Box dvd z filmami z 16. MFF T-Mobile Nowe Horyzonty?

Co zobaczyłeś? Co polecasz? Co odradzasz? Dyskusje o filmach.
doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 19 sty 17, 11:55

Mam pytanie. Czy jest planowany box dvd z filmami z 16. MFF T-Mobile Nowe Horyzonty, a jeśli tak, to czy wiadomo, co w nim się znajdzie? Ostatnią edycję w dużej mierze przegapiłem, wszystkich filmów w ramach touru też raczej nie dam rady obejrzeć, stąd byłbym zobowiązany za informacje na ten temat.
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 19 sty 17, 15:46

No właśnie, w tym roku przecież nie ma touru, a liczba zapowiadanych przez Stowarzyszenie Nowe Horyzonty premier skurczyła się do czterech (nie wliczam filmów dla dzieci). Czy w związku z tym w ogóle będzie box? A jeśli tak, to tylko czteropłytowy czy też może znajdzie się w nim coś jeszcze?

Tomek

Na forum od:
11 maja 10, 13:37

Post 9 lis 18, 11:21

Czy ktoś w Stowarzyszeniu NH lub Gutek Film zastanawia się nad wydawaniem filmów na blu ray ? Rozdzielczość na filmach DVD jest w dobie dzisiejszych telewizorów katastrofalna. Gdy filmy oglądaliśmy na sprzęcie 21 czy 25" to wszystko wyglądało jeszcze ok. Jednak gdy dziś na większych ekranach minimum 50" (tendencja jest cały czas wzrostowa) to nie da się tego oglądać. Nie chodzi tylko o wielkość przekątnej ale wyświetlacze są przystosowane do Full HD/4K i materiał w SD jest dużo gorszej jakości niż na zwykłych ekranach. Nie ma sensu więc kupować DVD bo za chwilę nie będziemy mogli tego oglądać. Sam chętnie bym filmy kupował bo zawsze lubiłem je kolekcjonować ale teraz zwyczajnie straciło to sens.

Ideałem byłby serwis streamingowy wzorem Netflixu ale taki z ambitniejszymi pozycjami. Niestety, pewnie jest to nieopłacalne.

Powrót do O filmach na dużym i małym ekranie