Mary is Happy, Mary is Happy.

Filmy 14. TNH - wypowiedz się!
Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 30 lip 14, 12:39

Jak dla mnie takie wielkie małe odkrycie tego festiwalu. Rzecz wcale nie aż tak błaha, jak sugeruje opis Agnieszki. Trochę komedia, trochę dramat - w takich proporcjach, jak w życiu dziewczyny w okresie pierwszych miłości i pierwszych ważnych decyzji. Świetny pomysł, żeby oprzeć wszytko na tweetach bohaterki oraz zdjęciach utrzymanych w instagramowej stylistyce, nie tylko odświeżył zastaną konwencję, ale pozwolił na wejście w świat bohaterów, definiowany przez media, którymi się posługują, w których wszystko ma być krótko, efektownie i zawsze trochę zbyt ładnie. Do tego błyskotliwe wykonanie. Gorąco polecam. I niecierpliwie czekam na kolejne filmy tego reżysera - dwie równie dobre rzeczy, jedna za drugą, nie mogą być dziełem przypadku.

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 30 lip 14, 22:25

Grzes napisał(a): Gorąco polecam.

To może na Pięciu Smakach będzie nam dane zapoznać się z utworem.

Gendo

Na forum od:
26 lip 09, 20:57

Post 30 lip 14, 23:36

W tym filmie padł jeden z fajniejszych tekstów który zrobił mi dzień " nie rób takiego Wong Kar-Waia, i tak nie palisz papierosów" Bardzo fajny film.

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 31 lip 14, 0:09

Wielki szacun dla pana Nawapola. Podjął właściwie ten sam temat, co w debiucie, ale z zupełnie innej strony i wybrnął, moim zdaniem, nawet lepiej niż w "36", które przecież bardzo mi się podobało. Wyśmienity humor w części pierwszej i niemożebnie, ale jakże zasadnie rozciągnięta część druga, torturująca nieznośną estetyką smętnego tweeta. Świetne.
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

Franciszek

Na forum od:
30 lip 13, 20:01

Post 31 lip 14, 0:17

Gendo napisał(a):W tym filmie padł jeden z fajniejszych tekstów który zrobił mi dzień " nie rób takiego Wong Kar-Waia, i tak nie palisz papierosów" Bardzo fajny film.

Tak, to było genialne. Plus: "Kocham pana, panie Godard". :)
I killed my father, I ate human flesh and I quiver with joy!

Bergson13

Post 6 sie 14, 10:45

Mam takie niezręczne pytanie: wiecie gdzie można ten film zobaczyć w internecie/skąd go ściągnąć? Znalazłem tylko jakąś wersję w 360p. Wątpię żeby się dało w najbliższym czasie kupić to na płycie, a niestety na festiwalu wybierałem równoległe seanse

Franciszek

Na forum od:
30 lip 13, 20:01

Post 6 sie 14, 12:43

Na YouTube jest w HD. Tylko że bez napisów. :roll:
I killed my father, I ate human flesh and I quiver with joy!

Powrót do Każdy ma swoje kino