Pierwszy wielosalowy arthouse w PL - Kino Nowe Horyzonty!

O wrocławskim Kinie NH. Zapowiedzi repertuarowe. Wasze propozycje, uwagi.
doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 12 gru 16, 10:16

Na pewno była w papierowym programie obchodów rozdania ENF. Co do info na stronie internetowej to nie wiem; nie śledziłem tego aż tak uważnie.
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 12 gru 16, 10:27

Na stronie www kina było tu:
http://www.kinonh.pl/artykul.do?id=2121
Z tego, co pamiętam, ta informacja pojawiła się tego samego dnia, co reszta programu.

Grzes

Na forum od:

Post 13 gru 16, 0:47

Godna odnotowania niespodzianka: Pomiędzy seansami repertuarowymi, wśród których ostatnio niewiele jest filmów wartych obejrzenia, za to wielu wcześniej anonsowanych potencjalnie interesujących pozycji nie ma, w zapowiedziach na przyszły tydzień pojawiła się (z opóźnieniem i pominięciem "Zapowiedzi repertuarowych", więc łatwo chyba przegapić) Komunia Anny Zameckiej. Tylko trzy seanse, ale to zawsze coś.

wks

Na forum od:
1 lut 09, 16:38

Post 19 gru 16, 22:17

Weekend zamknięcia ESK już minął, a w KNH nadal wyświetlany jest klip zachęcający do udziału w tej imprezie.

Grzes

Na forum od:

Post 21 gru 16, 18:53

Widzę, że pojawiły się zapowiedzi repertuarowe na styczeń. Czy brak Nieprawych Sitaru (którzy mają wg Kino Info premierę 13.01) jest planowy, czy jest przeoczeniem wnikającym z dosyć egzotycznego dystrybutora? Pewnie (niestety) to pierwsze, ale film z programu Nowych Horyzontów nie pokazywany w KNH, kiedy w końcu trafił do dystrybucji, wygląda dosyć dziwnie.

Grzes

Na forum od:

Post 23 gru 16, 9:41

Ten program IFFR Live, który pojawił się na stronie, to ostateczny? Bo na stronie IFFR widzę w ramach tego cyklu 5 tytułów + informację, że jeszcze jeden się pojawi, a na stronie KNH są tylko 3, w dodatku te 3 najmniej interesujące i w większości o 16 (czyli godzina też nie zachęca).

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 23 gru 16, 12:52

Tak, to program w KNH. Nic nie wiem o ewentualnych zmianach.

wks

Na forum od:

Post 24 gru 16, 17:48

Trochę dziwi mnie wybór "The Giant" do IFFR. Do tej pory były tu prezentowane filmy premierowe. "The Giant" był już pokazywany na kilku dużych festiwalach (San Sebastian, Toronto, Warszawa), gdzie zdobył nawet kilka nagród. Może kryterium wyboru była kontrowersyjność - temu filmowy zarzucano głównie szantaż emocjonalny w scenach finałowych.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 28 gru 16, 12:42

Grzes napisał(a):Widzę, że pojawiły się zapowiedzi repertuarowe na styczeń. Czy brak Nieprawych Sitaru (którzy mają wg Kino Info premierę 13.01) jest planowy, czy jest przeoczeniem wnikającym z dosyć egzotycznego dystrybutora? Pewnie (niestety) to pierwsze, ale film z programu Nowych Horyzontów nie pokazywany w KNH, kiedy w końcu trafił do dystrybucji, wygląda dosyć dziwnie.

wiadomość z ostatniej chwili: będzie kilka seansów (od 13 stycznia)

Grzes

Na forum od:

Post 2 mar 17, 12:16

Zajrzałem na kinoinfo.pl i, ku mojemu zaskoczeniu (bo jeszcze z tydzień temu tego nie było), wśród filmów wchodzących na polskie ekrany 10 marca znalazłem najnowszy film znanej doskonale z Nowych Horyzontów tureckiej reżyserki Yeşim Ustaoğlu Światło i cień. Oczywiście w zapowiedziach kina ani śladu (nic dziwnego - dystrybutor ten sam, co Nieprawych, czyli dosyć egzotyczny). Jakie są szanse na to, że film jednak do nas trafi?

Grzes

Na forum od:

Post 4 mar 17, 13:41

O! Nawet się dziesiątego jedno miejsce w ramówce zwolniło, bo premiera Dzikiej została opóźniona o kolejne kilka tygodni. Mam nadzieję, że układający program kina z tej zmiany skorzystają, bo niezbyt fajnie by było, gdyby jedna z bodaj zaledwie pięciu naprawdę interesująco zapowiadających się premier marca nie trafiła do Wrocławia.

