Program 14.MFF TNH opublikowany!

Zapowiedzi programowe. Wasze propozycje filmowe.
Seblon
NH-Moderator

Na forum od:
16 lut 07, 14:33

Post 2 lip 14, 11:04

Przed chwilą na stronie http://www.nowehoryzonty.pl opublikowaliśmy pełny program 14.MFF T-Mobile Nowe Horyzonty wraz z kalendarzem wszystkich projekcji. Dostępne są opisy filmów, galerie zdjęć i materiały dodatkowe (zwiastuny, strony oficjalne, etc.).

:arrow: PROGRAM >

Tradycyjnie za pomocą systemu metek można rozpocząć przygotowywanie własnego planu filmowego.

Obrazek
Owca (The Sheep / Mouton), reż. Gilles Deroo, Marianne Pistone (Międzynarodowy Konkurs Nowe Horyzonty)

Obrazek
Oilfields Mines Hurricanes, reż. Fabian Altenried (Panorama)

Obrazek
Jauja, reż. Lisandro Alonso (alekino+)

Obrazek
Piekło Dantego (Dante’s Inferno), reż. Ken Russell (retrospektywa)

9 lipca o godz. 12:00 uruchomimy sprzedaż pojedynczych biletów filmowych na stronie internetowej oraz w kasie festiwalowej Kina Nowe Horyzonty.
21. MFF Nowe Horyzonty 22 lipca - 1 sierpnia 2021

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 2 lip 14, 11:16

Przyznaję, że imponujący. Aż trudno będzie wybierać.

brum

Post 2 lip 14, 11:36

Na pierwszy rzut oka program wygląda bardzo ciekawie, będę się zagłębiał dnia dzisiejszego. Duży plus za kilka filmów na które liczyłem ubiegłego roku i już zaczynałem się obawiać, że będę musiał polować na dvd, tylko trochę szkoda, że zabrakło braci Dardenne i Resnais z głośniejszych tytułów.
Martwi mnie też odrobinę fakt, że jedyny tegoroczny film o sporo dłuższym metrażu wydaje się być autorstwa Lehmana...

vifon00

Na forum od:
23 sty 12, 13:41

Post 2 lip 14, 11:49

Zabił mnie ten program. Na pierwszy rzut oka to najlepszy festiwal od lat. I Reha Erdem!!!

Grzes

Na forum od:

Post 2 lip 14, 11:52

brum napisał(a):tylko trochę szkoda, że zabrakło braci Dardenne (...) z głośniejszych tytułów.

Ależ na co Ci na festiwalu film, który wkrótce będzie w kinach.
i dalej napisał(a):Martwi mnie też odrobinę fakt, że jedyny tegoroczny film o sporo dłuższym metrażu wydaje się być autorstwa Lehmana...

Jest jeszcze Wang Bing (pozycja obowiązkowa dla Psubrata :P).

brum

Post 2 lip 14, 12:20

Ach, jeśli rzeczywiście będzie w kinach to mniej mi szkoda :)
W miarę zagłębiania się w programie, zaczynam się obawiać, że po raz pierwszy może wystąpić sytuacja gdzie zabraknie czasu na obejrzenie wszystkich tytułów ometkowanych na zielono, a to dopiero!
Wang Bing w szpitalu psychiatrycznym wygląda bardzo smakowicie, ale w przypadku tego reżysera - podobnie jak z zeszłorocznym Diazem, nawet cztery godziny brzmią trochę jak szort :)

Franciszek

Na forum od:
30 lip 13, 20:01

Post 2 lip 14, 12:58

Spapraliście sprawę. Dziesięć dni to za mało.

+ Mam zagwozdkę, czy wybranie się na Dracula 3D będzie z mojej strony masochizmem.
I killed my father, I ate human flesh and I quiver with joy!

psubrat

Na forum od:
30 cze 05, 15:47

Post 2 lip 14, 17:18

Wyobraź sobie, że się mocno zastanawiam nad zobaczeniem filmu Wanga Bing... W końcu to pozycja rotterdamska, którą przegapiłem.
"let's just imitate the real, until we find a better one..."

wks

Na forum od:
1 lut 09, 16:38

Post 2 lip 14, 17:25

Tradycyjne (chyba) pytanie: kiedy i gdzie (najwcześniej) będzie dostępna papierowa wersja programu?

Grzes

Na forum od:

Post 2 lip 14, 17:45

psubrat napisał(a):Wyobraź sobie, że się mocno zastanawiam nad zobaczeniem filmu Wanga Bing... W końcu to pozycja rotterdamska, którą przegapiłem.

