17 wrz 14, 20:06
Nigdy nie miałem problemu z dostaniem się na wybrany seans. Może zdarzał się u niektórych problem z dostaniem się na galę otwarcia, ale chyba tylko u tych, którzy chcieli odebrać wejściówkę na 5-10 minut przed seansem. Nie trzeba ustawiać się w kolejkę wcześnie rano, gdy otwiera się kino. Można spokojnie odebrać po pierwszym seansie.
Ze względu na brak "cyfryzacji" przy AFF zdarzyło mi się raz, że poszedłem na inny seans niż miałem wejściówkę. Wolontariusz nie sprawdził tytułu, patrzył tylko czy mam karnet i jakąkolwiek wejściówkę. A ja nie sprawdziłem uważnie sali. Zamiast na "ósemkę" poszedłem do "dziewiątki". Zorientowałem się o pomyłce, gdy dopiero zaczął się film. Ale już sali nie zmieniałem, bo ten tytuł trochę też chciałem obejrzeć. Przy FNH takie rzeczy nie są możliwe, bo komputer głośno krzyczy, gdy ktoś wchodzi nie tam, gdzie miał rezerwację. Pamiętam te jęki rozpaczy, gdy ktoś chciał iść do sali nr 9 w Heliosie, a okazywało się, że miał rezerwację do sali nr 9 w Multikinie Arkady. 5 punktów karnych i stracony seans.
Przy AFF takich przygód nie ma.