4. FF Era Nowe Horyzonty

Archiwalne posty ze starego forum FF Nowe Horyzonty. Forum zamknięte.
MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 6 maja 04, 13:56

Ja jestem z plakatem, poprzednie byly troche za bardzo "cepeliowskie", nawiazanie do "Psa Andaluzyjskiego" wydaje mi sie trafne, w sumie kino awangardowe z lat 20-ych to byly takie "nowe horyzonty" (Tak przy okazji, bylby to ciekawy pomysl na cykl filmowy na któryms z przyszlych festiwali)

fenol

Post 6 maja 04, 19:12

Panie Romanie. Czy w związku z 7 % Vatem bilety na pojedyncze seanse też zdrożeją z ubiegłorocznych 10 zł. A jeżeli tak to o ile?

rysiek

Post 6 maja 04, 21:06

Gdy klikam z strony gutek film na strone festiwalu to na środku pojawia się czerwony znak. Takie N połączone z H. Co to jest?

kg
NH-Kreator

Na forum od:
31 sty 05, 11:28

Post 7 maja 04, 9:38

Czerwone NH to logo Stowarzyszenia NOWE HORYZONTY, które w tym roku razem z Gutek Film jest oficjalnym organizatorem festiwalu. Już niedługo bo od festiwalu będzie można się do niego zapisac. jeżeli chodzi o bilety, to większość z nich nie ulegnie zmianie, szczególnie te droższe za 15 czy 30 zł ale prawdopodobnie będziemy musieli w związku z VAT-em podnieść cenę biletu podstawowego na 11 zł

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 7 maja 04, 9:44

Jeżeli chodzi o namiot i zmianę muzyki. W tym roku Klub Festiwalowy będzie jeszcze większy, oprócz muzyki klubowej planujemy w nim większość koncertów. W tej chwili juz pewne: OTOMO YOSHIHIDE'S NEW JAZZ ENSEMBLE, PINK FREUD, ARMIA, ANDRZEJ SMOLIK i przyjaciele (Novika, Mika Urbaniak, Artur Rojek, Bogdan Kondracki, Jahiar), NIEWINNI CZARODZIEJE I MARYSIA SADOWSKA

Dominik

Post 8 maja 04, 15:45

skoro juz było ponizej o Rekonstrukcji... wiele słyszałem na temat tego filmu ale nie miałem przyjemności obejrzenia... Panie Romanie czy planuje pan w tym czy też może w kolejnych festiwalach ściągnąć go do Polski?

roman

Post 8 maja 04, 18:30

Najbardziej ucieszył mnie Bollywood i Miike Takashi.Bela Tarr-chyba nie podejmę wyzwania.Oglądałem "Namiętność",tylko dla wytrwałych.

Rrat

Post 9 maja 04, 12:28

Roman ! Tarr nie nakręcił filmu, który nosi tytuł "Namietność". Cos Ci sie pomyliło. Z tego co sie orientuję to na program cieszyńskiego festiwalu w większości składaja sie filmy tylko dla wytrwałych. Jak rozumiem NOCNE SZALEŃSTWO MA BYC PRZECIWWAGĄ DLA GŁOWNEGO PROGRAMU i PÓŹNOWIECZORNYM ODDECHEM. Bardzo mi się podoba ten pomysł: późny wieczór i Bollywood, manga, japońskie horrory, no i wczesne filmy PETERA JACKSONA, które będą w Polsce pokazane po raz pierwszy. Mam "Bad Taste" na DVD. Czekam na następne. To niespotykana mieszanka wybuchowa i zupełny odlot...

Gość

Post 9 maja 04, 16:30

Rrat!Oczywiście masz rację,jednak "Namiętność",film do którego Bela Tarr napisał scenariusz jest chyba w klimacie jego filmów.Czekam również na kino latynoamerykańskie,poprzednio trafiałem bez pudła.Jeszcze do Pana Romana:czy nie sądzi Pan ,że Sergio Leone idealnie pasuje do Nowych Horyzontów?

kubak

Na forum od:
8 gru 04, 10:49

Post 9 maja 04, 18:17

Sergio Leone jest dość dobrze dostępny - nawet w polskiej telewizji lecą co jakiś czas jego filmy (niedawno np. "Dobry, Zły i Brzydki"). Ja bym wolał żeby na Festwialu pokazywani byli artyści nieznani, zapomniani, albo tacy, których twórczość ciężko w Polsce zobaczyć.

roman

Post 9 maja 04, 19:15

Kubak ! Zgadzam się z Tobą.Marzy mi się jednak by zobaczyć je na dużym ekranie.Prawdziwa lekcja kina.

