http://www.nowehoryzonty.pl/artykul.do?id=1825
ayya napisał(a):Myślę, że najciekawsze filmy z nowego kina greckiego są na bieżąco od jakiegoś czasu pokazywane w polskich kinach, więc średnio atrakcyjna wydaje się ta sekcja.
ayya napisał(a):Myślę, że najciekawsze filmy z nowego kina greckiego są na bieżąco od jakiegoś czasu pokazywane w polskich kinach, więc średnio atrakcyjna wydaje się ta sekcja.
Grzes napisał(a):Mama i dziwka? Ciekawe w jakiej sekcji.
Franciszek napisał(a):A kiedy można się spodziewać pierwszych informacji dot. muzykantów?
Franciszek napisał(a):Jako że, z wiadomych względów, nie ma jeszcze działu dotyczącego rozmów o filmach 14.nh, zamieszczam moje pytanie tutaj. Dotyczy ono zapowiedzianej już pozycji Återträffen Anny Odell. (Swoją drogą film widziałem i wszystkim polecam, ale o tym napiszę w odpowiednim miejscu). Zastanawiam się jedynie, czy ma ktoś dostęp do jakiejś wnikliwej informacji dot. poprzedniej działalności tej artystki. Moje guglezdolności mnie zawodzą i znajduję same szwedzkojęzyczne strony i reportaże telewizyjne, a jestem ciekaw, czym wzbudziła takie zainteresowanie mediów (o którym często wspomina się w filmie). Coś o udawaniu psychozy, ale po co i w jaki dokładnie sposób...?
fan napisał(a):Czy w związku z (potencjalną) likwidacją sceny muzycznej zamknięty zostanie także cały Arsenał - nie ma go na stronie jako obiekt festiwalowy. Wielka szkoda, że sekcja muzyczna się tak kurczy, poczynając od rezygnacji z Wyspy Słodowej (na Tomahawku dało się jednak odczuć brak przestrzeni), aż do tego. Mam szczerą nadzieję, że to nieprawda.
Nie chcę spekulować, ale coraz szerzej zakrojone ograniczanie przestrzeni Nowych Horyzontów, zamiast ich rozwijania (co powinno się chyba dziać z każdym zyskującym sobie coraz większą sławę, lub przynajmniej utrzymującym stałych fanów festiwalem) jest niepokojące. Czy jest to w jakiś sposób związane z problemami samego kina?