vifon00 napisał(a):dla mnie najbardziej interesujący z zestawu jest nowy Hirakazu Koreeda: LIKE FATHER, LIKE SON. Jak zawsze wyrażam chęć zobaczenia go na NH, ale on i tak trafi na WFF...
i dalej napisał(a):Liczę też, że "krótkometrażówka" Diaza też znajdzie miejsce w programie NH. Może tym razem nawet zmieści się w jednym bloku?:)
Jarosz napisał(a):Ja zwróciłem uwagę na trwający 2 godziny i 14 minut film z sekcji Un Certain Regard, a mianowicie Anonymous. Pewnie kolejna niepoprawna politycznie niespodzianka z Iranu czy Chin.
i dalej napisał(a):Zdziwił mnie też pokaz specjalny filmu Romana Polańskiego Week End of a Champion, bo nigdy o czymś takim nie słyszałem - trąbiono powszechnie o Wenus w futrze i planowanym D o sprawie Dreyfusa, o powyższym zaś nie.
a na końcu napisał(a):No i na koniec pobawię się w jasnowidza - Złota Palma trafi do Coenów, Soderbergha lub Graya, bo przecież przewodniczący Spielberg nagrodzi jakiegoś Amerykanina
Grzes napisał(a):i dalej napisał(a):Zdziwił mnie też pokaz specjalny filmu Romana Polańskiego Week End of a Champion, bo nigdy o czymś takim nie słyszałem - trąbiono powszechnie o Wenus w futrze i planowanym D o sprawie Dreyfusa, o powyższym zaś nie.
Sobolewski w GW pisze, że to stary film, zrealizowany po Dziecku Rosemary, tyle że wcześniej nie pokazywany w kinie.
Grzes napisał(a):vifon00 napisał(a):dla mnie najbardziej interesujący z zestawu jest nowy Hirakazu Koreeda: LIKE FATHER, LIKE SON. Jak zawsze wyrażam chęć zobaczenia go na NH, ale on i tak trafi na WFF...
Ale dlaczego? W zeszłym roku większość interesujących rzeczy z Cannes trafiła do Wrocławia (aż Ayya narzekała). Nie widzę powodów do obaw (przynajmniej tymczasowo), choć mi też na Koreedzie zależy.
Jarosz napisał(a):Ostatnio przeoczyłem Payne'a, więc na mojej liście potencjalnych zwycięzców u przewodniczącego Spielberga są obecnie Coenowie, Soderbergh, Jarmusch, Payne lub Gray
Grzes napisał(a):Czekam jeszcze na nagrody pozaregulaminowe (FIPRESCI w poszczególnych sekcjach w szczególności (może coś dla Diaza)).
vifon00 napisał(a):Querelle napisał(a):Przemiłe zaskoczenie!!!
Gdyby tak jeszcze bez Coenów na tej liście..., byłoby wzorowo.
A co chcesz od Coenów? Miewają czasami swoje lepsze dni i wtedy całkiem im wychodzi.
vifon00 napisał(a):A z tym, że Grześ znał zwycięzcę już kilka dni temu, to jakaś podejrzana sprawa...
Powrót do O innych festiwalach i przeglądach filmowych