aniczek

Post 10 maja 04, 15:20

Dwa pytania do p.Romana
-czy przewidziane są pokazy kina niemego z tapistami (uważam to za rewelacyjny pomysł, a zeszlorocznego "Portiera z hotelu ..." z Nowiką w tle traktuję jako jeden z bardziej wzruszajacych filmów)
- czy festiwalowi będą towarzyszyć "plastyczno -artystyczne" wydarzenia - wzorem zeszłorocznych??

tomek w

Post 11 maja 04, 9:32

chyba taperami:)

aniczek

Post 11 maja 04, 9:58

OK-dzieki za poprawkę
to są skutki korzystania z net-u w trakcie pracy :))

Gość

Post 11 maja 04, 11:41

najlepsze byłyby jednak projekcje z tapirami

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 11 maja 04, 11:43

Aniczek: w związku z coraz większa liczbą pokazów filmów niemych z muzyką wykonywaną "na żywo" przez różne zespoły w wielu miejscach w Polsce, postanowiliśmy sie skupić w tym roku na wyjątkowym projekcie związanym z kinem niemym. W sobote, 31 lipca o godz. 22:00 w Kościele Jezusowym w Cieszynie zostanie pokazany film METROPOLIS (odrestaurowana, sprowadzona z Niemiec kopia)z "żywą" muzyką, którą na zamówienie festiwalu komponuje ABEL KORZENIOWSKI ( 70-osobowa orkiestra, 30-osobowy chór i m.in. NOVIKA w roli solistki). Oprócz tego wyjątkowego pokazu szereg koncertów. Dwa z nich polecam szczególnie: JOCELYN POOK (Brytyjka) oraz OTOMO YOHISHIDE(Japończyk. Więcej informacji znajdziecie na stronie www.eranowehoryzonty.pl .FUNDACJA GALERII FOKSAL przygotowuje, podobnie jak rok temu, działania plastyczne. P.S.Przez dwa tygodnie nie będę się do Was mógł odzywać...Pozdrawiam serdecznie.

kubak

Na forum od:

Post 11 maja 04, 12:24

Proszę pozdrowić od nas Cannes!

MK

Na forum od:
26 gru 04, 10:41

Post 12 maja 04, 13:02

Panie Romanie, niektórzy to maja szczescie... Moze zabierze pan jakas delegacje z forum ;-)

sesese

Post 12 maja 04, 13:37

hm czy to nie dzisiaj miała być dostepna opcja rezerwowania akredytacji? Rozumiem że termin sie troche przesunął...

Gość

Post 12 maja 04, 17:00

wir warten

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 13 maja 04, 15:42

Uwaga już można kupować karnety oraz bilety na wydarzenia specjalne ze strony www.eranowehoryzonty.pl Wszyscy, którzy mieli karnety w zeszłym roku otrzymają również formularz zamówienia pocztą do domu najdalej w najbliższy poniedziałek.

Gość

Post 13 maja 04, 15:46

we are happy

kubak

Na forum od:

Post 14 maja 04, 10:01

Jeszcze dwa słowa co do Nohavicy (tego od "Roku Diabła") - oto informacja, którą wyczytałem dziś na jego stronach: "Pieśniarz Jaromír Nohavica, poetka Renata Putzlacher, reżyser Radovan
Lipus i muzyk TomᚠKočko - czworo artystów związanych ze Śląskiem
Cieszyńskim, postanowiło razem z aktorami Sceny Polskiej i Czeskiej
teatru Těšínské divadlo przygotować czesko-polski spektakl muzyczny
oparty na pieśniach Jaromíra Nohavicy. (...) Czesko-polska premiera
odbędzie się w sobotę 15. 5. 2004 o godz. 17.30 hodin w teatrze Těšínské
divadlo w Czeskim Cieszynie.". Chcielibyście zobaczyć ten spektakl w czasie festiwalu?

Gość

Post 14 maja 04, 11:33

karnety schodzą jak świeże bułeczki. trzymajcie rękę na pulsie drodzy forumowicze

zainteresowany

Post 14 maja 04, 11:56

Czy bedą karnety dla dziennikarzy?Jesli tak to kiedy i jakie beda warunki kupna?

zainteresowany

Post 14 maja 04, 11:57

Czy bedą karnety dla dziennikarzy?Jesli tak to kiedy i jakie beda warunki kupna?Ile karnetów jest w sprzedazy w ogóle?

katka

Post 14 maja 04, 15:02

Jeśli chodzi o koncert - spektakl Nohavicy - : chcemy, czekamy, popieramy pomysł! Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczów.

komarcia

Post 14 maja 04, 15:05

hmmmm zamówienie na kanecik wysłane. pieniążki dzisiaj bedą wpłacone. Byle do festiwalu..... Już tylko 69 dni ;) pozdr

peter

Post 14 maja 04, 15:45

ja już też mam pieniążki wpłacone :-) no i czekam czekam :-) na rozpoczęcie...

