekcie wawrzyńczych westchnień)! Ja jestem z urodzenia osobą miłą, sympatyczną (itd przez 5 min w tym samym tonie) i bardzo się cieszę gdy love is all around... No ale ja Cię naprawdę przepraszam! Żeby mi taki fan kina robił z forum koncert życzeń! A fe! Konieczność złożenia przez Ciebie tego osobistego wyznania zostanie Ci wybaczona pod warunkiem że wybrańcem Twego serca okaże się sam Gus van Saint, który odwiedzi Cieszyn ze specjalnym odczytem. Musisz wiedzieć jak bardzo jestem zdruzgotana. Jeśli ten postulat nie zostanie spełnieny to spadówa mój drogi. Ni mniej ni więcej... a z naszą przyjaźnią... KONIEC!!!

Gość

Post 22 maja 04, 14:16

ja też jeszcze nie dostałam potwierdzenia, a sporo czasu minęło.. ale pełna nadziei nadal czekam..

stazzio

Na forum od:

Post 23 maja 04, 10:06

Natko, cierpliwości ;) Na stronie NH można przeczytać, co następuje: "Fakt otrzymania karnetu i biletów zostanie potwierdzony e-mailem lub pocztą w ciągu 14 dni od daty odnotowania wpłaty na koncie Stowarzyszenia"... Zatem jeszcze trochę musisz (wszyscy musimy, bo ja też się niecierpliwię) poczekać... POzdrowienia

akne

Post 23 maja 04, 10:17

Kochani! w tym roku będę mogła być tylko na weekand, a nie na całym festiwalu, ale i tak się bardzo cieszę. Popadłam już w taką paranoję, że gdy słyszę reklamę red bulla, to od razu myślę o Cieszynie;)pozdrawiam Was serdecznie!

olo

Post 23 maja 04, 19:36

właśnie wróciłem do kraju i co? jadę do Cieszyna na Festiwal.A z innej beczki w tym roku plakat fetiwalowy jest po prostu fatalny, motyw oka jest chyba najbardziej pospolitym z możliwych...ale wybaczam Wam... :)

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 24 maja 04, 9:29

Do Tomek Wasko: Drogi Tomku, Stazzio właściwie już wyjaśnił sprawę /dzieki Stazzio!!:)/ dlatego podajemy termin 14 dni, bo nie zawsze zależy to od nas. czasami przekazywanie przelewów przez banki i ich księgowanie trwa dziwnie długo w XXI wieku. Potwierdzamy na bieżąco wg przychodzących wpłat. WSZYSTKICH KTÓRZY WPŁACILI PROSIMY O CIERPLIWOŚĆ - POTWIERDZENIA NA PEWNO PRZYJDĄ. JEŚLI KTOŚ NIE TRZYMA ICH W TERMINIE PROSIMY O MAILA na adres monikat@gutekfilm.pl Monika Treichel szefowa Centrum Festiwalowego

tomek wasko

Post 24 maja 04, 9:39

bardzo dziekuje za odpowiedz, pani Moniko!pozdrawiam

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 24 maja 04, 9:41

Stazzio - wyjaśmniamy sprawę z DN. Nie zawsze mamy na to wpływ co robią takie instytucje. Staramy się je przekonywać. Sprawdzamy jaka jest sytuacja i damy znać

jul.

Post 24 maja 04, 10:52

ten plakat zrywa ciagłość z poprzednimi, co napawa mnie niepokojem:/

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 24 maja 04, 12:10

Jeżeli chodzi o Dom Nauczyciela to niestety nic się w tym roku nie da zrobić. Rzeczywiście UŚ ma studentów zaocznych i gdzieś ich musi umieścić, o czym zapomnieli wcześniej. Tak więc wyrzuciliśmy go z bazy. Hotel Akademicus tez na razie jest juz zarezerwowany ale pojawią się na pewno wolne miejsca pod koniec czerca - będziemy o tym nformować na forum i w aktualnościach. Na razie juz na stronach baza w Czeskim Cieszynie

pab

Post 24 maja 04, 17:29

Ale z tą bazą noclegową w języku czeskim to trochę przekręt :-)

aga

Post 24 maja 04, 20:02

ludzie dlaczego w cieszynie są takie drogie noclegi?

oliwka

Post 24 maja 04, 21:41

a mi się plakat podoba, nawe jeśli motyw oka jest popularny, to przynajmniej w tej wersji z taśmą filmową robi wrażenie.Tylko która wersja jest oficjalnym plakatem festiwalu?

