bombaj night

Wasze opinie o filmach 5. Festiwal Fimowego ENH. Dyskusje o odbywających się spotkaniach, wystawach, wykładach, koncertach.
m

Post 31 lip 05, 22:41

to byl najlepszy moment festiwalu!!!!!!

Ufo82

Na forum od:
31 lip 05, 20:03

Post 31 lip 05, 22:45

Jak sie usowa 2 razy wyslane takie same posty?Na razie moge tylko zmienic.
Ostatnio edytowano 31 lip 05, 22:49 przez Ufo82, łącznie edytowano 1 raz

Ufo82

Na forum od:

Post 31 lip 05, 22:46

Ja zaluje ze musialam wyjechac tego dnia i nie mogla isc ;(
Moze w Warszawie jakas powtoreczka bedzie?

Stalker

Na forum od:
31 lip 05, 15:27

Post 1 sie 05, 1:26

W przyszłym roku polecam zaprosić Asian Dub Foundation, jeśli ktoś lubi takie klimaty. Masala zagrała super, ale - bez obrazy - mają ledwie 10 procent energii Asii. Byłem na jej koncercie i wiem co mówię. Asian rządzi w tych klimatach :)

kiki

Post 1 sie 05, 11:05

stalker,juz sobie szukam tej grupy,skoro tak piszesz!!!!!!!!

A wogóle-jak to jest z ta Masala?Nie było Maxa c.

xam

Post 2 sie 05, 15:00

imprezy bollywoodzkie pewnie zrobia furore w ym roku

Jakub Duszyński

Na forum od:
23 mar 05, 14:31

Post 2 sie 05, 15:44

Tak, to była wspaniała noc. Wszystkim wielkie dzięki za przyjście i za fantastyczną reakcje na filmy zBollywoood pokazywane w Piaście o 10tej.Napiszcie do mnie, który z filmów pokazywanych w indyjskiej sekcji najbardziej Wam się podobał (jd@gutekfilm.pl)! I która scena z bollywoodzkich filmów była wiekopomna! I w ogóle o Waszych przeżyciach i wrażeniach. Zapraszam do Muranowa między 23-25 września na Bollywood Bis - kilka filmów znanych już Wam i nieznanych... Może stwórzmy forum poświęcone Bollywood, gdzie moglibyśmy sobie rozmawiać o odkryciach, nowych filmach i wszystkim, co nas ciekawi.... Kto jest za?

Jakub Duszyński

hajanara

Post 2 sie 05, 15:48

jakie fajne badania rynku. i całkiem darmowe - prawda?

roslinka

Post 2 sie 05, 16:09

ja jestem stuprocentowo za!!!! mimo ze jestem z gdanska do warszawy przyjade za pewno!! juz nie moge sie doczekac!!! :D
aha i jeszcze jedno..... dziekuje za te pelne emocji i pasji cudowne niezapomniane 10 dni!!!

m

Post 2 sie 05, 16:23

pomysł na forum o Bollywood jest rewelacyjny.Mozna by tam gadac,umieszczac fotki z imprez itp. Ściagnełam juz z netu"Jestem przy tobie".Ten film to najwiekszy odjazd.I swietna muzyka.
Panie Jakubie-od dzs jest Pan przywodca sekty bollywoodczyków;)

ps.ja i moi znajomi jestesmy z wawy,jesli mozemy pomoc przy organizacji imprez lub pokazow to bardzo chetnie

A*

Na forum od:
29 sty 05, 15:55

Post 2 sie 05, 16:40

m napisał(a):Panie Jakubie-od dzs jest Pan przywodca sekty bollywoodczyków;)

Tak! a pierwsze spotkanie sektańczyków i wyznanie wiary odbyło się pewnego historycznego wieczora w kinie PIAST :D

Mag

Na forum od:
2 sie 05, 12:14

Post 2 sie 05, 16:53

Forum to swietny pomysl :D Ja juz wiem, ze na pewno we trzy festiwalowiczki zawitamy na Bollywood Bis, wiec moze ekipa warszawska podpowiedzialaby cos w zwiazku z noclegami itd ;) To oczywiscie jeszce duzo czasu, ale planowac warto :D

elatus

Post 2 sie 05, 19:53

Ja jestem za, Panie Jakubie!!!