Wang Bing to w ogóle rotterdamski reżyser (sporo jego filmów było tam pokazywane). To miłe, że nie masz już koszmarów ze śpiworkami w głównej roli - w jego nowym filmie znów się mogą pojawić.

ayya

Na forum od:
27 lip 09, 10:52

Post 2 lip 14, 18:08

Dracula 3D jest okropna, ale super śmieszna momentami. Czasami widać, jak Asia Argento ledwo co powstrzymuje śmiech w durnych scenach, w których gra:)

Za dużo filmów z Cannes w tym programie:P

Grzes

Na forum od:

Post 2 lip 14, 23:05

Mimo całego mojego zachwytu programem, zauważam jeden niespodziewany brak - nie ma Miss Violence, która, z tego co pamiętam, miała być w programie przeglądu nowego kina greckiego.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:
23 mar 06, 11:51

Post 3 lip 14, 6:17

niestety w ostatniej chwili reżyser ją wycofał

kovan

Na forum od:
19 wrz 10, 14:19

Post 3 lip 14, 9:46

Kurczę, a tego Dumonta (Małego Quinquina mam na myśli) ostatniego dnia nie dałoby się przesunąć na 15:30, albo 15:45? Przeszkód raczej w programie ku temu nie widać, a dałoby się zdążyć wtedy na ostatni blok...

EDIT:
Dzięki, uwielbiam Was! : )

wuśka

Post 6 lip 14, 8:12

Dawniej był taki sympatyczny zwyczaj, by przed festiwalem, na forum, podzielić się z innymi użytkownikami swoimi planami festiwalowymi, jakie filmy mamy zamiar zobaczyć i na co niecierpliwie czekamy. Program opublikowany, pewnie sporo osób już wstępnie grafik takowy poczyniło. Wiadomo, są opisy, recenzje tu i ówdzie, relacje tych, którzy mieli okazję coś z tego wcześniej zobaczyć, no i własny gust, ale jakoś brakuje mi dawniejszej wyliczanki, z uzasadnieniami :)

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 6 lip 14, 8:29

Dumont będzie przesunięty na 15.30

już niebawem na stronie pojawią się Złote Dziesiątki organizatorów festiwalu, też się przydadzą

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 6 lip 14, 19:08

wuśka napisał(a):Dawniej był taki sympatyczny zwyczaj, by przed festiwalem, na forum, podzielić się z innymi użytkownikami swoimi planami festiwalowymi, jakie filmy mamy zamiar zobaczyć i na co niecierpliwie czekamy.

Obawiam się, że każdy z nas wybrał po 150 filmów do zobaczenia, a zobaczyć będzie można w porywach 50...

Franciszek

Na forum od:

Post 6 lip 14, 20:50

A czy Cuda 2 sierpnia są z jakiegoś konkretnego powodu ułożone w taki sposób, że kolidują z dwoma blokami?

kovan

Na forum od:

Post 6 lip 14, 21:17

To pewnie oficjalne zakończenie z rozdaniem nagród, więc tradycyjnie o 19.

Edit:
A przepraszam, na 18 wypada, to nie wiem ;)

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 8 lip 14, 7:14

tak, to uroczyste zakończenie z rozdaniem nagród, g. 18.00

vifon00

Na forum od:

Post 9 lip 14, 11:12

aszeffel napisał(a):Dumont będzie przesunięty na 15.30

A czy w takim razie, jest możliwość przesunięcia pierwszego seansu Dumonta? Tak na 18:45?

pulpet

Post 9 lip 14, 12:32

od dzisiaj bilety w sprzedaży, godziny seansów to już chyba sprawa zamknięta, bo niby jak i co?

eliska

Na forum od:
24 cze 07, 7:52

Post 9 lip 14, 16:11

i tak sobie zrobilam zabawę na chybił trafił raz ten film, raz tamten, raz ten dzięn raz tamten, a potemmm...sporzałam na te dni i....tu żółte metki dwie, a tam zielone trzy.....:)))))))
i jak tu rezygnować ???

m4ro

Na forum od:
27 lip 10, 0:33

Post 9 lip 14, 22:21

Czy jest możliwość przesunięcia filmu Mama i dziwka o 15 minut?
Obecnie seans zaczyna się o 15:45 i bez reklam trwa do 19:14, dodając do tego 10 minut reklam, to do 19:24, a po przesunięciu go na 15:30 będzie można chociaż pójść na coś z sal 7-9.
Film Boyhood zaczyna się 15 min przed normalnym czasem, mimo że jest krótszy i nie koliduje z innymi seansami :(.

