Smak curry - polecamy wrocławskie knajpki

Sprawy organizacyjne. Bilety, karnety, noclegi, Wrocław.
offelia

Na forum od:
9 lip 13, 22:32

Post 13 lip 13, 21:20

od czasów cieszyńskich nie było mnie na festiwalu, w tym roku się wybieram,
poza filmami organizuję sobie również inne atrakcje (to moja pierwsza wizyta we Wrocławiu), a także bardziej przyziemne aspekty wyjazdu, a więc podbijam wątek, polecacie gdzie zjeść w miarę tanio, zdrowo i smacznie?

Melomanka

Na forum od:
26 lip 10, 15:35

Post 13 lip 13, 23:32

Nie żebym chciała robić konkurencję bistro w Nowych Horyzontach ;-) ale na Mikołaja otwarto Canappkę, w której może nie jest bardzo tanio, ale wreszcie można kupić normalną kanapkę, z porządnego pieczywa i nieumazaną podłym majonezem - bardzo mi czegoś takiego brakowało w okolicach mojej uczelni na Kuźniczej.

marko

Na forum od:
29 paź 11, 10:08

Post 13 lip 13, 23:42

Dobrze zjeść można w restauracji Casus na ul. Włodkowica 8. Blisko kina (3 min), cicho, spokojnie i z bardzo dobrym jedzeniem. Lunch standardowo kosztuje 23/25 zł , a festiwalowicze mają mieć ponoć jeszcze zniżki ;)

menu -> http://casus-restauracja.pl/joomla1.6/index.php?option=com_content&view=article&id=81&Itemid=488

Do tego genialny taras i ogród, w sam raz żeby odetchnąć między filmami ->

Obrazek
Załączniki
miejsca.JPG

offelia

Na forum od:
9 lip 13, 22:32

Post 14 lip 13, 14:27

Canappkę odwiedzę koniecznie, Restauracja Casus trochę dla mnie zbyt droga, ale dzięki za porady:)

pawel

Post 14 lip 13, 15:56

No należy pamiętać, że w tamtym roku było pysznie w La Maddalenie na włodkowica 9 którą odwiedzały tłumy w przerwach między seansami. http://www.lamaddalena.pl

Dark Angel

Na forum od:
8 sie 05, 20:42

Post 14 lip 13, 15:58

A ja polecam STP na Kuźniczej. Tanie jedzenie na wagę, duży wybór (a piszę to jako wegetarianka!), przyjemny wystrój (w ogóle nie przypomina barów mlecznych).

Melomanka

Na forum od:

Post 14 lip 13, 16:03

Serio? Dla mnie w STP jedzenie jest drogie i zimne.

Dark Angel

Na forum od:
8 sie 05, 20:42

Post 14 lip 13, 16:13

Melomanka napisał(a):Serio? Dla mnie w STP jedzenie jest drogie i zimne.

Nie pamiętam żeby zdarzyło mi się zjeść tam zimne jedzenie, chyba, że piszesz o sałatkach. 10-15 zł za duży obiad to też nie jest dla mnie wygórowana cena, szczególnie jak na turystyczne miasto jakim jest Wrocław, i to w dodatku zaraz przy rynku. No i czas oczekiwania jest zależny jedynie od długości kolejki, bo wszystko jest już gotowe, co też ma swoje znaczenie na festiwalu. Od kilku lat jadam praktycznie tylko tam w czasie NH. Być może dla wszystkożerców jest większy i tańszy wybór we Wrocławiu, ale to już nie moja działka.

dorotaedyta

Na forum od:
12 lip 11, 15:53

Post 14 lip 13, 16:34

ktoś już polecał może MARCHE na skrzyżowaniu Świdnicka i Piłsudskiego ? Od kina 10 minut spacerkiem, najlepiej deptakiem na Świdnickiej. Bardzo duży wybór, jedzenie ma sie od razu ( nie czeka sie na kelnera tylko samemu sie wybiera na tzw "straganach") no i wyjątkowo korzystne ceny. Kuchnie międzynarodowe, polecam stragan Azjatycki. No i lasagne ze szpinakiem na straganie włoskim ( 11 zł porcja).

