System rezerwacji

Sprawy organizacyjne 15. MFF TNH
m4ro

Na forum od:
27 lip 10, 0:33

Post 30 lip 15, 7:52

U was też tak jest, że po kliknięciu wyświetla się klepsydra, a potem znika i strona wygląda tak samo jak na początku i stoi w bezruchu? Oczywiście bez zrobienia rezerwacji...
Ja już mam tak trzeci dzień z rzędu. Pierwszy seans na który klikam kończy się niepowodzeniem, brakiem reakcji, bez żadnego komunikatu że "brak już wolnych miejsc"

Wejściówki na Love zniknęły w sekundę mimo że film miał trochę mniej metek niż Mustang, na którego miejsca były jeszcze po kilku minutach...
Wszystko, co się wydarzyło, zostało sfilmowane. A jeśli zostało sfilmowane, znaczy, że to prawda.

doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 30 lip 15, 10:53

No mi się też zwiesiło, a jak się odwiesiło, to już było po Lobsterze :-/ Może się okaże, że, jak kovan, też miałem zrobioną rezerwację, a potem ją anulowałem, tyle tylko, że ciężko mieć tego świadomość, gdy klikasz, a na ekranie nie ma żadnej reakcji. Klikasz więc jeszcze raz...
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

Qbasek

Post 30 lip 15, 11:38

Mam tak samo doktor pueblo jeśli chodzi o reakcje strony. A co do anulowania to może dodanie komunikatu "czy na pewno chcesz anulować rezerwacje" w przypadku każdej próby anulowania było by rozwiązaniem tego problemu?

kovan

Na forum od:
19 wrz 10, 14:19

Post 30 lip 15, 12:19

Qbasek napisał(a): A co do anulowania to może dodanie komunikatu "czy na pewno chcesz anulować rezerwacje" w przypadku każdej próby anulowania było by rozwiązaniem tego problemu?

Ano właśnie, może to byłby dobry pomysł? ;)

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:
29 gru 04, 18:36

Post 30 lip 15, 12:25

m4ro: z jakiej przeglądarki korzystałeś rano?

Możecie napisać coś więcej o tym "zawieszeniu"? Czy zauważyliście że np. zegar także się zawiesił?

System działa tak, że jeśli strona pokazuje, że masz rezerwacji, klikniesz by ją zrobić, a w rzeczywistości ją masz, nic się nie wydarzy tylko pole seansu oznaczy się jako "zarezerwowane".
Aby anulować rezerwacje przez przypadek pole z seansem choć przez chwilę musi być fioletowe (w stanie "zarezerwowane").
Nie mniej, pozabezpieczamy to.

Qbasek

Post 30 lip 15, 13:23

W zasadzie nie zwracałem uwagi na zegar, próba ponownego zalogowania przez inna przeglądarkę też się nie powiodła. Jutro zwrócę uwagę na zegar. A co do zabezpieczenia przypadkowego anulowania, to naprawdę było by to przydatne, pierwszym seansem Lobstera cieszyłem sie przez kilka sekund po czym anulowałem go przypadkiem klikając w seans przy próbie przeciągnięcia suwaka i trafieniu w seans zamiast w suwak.

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 30 lip 15, 14:19

To znaczy w ogóle nie mogłeś się zalogować czy może dostawałeś komunikat o tym, by korzystać z jednego okna przeglądarki?

doktor pueblo

Na forum od:

Post 30 lip 15, 14:46

"Zawieszenie" wygląda następująco. Wybija godzina zero, bloki filmowe nabierają kolorów, klikam w Lobstera (w pierwszej kolejności) i w inne filmy i nie ma żadnej reakcji, tzn. bloczki nie zmieniają kolorów i w ogóle nic się nie dzieje. Ponieważ na zarezerwowanie seansu są ułamki sekund, zaczynam nerwowo odświeżać stronę i chyba po drugim takim odświeżeniu wyskakuje okienko z komunikatem, że jest error. Po kliknięciu "ok" wszystko nabrało barw (tzn. moje rezerwacje na inne filmy), tyle że Lobster miał 0 miejsc.

m4ro

Na forum od:

Post 30 lip 15, 23:35

Strator napisał(a):m4ro: z jakiej przeglądarki korzystałeś rano?

Chrome.

Jeśli chodzi o szczegóły, to na początku klikam na najbardziej oblegany film w pierwszej kolejności i klepsydra jest przez jakieś 2 sekundy, a potem jest bezruch. To znaczy nie widać zmniejszających się miejsc na seanse co pół sekundy. Klikam wtedy na jakieś inne seanse i czasami się udaje, a czasami odświeżam stronę i wtedy już wszystko działa (ale jest już za późno żeby się dostać na najbardziej oblegane filmy).
Wszystko, co się wydarzyło, zostało sfilmowane. A jeśli zostało sfilmowane, znaczy, że to prawda.

m4ro

Na forum od:

Post 30 lip 15, 23:38

I jeszcze chciałem zgłosić drobny błąd. W historii rezerwacji utworzone rezerwacje mają datę 1 lipca, a nie faktyczną datę rezerwacji.
Kod: Zaznacz cały
31.07 10:15   Kino NH 7   Anioły rewolucji   Utworzona   01-07-2015 15:30:05   -1

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 31 lip 15, 7:37

a ten błąd jest od zawsze, on występuje w jeszcze innym, zewnętrznym systemie i ciągle im umyka, ale przycisnę ich w tej sprawie teraz
to tylko kwestia informacyjna, nie wpływa to na sposób działania systemu

Jak było dziś? Jakieś problemy?