Druga prośba, chociaż pewnie już za późno na takie zmiany w programie...
Filmy TRON i Stokrotki są o tej samej porze, a to jedyne pokazy tych filmów :(. Niestety chciałem obejrzeć oba :P
Jest możliwość na dodatkowy seans? Na przykład 3 sierpnia o 22? ;)
Wszystko, co się wydarzyło, zostało sfilmowane. A jeśli zostało sfilmowane, znaczy, że to prawda.

pulpet

Post 9 lip 14, 23:45

pewnie macie karnety, ale są ludzie zamawiający i kupujący bilety, i to od wczoraj, dlaczego wcześniej nie pisaliście na forum w sprawie przesunięcia godzin projekcji danych filmów?

m4ro

Na forum od:

Post 9 lip 14, 23:59

pulpet napisał(a):pewnie macie karnety, ale są ludzie zamawiający i kupujący bilety, i to od wczoraj, dlaczego wcześniej nie pisaliście na forum w sprawie przesunięcia godzin projekcji danych filmów?

Bo dopiero teraz ułożyłem swój program i to zauważyłem.
Wszystko, co się wydarzyło, zostało sfilmowane. A jeśli zostało sfilmowane, znaczy, że to prawda.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 10 lip 14, 11:41

no jednak za późno, zmiany możemy wprowadzać przed uruchomieniem sprzedaży biletów, bo teraz to już na biletach jest wydrukowana godzina, zrobiłoby się zamieszanie.

Florentina

Na forum od:
30 lip 12, 15:35

Post 17 lip 14, 9:07

A kiedy ruszy apka NH? Będzie jakaś aplikacja na androida?

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 17 lip 14, 10:39

Florentina: apka festiwalowa już działa!

Franciszek

Na forum od:

Post 18 lip 14, 11:58

A tak z innej beczki: tegoroczne jury to coś przedziwnego...

Seblon
NH-Moderator

Na forum od:

Post 18 lip 14, 15:27

Franciszek napisał(a):A tak z innej beczki: tegoroczne jury to coś przedziwnego...

Założyłem nowy wątek nt. tegorocznego Jury:

http://forum.nowehoryzonty.pl/viewtopic.php?f=15&t=3410

vifon00

Na forum od:

Post 19 lip 14, 6:06

Ciekaw jestem, kto wpadł na pomysł, żeby djset panów z Archive zaczynał się o 1 w nocy - atrakcja w sam raz dla tych, którzy nie wybierają się na drugi dzień do kina.

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 19 lip 14, 13:50

No, trochę późno :/ "Axiom" to świetny film i aż zapragnąłem wybrać się na set, mimo że wcześniej ich specjalnie nie słuchałem. A tak to może być trudno...
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

paNMieczyslaw

Na forum od:
10 cze 05, 8:48

Post 20 lip 14, 12:14

Seblon napisał(a):Florentina: apka festiwalowa już działa!

Nie wiem w którym dziale takie sprawy, ale apka pozwala metkować filmy jedynie na zielono, słowem tylko dla optymistów :( No i szkoda, że nie da się łatwo rezerwować w kalendarzu, komputer będzie jednak niezbędny. Tak poza tym jest oczywiście znakomita :)

Franciszek

Na forum od:

Post 20 lip 14, 12:24

paNMieczyslaw napisał(a):Nie wiem w którym dziale takie sprawy, ale apka pozwala metkować filmy jedynie na zielono, słowem tylko dla optymistów :(

Może z założenia metki w aplikacji miały już być przeznaczone dla decyzji ostatecznej :roll:

Swoją drogą, bardzo się cieszę, że Windows Phone nie jest tu traktowany po macoszemu (chociaż w mejlu, którego właśnie otrzymałem, nie wspomniano, że na WP8 jest również dostępna ;)). Także: fajnie jest!

ratatuj89

Na forum od:
10 mar 14, 18:56

Post 20 lip 14, 12:30

Witam wszystkich. W tym roku to będzie moja pierwsza edycja festiwalu z karnetem. I mam pytanie od strony technicznej do organizatorów dotyczące rezerwacji miejsc. A dokładnie na temat ilości miejsc przeznaczonych dla posiadaczy karnetów w każdej sali. Czy to jest ta liczba, która pojawia się w systemie rezerwacji demo? To znaczy np. w sali numer 3 do rezerwacji jest przeznaczonych 60 miejsc na każdy blok godzinowy? A reszta miejsc jest pozostawiona do sprzedaży? Pytanie numer 2 to dzień otwarcia festiwalu. Czy ilość miejsc na trzy filmy, które będą wyświetlone tego dnia wystarczą dla wszystkich posiadaczy karnetów? Czy może być tak, że więcej miejsc zostało przeznaczonych do sprzedaży i dla karnetowiczów tych miejsc może zabraknąć? Ostatnie pytanie jest do tych, którzy już wcześniej byli na festiwalu i rezerwowali miejsca. Czy trzeba to robić jak najszybciej o 8.30 każdego dnia, czy miejsca wolne na najbardziej oblegane tytuły są jeszcze wolne dajmy na to 3 godziny przed seansem.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 20 lip 14, 14:29

