Reklamy... :)))))

Wasze opinie o filmach 5. Festiwal Fimowego ENH. Dyskusje o odbywających się spotkaniach, wystawach, wykładach, koncertach.
artis83

Na forum od:
4 lip 05, 16:43

Post 25 lip 05, 11:15

Hehe. Wiem ze to temat najmniej istotny ale chciałam zauważyć, że reklamy w tym roku sa beznadziejne. Jedynie "Cała Polska czyta dzieciom" wywołuje owacje. Spójrzcie jak bardzo ten zupełnie nieistotny element pobudza publiczność. Poprostu pamiętamy to z zeszłego roku i jest super! Poza tym reklama CHELO jest beznadziejna. Wiem, że reklamy są oczywiśćie zależne od sponsorów, ale chciałam przypomnieć tę z przed 2 lat -"MTV stymuluje".Akcja w zakładzie krawieckim, lata 60 i panie ładnie zaycznają tańczyc do "hit me baby one more time". To była rewelacja! Gdyby ja tak teraz puścic przed seansem to by dopiero była radość:))) Nieststy MTV nie jest sponsorem :( Szkoda...

Freak_lodz

Na forum od:
6 lut 05, 17:58

Post 25 lip 05, 14:02

Ja juz mam dosc reklam....
Say what you mean
Mean what you say
Say what you feel
Feel what you say

wooki

Post 25 lip 05, 16:48

No racja - dwa lata temu reklamy byly swietne i ludzie bawili sie juz przy nich:] MTV rzadzila a teraz smuty...

A*

Na forum od:
29 sty 05, 15:55

Post 25 lip 05, 18:40

Ale czołówka ENh jest absolutnie rewelacyjna.

Francesca

Post 25 lip 05, 23:50

Chciałam zauważyć. że mały wiatraczek z reklamy Nescafe jest intrygujący i pobudza wyobraźnię ludzi...

wooki

Post 26 lip 05, 12:10

A to ja jeszcze pomarudze - reklama canal +. Wkurza mnie bo raczej malo prawdopodobne jest zeby karny zostal wywolany przez obronce, ktory symulowal faul!!! Kurcze o ile znam przepisy pilki noznej to rzut karny, przyznawany jest po faulu na napastniku druzyny przeciwnej w polu karnym. A ci "obronca symulowal, sad widzial ten mecz":/

Gość

Post 26 lip 05, 14:49

wooki napisał(a):A to ja jeszcze pomarudze - reklama canal +. Wkurza mnie bo raczej malo prawdopodobne jest zeby karny zostal wywolany przez obronce, ktory symulowal faul!!! Kurcze o ile znam przepisy pilki noznej to rzut karny, przyznawany jest po faulu na napastniku druzyny przeciwnej w polu karnym. A ci "obronca symulowal, sad widzial ten mecz":/

hahaha:)) nic z tego nie rozumiem ale ok. Poza tym tez mnie ta relkama denerwuje.pozdrawiam

Tetsuo

Na forum od:
3 mar 05, 0:26

Post 26 lip 05, 16:15

świertna była reklama Radiostacji z myszkami. Była na 1. cieszyńskim festiwalu.

Rekalma Red Bulla w tym roku wyjątkowo słaba jest też.

chewbacca

Post 27 lip 05, 0:41

A największa padaka jest z namiotem festiwalowym. Porażka.

Magda.W

Na forum od:
27 lip 05, 17:51

Post 27 lip 05, 18:08

dla mnie beznadziejne jest to z tą żabą. już sto razy lepsze było w zeszłym roku z tą pustą biblioteką "czy jest pan kleks?". a tak ogólnie to reklamy mnie mniej denerwują niż zazwyczaj. Do tego baaaaaaardzo mi się podoba napisik "kino żyje. i ma się dobrze. w Cieszynie." - świetny pomysl.
aha - a propos canal + --> juz gorszej reklamy chyba by nie mogli wymyślić - po pierwsze jest beznadziejna , zwłaszcza moment "o mało się ze smiechu nie posi.." a po drugie , skoro się reklamują na festiwalu filmowym to mogliuby wyskoczyć z jakąś filmową, a nie sportową , reklamą

K

Post 30 lip 05, 9:31

No dobrze, my tu marudzimy, a ja ciągle nie wiem co mówi mały wiatraczek...