Grzes

Na forum od:

Post 28 mar 17, 22:30

A jakie są szanse na to, że estońska Matka pojawi się w ramówce Kina NH? Bo nie widzę jej ani w zapowiedziach repertuarowych ani w programie Wiosny Filmowej.

miecznik

Na forum od:
10 mar 08, 13:41

Post 11 lip 17, 13:08

Pada jedna ze świątyń Popcornu we Wrocławiu?

Radio Wrocław donosi nieoficjalnie, że Multikino Arkady nie ma przedłużonej umowy z Galerią Handlową Arkady Wrocławskie. Ostatnie seanse w Arkadach w najbliższy czwartek, 13.07.2017.

Pamiętacie jeszcze, że dwie sale Multikina Arkady wyświetlały seanse Festiwalu Filmowego Nowe Horyzonty?

Swoją drogą Kino Nowe Horyzonty we Wrocławiu również nie jest na wieczność, Gutek tylko dzierżawi obiekt od Agory i Heliosa. Część pieniędzy dorzuca z budżetu miasta prezydent Dutkiewicz. Kolejny prezydent (najprawdopodobniej pani Chybicka) może już wspierać służbę zdrowia, szpitale, przychodnie, niż kulturę. A wtedy PA, PA, Nowe Horyzonty z Wrocławia! Jedziemy do Supraśla, razem z kinem i z festiwalem.

http://www.radiowroclaw.pl/articles/view/68348/Pierwsza-likwidacja-multipleksu-we-Wroclawiu

doktor pueblo

Na forum od:

Post 11 lip 17, 13:39

Potencjalna likwidacja tego multipleksu wynika z jednego - tuż obok (na terenie Dworca PKS) powstaje jeszcze większy multipleks (m.in. z IMAXem), który ma być gotowy pod koniec tego roku.

miecznik

Na forum od:

Post 13 lip 17, 13:07

Ponoć to Arkady Wrocławskie nie podpisały kontraktu z Multikinem. Multikino chciało przedłużyć umowę tylko na rok.

Właściciele Arkad mówią, że będzie u nich nowy operator kinowy. Plotki głoszą, że będzie to sieć OH Kino (mają swoje kino w Mysłowicach).

doktor pueblo

Na forum od:

Post 13 lip 17, 19:19

Wroclavia (to co powstaje na terenie dworca PKSu) ma mieć wg zapowiedzi 20 sal kinowych. Trudno uwierzyć, żeby ktoś mógł z tym molochem konkurować.

IPACOXT

Na forum od:
24 lip 07, 12:51

Post 4 wrz 17, 10:54

Czy Odwet bedacy w zapowiedziach na 1wrzesnia ma szanse pojawic sie w repertuarze czy to tylko taki
queerbaiting? I w ogole drodzy widzowie co moze chcielibyscie Tongariro spadajcie do DCF albo w ogole nie wychodzcie z szafy?. Ja poprosze o jakis seans Odwetu niech juz bedzie o 22
ale niech bedzie. Dziekuje za uwage.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 5 wrz 17, 12:11

Odwet w repertuarze od 8 września.

Grzes

Na forum od:

Post 31 paź 17, 22:07

A co z Kobietą z lodu Slamy? Jest w zapowiedziach kina na 3 listopada, ale w repertuarze na najbliższy tydzień brak. Zmienił się termin premiery? KNH nie będzie pokazywać? Będzie, tylko później?

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 2 lis 17, 18:50

Zmiana. Będzie, ale w późniejszym terminie.

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 11 gru 17, 10:08

Minęło prawie półtora miesiąca, a ten nieszczęsny Slama jakoś dotrzeć do KNH nie może...

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 22 gru 17, 19:54

Jarosz

Na forum od:

Post 27 gru 17, 13:15

A tak, byłem jeszcze przed świętami. Dziękuję bardzo :)

Grzes

Na forum od:

Post 12 sty 18, 12:54

Wiem, że w zapowiedziach nie ma, w dodatku termin premiery jest pewną zagadką (na stronie dystrybutora, którym na nieszczęście jest Bomba, jest co innego niż wszędzie indziej), ale i tak się zapytam: jest jakaś szansa na Gniazdo Teresy Villaverde w KNH?

Querelle

Na forum od:
24 gru 04, 4:26

Post 29 sty 18, 12:46

Bomba przechodzi samą siebie. Trzy różne daty premiery (dwie styczniowe, jedna lutowa).
I, co najgorsze, nigdzie nie interweniują, by to poprawić. Premiera miała być już w listopadzie/październiku. Nawet w jednym z zeszłorocznych wydań "Kina" pojawił się wywiad z Teresą Villaverde...