Ufo82

Na forum od:

Post 2 sie 05, 23:07

Tez jestem za wszystkim co Pan proponuje. Juz nie moge sie doczekac wrzesnia :)))kiedy mozna kupic bilety, karnety ???(oszalalam z radosci) =]

jadwiga

Na forum od:
17 lip 05, 21:30

Post 4 sie 05, 23:09

ech...ja również bardzo bym chciała przyjechać na przegląd we wrześniu, choć z bielska do stolicy to jednak kawałek drogi:/ale co tam....zbieram już pieniądze na bilety (może jakieś orientacyjne ceny już sie pojawiają??)

btw...sekta powinna mieć wg mnie kilka filli w różnych stolicach np na południu (bielsko-stolica podbeskidzia :D)

Maski

Na forum od:
2 sie 05, 13:03

Post 4 sie 05, 23:57

a może stwórzmy własny:Poliwood z glownym bohaterem Hura G(h)anem, Mira(skrót od Miroslawa) Kaptur,Gał G(h)anem, Jak K(h)ubem (wiadomo o kogo chodzi)

masakrytyczna

Na forum od:
26 lip 05, 16:54

Post 5 sie 05, 7:02

oczywiście można wszystko robic stolicy czemu nie.

w końcu gdańsk, katowice czy kraków to malutkie miasteczka i nikt by na takie fimy nie przyszedł
www.masakrytyczna.blog.pl >>dziwię się światu<<

Jakub Duszyński

Na forum od:
23 mar 05, 14:31

Post 5 sie 05, 17:35

Jutro ruiszam na wakcje...ale w międzyczasie zarzucam pytanie pod namysł. Która z piosenek/numerów tanecznych z cieszyńskich bollywoodów była najpiękniejsza?

- zaślubiny z Gdyby jutra nie było?
- taniec na pociągu z Dil se?
- a może coś z Devdas (Paro śpiewająca ze świecą/wiecznym płomieniem miłości w dłoni?)
- ostatnia piosenka na karuzeli z Jestem przy tobie?

Jakie są Wasze typy?

Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie
jakub

Yellowe

Na forum od:
18 mar 05, 17:24

Post 5 sie 05, 17:54

Od kilku dni slucham codziennie ChaiyaChaiya z "DilSe" - rewelka. Moge tanczyc i tanczyc! DilSe ma jeszcze u mnie punkt za piekne zdjecia w teledyskach.
Devdas muzycznie mnie nie porazil...

NoktowizoR

Na forum od:
1 sie 05, 18:09

Post 5 sie 05, 18:46

jesli chodzi o porazajace sprawy z bollywood:
- pretty woman z kal ho na ho (gdyby jutra nie bylo)
- Raghavan (Sunil Shetty) - terrorysta z "Jestem przy tobie", z tego samego filmu piosenka Lucky'ego po przemianie Sanjany;
- piosenka na pociagu z Dil se (z calego serca)
- podobno w Devdasie porazajaca byla piosenka pijacka pod koniec, ja nie dotrwalem, bo mnie sie nie teges zrobilo (to byl kryzysowy moment akurat w cieszynie, lekkie zmeczenie materialu, musialem wyjsc wczesniej).

ania_szm

Na forum od:
15 maja 05, 8:49

Post 5 sie 05, 20:17

Mnie najbardziej urzekł temat z "Gdyby jutra nie było". Ta piosenka siedzi mi w głowie i nie chce wyjść, nezależnie do tego co w danej chwili robię. To zaczyna być męczące... Ale w sumie lubię być tak męczona;)

mrta

Post 7 sie 05, 19:38

nieee... to chyba jedyna piosenka, która nie przypadła mi do gustu. No i jeszcze "time to disco" (chociaż wiem, że ma zagorzałych wielbicieli :-)
moje typy:
- pretty woman
- pijacka piosenka (noktowizor: super, że mi o niej przypomniałeś! tylko jaki to ma tytuł?)
- maahi ve (z kal ho naa ho - zaręczyny/zaślubiny -?)
- kuch kuch hota hai (SRK+Kajol+Rani)
- chaiya chaiya :-)

No to gdzie to forum Bollywoodzkie?

