Odbiór karnetów

Sprawy organizacyjne. Wasze propozycje. Czułe słówka, szepty i krzyki.
Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 9 lip 16, 0:20

Z informacji na stronie wynika, że karnety można odbierać do godziny 21. Niestety 21 lipca mogę być we Wrocławiu dopiero chwilę po 21, a chętnie wybrałbym się na "Neon Demon" na rozgrzewkę. Czy jest możliwość upoważnienia kogoś do odebrania karnetu za mnie? Ew. jakieś inne rozwiązanie?
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

kovan

Na forum od:
19 wrz 10, 14:19

Post 9 lip 16, 11:21

To ja się podepnę z dwoma technicznymi pytaniami :)

1) Mimo załadowania zdjęcia przy zamówieniu, nadal ma ono status "Przed akceptacją". W latach ubiegłych ten status znikał właściwie od ręki (albo przynajmniej tak trafiałem i przy NH i przy AFF). Zamówienie ma stan zrealizowane. Mam się niepokoić, czy wszystko ok?

2) Z mojego konta dokonane były dwa zamówienia; oba zaakceptowane, ze statusem "Zrealizowane". Zdjęcie drugiej osoby również zostało załadowane przy zamówieniu. Jak się już dowiedziałem, otrzyma ona osobny login i hasło na max. 4 dni przed festiwalem. W zakładce "Moje zamówienia" w ogóle jednak nie widać miniatury zdjęcia drugiej osoby (tylko moje), więc również nie wiem, czy zostało ono zaakceptowane, ani też czy w ogóle prawidłowo się załadowało. Rozumiem, że w razie problemów, czy koniecznością ponownego dodania zdjęcia, ktoś się odezwie?

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 9 lip 16, 11:36

@kovan Ja bym się na Twoim miejscu jednak nieco niepokoił, bo u mnie zdjęcie załadowało się od razu i ma status "Zaakceptowane".
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

kovan

Na forum od:
19 wrz 10, 14:19

Post 9 lip 16, 13:10

doktor pueblo napisał(a):@kovan Ja bym się na Twoim miejscu jednak nieco niepokoił, bo u mnie zdjęcie załadowało się od razu i ma status "Zaakceptowane".

Pocieszam się w pierwszym przypadku, że "Przed akceptacją" to nie "Odrzucone" ani "niezaakceptowane", a w drugim, że to jakaś anomalia przy dwóch zamówieniach z jednego konta ;-)

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 9 lip 16, 16:56

Mrozikos667: z pewnością możesz upoważnić kogoś do odbioru karnetu. Sprawdź to, proszę, w zasadach / regulaminie sprzedaży karnetów.

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Mrozikos667

Na forum od:

Post 9 lip 16, 21:26

Panie Romanie, dziękuję za odpowiedź. Niestety właśnie - dzięki jednemu z forumowiczów - dobrnąłem do takiej oto informacji, której wcześniej nie zauważyłem na stronie festiwalu:

"Gdzie i kiedy można odebrać karnet po aktywowaniu vouchera?

Karnet festiwalowy (utworzony po aktywowaniu vouchera) można odbierać WYŁĄCZNIE osoba wymieniona na karnecie, w okresie od 20 lipca 2016 r. (w godz. 9.00 - 21.00) do dnia 31 lipca 2016 r., w Punkcie Obsługi Uczestnika w Kinie Nowe Horyzonty (ul. Kazimierza Wielkiego 19a-21, Wrocław) za okazaniem dowodu tożsamości lub innego dokumentu ze zdjęciem." [podkreślenie moje]

Czyli sprawa w sumie wyjaśniona, ale niestety nie po mojej myśli... :/
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

Roman Gutek
NH-Kreator

Na forum od:
8 gru 04, 9:10

Post 10 lip 16, 17:45

Mrozikos667: jak zawsze muszą być jakieś wyjątki. Jeżeli bedzie jakiś problem to prześlesz mi upoważnienie i odbiorę, mam nadzieje, ze bez problemu, Twój karnet :).

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Mrozikos667

Na forum od:

Post 11 lip 16, 0:20

Roman Gutek napisał(a):Mrozikos667: jak zawsze muszą być jakieś wyjątki. Jeżeli bedzie jakiś problem to prześlesz mi upoważnienie i odbiorę, mam nadzieje, ze bez problemu, Twój karnet :).