W katowickim Światowidzie "Gniazdo" już jest. Niektóre sceny do wyrzucenia, ale całość broni się jak najbardziej. Wspaniała scena zamykająca film (NH!).

Zastanawiam się, kto Bombie tłumaczy ścieżki dialogowe. Nie znam portugalskiego, ale jeśli czytam zdania typu "Dziś omówimy płaszczyzny pionowe, a potem graniastosłupy o podstawie kołowej" (o mało spadłbym z krzesła), to wątpię, by pozostałe zdania były odpowiednio przetłumaczone (niektóre są po prostu bez sensu).

Grzes

Na forum od:

Post 29 sty 18, 13:44

Czyli to ta styczniowa data premiery była prawdziwa? Nie wpadłbym na to, biorąc pod uwagę, że ani w Wawie, ani w Krakowie tego nigdzie nie grają (przynajmniej tak filmweb twierdzi).

Co do "graniastosłupów o podstawie kołowej" - myślę, że to niczego nie oznacza - często całkiem dobrzy skądinąd tłumacze mają mierne pojęcie o matematyce (nawet o zupełnych podstawach), bo to "chumaniści" są, tacy właśnie przez ch.

A pytanie do KNH wciąż aktualne, choć z doświadczenia wiem, że brak odpowiedzi zwykle oznacza odpowiedź negatywną.

Querelle

Na forum od:
24 gru 04, 4:26

Post 29 sty 18, 19:04

Premiera Gniazda była już podobno 19 stycznia.

http://kinoinfo.pl/film.jsp?f=7265

W przypadku Bomby lepiej sprawdzać daty na kinoinfo.pl niż na ich oficjalnej stronie, gdzie kalendarz premier w menu po prawej stronie to jakieś kuriozum (zapowiedzi wymieszane z filmami, które w kinach są już od paru miesięcy).

Grzes

Na forum od:

Post 29 sty 18, 20:21

Dobrze wiesz, że z kinoinfo.pl korzystam, więc tej daty u nich jestem świadomy. Tyle że z tego, co pamiętam, 19.01 też sprawdzałem na filmwebie, czy gdzieś grają - i nie było w żadnym kinie w Warszawie ani w Krakowie. Moje wrażenie jest takie, że w przypadku Bomby ich własna strona rzeczywiście wiarygodna nie jest (podobnie - bezwartościowe są ich profile na portalach społecznościowych), ale wiarygodne nie wydaje się być żadne źródło, co jest przykre, bo czasem (jak w przypadku Gniazda) mają w ofercie ciekawe filmy.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 6 lut 18, 11:14

Gniazdo będzie pokazywane w KNH na początku marca.

Grzes

Na forum od:

Post 6 lut 18, 13:57

A to świetnie. Dzięki.

Grzes

Na forum od:

Post 27 lut 18, 14:25

Więc jak to było? "Początek marca"? Patrzę się na repertuar, i nie widzę (wiem, że ten"początek" może od biedy też oznaczać np. kolejny tydzień, ale na wszelki wypadek przypominam o obietnicy).

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 1 mar 18, 12:30

od 9 marca

Jarosz

Na forum od:

Post 16 mar 18, 10:00

Apeluję o sprawdzenie systemu nagłośnienia w "szóstce", bo nie daje się tam filmów oglądać. Dźwięk rzęzi jak w radyjku przenośnym, kiedy pracuje ono na bateriach będących na skraju wyczerpania. Dotyczy to zwłaszcza muzyki - dialogi słychać jakoś znośnie. Myślałem, że środowy seans z takimi "atrakcjami" był zwykłym wypadkiem przy pracy, ale wczoraj w sali nr 6 sytuacja znów się powtórzyła.

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 16 mar 18, 20:21

Jarosz: dziękuję za tę uwagę. Sprawdzimy nagłośnienie w sali 6.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 17 mar 18, 14:39

Jarosz, podaj, proszę, tytuły filmów i godziny seansów, na których byłeś w sali 6 w środę i w czwartek. Dziękuję.

Jarosz

Na forum od:

Post 18 mar 18, 12:53

Bardzo proszę: w środę to było Gniazdo (jedyny seans tego dnia), w czwartek Jestem najlepsza. Ja, Tonya (na ostatnim seansie).