Arek

Post 25 maja 04, 6:59

aga zgadzam sie a do tego wszystkiego w tym roku mozliwosc noglegu mocno uszczuplona, odpada Dom Nauczyciela,odpadaja oba przedszkola... a wszyscy trąbią że festiwal się rozwija i że w tym roku przyjedzie wiecej osób... pytam się gdzie będą nocować? skoro juz w tamtym roku w przedszkolu w którym nocowałem w szczytowym momencie były zajęte chyba wszystkie pomieszczenia poza toaletami...

stazzio

Na forum od:

Post 25 maja 04, 9:18

Do KG: dziękuję za informację. Zarezerwowałem już noclegi w UŚce. Notabene pani kierownik poinformowała mnie, że cena za łóżko wynosi obecnie 25 złotych, czyli za pokój = 50 złotych. Na stronie Festiwalu jest jeszcze - jak mi się zdaje - cena z poprzedniego roku. Pozdrowienia :)

Skyp

Post 25 maja 04, 9:41

Pytanie do pana Romana Gutka... jakie sa szanse ze bede mial moliwosc zobaczenia na przegladzie kina koreanskiego film "A Tale of Two Sisters"...
O innym filmie z ta sama aktorka Im soo Jeong "...ing" nie bede pytal ;)

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 25 maja 04, 11:11

Skyp: są bardzo duże szanse na "A Tale of Two Sisters". "...ing" to film z trochę innej bajki, wzorowany na kinie holywoodzkim... Nie będzie go w Cieszynie. Pozdrawiam

skyp

Post 25 maja 04, 13:31

W takim razie czekam z niecierpliwoscia... bo niewatpliwie bardzo zalezaloby mi na obejrzeniu tego filmu ;) Z opini z jakimi sie spotkalem powtarzaja sie stwierdzenia ze wywoluje on piorunujace wrazenie...
Czytalem w poprzenich wypowiedziach ze dysponujecie prawami do filmu... Old Boy... czy istnieje szansa na zobaczenie tego filmu(teraz po sukcesie Francji film bedzie rozchwytywany przez wszelkiego rodzaju festiwale ;))? Co z poprzednia czescia cyklu o zemscie Sympathy for Mr. Vengeance?
Mam tez malutka nadzieje ze w cyklu znajdzie sie miejsce dla tak choc jednej komedii... moze nie odpowiada to zbytnio profilowi festiwalu... jednak jakby nie patrzec jest to swego rodzaju znak rozpoznawczy wspolpczesnego kina koreanskiego ;)
A juz tak tylko gdybajac...super tez byloby zobaczyc "Save the Green Planet"... ;)
No nic... bede czesto odwiedzial strone www festiwalu... w poszukiwaniu swiezych informacji na temat festiwalu ;):)
Bo co do przyjazdu .. decyzja juz zapadla :)
Pozdrawiam... !

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 25 maja 04, 17:28

Niestety to prawda Uniwersytet podniósł nieznacznie w ostatniej chwili ceny w Uśce i w Cieszko średnio o ok 2 zł. Już poprawiliśmy to w bazie. Dobra wiadomość!!- mamy dodatkowe 200 miejsc w gimnazjum. Jutro szczegóły w aktualnościach i na forum.

demoiselle-de-la-poubelle

Post 25 maja 04, 18:32

dostałam potwierdzenie!!

qwert

Post 25 maja 04, 21:09

czy będzie Kim Ki-duk? Liczę na "Samarytanki". chetnie zobaczylabym też"Wiosna,lato,jesien,zima i wiosna".

ana

Post 25 maja 04, 21:40

Hej, w tym roku wybieram sie na festiwal po raz pierwszy i dlatego chciałabym prosic o rade w sprawie noclegu- gdzie najlepiej,jeśli musi być tanio, i czy w ogóle jest jescze szansa coś załatwić?pozdrawaiam i z góry dziękuję

kornik

Post 26 maja 04, 0:13

Chciałem tylko poinformować wszystkich zainteresowanych że noclegi w przedszkolach nadal aktualne - przynajmniej tak poinformowała mnie pani z jednego z nich (sory ale nie pamiętam numeru - to które znajdowało się w pobliżu namiotu klubowego). Cena wraz ze śniadaniem - 13 zeta a podobno wyremontowali łazienki ;) !!!