Pozdrawiam serdecznie,

Roman Gutek

Panie Romanie, jestem oczarowany Pana propozycją, w razie czego nie omieszkam się zgłosić :D

paNMieczyslaw

Na forum od:
10 cze 05, 8:48

Post 12 lip 16, 15:21

Mam podobną sytuację, z tym, że w tym roku korzystam z pakietu biletów i mam pytanie, czy kupując bilety w pakiecie 10+ 20+ należy odebrać jakoś "karnet" biletowy, jakie bywały w poprzednich latach, czy też wystarczy mi wydrukowany bilet na każdy seans?

alicia
NH Obsługa Widza

Na forum od:
10 kwi 15, 8:26

Post 13 lip 16, 9:06

paNMieczyslaw napisał(a):Mam podobną sytuację, z tym, że w tym roku korzystam z pakietu biletów i mam pytanie, czy kupując bilety w pakiecie 10+ 20+ należy odebrać jakoś "karnet" biletowy, jakie bywały w poprzednich latach, czy też wystarczy mi wydrukowany bilet na każdy seans?

Dzień dobry
w przypadku zakupu biletów wielokrotnych online wystarczy mieć przy sobie wydrukowane bilety. Od Pana zależy, czy chce Pan odebrać imienną blaszkę w kasach kina - nie jest to obowiązkowe :)

Pozdrawiam
Alicja Kowalska

piki mik

Post 13 lip 16, 9:19

O, to nowość, bo zawsze sprawdzano smycz przed wejściem do sali kinowej, razem z biletem.

alicia
NH Obsługa Widza

Na forum od:
10 kwi 15, 8:26

Post 13 lip 16, 9:37

piki mik napisał(a):O, to nowość, bo zawsze sprawdzano smycz przed wejściem do sali kinowej, razem z biletem.

smycz i blaszka są obowiązkowe w przypadku zakupu biletów w kasach kina, natomiast w przypadku zakupu przez stronę, imię i nazwisko Widza znajduje się na bilecie, dlatego nie jest wymagana imienna blaszka :)

serdeczności
Alicja Kowalska

paNMieczyslaw

Na forum od:

Post 13 lip 16, 10:52

Dziękuję za odpowiedź! Zatem blaszkę odbiorę później i może opchnę jakiemuś małolatowi w rurkach zapewniając, że to akredytacja.

mutualcore

Post 13 lip 16, 16:25

Mam pokrewne pytanie. Czy mogę zarezerwować seanse przed odebraniem karnetu? Bardziej obrazowo: 20 lipca rezerwuję miejsce na seanse 21 lipca, a karnet odbieram dopiero 21 lipca np. na godzinę przed pierwszym zarezerwowanym seansem tego dnia?

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 13 lip 16, 17:03

mutualcore: oczywiście, rezerwujesz seanse bez karnetu (karnet podpięty jest do Twojego konta na stronie festiwalowej). Będzie Ci potrzebny przy wejściach na sale.
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

m4ro

Na forum od:
27 lip 10, 0:33

Post 13 lip 16, 23:10

paNMieczyslaw napisał(a):Zatem blaszkę odbiorę później i może opchnę jakiemuś małolatowi w rurkach zapewniając, że to akredytacja.

Albo możesz zawiesić na szyi i udawać, że to karnet ;-)
Po smyczy z daleka nie idzie poznać
Wszystko, co się wydarzyło, zostało sfilmowane. A jeśli zostało sfilmowane, znaczy, że to prawda.

paNMieczyslaw

Na forum od:

Post 14 lip 16, 8:07

W tym celu będę mieć swój stary karnet sprzed 3 lat, dziewczyny nawet z bliska się nie zorientują.

mutualcore

Post 14 lip 16, 13:05

Seblon napisał(a):mutualcore: oczywiście, rezerwujesz seanse bez karnetu (karnet podpięty jest do Twojego konta na stronie festiwalowej). Będzie Ci potrzebny przy wejściach na sale.

Dzięki za odpowiedź.

m4ro

Na forum od:
27 lip 10, 0:33

Post 14 lip 16, 15:01

paNMieczyslaw napisał(a):W tym celu będę mieć swój stary karnet sprzed 3 lat, dziewczyny nawet z bliska się nie zorientują.

To dobrze. Ja pewnie też się nie zorientuję. Bo jak będziesz pytał czy koło mnie jest wolne miejsce, a ja zobaczyłbym że ci z szyi zwisa "10+" to powiedziałbym, że zajęte :P
Wszystko, co się wydarzyło, zostało sfilmowane. A jeśli zostało sfilmowane, znaczy, że to prawda.

paNMieczyslaw

Na forum od:

Post 14 lip 16, 15:09

Siadam zawsze z brzegu mając puste miejsce obok, no a jeśli nie ma, to jakąś dziewczynę. :mickey:

Powrót do Koridorius