Jarosz

Na forum od:

Post 18 kwi 18, 12:36

A co się dzieje ze Znikasz, który to film miał być grany od 13 kwietnia? W repertuarze na kolejny tydzień, od 20 kwietnia, znów nie ma... Będzie później czy wcale?
Tak, wiem, Bomba Film jak zawsze się stara :wink:

EDIT: A teraz (25 kwietnia) w ogóle znikł z zapowiedzi :(
No ale co się dziwić, z takim tytułem... :P

Grzes

Na forum od:

Post 30 paź 18, 21:20

Mam dwa pytania dotyczące filmów wchodzących do kin w najbliższym tygodniu:
1. W zapowiedziach był m.in. Listopad, ale w programie nie ma. Pojawi się jeszcze w tym tygodniu lub później?
2. Nawet w zapowiedziach nie ma Trzech twarzy Panahiego, które grane są za to w DCF-ie, tyle że w piwnicy, której odwiedzania wolałbym uniknąć. Jest szansa, że film będzie grany w KNH później?

Grzes

Na forum od:

Post 6 lis 18, 14:29

Jak ja kocham ten głuchy telefon! Widzę, że Trzy twarze są w zapowiedziach na 30.11 w papierowym programie kina. Mam nadzieję, że będą też w rzeczywistości, bo w DCF-ie są grane tylko do czwartku, i raczej się nie wybiorę.

wks

Na forum od:

Post 27 lis 18, 20:53

Wczorajsze spostrzerzenie z kina NH - na monitorze każdej kasy inna godzina, każda o kilka minut pózniejsza niż aktualna.

alicia
NH Obsługa Widza

Na forum od:
10 kwi 15, 8:26

Post 3 gru 18, 12:18

Dziękuję za informację! Poprawimy za chwilkę.
Pozdrawiam

Grzes

Na forum od:

Post 9 sty 19, 14:10

Kinoinfo.pl podaje, że podobno Dowłatow Germana ma pojawić się w dystrybucji 18.01. Wiadomo coś o tym, czy będzie w KNH? Tudzież, czy w tym terminie, bo - zdaje się - inne źródła na razie tego nie potwierdzają (w szczególności strona dystrybutora (Solopanu) na temat tej premiery milczy)?

edit: Pojawił się też na liście zapowiedzi na Filmwebie, więc to chyba prawda.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 16 sty 19, 12:23

miecznik

Na forum od:

Post 18 sty 19, 16:06

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 15 lut 19, 9:32

m4ro

Na forum od:
27 lip 10, 0:33

Post 12 lut 20, 16:40

Jak widać nie takie najgorsze te filmy ;-)
Załączniki
Ptakodemia.png
Wszystko, co się wydarzyło, zostało sfilmowane. A jeśli zostało sfilmowane, znaczy, że to prawda.

m4ro

Na forum od:
27 lip 10, 0:33

Post 14 lut 20, 23:11

Wczoraj w Melo Radiu wspomnieli o cyklu Najlepsze z Najgorszych: że pierwszy seans zgromadził 150 widzów, a ostatni już ponad 400.
Fakt - następne seanse odbędą się już w większej sali.
Wspomnieli też, że po marcowym Mutant Blast i kwietniowym Plan 9 z kosmosu mają się pojawić polskie filmy.
Wszystko, co się wydarzyło, zostało sfilmowane. A jeśli zostało sfilmowane, znaczy, że to prawda.

miecznik

Na forum od:

Post 1 maja 20, 18:13

Agora pozbywa się biznesu gastronmicznego. Papa Diego i Van Dog w stanie upadłości.
Jeśli kryzys nadal będzie trwać, Agora może pozbyć się Heliosa. Hipotetycznie rozważając, co dalej z KNH, gdyby Helios miał zmienić właściciela lub miałby upaść? Przypomnę, że SNH wynajmuje od Heliosa obiekt przy Kazimierza Wielkiego. To nadal jest kino Helios, tylko zarządzane przez SNH. Takie gdybanie, gdyby spełnił się najczarniejszy scenariusz. Agora na prawdę ledwo zipie.

doktor pueblo

Na forum od:

Post 2 maja 20, 14:33

Kryzysy sprzyjają racjonalizacji, być może więc efektem wirusa będzie to, że KNH przeniesie się do DCFu, z którym już zdaje się (po zmianie szefa) się pogodzono. W końcu taki był plan od początku.

miecznik

Na forum od:

Post 3 maja 20, 6:32

Czechy przygotowują się do ponownego otwarcia kin od 11.05.2020. Maksymalnie 100 widzów na sali. Siadanie co drugie miejsce i co drugi rząd (rodziny mogą siadać razem koło siebie). Oglądanie w maseczkach, zakaz konsumpcji podczas seansu.
We Wrocławiu pojawiają się pomysły na kino samochodowe na powietrzu. Oh Kino planuje uruchomić projekcje na dachu Arkad Wrocławskich.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kino NH