tutaj link:

http://marche.com.pl/

Mrozikos667

Na forum od:
3 sie 08, 11:11

Post 14 lip 13, 18:14

Z garkuchni w stylu STP to oczywiście Bazylia tuż przy uniwerku - dla nie-studentów lepsze ceny, a i jedzenie chyba trochę lepsze.
Każdy film musi mieć początek, środek i zakończenie. Choć niekoniecznie w tej kolejności. Jean-Luc Godard

zakanaka1973

Post 14 lip 13, 18:55

blisko uniwerku jest bar Brajt , jedzenie domowe i za 20 zl zjesz 1sze 2gie i jeszcze piwo wypijesz

zakanaka1973

Post 14 lip 13, 19:00

adres Brajta Odrzańska 18 , jakies 100m od Rynku

atlantyda

Post 15 lip 13, 7:06

w Cegielni na Więziennej można zjeść super wielką sałatkę za niecałe 20 zł, obok w Amalfi jest najlepsza pizza ale trochę drogo. Polecam tez bary mleczne: misia(Kuźnicza), jacka i agatkę(plac Nowy Targ) oraz mewę(Drobnera) - tanio i stołówkowo, ale jak ktoś ma skromny budżet to się za 5-10 zł naje do syta. Z fajnych miejsc to 304 brunch cafe za Renomą - dobre śniadania, zupy,sałatki, oraz Bułka z masłem, fajny ogródek i jedzenie, a jest tuż obok na Włodkowica.

Melomanka

Na forum od:

Post 15 lip 13, 18:44

Z Kuźniczej (STP, Bazylia) można też skręcić w Nożowniczą - w kierunku kina jest bar Misz Masz, w przeciwnym - plackarnia. Na placki lepiej pójść we dwójkę, chyba że ktoś ma bardzo pojemny żołądek :-)

A w Canappce oprócz kanapek są też sałatki, makarony itp. (przykłady). Muszę im robić reklamę, to może chociaż ta firma nie podzieli losu swoich krótko prosperujących poprzedników z tej lokalizacji (ech, nieodżałowany Sweet Chicken z Thaka Paka...).

ubunoir

Na forum od:
31 lip 08, 8:47

Post 18 lip 13, 0:12

Na św. Antoniego polecam Karavan i Drugą Falę (były Falanster), a na Włodkowica Bułkę Z Masłem, gdzie jest fajny ogródek. Do 2F warto wpaść zwłaszcza z uwagi na to, że są to niestety ostatnie dwa tygodnie działalności tego miejsca - przy okazji odbędzie się tam kilka ciekawych imprez.

http://www.facebook.com/pages/DRUGA-FAL ... 9914197910
http://www.facebook.com/karavan.wroclaw?fref=ts
http://www.facebook.com/pages/Bu%C5%82k ... 02?fref=ts

tangerine

Na forum od:
13 lip 07, 5:38

Post 25 lip 13, 22:55

Melomanka napisał(a):Serio? Dla mnie w STP jedzenie jest drogie i zimne.

W tym roku 20% zniżki w STP... zjadłem moją ulubioną kaszę gryczaną z mięsem (ciepłe, miękkie), naleśniki też dobre na podwieczorek, może co jedno to szparagówka była al dente, wolę dogotowaną

Melomanka

Na forum od:

Post 17 kwi 14, 0:34

Melomanka napisał(a):Muszę im robić reklamę, to może chociaż ta firma nie podzieli losu swoich krótko prosperujących poprzedników z tej lokalizacji (ech, nieodżałowany Sweet Chicken z Thaka Paka...).

Wykrakałam. Lokal wprawdzie jest i kanapki w nim mniej więcej takie same, ale pierwotny właściciel się z Wrocławia wyniósł.

Miałam polecić w BLT sałatkę z avokado, ananasem i sosem limonkowo-imbirowym, to wzięli i wycofali z menu :-P

m4ro

Na forum od:
27 lip 10, 0:33

Post 30 lip 14, 7:56

Wszystko, co się wydarzyło, zostało sfilmowane. A jeśli zostało sfilmowane, znaczy, że to prawda.

Powrót do Płonące uszy