doktor pueblo napisał(a):O co chodzi z tym Mimosas? Co rusz ktoś wymienia ten tytuł, a ja po obejrzeniu trailera mam wrażenie, że to jakieś kino przygodowe.
kovan napisał(a):A można składać wnioski racjonalizatorskie o lekką korektę godzin seansów? 2 i 3 lata temu przechodziły (o ile były złożone przed rozpoczęciem sprzedaży biletów).
Czy byłoby możliwe przesunięcie "Resztek", 30.07, o chociaż 15 minut wcześniej? Dzięki temu możliwe będzie spokojne zdążenie na "Komunę" (dla tych kilku osób, które zdążą zarezerwować bilet na galę).
kovan napisał(a):A można składać wnioski racjonalizatorskie o lekką korektę godzin seansów? 2 i 3 lata temu przechodziły (o ile były złożone przed rozpoczęciem sprzedaży biletów).
Czy byłoby możliwe przesunięcie "Resztek", 30.07, o chociaż 15 minut wcześniej? Dzięki temu możliwe będzie spokojne zdążenie na "Komunę" (dla tych kilku osób, które zdążą zarezerwować bilet na galę :)).
ayya napisał(a):Najbardziej cieszy mnie Nocne Szaleństwo. Od czasu gdy znajdują się w nim lżejsze, nowe filmy to całkiem fajna sekcja i idealna właśnie na wieczór.
ayya napisał(a):Najbardziej cieszy mnie Nocne Szaleństwo. Od czasu gdy znajdują się w nim lżejsze, nowe filmy to całkiem fajna sekcja i idealna właśnie na wieczór.
kovan napisał(a):Ha, tą sekcją osobiście jestem w tym roku najbardziej zawiedziony (choć oczywiście nie wykluczam, że w praniu wyjdzie inaczej). Wnioskując po opisach brakuje mi w niej większej ilości radosnego kampu, czy perełek trochę innego sortu, jak zeszłoroczna Liza, lisia wróżka albo He never died.
Wiadomo, że co roku nie będzie tak mistrzowskiego zestawu, jak Midnight Movies na edycji 11. Nie wiem też, jak była przyjęta przez ogół widzów edycja VHS-owa z 14., ale osobiście byłem nią absolutnie zachwycony.
Najbardziej cieszy mnie Nocne Szaleństwo. Od czasu gdy znajdują się w nim lżejsze, nowe filmy to całkiem fajna sekcja i idealna właśnie na wieczór.
A czy kiedyś było inaczej?
Spora reprezentacja filmowa z tegorocznej edycji festiwalu w Rotterdamie znalazła się także w programie Off Camery
Grzes napisał(a):Przyznam, że moje narzekania na program w najmniejszym stopniu dotyczyły Radio Dreams (wiedziałem, że to żaden radykalny film, więc jego miejsce jest, być może, na innym festiwalu, a może wręcz w dystrybucji).
Fliegaufa, mam nadzieję, może ktoś weźmie do dystrybucji.
Roman Gutek napisał(a):Davus: jest mi przykro, że bardzo zawiedliśmy Cię w tym roku. Proponuję jednak poszperać w programie i z pewnością znjdziesz dużo dobrych filmów.
Pozdrawiam serdecznie,
Roman Gutek
worren napisał(a):Warto pamiętać, że Radio Dreams to koprodukcja irańsko-amerykańska zrealizowana w USA, więc American Film Festival też wchodzi w grę, gdzie jest lżejszy program.
Obawiam się, że nowy Fliegauf jest zbyt radykalny, jak na wejście do krajowej dystrybucji kinowej. Nieprzypadkowo był tym razem w sekcji Forum.
krysiron napisał(a):Proszę powiedzieć czy za rok również będzie mniejsza liczba karnetów? Ja w tym roku co prawda jadę z wyboru na bilet 10+ tylko na weekend, ale bardzo zdziwił mnie tak szybki brak karnetów. Czy za rok trzeba będzie spieszyć się z kupnem?
krysiron napisał(a):Czy w tym roku konkurs publiczności będzie ponownie na kuponach analogowych do wypełnienia długopisem czy powróci do komputerowego? Mi bardziej pasowała ta wcześniejsza opcja.
krysiron napisał(a):Mały pomysł na przyszłość: organizacja skromnego konkursu, ale z premierowymi filmami, tak aby po jakichś 10 latach gdy konkurs się rozrośnie i nabierze mocy, selekcjonerzy z Rotterdamu przyjeżdżali na łowy do Wrocławia a nie odwrotnie?
m4ro napisał(a):Dlaczego spieszyć z kupnem? W tym roku karnety można było kupić od początku lutego i czasu było bardzo dużo. Dlaczego nie zrobić tego od razu?
m4ro napisał(a):Kto mówił o mniejszej liczbie karnetów?
ayya napisał(a):
Ale zwycięzcy często byli na NH i to nawet w konkursie:) Gwoli ścisłości, w tym roku w Rotterdamie główną nagrodę wygrało Radio Dreams, inne nagrody to: La última tierra, Under sandet, W objęciach węża (było na NH rok temu), Bodkin Ras, Plague at the Karatas Village, Les ogres, Alba, Las lindas i żadnego z tych tytułów nie ma NH.
worren napisał(a):W końcu jako festiwal klasy A mają limity geograficzne i muszą zapełniać program w odpowiednich procentach kinem z różnych regionów świata.