za rok w apce będą wszystkie metki, a na razie cieszcie się optymizmem :)

ratatuju, polecamy być przy komputerze punkt 8.30, a przed festiwalem poćwiczyć klikanie.

tak, wyświetlona liczba jest liczbą wolnych miejsc.

filmy otwarcia/zamknięcia mają podczas festiwalu po 2/3 seanse, na pewno złapiesz miejsce, jak nie pierwszego dnia, to w kolejne.

Jarosz

Na forum od:
5 cze 07, 7:48

Post 20 lip 14, 20:38

Tak, tak, ćwicz klikanie - w zeszłym roku bywało, że na co bardziej oblegane tytuły (ale w najmniejszych salach na I piętrze kina) wolne miejsca znikały o 8:30 po jakichś 2-3 sekundach od startu systemu rezerwacji na dzień kolejny. Ale jeżeli Ci na jakimś seansie BARDZO zależy, czatuj zalogowany - czy to na własnym laptopie, czy przy którymś ze stanowisk komputerowych w kinie - bo z reguły jakaś liczba miejsc zwalnia się na 15 minut przed seansem. To ryzyko, bo czasem się nie uwolni, a czasem jest to liczba bardzo symboliczna, np. 1. No ale zawsze to jakaś szansa i przy okazji test na refleks :)

tangerine

Na forum od:

Post 20 lip 14, 23:13

aszeffel napisał(a):no jednak za późno, zmiany możemy wprowadzać przed uruchomieniem sprzedaży biletów, bo teraz to już na biletach jest wydrukowana godzina, zrobiłoby się zamieszanie.

Ja jednak spróbuję taką prośbę przedstawić: seans filmu Póki szaleństwo nas nie rozdzieli zaczyna się o godzinie 19:00, a po nim nie ma żadnego filmu w sali 6, mało tego: na żaden z innych filmów granych w innych salach o 21:45 - 22:15 nie można zdążyć. A więc przesunięcie go na godzinę 19:30 nie zrobiłoby nikomu różnicy ? Bo komu ? A część osób mogłaby znowu na ten film zdążyć z seansu Mama i dziwka (15:45). Czy ktoś ma jakieś zastrzeżenia do tej propozycji ?

m4ro

Na forum od:

Post 21 lip 14, 1:20

ratatuj89 napisał(a):A dokładnie na temat ilości miejsc przeznaczonych dla posiadaczy karnetów w każdej sali.

Dla karnetowiczów jest 40% miejsc.

ratatuj89 napisał(a):Czy ilość miejsc na trzy filmy, które będą wyświetlone tego dnia wystarczą dla wszystkich posiadaczy karnetów?

Nie.
ratatuj89 napisał(a):Czy może być tak, że więcej miejsc zostało przeznaczonych do sprzedaży i dla karnetowiczów tych miejsc może zabraknąć?

Dwa lata temu na ceremonię otwarcia było 69 miejsc dla karnetowiczów. W zeszłym roku było 19. I z roku na rok ta liczba spada, nie wiadomo czy w tym roku w ogóle będą :P.

m4ro

Na forum od:

Post 21 lip 14, 1:27

aszeffel napisał(a):no jednak za późno, zmiany możemy wprowadzać przed uruchomieniem sprzedaży biletów, bo teraz to już na biletach jest wydrukowana godzina, zrobiłoby się zamieszanie.

To może w przyszłym uruchomić sprzedaż biletów później, żeby można było wprowadzić jeszcze drobne zmiany? Może tydzień później?
tangerine napisał(a):A więc przesunięcie go na godzinę 19:30 nie zrobiłoby nikomu różnicy ? Bo komu ? A część osób mogłaby znowu na ten film zdążyć z seansu Mama i dziwka (15:45). Czy ktoś ma jakieś zastrzeżenia do tej propozycji ?

