Oczekiwanie

Filmy 4. AFF - wypowiedz się!
doktor pueblo

Na forum od:
21 lip 08, 14:29

Post 27 paź 13, 12:21

Nawet rozumiem tych, którym się nie podobało, "Oczekiwanie" to kompletny stylistyczny miks: komedia, dramat, horror, kino psychologiczne, erotyczne, katastroficzne i surrealistyczne w jednym. Swoją dziwnością pod pewnymi względami przypominał mi "Upstream color", ale o ile tamten mi się nie podobał, "Oczekiwanie" podobało mi się i to bardzo. Świetny klimat, dużo znakomitych, dziwnych pomysłów, kapitalna muzyka, a do pretensji też nie mam większych pretensji.
I do not care to belong to a club that accepts people like me as members.

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 27 paź 13, 12:40

No właśnie mi klimatu zabrakło. A stylistyczny miszmasz, o którym piszesz, nie pozwalał traktować tego dzieła poważnie, co z (niewątpliwymi) pretensjami kiepsko jak dla mnie idzie w parze. Nie był to film bardzo zły, ale mnie zmęczył swoim konsekwentnym brakiem konsekwencji, nie wynagradzając niczym tego zmęczenia.

vifon00

Na forum od:
23 sty 12, 13:41

Post 31 paź 13, 20:40

Najbardziej kontrowersyjny film tegorocznego AFF... i nawet nie wiem dlaczego. Oczekiwanie być może nie spełnia wszystkich obietnic, ale i tak pozostaje udanym filmem, odważnie podejmującym dialog z klasyką kina z jednej strony i z mrocznymi zakamarkami ludzkiej psychiki z drugiej. To, co się udało, to gęsty klimat, świetne zdjęcia i dźwięk. To, co nie wyszło to zbyt długa lista zapożyczeń i zbyt wiele elementów nie do końca rozwiniętych. Szkoda, że w tym roku, ten film był przypadkiem odosobnionym, zniknął w zalewie komedii o nastolatkach.

Grzes

Na forum od:
28 mar 09, 0:13

Post 31 paź 13, 21:13

To na którymkolwiek AFF nie dominowały komedie o nastolatkach?

vifon00

Na forum od:
23 sty 12, 13:41

Post 31 paź 13, 21:18

Musiałbym się zastanowić :? Na pewno nigdy nie było ich tyle, co w tym roku.

sally

Na forum od:
23 gru 12, 16:08

Post 31 paź 13, 22:48

Całość oceniam jak kompletnie niestrawny miks zrobiony z wszystkich trunków pozostałych po imprezie. Ale chwilami ten film intrygował, angażował, ciekawił... Zdecydowanie najbardziej kontrowersyjny. Na miano najgorszego nie zasłużył :wink:

Powrót do Moje własne Idaho