Magda.W

Na forum od:

Post 30 lip 05, 10:51

deep2

Na forum od:
30 lip 05, 8:24

Post 31 lip 05, 9:18

Nie no ale chyba na to "naiwne" pianinko na reklamie nowych horyzontów nie ma co narzekać. Tekst "Kino żyje...." tez jest zajebisty, po tym robi sie tak fajnie, siedzisz sobie w Cieszynie ogladasz ciekawe filmy. Czujesz że wspólnie z innymi tworzysz pewna "niebanalną" społeczność i że tez jestes trybikiem w tej maszynce. Kurcze ja juz musiałem wrócić więc poczuje to dopiero za rok. A tymczasem pozrdawiam pozdrawiam wszystkich festiwalowiczów :-)

Stalker

Na forum od:
31 lip 05, 15:27

Post 31 lip 05, 15:34

Dlaczego firmy reklamujące się przywożą tak mało spotów? Przecież Red Bull ma ich setki. Wystarczy co parę dni zmieniać spot i narzekań byłoby mniej. A tak wszyscy mają już dość tej papki i robi się anty reklama. Szkoda, że w tym roku mało było tłumaczeń na inne jężyki i żartó z reklam (cenzura?).

Mam sposób na reklamy: gram na komórce. Mało rozwijające, ale bardziej zamuje niż oglądanie Siedmiu sekund w Tybecie.

mucha

Na forum od:
31 lip 05, 15:43

Post 31 lip 05, 15:59

a gazeta wyborcza!?

...kino koncert muzeuim teatr wystawa... sa wszedzie :P
mam omamy kinowo-koncertowo-muzealno-teartalno-wystawowe. chca nas ogUpic, czy co?!
git

ave_Adore

Na forum od:
21 lut 05, 14:29

Post 31 lip 05, 16:00

Najciekawszą reklama z tych wszystkich prezentowanych(czytaj: najmniej drażniacą), jest dziełko gazety KINO. Dobra animacja a do tego dobrze dobrane efekty dzwiękowe. I ten napis końcowy: "Obejrzałes? Przeczytaj!" :D

wooki

Na forum od:
27 lip 05, 18:56

Post 31 lip 05, 16:09

Stalker napisał(a):Dlaczego firmy reklamujące się przywożą tak mało spotów? Przecież Red Bull ma ich setki. Wystarczy co parę dni zmieniać spot i narzekań byłoby mniej. A tak wszyscy mają już dość tej papki i robi się anty reklama. Szkoda, że w tym roku mało było tłumaczeń na inne jężyki i żartó z reklam (cenzura?).

.

To ze jest malo spotow to kwestia tego, ze wszystkie reklamy podobnie jak filmy puszczane sa z tasmy - nikomu nie chcialo by sie sklejac roznych wersji tych samych reklam - po prostu za duzo roboty...

a co do "cenzury" to faktycznie, wiem z pewnego zrodla ze sponsorzy sie czepiali ze jajca i w ogole... no i zarty poszly na bok:[
tak powiedzial...

Magda.W

Na forum od:

Post 31 lip 05, 17:30

rzeczywiscie, reklama KINA jest fajna. prosta i elegancka. (chociaż znam zagorzałych przeciwników) Napis "obejrzales? przeczytaj." też jest doskonaly bo Kino zdecydowanie lepiej czytac Po niz Przed :)
mi sie podobało to ze nie bylo tych tłumaczen pod reklamami - one były zabawne tylko kilka razy a potem już nudziły. Ja ogólnie staram się na reklamy aż tak bardzo nie narzekac - tzn. irytują m,nie poszczególne, ale nie narzekam na sam fakt ich istnienia bo sobie tlumacze ze bez nich nie byloby festiwalu... i latwiej sie je znosi. a poza tym mozna sie zdrzemnac ;) choc gra na komorce nie przyszla mi do glowy

Ufo82

Na forum od:
31 lip 05, 20:03

Post 31 lip 05, 20:26

Mnie sie podoba jak przed filmami boolywood "prosza o wylaczenie komorek", a wentylatorek mowi chyba "chrzan sie frapee"...

