koniec_festiwalu napisał(a):Główne zaskoczenie po pierwszych 30 minutach przeglądu programu to, że festiwal nam się zwija.
Co raz mniej filmów, co raz mniej projekcji. Mniej sal kinowych. Smutne.
doktor pueblo napisał(a):Rozumiem, że w Cieszynie było więcej filmów? :>
Jeśli chodzi o mnie, to mógłby się zwinąć jeszcze bardziej. Cieszę się bardzo, że odwołano retrospektywę Apichatponga Weerasethakula, bo nie wiem, jakbym pomieścił kolejne projekcje.
doktor pueblo napisał(a):Dobrze pamiętam, że na filmy otwarcia będzie w tym roku dla karnetowiczów rezerwacja internetowa? Jak będzie wyglądała kwestia dostępnych miejsc na "Życie Adeli", będą dla nas jakieś sensowne miejsca na sali, czy tylko pierwsze rzędy? To dla mnie dość istotna informacja, bo jeśli mam widzieć połowę filmu, to wolę na "Życie..." pójść w innym terminie. Z drugiej strony, wolałbym iść na "Życie Adeli" w czwartek, bo bogactwo programu sprawia, że wyjątkowo ciężko jest mi ułożyć plan
Ghost Love Score napisał(a):Wybaczcie moje amatorskie pytanie, ale dlaczego film "W imię..." i ceremonia zamknięcia jest 27 lipca a nie 28? Coś się zmieniło?
eliska napisał(a):Ghost Love Score napisał(a):Wybaczcie moje amatorskie pytanie, ale dlaczego film "W imię..." i ceremonia zamknięcia jest 27 lipca a nie 28? Coś się zmieniło?
dlatego, ze jawyjezdzałam w niedziele i nie udawalo mi się być na filmie zamknięcia, w związku z tym przeniesiono na sobotę.
To żart oczywiście))
ps. w tym roku zostaję na niedzielę
doktor pueblo napisał(a):Rozumiem, że w Cieszynie było więcej filmów? :>
Jeśli chodzi o mnie, to mógłby się zwinąć jeszcze bardziej. Cieszę się bardzo, że odwołano retrospektywę Apichatponga Weerasethakula, bo nie wiem, jakbym pomieścił kolejne projekcje.
jantopol napisał(a):@okon - ależ takich informacji nigdy nie było od razu; o tym, które filmy trafią do dystrybucji będzie decydowało, które dostaną nagrody podczas nadchodzącego festiwalu, także od Was, widzów (nagroda publiczności).
Pozdrowienia, Jan Topolski
Mrozikos667 napisał(a):jantopol napisał(a):@okon - ależ takich informacji nigdy nie było od razu; o tym, które filmy trafią do dystrybucji będzie decydowało, które dostaną nagrody podczas nadchodzącego festiwalu, także od Was, widzów (nagroda publiczności).
Jak rozumiem, okoniowi chodziło raczej o to, że zniknęła informacja o tym, że zwycięskie filmy, jakiekolwiek by one były, trafią do dystrybucji. Oczywiście, że nie miał on na myśli konkretnych tytułów (że tak sobie pozwolę poczytać w jego myślach).
soth napisał(a):Tak wstępnie to trochę mi smutno, że zabrakło nowego filmu Claire Denis ale przynajmniej pojawili się Grandrieux i Diaz z pozostałych szczególnie wyczekiwanych tytułów.
Jarosz napisał(a):Sprytne posunięcie z zamknięciem festiwalu przedostatniego dnia
Niedzielna gazetka festiwalowa wreszcie będzie treściwa, a nie wypełniona zapchajdziurami.
Upewnię się od razu: skoro przy znanym mi na pamięć Wielkim błękicie Bessona widnieje czas 168 minut, czy oznacza to, że na festiwalu zobaczymy dłuższą wersję reżyserską?
doktor pueblo napisał(a):Dobrze pamiętam, że na filmy otwarcia będzie w tym roku dla karnetowiczów rezerwacja internetowa? Jak będzie wyglądała kwestia dostępnych miejsc na "Życie Adeli", będą dla nas jakieś sensowne miejsca na sali, czy tylko pierwsze rzędy? To dla mnie dość istotna informacja, bo jeśli mam widzieć połowę filmu, to wolę na "Życie..." pójść w innym terminie. Z drugiej strony, wolałbym iść na "Życie Adeli" w czwartek, bo bogactwo programu sprawia, że wyjątkowo ciężko jest mi ułożyć plan
okon napisał(a):Mrozikos667 napisał(a):jantopol napisał(a):@okon - ależ takich informacji nigdy nie było od razu; o tym, które filmy trafią do dystrybucji będzie decydowało, które dostaną nagrody podczas nadchodzącego festiwalu, także od Was, widzów (nagroda publiczności).
Jak rozumiem, okoniowi chodziło raczej o to, że zniknęła informacja o tym, że zwycięskie filmy, jakiekolwiek by one były, trafią do dystrybucji. Oczywiście, że nie miał on na myśli konkretnych tytułów (że tak sobie pozwolę poczytać w jego myślach).
Tak, o to mi chodziło. Ale najwyraźniej martwiłem się niepotrzebnie.
aszeffel napisał(a):ktoś już chyba odpowiedział, ale potwierdzam: rezerwacje online obowiązują także na uroczystą galę otwarcia i zamknięcia festiwalu. Rezerwacja miejsc na seanse odbywające się 18 lipca rozpocznie się 17 lipca o godzinie 12.00. Co do miejsc - część miejsc będzie objęta rezerwacją "dla gości", ale nie cała sala, bez przesady, w każdym razie warto przyjść wcześniej, żeby lepsze miejsce zdobyć.
Thane napisał(a):aszeffel napisał(a):ktoś już chyba odpowiedział, ale potwierdzam: rezerwacje online obowiązują także na uroczystą galę otwarcia i zamknięcia festiwalu. Rezerwacja miejsc na seanse odbywające się 18 lipca rozpocznie się 17 lipca o godzinie 12.00. Co do miejsc - część miejsc będzie objęta rezerwacją "dla gości", ale nie cała sala, bez przesady, w każdym razie warto przyjść wcześniej, żeby lepsze miejsce zdobyć.
To ja może jeszcze zapytam o jakąś przybliżoną liczbę miejsc na otwarcie. Na Miłość również obowiązywała rezerwacja online i w sali gdzie są 562 miejsca, karnetowiczom dano 62... Jak będzie w tym roku?.
ayya napisał(a):a ja jeszcze tak z innej beczki - nie można drukować programu do pdfa na IE, mimo zmiany tych wszystkich ustawień strony, drukują się jakieś znaczki zamiast tabeli
Jarosz napisał(a):Upewnię się od razu: skoro przy znanym mi na pamięć Wielkim błękicie Bessona widnieje czas 168 minut, czy oznacza to, że na festiwalu zobaczymy dłuższą wersję reżyserską?
IMDb napisał(a):Runtime: 168 min (director's cut) | France:132 min (original cut) | USA:118 min (edited version)
IMDb napisał(a):Runtime: 442 min | USA:407 min (cut)