SUN

Post 26 maja 04, 1:43

W ZESZŁYM ROKU AKADEMIKI BYŁY PUSTE TO W TYM TEŻ BĘDĄ

SUN

Post 26 maja 04, 1:44

WALETOWAŁEM TAM WIĘC TO CHYBA NAJTANIEJ

Jarek

Post 26 maja 04, 6:16

kornik jakbys mogl to napisz mi numer telef. do tego przedszkola na maila (wnioskuje że chodzi o przedszkole nr 4 bo w zeszlym roku jesli sie nie myle tylko dwa przedszkola nocowały ludzi), ja pod koniec zeszlego tygodnia dzwoniłem do przedszkola nr 16 by upewnić się że to prawda że nie beda przyjmowac i kobieta z ktora rozmawialem powiedziala że w tym roku nie bedzie noclegów w przedszkolach, wiec zrozumialem że we wszystkich... dla upewnienia sie jakbys mi wysłał numer telef byłbym wdzieczny.
Pozdrawiam

aha tez dostałem potwierdzenie

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 26 maja 04, 10:10

dodatkowe tanie noclegi w GIMNAZJUM NR 3, ul. Wojska Polskiego 1, tel/fax (033) 852 17 92; e-mail: gim3cie@wp.pl za 13 zł od osoby - szczegóły w bazie noclegowej polskiego Cieszyna

Jarek

Post 26 maja 04, 16:40

ok przedszkole o ktore pytalem jest juz dodane na stronie festiwalu... nocleg mam juz zapewniony :)

La Montana Sagrada

Post 26 maja 04, 21:18

hej ana. jeśli nie przeszkadzają ci spartańskie warunki to polecam pole namiotowe. opcja najtańsza i zawsze znajdzie się miejsce. na polu jest fajna knajpka a w niej napoje ciepłe, zimne, piwko pełno fantastycznych ludzi. spałem tam już dwa razy i nigdy nie spotkało mnie tam nic przykrego (no może poza brakiem ciepłej wody). jeśli jesteś zainteresowana, albo po prostu nie znajdziesz nic lepszego to możesz dać znać a dam Ci numer, żebyś mogła się wszystkiego dowiedzieć. pozdrawiam

zbiggg

Post 26 maja 04, 22:38

hej! pierwszy raz wybieram sie do Cieszyna i mam pytanie natury topograficzno-komunikacyjnej. W jakiej odległości od siebie rozrzucone sa poszczegolne kina-oczywiscie nie chodzi mi o dokladne dane, a o ustalenie czy poruszanie sie piechota bedzie wygodnym srodkiem przemieszczania sie, czy trzeba korzystac z jakis udogodnien miejscowej komunikacji w rodzaju autobusików or something (a jesli tak, to z jakimi kosztami musze sie liczyć?) i 2 zapytanie, jak wyglada sprawa z koncertami (np. Tworzywo Sztuczne) - biletowane, dla wszystkich za free, dla posiadaczy karnetów? Z góry dziekuje wszystkim lepiej poinformowanym za odpowiedzi na nurtujące mnie pytania...

kornik

Post 26 maja 04, 23:26

Hej zbiggg! Odległości między niektórymi kinami są spore (szczególnie jeśli musisz przelecieć z kina położonego najdalej od centrum Cieszyna do tego po czeskiej stronie) ale znowu nie takie żebyś ich na zdrowych nóżkach pokonać nie mógł ;) W zeszłym roku na czas festiwalu zostały uruchomione specjalne linie autobusowe, które i tak nie mogły przewozić ludzi na drugą stronę granicy, więc w sumie to byłeś zdany na siebie... ale to nie był duży problem! Jeśli chodz o koncerty to z tego co wyczytałem Tworzywo Sztuczne zagra w klubie festiwalowym. W zeszłym roku każda osoba, która pokazała karnet lub bilet na jakikolwiek film (a czasem i bez tego) mogła do niego wejść za friko! Jeśli chodzi o pozostałe koncerty: Jocelyn Pook czy Otomo Yoshihide to musisz na nie niestety ;)kubić bilet (15 zeta jeśli masz karnet i 30 jeśli karnetu nie masz).

stazzio

Na forum od:

Post 26 maja 04, 23:39

Do Zbiggga: ja trochę faktów. Niemalże przy Rynku znajdują się kino Piast i teatr. Do kina Akademickiego jest spacerkiem 10-15 minut (zależy, jak kto spaceruje ;)), z Rynku do kina po czeskiej stronie też można dojść w niecałe 15 minut. W sumie z jednego krańca festiwalu na drugi, szparkim krokiem, można się przemieścić w pół godziny... No i są też festiwalowe autobusy... Inaczej niż Kornikowi, mnie się jednak zdaje, że na stronę czeską komunikacja festiwalowa jeździła... Sam chodziłem wszędzie pieszo (i chwaliłem to sobie), ale kilka razy mijałem na moście odprawę graniczną w autobusie... kłaniam :)

kubak

Na forum od:

Post 27 maja 04, 1:26

A ja byłem samochodem i służyłem jako taksówka... Było to wygodne, ale fizycznie się zdegradowałem (zero ruchu). Dwa lata temu przemieszczałem się piechotą. Było to czasem męczące, ale dało się żyć. Przynajmniej kości mnie nie bolały. W tym roku w ramach kompromisu zamierzam zabrać rower, albo nawet kupić go w Cieszynie, na jakimś targu. Czy ktoś z Was stosował już takie rozwiązanie? Nie było problemów z miejscem na przypięcie roweru?

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 27 maja 04, 11:19

Do Zbigga i wszystkich: po kolei - KOMUNIKACJA - bedą autobusy jeżdżące między kinami również przez granicę. W TYM ROKU NIE TRZEBA PASZPORTÓW ALE TRZEBA MIEĆ DOWÓD OSOBISTY. nasz największe KINO ERA /1200 miejsc + ekran o powierzchni 170 m/ znajduje się po czeskiej stronie. ROWERY - myślimy o zrobieniu wypożyczalni z punktami w każdym kinie PROŚBA DO WSZYSTKICH - NAPIWSZCIE CZY TO DOBRY POMYSŁ I CZY BĘDZIECIE KORZYSTAĆ!!!
BILETY NA KONCERTY - wstęp do Klubu z wyjątkiem specjalnych koncertów /czyli praktycznie po 24.00/dla karnetowiczów jest bezpłatny, pozostali płacą 5 zł. Na koncerty i wydarzenia specjalne - również w Klubie /przed 24.00/ - posiadacze karnetów mają 50 % zniżki np bilet na Tworzywo Sztuczne będzie kosztował 15 zł /czyli dla uczestników 7,50 zł/ Juz wkrótce będzie można kupować bilety na koncerty ze stron Festiwalu. Pojawią się tam też wszystkie ceny

kubak

Na forum od:

Post 27 maja 04, 11:48

Pomysł z wypożyczalnią super! Ja będę korzystał na pewno, chyba, że będzie drogo!

adas

Post 27 maja 04, 12:51

mam pytanie-kiedy pojawi sie na stronie spis wszystkich wyswietlanych na festiwalu filmów??

denise

Post 27 maja 04, 13:23

Sczególowy program festiwalu 29.06, a Stopklatka informuje że 2 razy w tygodniu (podajże wt i pt - zaczynając od jutra) będzie uchylać rąbka tajemnicy!

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 27 maja 04, 16:41

myślimy o wypożyczalni rent a bike czyli wypożyczasz w jednym kinie - jedziesz do drugiego - tam oddajesz itd. Cena będzie niska, usługa tylko dla posiadaczy karnetów, zeby ograniczyć formalności do minimum

groszka

Post 27 maja 04, 17:17

Inicjatywa rowerowa jest naprawdę fantastyczna - popieram całym sercem i wiem że wielu moich znajomych również z niej skorzysta. Przez cały czas dręczy mnie tylko jedno pytanie... Czy ktoś orientuje się ile akredytacji zostanie przydzielonych w tym roku? Wątpię żeby organizatorzy udostępnili mi taką informację (bo to zapewne narusza jakieś tam zasady) ale może ktoś z was coś na ten temat zasłyszał???

tomek

Post 27 maja 04, 18:16

ja tez jestem za rowerami!

kubak

Na forum od:

Post 27 maja 04, 19:49

Super, super, super! Będę jeździł tymi rowerami na 100%!

oliwka

Post 27 maja 04, 20:13

Rowery to świetny pomysł !!! :)

Gość

Post 27 maja 04, 20:54

Rowerki - genialny pomysł!

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum Forum ze Stopklatki - 2. 3. i 4. MFF Nowe Horyzonty 2002-2004