bibi

Post 14 maja 04, 18:08

a co z chętnymi do pomocy? jak załatwić sobie akrestytację wolontariusza??

magdaWtr

Post 17 maja 04, 19:27

am pytanie do organizatorów : czemu przy projekcji Metropolis nie bedzie koncertu Meredith Monk? (moze mi sie wydaje ale pare miesiecy temu widzialam taką informacje na jakiejs reklamie nowych horyzontów.

kotka

Post 17 maja 04, 20:38

mam pytanie: kiedy będą umieszczone na stronie festiwalu propozycje miejsc noclegu?

milo

Post 18 maja 04, 20:04

.ja juz nie moge sie doczekac... niech juz bedzie 21 lipca....aa no i Bogu dzieki za ta klimatyzacje...:)

Ania :)

Post 18 maja 04, 21:21

Zapłaciłam, jade, już się nie mogę doczekać :)
Chciałam zweryfikowac plotkę: czy to prawda, że w Cieszynie będzie mozan zobaczyć "Złe wychowanie" Almodovara?!?!?!?!?!??!

emil

Post 19 maja 04, 11:58

no wlasnie co z propozycjami noclegów? miały być juz jakis czas temu...

Diuna

Post 19 maja 04, 12:18

Czy ktoś z was jest z Cieszyna, lub może orientuje się w tamtejszej "topografii terenu"? Szukam tańszego noclegu niz w zeszłym roku i trafiłam na coś o nazwie "Szkolne Schronisko Młodzieżowe". Jest to na ulicy Błogockiej, i właśnie nie wiem, w jakim to jest miejscu, czy w miarę blisko rynku, czy też wręcz przeciwnie. Jeśli ktoś z was zna to miejsce, to proszę, powiedzcie mi, jak jest z odległością do kin festiwalowych.
Z góry dziękuję

kasia

Post 19 maja 04, 23:01

nie jestem z Cieszyna ale w schronisku na blogockiej spie co roku- jest calkiem blisko rynku ( 5-10 min) i tanio- chyba 6 zl za noc na podlodze - nie wiem jak ceny za pokoj -pozdrawiam :)

fenol

Post 20 maja 04, 9:35

Czy ktoś zauważył, że zmieniono plakat festiwalu zamieszczony na stronie głównej?

kotka

Post 20 maja 04, 10:43

no właśnie co z tym plakatem? poprzedni był lepszy, robił wrażenie.

mateo

Post 20 maja 04, 15:06

co z wolontariatem?gdzie sie trzeba zglaszac?

Dominik

Post 21 maja 04, 7:02

nie ma w tym roku noclegu w przedszkolu na Bielskiej? poki co nie wyszczegolnione... mam nadzieje ze jednak bedzie, umowilem sie juz rok temu z masą ludzi wlasnie tam...

stazzio

Na forum od:
30 sty 05, 1:13

Post 21 maja 04, 9:20

Mała errata: właśnie dzwoniłem do Domu Nauczyciela na Niemcewicza 8 w Cieszynie i bardzo miła pani (tu pozdrawiam :)) poinformowała mnie, że tym roku nie będzie tam noclegów dla uczestników festiwalu :( Czyli informacja na stronie NH jest błędna. Warto by ją chyba usunąć, żeby ludzie nie dzwonili po próżnicy i nie zawracali paniom głowy...

Dominik

Post 21 maja 04, 9:49

o to moze jednak zadzwonie do przedszkola nr16... a noz bedzie na odwrót :)

Dominik

Post 21 maja 04, 9:51

buuuu jednak "brak mozliwosci noclegu" jak to przed momentem oznajmiła pani przedszkolanka...

Gość

Post 21 maja 04, 12:20

nowy plakat jest fatalny!

Gość

Post 21 maja 04, 12:21

halo! jak tu pisze to tam mi sie pojawia! =)

Gość

Post 21 maja 04, 12:22

Wawrzyniec kocham Cie!

Gość

Post 21 maja 04, 12:23

Jaś też Cię kocham

komarcia

Post 21 maja 04, 13:43

Tegoroczny plakacik niestety rozczarowywuje. Powinien raczej reklamowac zlot podróżników( niebo odbijające sie w oku) niż festiwal dla kinoholików! Na stronie kontaktu z organizatorami jest plakat z taśma filmową, która "wchodzi" do oka ale wygląda to sztucznie... Plakaty z poprzednich lat mialy swój urok, temu jak na razie go brakuje.

kg
NH-Kreator

Na forum od:

Post 21 maja 04, 14:51

Tworzywo Sztuczne wystąpi 28 lipca w Klubie Festiwalowym

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum Forum ze Stopklatki - 2. 3. i 4. MFF Nowe Horyzonty 2002-2004