Ufo82

Na forum od:

Post 31 lip 05, 20:28

Ok juz w innym temacie zostalo wszystko wytlumaczone. Pewnie jest :Grzej sie...
Ostatnio edytowano 31 lip 05, 22:43 przez Ufo82, łącznie edytowano 1 raz

mucha

Na forum od:
31 lip 05, 15:43

Post 31 lip 05, 21:24

GRZEJ SIE FRAPEE!!
git

eq

Post 1 sie 05, 21:29

wooki napisał(a):A to ja jeszcze pomarudze - reklama canal +. Wkurza mnie bo raczej malo prawdopodobne jest zeby karny zostal wywolany przez obronce, ktory symulowal faul!!! Kurcze o ile znam przepisy pilki noznej to rzut karny, przyznawany jest po faulu na napastniku druzyny przeciwnej w polu karnym. A ci "obronca symulowal, sad widzial ten mecz":/

a to obronca nie mogl sie zapedzic w pole karne i zostac sfaulowanym? mnie sie reklama podobie

natka

Post 1 sie 05, 22:21

ja też jestem za Kinem. jeżeli już muszę dzierżyć jakieś reklamy, to wszystkie mogłyby być takie jak ta. konkretna, zapadająca w pamięć, bez zbędnych treści, muzyczek, sloganów.

deep2

Na forum od:
30 lip 05, 8:24

Post 6 sie 05, 20:18

ale nie wszystkie muzyczki są zbedne, jaka muzyka reklamowa jest narazie na topie?? Mi się podoba ta z reklamy millera (gość zapindala na rowerze). Ale ogólnie reklamy w Cieszynie były już meczące i chyba troche wybijały z nastroju. Chociaż reklama "Kino" i "Era nowe..." były spoko..... pozdrawiam pozdrawiam

Yellowe

Na forum od:
18 mar 05, 17:24

Post 6 sie 05, 21:36

najbardziej odpowiednie byly reklamy Ery. Wbrew pozorom wprowadzaly przyjemny nastroj i wcale nie przeszkadzaly. Tworzyly pozytywny wizerunek marki, a o to chodzi. Wstawki typu "era zaprasza na film z cyklu..." byly wrecz potrzebne. a wylaczenie komorek powodowalo, ze kilka osob na sali nerwowo wylaczalo dzwonek - jedyny pozyytwny aspekt reklam...

natka

Na forum od:
1 sie 05, 22:28

Post 6 sie 05, 21:51

he, do ery mam uraz po zeszłorocznych(!) reklamach Tak Taka...czy to 2 lata temu? nie, chyba rok temu...w każdym razie do tej pory mam traumę przez ten jazzzzgot.

Tomassi

Na forum od:
9 sie 05, 9:07

Post 9 sie 05, 10:35

wooki napisał(a):
Stalker napisał(a):Dlaczego firmy reklamujące się przywożą tak mało spotów? Przecież Red Bull ma ich setki. Wystarczy co parę dni zmieniać spot i narzekań byłoby mniej. A tak wszyscy mają już dość tej papki i robi się anty reklama. Szkoda, że w tym roku mało było tłumaczeń na inne jężyki i żartó z reklam (cenzura?).

.

To ze jest malo spotow to kwestia tego, ze wszystkie reklamy podobnie jak filmy puszczane sa z tasmy - nikomu nie chcialo by sie sklejac roznych wersji tych samych reklam - po prostu za duzo roboty...

To może dać różne spoty do różnych kin - od razu powinno być lepiej. Była taka reklama (bodajże Vivy), która pojawiała się chyba tylko w jednym kinie. Za to w kinie na zamku prawie w ogóle nie było reklam.

michał fetler

Na forum od:
15 cze 05, 11:09

Post 10 sie 05, 21:35

do ostatniego dnia ludzilem sie ze moze choc raz zostanie wyemitowana reklama (spoleczna) z dwojgiem dzieci i smoleniem w roli bibliotekarza. wydaje mi sie ze wywolalo by aplauz na sali (tak jak to bylo w zeszlym roku jak raz czy dwa razy puszczono "cala polska czyta dzieciom...")

no nic... szkoda

Magda.W

Na forum od:

Post 10 sie 05, 22:13

wg mnie zto ze Smoleniem jest sto razy lepsze niż to z żabą

Ufo82

Na forum od:

Post 11 sie 05, 18:24

obie sa bardzo dobre- juz stare ale naprawde dobre.

kiwi

Post 13 sie 05, 11:18

no tak ale milo byloby zobaczyc caly set reklamowy za jakis miesiac dwa i powspominac i miec go na kompie tak dla przypomnienia ... ale karta pamieci aparatu taka mala i byly wazniejsze rzeczy do sfimowania ;-(((

Magda.W

Na forum od:

Post 13 sie 05, 14:30

o jezus to już chyba perwersja o_O

kiwi

Post 14 sie 05, 19:01

hhehe - nie - masochizm ;-)

Powrót do 5. - Program festiwalu