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 31 lip 15, 7:39

U mnie wszystko super, a miałem dość stresującą rezerwację :)
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

Qbasek

Post 31 lip 15, 7:46

Dzisiaj wszystko ok, małe "mielenie" klepsydrą na Syn Szawła ale to pewnie przez duże zainteresowanie.

pzdr!

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 31 lip 15, 7:46

U mnie chyba wszystko OK, acz niepokoi mnie nieco status ostatniej rezerwacji na jutro. Niby jest zrobiona, niby system odliczył punkt za ten seans, ale w historii rezerwacji wykazuje co innego:

rezerwacja.jpg

Rozumiem, że to tylko zmyłka, a rezerwacja jest ważna? :)

m4ro

Na forum od:

Post 31 lip 15, 7:51

Strator napisał(a):Jak było dziś? Jakieś problemy?

Dzisiaj to wyglądało tak, że rezerwacja na pierwszy seans się udała, a na drugi i trzeci miałem dwie klepsydry które ruszały się przez około 4-5 sekund i potem dostałem komunikat "error". Jak kliknąłem ok, to przy ponownej próbie rezerwacji czegoś był kompletny brak reakcji. Jak odświeżyłem stronę to wszystko śmigało.

kovan

Na forum od:

Post 31 lip 15, 7:57

Strator napisał(a):a ten błąd jest od zawsze, on występuje w jeszcze innym, zewnętrznym systemie i ciągle im umyka, ale przycisnę ich w tej sprawie teraz
to tylko kwestia informacyjna, nie wpływa to na sposób działania systemu

Jak było dziś? Jakieś problemy?

Dzisiaj wszystko ok, do tego zaryzykowałem rezerwacje z Opery ;) Choć była zwiecha przy Szawle, nie podświetlił się w żaden sposób, więc alternatywnie kliknąłem na film drugiego wyboru, ale wyskoczył błąd, że już mam rezerwację. Po odświeżeniu okazało się, że jednak załapało Syna Szawła.

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 31 lip 15, 8:00

Jarosz - tak, nie przejmuj się tym 0.

m4ro - taki błąd wyskakuje gdy strona traci połączenie na chwilę. Czy to możliwe u Ciebie, masz dobry internet?

doktor pueblo

Na forum od:

Post 31 lip 15, 8:18

Strator napisał(a):m4ro - taki błąd wyskakuje gdy strona traci połączenie na chwilę. Czy to możliwe u Ciebie, masz dobry internet?

Ja mam dobry internet i też miałem wczoraj ten błąd z klepsydrą i komunikatem "error". Dziś było ok, choć chwilę "zadyszki" system miał.

kovan

Na forum od:

Post 1 sie 15, 7:33

Ależ spokojna rezerwacja na zakończenie! Pierwszy film "wyzerował się" po jakichś 40 sekundach :)

Klinmar

Post 1 sie 15, 13:05

Potwierdzam nieustanne problemy z rezerwacjami. Najczęściej po kliknięciu w godzinie "zero" na dany film, pokazywała się obracająca przez kilka sekund klepsydra po czym nie było zrobionej rezerwacji i oczywiście zero miejsc. Tak miałem m.in. dwukrotnie przy filmie "Intruz". Internet szybki (wifi, mac, safari). Wiem, że sporo osób tak miało i było to BARDZO frustrujące. W zeszłych latach było bez problemowo.

synarchista

Post 2 sie 15, 12:02

Miałem rezerwację na „Królową ciszy”, ale dziś po zalogowaniu zobaczyłem, że rezerwacja znikła. Kliknąłem ponownie i wyglądało na to, że udało się znów zapisać na ten film, chociaż nie zmieniła się liczba dostępnych miejsc. Tak czy inaczej, po odświeżeniu strony rezerwacja znów znikła. W czym rzecz?

Jarosz

Na forum od:

Post 2 sie 15, 17:02

System zwariował, acz bez szkód dla mnie. Otóż w mojej historii rezerwacji odnotował, że wczoraj byłem na koncercie Pustek, na którym w rzeczywistości mnie nie było. Co więcej, 15 minut później byłem na wieczornym seansie. Cuda bilokacji :wink:

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 2 sie 15, 17:22

A byleś w klubie dzień wcześniej lub później? W Arsenale obsługa musiała z rożnych powodów kombinować z ustawieniem bramki, ale to nie wpływało na inne rezerwacje ani liczbę punktów.

Jarosz

Na forum od:

Post 2 sie 15, 21:47

Byłem, ale tydzień temu, prawie na samym początku, co zresztą nie widnieje w mojej rozpisce - pewnie dlatego, że skanowano mój bilet, a nie karnet. Bardzo komicznie te Pustki wyglądają w moim zestawieniu:

NH Pustki.jpg

marcin80

Na forum od:
21 lip 10, 15:03

Post 2 sie 15, 22:19

A ja sprawdzilem historie rezerwacji i okazalo sie ze nie zabralo mi ujemnych punktow za seans na ktorym nie bylem (chodzi o Plemie z piatku na 22:00)

Qbasek

Post 3 sie 15, 7:28

Jeśli ma to coś usprawnić w przyszłym roku to mi 3 seanse oznaczyło -1, a nie pojawiłem się na nich wiec powinno być -5.

Strator
NH-Kreator, Admin

Na forum od:

Post 3 sie 15, 16:45

Czasami operatorzy sali nie naliczali kar za nieobecność na seansie. Były wolne miejsca na sali i nie było potrzeby zwalniania niewykorzystanych rezerwacji.

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 3 sie 15, 21:15

A widzieliście to ? :)))))
Załączniki
Zrzut ekranu 2015-08-03 o 22.22.36.jpg

Poprzednia strona

Powrót do Granica świtu