MissOrange

Post 7 sie 05, 22:05

Maar Dala z Devdas cudowna. a Chale Jaise Hawaien i Tumese Milke Dilka Jo Haal (dumdaradumdaradumdara ;) ) od razu mnie porywają do tańca. I oczywiście Kuch Kuch Hota Hai. No i Chaiya Chaiya z Dil Se.
Jakub jak wrócisz, przegraj mi tą składankę Shahrukhową!
Aga alias AO alias Agentka

elatus

Post 7 sie 05, 22:53

Pijacka piosenka to Chalak Chalak, to jeden z moich typów.
A Mahi Ve, Panie Jakubie, to zaręczyny, nie zaślubiny... ;-))) Na ślubie jest smutna wersja Kal Ho Naa Ho, i nie ma tam tanecznych fajerwerków...
Moje pozostałe typy to Mahi Ve i Pretty Woman z KHNH, oraz Tumse Milke Dil (piosenka po przemianie Sanjany) z Main Hoon Na. A z Devdasa podobała mi się Maar Daala (piosenka, którą tańczy prostytutka po przybyciu Devdasa, gdy wygrała zakład)
Ach, w ogóle wszystko mogę oglądać w kółko!

Pozdrawiam!

elatus

Post 7 sie 05, 22:54

No i temat z Kal Ho Na Ho...
To pstrykanie palcami w tle...

pyar

Post 8 sie 05, 14:43

kiedy beda info dotyczace wrzesniowego przegladu? mozna juz rezerwowac bilety? a tance tez beda? piosenka na pociagu z dil se to bollywood w pigulce. cudo! przeboje main hoon na i kal ho na ho sa idealne na imprezy (nikt chyba nie usiedzi w miejscu jak uslyszy chale jaise hawaien). maar daala z devdas, mathuri dixi na planie... to juz klasyka, piekna klasyka. pozdrawiam wszystkich fanow bollywoodu i przede wszystkim tych, ktorzy sie przyczynili do tego calego balaganu

soni

Post 8 sie 05, 15:28

bombajska balanga nie bylaby chyba tak dobra gdyby nie interwencja 'dyrekcji'. masala wymyslila sobie koncert i pierwsza godzina byla przeciez katastrofa. jakies wnioski na przyszlosc? dyrektorze jakubie, moze pan zostanie dj'em??? niektorzy mysleli ze pan spiewa naprawde...

Paż Królowej

Post 8 sie 05, 15:38

Bombaj nite - BYŁO REWELACYJNIE.

prosimy (mieszkańcy Południa Polski) wziąć pod uwagę KATOWICE w róznych tego typu posunięciach typu: Bollywood Bis. W końcu chyba nie tylko Warszawa była na festiwalu??!!]

a może w Cieszynie....?

kiki

Post 8 sie 05, 16:09

bez pezesady z ta katastrofa.Ja uwazam ze od poczatku masala byla swietna

Ufo82

Na forum od:

Post 8 sie 05, 16:52

Maar dala z Devdas.Ale ja nie moge wybrac jednej bo mi sie wszystkie podobaja. Z kazdego z tych filmow jest co najmniej z 4 przeboje.Piosenka z pociagu Dil Se czy temat z "Gdyby jutra nie bylo" czy z zareczyn z tego samego "Maahi Ve", temat z Main hoon na...kopalnia przebojów od razu wprowadzaja mam dobry humor jak tego slucham.

ole

Post 9 sie 05, 11:30

masala w cieszynie byla fantastyczna! ta muzyka ruszyla nawet meska czesc towarzystwa, co nie zdarza sie czesto

ania_szm

Na forum od:
15 maja 05, 8:49

Post 9 sie 05, 14:47

W niedzielę na rosyjskiej stacji PTP leciało "Gdyby jutra nie było". Niestety z rosyjskim lektorem, ale i tak byłam mile zaskoczona.
Ostatnio edytowano 10 sie 05, 10:50 przez ania_szm, łącznie edytowano 1 raz

Ufo82

Na forum od:

Post 9 sie 05, 19:20

To u nich leca takie filmy, a u nas tak trudno dostepne :(

Powrót do 5. - Program festiwalu