Ja nie mam zastrzeżeń;).
To ja bym prosił o przesunięcie Dystansu na 19:30 ;). Rozumiem, że zmiana godziny na wcześniejszą nie jest możliwa, a na późniejszą?
Aaaalbo chociaż zrezygnujcie z bloku reklamowego przed tym filmem...

pulpet

Post 21 lip 14, 4:52

zastrzeżenia mogą mieć ci, którzy już kupili bilety, co mają zrobić? w sumie propozycje zmian godzin seansów ok, ale był na to czas przed dystrybucją online biletów

pulpet

Post 21 lip 14, 5:16

chyba że uda się uniknąć zamieszania, o którym wspomniała aszeffel, co jest mało prawdopodobne, przecież już z pewnością jakieś opłaty za bilety przelano, w tym za wymienione przez was seanse

Franciszek

Na forum od:

Post 21 lip 14, 7:50

m4ro napisał(a):Dwa lata temu na ceremonię otwarcia było 69 miejsc dla karnetowiczów. W zeszłym roku było 19. I z roku na rok ta liczba spada, nie wiadomo czy w tym roku w ogóle będą :P.

"W tym roku rezerwacje online obejmują także filmy otwarcia i zamknięcia festiwalu. Na seanse odbywające się 24 lipca 2014 r. rezerwacja miejsc rozpocznie się 23 lipca o godzinie 12.00."

Coś będzie, ale ile - nie wiadomo 8)

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 21 lip 14, 8:30

kochani, jest tydzień między ogłoszeniem kalendarium projekcji (2.07) a rozpoczęciem sprzedaży biletów (9.07), wtedy trzeba było zgłaszać prośby o zmianę. Teraz jest już za późno ze względu na biletowiczów, którzy trzymają w ręku bilet z wydrukowaną godziną i nie będą śledzić informacji o ewentualnych zmianach. Klamka zapadła.

paNMieczyslaw

Na forum od:
10 cze 05, 8:48

Post 21 lip 14, 11:10

aszeffel napisał(a): Klamka zapadła.

A nie moglibyśmy chociaż zacząć dzień później? Bo ja mogę przyjechać dopiero w piątek... :(

tangerine

Na forum od:

Post 21 lip 14, 11:19

aszeffel napisał(a):kochani, jest tydzień między ogłoszeniem kalendarium projekcji (2.07) a rozpoczęciem sprzedaży biletów (9.07), wtedy trzeba było zgłaszać prośby o zmianę.

też fakt, ale musiałem spróbować; za rok postaram się wdrożyć jakieś narzędzia analityczne żeby wcześniej wyłapywać takie sytuacje (aktualnie korzystam jedynie z możliwości arkusza kalkulacyjnego); w tym roku niestety nawał obowiązków nie pozwolił mi zapoznać się wcześniej z programem;

Franciszek

Na forum od:

Post 21 lip 14, 12:20

Mam pytanie z innej bajki: czy jest możliwość wejścia na salę na spotkanie z gościem bez wcześniejszego uczestnictwa w seansie?

I czy można jeszcze wchodzić w czasie reklam na salę? (Właśnie zauważyłem, że będę musiał biec z Żony policjanta na Pierrot Lunaire).

kovan

Na forum od:

Post 21 lip 14, 12:42

Franciszek napisał(a):Mam pytanie z innej bajki: czy jest możliwość wejścia na salę na spotkanie z gościem bez wcześniejszego uczestnictwa w seansie?

W zeszłym roku można było.

Franciszek napisał(a):I czy można jeszcze wchodzić w czasie reklam na salę? (Właśnie zauważyłem, że będę musiał biec z Żony policjanta na Pierrot Lunaire).

Tutaj obstawiam, że nie bardzo - rezerwacja "umiera" razem z godziną rozpoczęcia seansu. Choć ta często jest 5 minut późniejsza niż planowo; w każdym bądź razie zdarzało mi się wbiegać na seans 16:15 (praca do 16 ;)) o godzinie 16:19 i było ok :D Ale to zawsze było przed rozpoczęciem seansu/reklam i związane jest, jak podejrzewam, z biletami/rezerwacjami last minute.

aszeffel
NH-Kreator

Na forum od:

Post 21 lip 14, 15:27

paNMieczyslaw napisał(a):
aszeffel napisał(a): Klamka zapadła.

A nie moglibyśmy chociaż zacząć dzień później? Bo ja mogę przyjechać dopiero w piątek... :(

przecież czwartek to taki dzień na niby, czyż nie? :) dopiero piątek, piątek jest prawdziwy.

Następna strona

Powrót do Gra wstępna